Sizce durum neyi gösteriyor?

Söyledim arayıp laf söyleyeceğim yemeği niye heba ediyor yazık bu yemeğe böyle yemediğimi biliyorsunuz dedi. Ben yemeği karıştırırken birden doktu artık iş işten geçmişti
Bence bilerek yapmış,siz yaparken alıp hemen katmasi nedir.sormadiniz mi neden yaptın,ben bilmiyormuyum su katilip katılmayacağını diye,çok ilginç.Bizim de bı arkadaşin eltisi gizlice tuz katiyormus yemeğe en son yakalanmış,sonra şakaya vurmuş haa hii diye,ama eltisinin kocasi çok pis terslemis kadını herkesin yaninda

Birincisi eşinize değer vermeniz sevdiği gibi yemek yapmak istemeniz çok güzel
Ama eşinizin sizi hizmetçisi gibi görmesi yemek beğendiği gibi olmayınca kavga etmesi berbat, neden buna izin veriyorsunuz? Siz onun aşçısı değilsiniz farkında mısınız?
İkincisi kayınvalidenizin mutfağınızda tencerenizde ne işi var? Neden sınırınızı çizip haddini bildirmiyorsunuz?
Üçüncüsü “el kızına düştü şimdi sevmediği şeyleri de yiyor” diyince, sen yapmayı becerememişsin o yüzden sevmiyormuş benimkilere bayılıyor, kim bilir kayınpederim el kızına düşünce neler çekmiştir bazen üzülüyorum adamcağıza diyemiyor musunuz?
Dördüncüsü yemeği mahvettiğinde tencereyi verip eline biz bunu yemeyiz buyur kendin ye diyip niye yollamıyorsun evden, eşine de anan geldi böyle böyle yaptı o yüzden bu akşam yemek yok ya zeytin ekmek yiyeceksin ya dışardan söyleyeceksin yada sen pişireceksin ben de yiyecem afiyetle, ananı durdurana kadar böyle neden demiyorsunuz?
Yada, eşin gelene kadar kayınvalideyi oyalayıp eşin gelince ikisi bir aradayken tencereyi alıp hayatım ben taa sabah başladım bu yemeği pişirmeye senin sevdiğin gibi olsun diye ama anan geldi bu hale getirdi buyrun size afiyet olsun benim içim almıyor diyip gözlerine sokup tencereyi ortalarına bırakıp neden odana çekilmiyorsun?
Ne kadar korkuyorsunuz kavga çıkacak diye ya

Hem annesine dur demesine izin vermiyorsunuz, hem kendiniz durdurmuyorsunuz siz ne istiyorsunuz, şikayet etmeyin ozaman. Doğru demiş adam

Laf sokma yeteneğinize bayıldım. Ben de bazı durumlarla karşılaşıyorum söyleyemediğimden değil de ne söyleyeceğimi bilmiyorum mesela aklıma gelmiyor ama siz her duruma hem hakaret içermeyen hem de cuk diye oturan laflar bulmuşsunuz keşke ben de sizin gibi olabilsem. :) mesela , ben çalışıyordum 2 ay öncesine kadar o zaman 3.5 aylık hamileydim sanırım işte çok yoruluyordum ve akşam vardiyasında çalıştığım için yolda çok uzun sürdüğü için sabah kalkıp yemek yapmaya vakit bulamıyordum haftanın 6 günü yemek yoktu yani ama kayınvalidemle aynı sokakta oturduğumuz için eşim de oraya gidip yemek yiyordu. Haftada 1 gün izinli günümde de yemek yapıyordum, dip köşe temizlik yapıyordum ve bütün bunlara rağmen neden 6 gün boyunca yemek yapmıyorum diye sorun olmuştu. Kayınvalidem de bana " kızım kusura bakma ama şimdi ne kadınlar var hem çalışıp hem çocuğa bakıp hem de temizlik ve yemek yapıyorlar"demişti. Ama bunları söylerken ben hamile halimle çalışırken oğlu işsiz evde oturuyordu ve istese kendine yemek pişirebilcek bir insan yani işine gelmiyordu. Ben kayınvalideme çok sinirlenmiştim ama bi "gıkk"bile diyememiştim çünkü ne söyleyeceğimi bilemiyorum kal geliyor insanların hadsizliğine.

Kayınvalide kusura bakma ama ne kayınvalideler var gelini çalışıyor karnında bir can taşıyor diye analık edip bir tas çorbada olsa veren oğlunun eşini torununun annesini torununu düşünen diyecektiniz.
Eşiniz her akşam anasına gidip zıkkımlanırken siz ne yediniz? O adamı neden eve aldınız döndüğünde? Gebe çalışan kadını hiçe sayıp bir de laf sokan kadınla neden bir araya geliyorsunuz?
Çok kitap okuyun bir de neyin içinde olduğunuzu nasıl bir muameleye maruz kaldığınızı idrak edin
Sevgiler

Ben akşamları çalıştığım için işyerinde yiyordum işte evde olmuyordum. İdrak ediyorum da işte söyleyecek bir şey bulamıyorum ki. Bu kadın da 65 yaşında hayatında bir gün el işinde çalışıp para nasıl kazanılıyor tecrübe etmemiş, ömrü boyunca evlenmiş 4 tane çocuk yapmış yatmış kalkmış kocasına ve çocuklarına hizmet etmiş. Kendi öyle olduğu için benim de 6 gün çalışıp, sabahları kalkıp yemek pişirip, temizlik yapmamı bekliyor. Farkındalık her şeye çözüm olmuyor maalesef.

Sen ver numaralarını ben ayar çekerim onlara

Tabi ki bilerek yapiyor. En iyisini bile seytan durtuyor bazen, dur bunun canini sikacak bir sey soyleyeyim diyor. Anlamamazliktan gelmek benim yontemim olurdu cunku konusarak kavga ederek cozulecek bir sey degil. Ama yemeginizi bozuyorsa izin vermeyin tabi ki. Calisan kadin iseniz lutfen ev islerini esit paylasin, bu sadece kadin isi degil. Ev hanimiysaniz da esiniz cok simarik yani beni rahatsiz ederdi.

"Yiğidi öldür hakkını yeme diyorsunuz" da adam sizi nasıl bir pisikolojiye soktuysa artık adam yemek beğensin diye sabahtan hazırlamaya başlıyorsunuz. Gerçekten sizde ilginçsiniz.
Adam zor bir işte çalışıyor sonra eve gelip evin temizliğini yapıyor çocuklara bakıyor yeri geliyor. Her gün sabahtan başlamıyorum pişmesi zor yemekleri şansa bırakmamak için sabahtan başlıyorum

Çalışan kadınsıniz sanırım? Bir yemek yaptığınızda yenilmedi hoşunuza gitmez mi? Kim olursa olsun.

Dördüncü maddenize kadar ben de diyebiliyorum dedim de. Ben ağzına geleni rahat rahat söylediğim için zaten bu hale geldi bence kadın tabi bilerek yaptıysa. Mesela siz eşinize ben bunu böyle seviyorum yani atıyorum çorabın şurada kalmasını seviyorum deseniz ve eşiniz de size uysa sizin hizmetiniz mi oluyor? Bilemiyorum çok farklı pencereden bakıyoruz

Çalışan kadınsıniz sanırım? Bir yemek yaptığınızda yenilmedi hoşunuza gitmez mi? Kim olursa olsun.
Ben de öyleyim. Beğenilmeyince sinirleniyorum çok normal. Ama kaynananız bildiğiniz sizi sabote etmiş bence size karşı bi hasetliği var. Mutfağıma girip yemeğime karışma ben bildiğim gibi yapıyorum diyip sınır koyarsanız belki uyar.

Söyledim arayıp laf söyleyeceğim yemeği niye heba ediyor yazık bu yemeğe böyle yemediğimi biliyorsunuz dedi. Ben yemeği karıştırırken birden doktu artık iş işten geçmişti
Bütün dünya paşazadenin güzel yemek yemesi için seferber olmalı sanırım. Çok fazla yemek seçen, yemek için sorun çıkaran insanlar beni çok rahatsız ediyor.

Hayatta ki en tek amacınız kocanizi memnun etmek mi sevmediyse yemiyorsa kendi yapsın yemeğini..kv de de bi değişik sokma mutfa çok mu zor karışma demek, niye böyle hassasiniz sende insansın.
Aslında ben onu da söyledim ben yaparım sen karışma diye ama bu kez durum şöyleydi ben yemeği karıştırdım ve dedim ki bu kez az sulu yapacağım zaten pisti nerdeyse. Suyu doldurdu ve birden hepsini boşalttı ben de çok olmadı mı bu dedim suyunu çocuklara verirsin zaten pişerken gider dedi. Hayattaki amacım kocamı memnun etmek mi buni ona sormak lazım. Bir iş bölümü var ben de kendime düşeni en güzel şekilde yapmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…