• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce durum neyi gösteriyor?

Dördüncü maddenize kadar ben de diyebiliyorum dedim de. Ben ağzına geleni rahat rahat söylediğim için zaten bu hale geldi bence kadın tabi bilerek yaptıysa. Mesela siz eşinize ben bunu böyle seviyorum yani atıyorum çorabın şurada kalmasını seviyorum deseniz ve eşiniz de size uysa sizin hizmetiniz mi oluyor? Bilemiyorum çok farklı pencereden bakıyoruz
Ne anladınız acaba?
Ben eşime desemki şunun şöyle olmasından hoşlanıyorum, eşimde bunu dikkate alsa benim hoşlandığım gibi yapsa minnettar olurum bende karşılığında onu daha mutlu etmeye çalışır el üstünde tutarım, hoşlandığım gibi yapmak için çırpınıp beceremedeğinde yada bir aksilik olduğunda kavga çıkarıyorsam bu onu hizmetçim emir erim gibi gördüğüm anlamına gelir
Biraz daha anlatayım mı bu sefer anlayabildiniz mi

Bütün dünya paşazadenin güzel yemek yemesi için seferber olmalı sanırım. Çok fazla yemek seçen, yemek için sorun çıkaran insanlar beni çok rahatsız ediyor.
Aslında yukarıda da söyledim yemek seçen yemek için kavga eden biri değil. Şöyle düşünün siz eşinize çorabını buraya koyma rahatsız oluyorum diyorsunuz ve o devamlı yapıyor sinirlenmez misiniz ya da çorabı sizin gösterdiğiniz yere koyması sizi memnun etmek için seferber olunması mi demek.

Sabahtan başlanan yemeği duyunca kaynanaya odaklanamadım. Kelle paçacı mısınız,ev ortamında sabahtan yemeğe mı başlanır? Bu kocalarınızı bu kadar şişirmeyin yahu. Kanuni böyle hürmet görmemiştir sarayda
Ben yemek yapmayı evlenince öğrendim hanımefendi pek iyi değilim bu konuda bakın yukarıda da yazdım pişmesi zor yemekleri sabahtan çocuklar uyurken koyuyorum ki isim şansa kalmasın

Benim sorum sizce bilerek mi yapıyor'du ama. Yani sizden istediğim şey buydu.
Bu ayrıntıyı niye verdiniz o zaman? Motomot cevap vermek zorunda mıyız hocam?
Bilerek yada bilmeyerek ne farkeder sonuçtan şikayetçisiniz kocanızın da bu durumu ortadan kaldırmasına engel oluyorsunuz olay bu

Ben yemek yapmayı evlenince öğrendim hanımefendi pek iyi değilim bu konuda bakın yukarıda da yazdım pişmesi zor yemekleri sabahtan çocuklar uyurken koyuyorum ki isim şansa kalmasın
E herkes evlenince öğreniyor da,sizinki bir garip. Şişirin kocaları aferin. Yakında sizden 12 adaları da ister tencereye koyun sabahtan diye.

Yapmayın yahu böyle şeyler.

Ne anladınız acaba?
Ben eşime desemki şunun şöyle olmasından hoşlanıyorum, eşimde bunu dikkate alsa benim hoşlandığım gibi yapsa minnettar olurum bende karşılığında onu daha mutlu etmeye çalışır el üstünde tutarım, hoşlandığım gibi yapmak için çırpınıp beceremedeğinde yada bir aksilik olduğunda kavga çıkarıyorsam bu onu hizmetçim emir erim gibi gördüğüm anlamına gelir
Biraz daha anlatayım mı bu sefer anlayabildiniz mi
Beni tahrik etmeye çalışmayın sizin dediğiniz ya da dediklerinizin altında yatan demediklerinizi anlama donanımına sahibim. Burada çok güzel ahkam kesip o çorap için o diş macunu için kavgalar ediliyor maalesef. Karşılıklı bir iş bölümü var ben de bana düseni en iyi şekilde yapmak istiyorum kimseyi memnun etmeden ama göz ardı da etmeden. Tek hemfikir olduğumuz yer yemek için kavga edilmez.

Bu ayrıntıyı niye verdiniz o zaman? Motomot cevap vermek zorunda mıyız hocam?
Bilerek yada bilmeyerek ne farkeder sonuçtan şikayetçisiniz kocanızın da bu durumu ortadan kaldırmasına engel oluyorsunuz olay bu
Hani anlayin diye uzun uzun yazdım objektif olarak değerlendirin diye. Siz de adama engel olmuşsunuz bize neyi soruyorsunuz değince cevap verdim yanlış mı yapmışım

kayınvalidenizden önce sorun eşinizde. Kayınvalideniz hayatınızda kaç kez yemeğe karıştı. 5-6 kez olsun. 10 kez olsun. 365 günde 10 gün yemek eşinizin istediği gibi olmasa ne olur?
Eşinize dersiniz annen su atmış ne olacak ki. Ben de yemeğin suyunu öyle sevmem. Eşimde yemekleri sulu sever. Orta yol buluyoruz bi öyle yapıyorum bir böyle bir arada kalıyorum. Bazen eşim yapıyor çok sulu oluyor kendime susuz alıyorum. Bunlar büyük problemler değil. Kayınvalideniz eşinizle kavga edin diye yapmış gibi anlatıyorsunuz da bu kavga konusu olacak bir şey değil.

E herkes evlenince öğreniyor da,sizinki bir garip. Şişirin kocaları aferin. Yakında sizden 12 adaları da ister tencereye koyun sabahtan diye.

Yapmayın yahu böyle şeyler.
Valla bunu eşime söylesem mabadiyla güler sen mi beni şişiriyorsun diye ama yine de siz bilirsiniz

annesini aramak istedi izin vermedim bana korkak dedi ne çok korkuyorsun onlardan
Adam arayıp annesi ile konuşup halledecekti belkide siz gerçekten neden engel oldunuz ki? Siz yeterince kayinvalideye sözünüzü geçiremiyorsunuz demek ki bunu ilk yapışı da değil.
Ayrıca nimet yahu bu! Ayda yılda bir de biraz sulu olan yemeği yesin, Siz Allah'ın her günü ona göre yapıyorsunuz zaten belli ki. Bir kere sulu yese ölmez veya dışarıdan söylese ne olur? Tartışmaya değer mi? Eşinizi de sanki biraz siz alıştırmışsınız buna gibi.

kayınvalidenizden önce sorun eşinizde. Kayınvalideniz hayatınızda kaç kez yemeğe karıştı. Eşinize dersiniz annen su atmış ne olacak ki. Ben de yemeğin suyunu öyle sevmem. Eşimde yemekleri sulu sever. Orta yol buluyoruz bi öyle yapıyorum bir böyle bir arada kalıyorum. Bazen eşim yapıyor çok sulu oluyor kendime susuz alıyorum. Bunlar büyük problemler değil. Kayınvalideniz eşinizle kavga edin diye yapmış gibi anlatıyorsunuz da bu kavga konusu olacak bir şey değil.
Sizin hassas noktanız var mı? Hani bu olursa sinirleniyorum dediğiniz bir şeyler? Hani diyelim eşiniz çayı açık içiyor siz koyu dolduruyorsunuz adam açtırıyor böyle böyle açık doldurmaya çalışıyorsunuz. Annesi de ben de adamın yemeği böyle yediğini aksi takdirde yemediğini biliyoruz annesi benden daha iyi biliyor çünkü sürekli bu konuda tartışırlar onların evindeyken yine pişirmemissin ben kahvaltı yiyeceğim diye.

Adam arayıp annesi ile konuşup halledecekti belkide siz gerçekten neden engel oldunuz ki? Siz yeterince kayinvalideye sözünüzü geçiremiyorsunuz demek ki bunu ilk yapışı da değil.
Ayrıca nimet yahu bu! Ayda yılda bir de biraz sulu olan yemeği yesin, Siz Allah'ın her günü ona göre yapıyorsunuz zaten belli ki. Bir kere sulu yese ölmez veya dışarıdan söylese ne olur? Tartışmaya değer mi? Eşinizi de sanki biraz siz alıştırmışsınız buna gibi.
Belki de. Haklısınız

Benim sorum sizce bilerek mi yapıyor'du ama. Yani sizden istediğim şey buydu.
Burada kaynananı kimse tanımıyor,ne amaçla yaptığını bilemeyiz. Sen kendince buradan tasdik bekleyip arkasından atıp tutulsun istemişsin.
Atıp tutulması içini rahatlatabilir ama sana fayda sağlamaz. İşine karışmasına engel olacaksın. Ocaktaki yemeğe neden iki kişi müdahil oluyor o kısmı saçma zaten.

Aslında yukarıda da söyledim yemek seçen yemek için kavga eden biri değil. Şöyle düşünün siz eşinize çorabını buraya koyma rahatsız oluyorum diyorsunuz ve o devamlı yapıyor sinirlenmez misiniz ya da çorabı sizin gösterdiğiniz yere koyması sizi memnun etmek için seferber olunması mi demek.
Onun için uğraşıyor, çabalıyor, sabahtan başlıyorsunuz sırf istediği gibi olsun diye ama yemek istediği gibi olmadığında tribe giriyor, tavır koyuyor, sizi strese sokuyor, bu normal mi?

Valla bunu eşime söylesem mabadiyla güler sen mi beni şişiriyorsun diye ama yine de siz bilirsiniz
Farkında değildir ,olabilir.
Özetle kaynananızın yaptığıyla sizin yaptığınız arasında bir fark yok.
Eşiniz de yemek yüzünden kavga çıkaran bir adam. O da ayrı anormal. Bunu da söyleyin. Şimdi istediği yeriyle gülebilir.

Sizin hassas noktanız var mı? Hani bu olursa sinirleniyorum dediğiniz bir şeyler? Hani diyelim eşiniz çayı açık içiyor siz koyu dolduruyorsunuz adam açtırıyor böyle böyle açık doldurmaya çalışıyorsunuz. Annesi de ben de adamın yemeği böyle yediğini aksi takdirde yemediğini biliyoruz annesi benden daha iyi biliyor çünkü sürekli bu konuda tartışırlar onların evindeyken yine pişirmemissin ben kahvaltı yiyeceğim diye.

Tabi ki var hassas noktalarım. Ama biri benim için her gün bir şey yapıyorsa ve bazen de istediğim gibi olmuyorsa sinirlenmem. İşimde hata yaparsam sinirlenirim. Stresli bir gün yaşadıysam sinirlenirim. Eşim sözünü tutmadıysa sinirlenirim. Yalan söylerse sinirlenirim. Ev işlerine destek olmazsa sinirlenirim.
Ben çayı koyu içtiğim halde eşim her gün ısrarla bardağıma açık çay koyuyorsa ya pisliğine yapıyordur ya da isteklerime önem vermiyordur. buna da sinirlenirim ve üzülürüm evet. Ama sizinki öyle bir şey değil ki.
Salatayı sirkeli yemem mesela. Ama eşim için atarım seviyor diye. Bazen de atmayız.bunlar kavga sebepleri değil yahu. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Yılda 10 kez yemek istediği gibi olmadı diye kavga edilmez. Bugün de böyle olsun napalım diye yenir. Yiyemiyorsa peynir ekmek yer.

Onun için uğraşıyor, çabalıyor, sabahtan başlıyorsunuz sırf istediği gibi olsun diye ama yemek istediği gibi olmadığında tribe giriyor, tavır koyuyor, sizi strese sokuyor, bu normal mi?
Değil b.k yesin. Yani yemeyince öyle strese girmedim ama evet yaparken dikkat ediyorum güzel olsun istiyorum.

Beni tahrik etmeye çalışmayın sizin dediğiniz ya da dediklerinizin altında yatan demediklerinizi anlama donanımına sahibim. Burada çok güzel ahkam kesip o çorap için o diş macunu için kavgalar ediliyor maalesef. Karşılıklı bir iş bölümü var ben de bana düseni en iyi şekilde yapmak istiyorum kimseyi memnun etmeden ama göz ardı da etmeden. Tek hemfikir olduğumuz yer yemek için kavga edilmez.
Hanımefendi siz tahrik olsanız ne olur olmasanız ne olur? Söylediğimden fazla yada eksik yada gizli hiçbirşey kastetmedim, ben birşey söyleyecek olsam ima etmem direk söylerim, kafanızda kuruyorsunuz şu an
Benim evimde ne çorap için ne diş macunu için ne yemek için kavga edilmiyor, sizin evinizde ediliyor, bu yüzden akıl soruyorsunuz
Son kez anlatıyorum: eşiniz onun istediği hoşlandığı tarzda yemek pişiremediğinizde yada bir aksilik olduğunda kavga çıkarıyorsa bu size saygı yada minnet duymuyor size aşçı muamelesi yapıyor demektir
Restorantta bile yemeği beğenmediğinde kimseye laf söyleme hakkın yokken karısıyla yemeği istediği gibi olmamış diye kavga eden adam karısını hizmetçisi görüyor restorandaki aşçı kadar bile önemsemiyor saygı duymuyor demektir

Hani anlayin diye uzun uzun yazdım objektif olarak değerlendirin diye. Siz de adama engel olmuşsunuz bize neyi soruyorsunuz değince cevap verdim yanlış mı yapmışım
Sizin amacınız kayınvalideyi gömdürmek dedikodusunu çevirtmek sorundan kurtulmak değil yani

Back