Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Buradaki atarlı kadınların aksine ben sizi çok iyi anladım,derdiniz et balık vs değil.. Yılda 1 defa geliyorsunuz ve haklı olarak özenilmesini ,özen verilmesini istiyorsunuz..Haklısınız bu bir saygıdır. evine gelen misafire elinden geldiğince,gelemiyorsa da bulup buluşturup en güzel en özenli sofrayı kurarsin ki bu görgüdür adaptır.. Kayınvalideniz bu konuda baya eksik belliki..

Önceki konuya da yazdım, beğenmiyorsanız gitmeyin olsun bitsin. Niye gidiyorsunuz, kadın gelin melin torun takmıyor belli ki, değer görmediğiniz yere neden ısrarla gidip sonra şikayetleniyorsunuz??
Kadının değer vermediğini gösteren bir olay yok ki? Yemek anlayışlarını tutmaması torununu babaanneye göndermemek için mantıklı veya yeterli bir sebep değil. Konu sahibi kendi gitmeyip babasıyla gönderebilir çocuğu ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum.

Bence çocuğumız varsa nereye giderseniz
Gidin yemeğini götürmeniz lazım her evde bebek çocuk yok sonuçta

El ayarı diye bir şey var bilir misiniz? Benim annem de öyledir mesela yemekleri kendine göre yapar. Bazen anne 1 kaşık şeker at çayıma derim kendisi iki kaşık atar çünkü öyle alışık. Giderayak kadını kırmışsınız. Bir çok çözüm yolu varken bu konuya resmen takmışsınız. Bir şey olsa da eleştirsem kafasındasınız.

Valla Ben seni cok iyi anladim. Bana kuzu cevirme Yap dememis kadin, ama evine misafir geliyorsa özenirsin. Hele cocuklarin torunlarin geliyosa daha da bi özenirsin ya.
Kadin bile isteye yapmiyor. Benim KV de bebegim daha Yeni kirki cikmisken yemege gelin diye israr edip Kolik bebegimi bilmesine Rahmen sadece kuru fasulye yapmistir. Pilav o kadar azdi ki bir yemek kasigi düsmedi kimseye. Ben o sofradan ac kalktim, bilerek yapti

“Yaşlı kadın bu kadarını yapabiliyor” yaklaşımı bence yanlış çünkü biz yokken de yemek yapıyor sonuçta bu evde.
Iyi de onlar böyle besleniyor demek ki. Bende cocuklar olmasa yazın her gün sebze pişirir yerim mesela,çocuklar dengeli beslensin,sebzeye bayılmıyorlar diye et pişiriyorum.
Ben bir dönem kayınvalidem uzakta otururken tatile giderken ugrayıp 1 gece kalmıştık mesela,biliyorum onun yemeklerini kızımın yemeyeceğini bu sebeple eve girmeden marketten kızımın yiyebileceği şeyleri alıp gitmiştim,kalktım kendim pişirdim hatta bizde yedik. Yemeklerini beğenmiyorum yiyemiyorum bende zaten,ya tuzsuz ya tatsız hep bir şeyi eksik,soğan görünce zaten kızımda bende yiyemiyoruz yemekte,şu an bile gidecek olsam yemek pişirme dışarda yeriz diyoruz çoğu zaman. Annemde acı salça kullanır yemeklerinde genelde,çocuklar yiyemiyor diye orada da ya dışarda yeriz yada çocuklara yiyeceklerini ben ayarlarım yediririm.
Size de aynı şeyi yapmanızı öneririm ne yiyecekse seviyorsa çocuğunuz,alın pişirip yedirin ,sorarlarsa acı yemiyor anne ben ona göre pişirdim der geçersiniz ki ilk defa yaşamıyorsunuz bu durumu,her seferinde gidip aynı şeyi yaşamanız sizin ihmaliniz artık. Ya gitmeyin kalmayın yada kendiniz çocuğa uygun ayarlamayı yapın onlarin insafına keyfine bırakmayın.

Valla başta yazdım konu sahibesi kadın sana inat yapıyorsa gitme yazdım o da dedi ki yok illa gidicem çocuğum bayram görsün. Sonra üst üste 5 kez yazdı valla bayram boyunca yemeği öyle böyle diye, konu sahibesi bilerek KVye laf çarpmaya gitmiş adeta. Kadın belki yaşlı artık iyi yemek yapamıyor, belki genel olarak yemekleri kötü belki o belki bu, 1 hafta beyin yediler yemek diye diye evde yapıverin bir yemek dedik konu sahibesi ona da yok ille de KV yapacak yazmış. Ne yazsak mıy mıy mııy KV biber koydu onu koydu bunu koydu, konu sahibesi kafayı takmış KVye kocasını da fişekledi sonunda yaşlı kadına bağırttı. Burda yavrum yavrum yazıyordu evet al yavruna şahane bir bayram günü babası yaşlı başlı annesine sofrada bağırdı.

Yumurta olayına şaştım.Organik yumurta diye millet ölür.Market yumurtası yiyorlar öyle mi ?

O kadar acıysa madem söylediniz mi anne acı olmasın yiyemiyoruz sana zahmet diye,yada yemekleri ben hazırlayın şöyle güzel bi pirzola alsın eşim yada babam pişireyim diye dediniz mi,yoksa acı acı acı diye sürat mı astınız hep

Yumurta olayına şaştım.Organik yumurta diye millet ölür.Market yumurtası yiyorlar öyle mi ?
Annemin bi komşusu var bahçelerinde tavukları var. Bazen o tavuklardan yumurta getirirler. Hayatta yemem, midem bulanıyor. Sanki diğer yumurtalar tavuktan çıkmamış gibi bunun o bahçedeki tavuktan çıkmış olduğunu bilmek ı ıh belki onlar da benim gibidir

Gelinini sevmeyen kaynanalar gelin lohusayken kuru fasulye yaparmış

Kayinvalidemde kaldığımda çocuğumun ne yiyecegini o değil ben düşündüm. Aileye yemek yapar saolsun ama bilmez görmezden gelir unutur dusunumez . Tavuk çorbası mi yapıyor anne tavuk yemez derim tavuğu atmadan çorbann suyunu alır içine şehriye atarim. Size ozenmdigi et vesaire başta haklis geldinizde gittikçe haksizlasiyorsunuz. anneye yemek acı diye kizmakta çok yersiz . Çorba yapmıştı unutmuş aci yapmism gittim yoğurt çıkardım.ekmekle yedi. Hayır birgün çocuk sağlıklı beslenmeyince bişey olmuyor kirdiginizla kaldınız. Israrla gidip kadından hoşnut degilseniz gitmeyin

Son düzenleme:
Zaten bir hafta idare et git boşver

Gorumceyle beraber yemek yapmak tamam ama çamaşır bulaşık temizlik herseyi devralmak başka bişey bence. Bizde maddi manevi bicok şey yaparız ara ara işin ucundan da tutarım ama tüm işi devralmak çok fazla bence.

Bu yorumlara kadar size hak veriyordum ama yok sizin tek amaç sürekli kv kötülemek onun açığını aramak. O da sizin ekmeginize yağ sürmüş olmuş biraz ama yok siz de anormalsiniz. Gunlerdir yemekler çocuğuma uygun değildi aç kaldı diyip durdunuz şimdi cacikla pilavla damagina uydu yemek istedi demişsiniz. Madem çocuğun yiyebileceği şekildeydi giderayak kv neden uzdunuz? Bu kadar onemsiyorsaniz yavrunuzu alışverişinizi yapıp gidin kendiniz yapın bir zahmet.

Hic samimi değilsin var ya konu sahibi. Acı yemeği yedi yavrum.. Eşimi sakinlestirmeye çalıştım... İyi rol kesiyorsun.

Kurban kesmemis konu sahibinin kvsi. Aradaki yorumlarda yazmıştı.

Sanırım yanlış anlattım. Ben eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim. Onlara gittiğimde birlikte yemek bulaşık vs yapıyoruz, yada benim pilavım güzel oluyor diye ben yapıyorum. Onlar da bize geldiklerinde sofra kurma kaldırma bulaşık yerleştirme vs yapıyorlar.
Ben kendi ailem uzakta, oraya gidince 1 ay kalıyorum iki çocuğum var, yani kalabalık oluyoruz orada anneme yaptırmıyorum. Tabi o da kahvaltı hazırlıyor bazen, bazen ben hazırlıyorum, yöresel yemekleri yapar. Aslında konu sahibinin tam tersi bizim durum, benim eşimin ailesi etçi biz sebzeciyiz, bizde baharat salça acı pek kullanılmaz. O yüzden gittiğimde et yemekleri yapıyorum. Hem eşime uygun oluyor hem aileme farklı yemekler tattırıyorum. Mesela ev kirleniyor o evde kalıyorum, benden başka kim yapacak anlamıyorum. Küçük oğlum 3 yaşında yemek yerken kırıntılar dökülüyor süpürmek lazım, yani 1 günlüğüne de gitsem anneme mi bırakayım işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…