Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Çocuğun aç kaldığını nerden çıkardınız? Dikkatli okursanız dünden kalan yemeklerinin dolapta olduğunu ama bugünkü yemeği cacıkla yemeyi tercih ettiğini yazdım. Burada konunun çocuğu düşünmeden acı yemek yapmak olduğunu anlamanız lazım. Tabii ki hazırlıklıyım, akrabamın evinde de ayrıca yemek yapıp yedirdim. Konu bu değil.

Sİz günlerdir yana yakıla çocuğuma göre yemek yapılmadı, çocuğum yemek yiyemedi bize güzel sofra kurulmadı diye şikayet etmediniz mi? Ettiniz.

Bugün yapılan yemek acıymış, çocuk cacık ve pilavla yemiş, yani çocuk damak tadına uygun olmayan acı bir yemeği yemiş, babası da babaannesine kızıp, tartışmış.

Hadi babaanne çocuk için düzgün, uygun yemek yapmadı. Siz anne baba olarak çocuğunuzun yemeğini hazırlayamıyor musunuz? Babaannesinin evine hazır yemekle gitmek zor mu? Ya hazır yemek alınır ya evde yapılır ya da dondurulmuş alınır ama bu çocuk babaanne yemeğine bırakılmazdı. Bile isteye siz anne baba olarak çocuğu acılı yemeyr bırakıp, babaanneye kızıyorsunuz. Böyle saçmalık mı olur? Oturun karı koca çocuk için yemek düzeni ayarlayın.

Sorun ister size beklediğiniz sofranın kurulmaması olsun, ister çocuğa uygun yemek pişmemesi olsun. Bunların çözümü var, al yemeği dışardan ayarla konuyu tartışmayı kapat. Ama siz resmen kaos peşindesiniz karı koca.

Günlerdir çocuğun yemeği yok dediniz yine acılı babaanne yemeği yemiş. Pes yani.

Dikkatli okursanız çocuğun yemeği olduğunu ama sofradaki yemeği cacıkla yemeyi tercih ettiğini yazdım. Dolaptaki yemeklerini teklif ettim ama pilav ve cacıkla o yemeği yemek istedi. Çocuğumun yemek düzeni hayatımın merkezi. Merak etmeyin. Onun beslenme düzeni olmasa, düşünmesem zaten bunları konu etmezdim. Her gün makarna yedirir geçerdim. Kendimi savunmak için tek tek günlerdir kızıma bu evde veya akrabalarımın evlerinde veya dışarda neler yedirdiğimi neler yaptığımı yazmayacağım tabii. Çünkü konumuz bu değil. Burada konumuz babaannenin düşüncesizce davranması. Bizim kaos aradığımız falan da yok. Aksine tek istediğimiz defalarca hatırlatmamıza rağmen çocuğu da düşünerek yemek yapmasıydı.

Çocuk bugünki yemeği rahatça yemek istediyse siz ne ye karı koca bu kadınla "acılı yemek yaptın acılı yemek" diye kavga ettiniz? Günlerdir yemek çocuğa uygun değil yazdınız, değil mi? Uygun değilse yiyemezdi.

Kendinizi haklı göstermek için uğraşıyorsunuz ama olmuyor. Çocuğunuzun yemeği sizin için gerçekten önemli olsa ilk gün çocuğun yemeği konusunda sıkıntı yaşamazdınız, termosta kaplarda çocuğun yemeğini yanınızda taşırdınız.

Babaanneyi kırk yılda bir görüp, huyunu bilip ısrarla kendi istediğiniz yemeği yaptırmanız kavga etmeniz çok yanlış. Bir söylenir iki söylenir üçüncü de ya yemekleri siz kendi beklentinize göre yapacaktınız ya da dışarıdan alacaktınız.

Aslında bu konu o kadar basit çözümlü ama konu sahibi eşinizi iyice kışkırtıp, kavga ettirmiş. Artık hiç gitmesine gerek kalmaz kaynanasına.

Yani biraz muhalif olmak için yazıyorsunuz gibi geldi. Daha kaşığı sıyırınca ağzı yakan bir acılıktan bahsediyorum. Çocuğun yiyeceği bir acı değildi ama beklemediğimiz bir şekilde yedi. Sonuçta dolaptaki dünden yaptığım yemeklerini de teklif ettim. Sevdiği yemek olunca cacık ve pilavla acısını hafifletti demek ki. Çocuğun yemeği yemesi bu özensizliği, düşüncesizliği kapatmıyor.

Daha konunun başlığında eşime söylemeli miyim diye yazmışım demek ki eşimi kışkırtmak gibi bir amaçla dahi olsa henüz rahatsızlıklarımı dile getirmemişim bile. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. Ben kavga, kışkırtmak, vs gibi kötü durumları istesem de beceremem. Becerebilseydim en başında ben kavga ederdim kv ile. Sessiz kaldım, bekledim. Sadece acı yapma dedim. Eşim de dedi.

İlk gün çocuğumun yemeğini yanımda taşıdım, öğlen yedi. 7 saatlik yolda yapabileceğimi yaptım. Bu konuyu yukarda zaten anlattım. Evde yemek var denince de dışarda yemeden geldik. Normalde yemek yok derlerse veya evde yoklarsa yer gireriz zaten eve.

Ve tekrar söylüyorum çocuğumun yemeği her anne gibi benim için de önemli.

Çocuğa daha kaşığı sıyırınca ağzı yakan yemeği yedirmişsiniz. Hadi o çocuk. Bu çocuğun midesini yakar diye engel olamadınız mı? Çok anlamsız bir durum bu. Kendinizle çelişiyorsunuz.

Yapabileceğinizi yapmadınız. Derdiniz gerçekten babaannenin evinde çocuğu doyurmak olsa 7 saatlik değil 7 günlük yemek götürürdünüz. Bu da zor değil. En kötü orada yapardınız. Bu çocuğun hem anası hem babası yanında. Hadi sen gelinsin eebabası o evin halini bilmiyor mu? O da mı düşünemedi.

Tamam anlıyorum kaynana evine gidince gelin gibi değil, prenses gibi ağırlanmak istemişsin ama kaynananın misafir ağırlama hali bu. Bunu bilerek kavga çıkarmak gereksizdi. Alırsın dışardan yemekleri güzel sofra kurarsın hem kendi karnın doyar hem çocuğun.

Babaanneyi düşüncesiz, özensiz görüyorsan sen de aynı şekilde çocuğunun yemeğini önceden hazırlamadığın, böyle acılı yemekle bıraktığı için aynı şekilde özensiz, düşüncesiz oluyorsun. Baba da öyle düşüncesiz ve özensiz bir baba.

Ben üniversitede okurken ankara'dan istanbul'a gelen bir arkadaşımın annesi kızı yorulmasın diye salatalarını kaplara koyar gönderirdi. Sen gelmiş ben daha napacaktım babaannesi yapacaktı babaannesi özensiz.

whispersOFhope eger esiniz bekarken de annesi aci yapma dedigi halde yapiyorsa demek ki genel gecer bir dusuncesizlik sizin kayinvalideninki. Tabii insan torununa ozenmesini ister icten ice ama yapmiyorsa da yapacak bir sey yok, bazi insanlar bu sekilde. Keske esiniz senede 1 gordugu annesine bagirip uzmeseydi bir de biberleri ayirmistim diye aciklamaya yapmaya calismis annesi, bir dahaki gelislerinizde evde yemek yemezdinizdi olur biterdi. Anne cok kiymetli ben bu sebeple bagirilip azarlanmasina uzuldum.

Mahrumiyet bölgesinde değiliz, şehirdeyiz. Neden 7 kap yemek taşıyayım? Ben zaten yapıyorum diye kaç kere yazmam gerek bilmiyorum. Kahvaltı öğlen yemeği ve uygun değilse çocuğun akşam yemeklerini yapıyorum. Üzgünüm ama düşüncesiz anne baba diyeceğiniz son insanlarız. Daha çocuğumuza çikolata yedirmemişiz, şeker yedirmemişiz, gelmiş burada bir konu üzerinden özensiz düşüncesiz diyorsunuz.
Çocuk sizce midesini yakacak kadar acı bir şeyi yiyebilir mi? Karışım yaptığı tabağa bakıp olur verdik de yedi.
Hala bana kavga çıkardın diyorsunuz da benim burada yazmak dışında evde konu hakkında bir sitemim olmadı bile. Telepati yöntemi ile mi kavga çıkaracağım? Eşim çocuğunun söylendiği halde düşünülmediğini, hesaba katılmadığını görünce sinirlenmiş. Bu bence gayet normal. Aksi garip olurdu. Bence bana saldırmayı bırakmalısınız çünkü ben kavga çıkarmadım. Öyle bir amacım da yoktu. Kendi inandığınız doğruları dik dik yazmayı bırakın.

İlk gün haklıydınız ama konunuz baydı artık, dışarıdan geldik diyorsunuz bir şeyler alıp getirip akşam yeseydiniz. Yıvrım yine yiyemedi şeklinde drama yapmak için bekliyorsunuz adeta, kvye taktınız kafayı dırdırlanmak için yer arıyorsunuz. Kadın yemek yapmayı beceremiyor işte, kabullenin ayrı yemek yapın oldu bitti niye oğlunu bağırıyorsunuz???

Eşiniz annesine yemek için kızdığına göre rahatladiniz mi?
Yemek konusunda evde sıkıntı var ama dışarıdan gelmenize rağmen aç geliyorsunuz yine. Sizin demenize göre kayinvalide ısrarla kendine göre yemek yapıyora sizde inatla evde yemek yeme çabasına giriyorsunuz.

Gitmeyin bundan sonra evlerine gerçekten.
Herkes evinde yesin yemeğini. Ne yemekmis arkadaş.

++++
++++

Konu sahibesine hak evrenlerden biri de bendim ama artik goruyorum ki kasitli drama yaratiyor. KV yemek yapamiyorsa da yapamiyor, kadinin basina tebelles oldular resmen yemek yemek diye.

Son düzenleme:
++++
++++

Konu sahibesine hak evrenlerden biri de bendim ama artik goruyorum ki kasitli drama yaratiyor. KV yemek yapamiyorsa da yapamiyor, kadinin b<asina tebelles oldular resmen yemek yemek diye.
Konu sahibine hak vermeyen de benim. Tamam ilk gün insan güzel bir yemek bekler, bu ev sahibinin özendiğini gösterir. Ama 3 gün dolapta et bekliyor et bozuldu öyle yaptı diyor. Kv eti çıkardığı gün bugün yemeği ben yapayım diyebilir. İnsan 3 gün etin yapılmasını bekler mi? Bu bana çok garip geliyor.

Yaşlı başlı kadının kalbini bi kap yemek için kırmak hiç yakışık almamış. Geçen eşimin babaannesine gittik yemekler kafamıza yatmayınca dışardan söyleyip hep birlikte oturup yedik. Digital bir çağda yaşıyoruz istediğiniz yemekler size iki tuş uzakta ölümlü dünyada yemek için kalp kırmaya değmez.

Kuzum, haklısın. Birde derdi 3 yaşındaki çocuğuydu güya. Kendi çocuğunun yemek sorumluluğunu yemeklerine burun kıvırdığı babaanneye atıyor.

Bolca pilav, sulu köfte yapar, yufkadan peynirli böreği atar fırına. 2-3 gün bu çocuğa yeter.

Babaannenin yemeklerini beğenmiyordu ama çocuk rahatça yemiş. Demekki abartıldığı gibi acı vs söz konusu değil, yoksa o çocuk acıdan hasta olurdu. Gelmiş birde boool acılı diye kavga ettiği yemeği çocuğa yedirdiğini anlatıyor.

Senede bir kez gördüğü annesini yemek yüzünden kırdı ya, en birinci en düşünceli koca oldu artık helal olsun. O kapı eksildiginde bunların çok boş şeyler olduğunu ama geri dönüşü olmadığını anlayacak ama nafile.. Altı üstü bir yemek ne olay oldu senede 1 gidiyorsunuz vallahi pes

ben anladım sizi
bizde misafir et ile karşılanır et yapılamazsa en azından tavuk ile
şimdi o bile geçen senenin kırmızı eti fiyatında

et yoksa özenilmemiş gibi görünür
ben olsam eşime et aldırır kendim yapardım ve ohhh be et bayramı olduğunu anladım derdim :)
kv nize senin de hiç özencin yok hee anne insan torunum gelecek diye et bayramında bişey yapar vs derdim

Kayınvalide, et çıkarmış dolaba 3 gün yapmamış. Şimdi kv de et indirdim 3 gün bekledi gelin ben pişireyim demedi diye düşünmüştür. Yani herkes bekliyor kimse aksiyon almıyor. Evde et olmasa bile, kasaplar marketler et satıyor, gidip alıp yemek yapılabilir.

Benim bir yengem var böyle sizin gibi takıntılı:))).Köye gittik bununla,diğer yengeme,oda sürekli makarna patates yemeği yaptı,ama benim hiç aklıma gelmedi onu yapmış bunu yapmış,baktım bi akşam odada oturuyo tek başına dedim gel sofra hazır, ne dese beğenirsiniz,sabah akşam makarnamı yicez:))).Ben hiç takmam öyle konuları yemek olsun yeter fikrindeyimgüler yüz hoş sohbet bide:))Sizde çok takmayın kafanıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…