• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

altınlar gezip tozmak için satılmaz
ayrıca evliler bile eşerine altın yaptığında kıyı da köşe de kalsın diye söylemezken sizin sevgilinize söylemenizi garipsedim

bir de ailesini düşünmekten birikim yapmayan bir erkek ve düşünürken lüksünü düşünen
(adidas ayakkabı 500 TL ben kendim çalışıyorumda almıyorum)
biri için bence daha fazla zamanını harcama

Hiçbir mecburiyetim yok çok şükür, sadece ben düşüncelerimi dile getirdiğim zaman öyle bi yargılıyor ki beni dediğim gibi bianda paragöz sadece evlilikte maddiyata önem veren bi kız oluyorum. Ve o an sinir oluyorum öyle muamele görmekten.
Yazık gercekten çok yazık varsa yoksa para para hersey maddiyat olmuş senin hayatında, ben borç ne ki ya huzurumuz olsun yeter diyorum birde sana bakıyorum para yoksa huzur da yok kafasındasın diyor. Ağlayasım geliyo o an ben ne dedim böyle bu lafları işitecek kadar diye.
Güzel kardeşim maddiyata önem vermek kötü bir huy değil ki.
Evlenince oturup taş mı yiyeceksiniz,sevişince mi doyacaksınız,ısınacaksınız?
Madem o kadar kolaysa ailesi de aynen bu şekilde yaşasa ya.
Madem adama mecburiyetin yok,niye bu sıkıntıları bile bile yaşıyorsun,sana paragöz demesine rağmen niye ayrılmıyorsun?
Gerçekten bağımlı mısın,tedavi olman mı gerek?
Ona da para yok diyeceksin!
Eeeee bizi de dinlemiyorsun!
Sonuç?

Ben köyde oturuyorum çeşminaz bizim oaralarda herseyi erkek tarafı yapıyor öyle görmüşler ama ben buna karsıyım tabiki ailem yapamasa ben onların üstüne düşen şeyi kendim yaparım. Sevgilime takıdan bahsettim ilk önceleri saçma buldu birde şu kadar altın bu kadar bilezik diye söylüyorlar mı yani falan dedi. Bende ya bizim köyde amir memur yok hepsi taş çatlasın 2.000 tl yele çalışan i,nsanlar bunlar beni 6-7 bilezik 6-7 altın alıyor dedim. Ayrıca benm bildiğim aileler ayarlıyor bunları önceden dedim. Öyle diyince bozuldu ee biizmkilerin de öyle bi durumu yok ben ayarlayıp vercem onlara taksınlar diye o zaman sizde kız tarafının üstüne düşeni yapacak mısınız diye soruyor bana gülerek. Hani ben köyde herseyi erkek tarafı yapıyor dedim ya tabii yaparız sen sıkıntı yapma dedim

bu renklendirdiğim yeri bilmeyen küçük çocuk bile bulamazsın küçük yerlerde özellikle
safa yatıyor gibime geliyor

Lale bana diyor ki eğer evlenirsek bırakıp gelecekmiş, hani ben Cizre'de hiç mi korkmayacaksın ben evde sen işteyken dedim ya ona önceden o zaman madem burda korkuyosun bırakayım işi geleyim yeterki evlenelim diyor. Birde bana bazen demez mi ben ne için burdayım he kelebek ne için ! Ben burda hergün ölüm kalım savaşı veriyorum diyor güyaa borcunu bitirip bian önce benle evlenebilmek için gitmiş kendini tehlikeye atmış ama ben bunu görmüyormuşum , bende o zaman o kadar borcu ben mi yaptırdım sana diyorum bak işte sen hiç değişmezsin ya diyor.

adam polis eninde sonunda zaten gidecekti şarka

Benimki birikim yapmama sebebi olarak yine beni görüyor aileme söylemiyormuşum ortada ciddi bişey yokmuş ki sen önce ailene söyle gerisini düşünme diye psikolojik baskı yapıyo

ne alakası var yahu, ciddi birşey yok ne demek ciddiyet ilk önce çiftlerin kafasında başlar aile işin teferruatı, eşim 20 yaşında başladı biriktirmeye çünkü ciddiydik zaten ciddi de ne demekse ayrıca, 6 sene birikti o para ve 6 sene sonra evlendik, bugün ailene söyledin diyelim kaç ayda borçtan arttırıp sizin için para biriktirecek, ayda 1000 tl bile atsa 10 ay sürer 10 bin tl birikmesi ki 10 bin tl düğün için devede kulak

Ailesine bizim için planınız ne diye soramıyorum çünkü onlar sürekli bana kızım ailene ne zaman söylemeyi düşünüyosun bak artık biz gelcez çat kapı falan diye şakayla karısık üstüme geliyorlar, bende hiç bu konulara girmiyorum, kısacası ben aileme söylemediğim için hepsi böyle maddi konuda rahat gibi davranıyor.

ay şaka gibi, asıl o anda söyleyeceksin zaten hadi geldiniz diyelim bizim adetlerimizi karşılayacak durumunuz var mı diye, istemeye gelip borçların bir ucundan da siz tutun diyecekler zahir ailene

delirecem

sen baya baya hikaye dinliyosun uyusun da büyüsün kızım

senin şu an bize sunabildiğin tek ayrılmama argümanı: seviyorum, başka hiçbir aklı selim açıklaman yok ama merak etme ailesi bir yandan adam öbür yandan seni mengeneye alınca 3 ayda bitecek o aşk, köyde yaşıyorum diyosun ailende belli ki çok ilerici bir kafada değil ayy kızım madem mutsuzsun boşanda gel demeyecek bir ömür bu çileyi çekeceksin, bu adam sana ayrı ev falan da açmayacak

senin şu an bize sunabildiğin tek ayrılmama argümanı: seviyorum, başka hiçbir aklı selim açıklaman yok ama merak etme ailesi bir yandan adam öbür yandan seni mengeneye alınca 3 ayda bitecek o aşk, köyde yaşıyorum diyosun ailende belli ki çok ilerici bir kafada değil ayy kızım madem mutsuzsun boşanda gel demeyecek bir ömür bu çileyi çekeceksin, bu adam sana ayrı ev falan da açmayacak

Ayrı ev açar, o borçla ve aileyle polisliği bırakırım asgari ücretle çalışırım durumları da hikaye.
Maaşın yarısını krediye, kalan yarısını da aileye gönderip 1/4 maaşla yaşamaya çalışırlar, sonra bu kız gelirken meyve al dedi diye, "ne meyvesi ya para yok zaten, yemeyiver ne olacak" der. Kelebek üzülünce de "herşey maddiyat mı, bak ne kadar huzursuz ediyorsun evimizi, sen hep böyleydin zaten bi mühendis bulsaydın keşke, evlendiğime pişmanım seninle" diyerek günlük rutin kavgalarını tamamlamış olacaklar.

Yaptığınız çok saçma geldi.Altınlarını harcama.Hem sen niye söylüyorsun altın biriktirdiğini.

Elindeki neyse ona göre hareket etsin.Şimdiden böyle alıştırırsan çekeceğin var.

Ayrı ev açar, o borçla ve aileyle polisliği bırakırım asgari ücretle çalışırım durumları da hikaye.
Maaşın yarısını krediye, kalan yarısını da aileye gönderip 1/4 maaşla yaşamaya çalışırlar, sonra bu kız gelirken meyve al dedi diye, "ne meyvesi ya para yok zaten, yemeyiver ne olacak" der. Kelebek üzülünce de "herşey maddiyat mı, bak ne kadar huzursuz ediyorsun evimizi, sen hep böyleydin zaten bi mühendis bulsaydın keşke, evlendiğime pişmanım seninle" diyerek günlük rutin kavgalarını tamamlamış olacaklar.
Allah korusun ya n böyle bi evlilik istemiyorum, biz onunla 2 yıl aynı şehirde yasadık sürekli birlikteydik mesela ogünlerimiz çok güzeldi. Bir kere bile bana hayır demedi ben ne istersem alırdı istemesem de alırdı yanıma gelirken birşey istiyo musun diye sorardı ben yok desem de eli kolu dolu gelirdi bi yemek yiyelim doymadıysan daha söyleyelim derdi. Eli çok açıktı bana karsı ama borçla ama harçla bi şekilde yapıyodu benden kısmıyodu. O yuzden içimde hep bir umut var işte evlenirken yine belki böyle olur belkide bana öyle geliyordur diyorum.Onunla konustuğumuz zamanda kelebek ne zaman senden kıstım sence evlenince ben evimi çocuklarımı sıkıntıya sokacak bir adam mıyım diyor. Evet borcum olabilir ama senin ağzından çıkan tek bir kelimeye bakar hersey diyor.Bunları duydukca haksızlık mı ediyorum bazen diyorum

ay şaka gibi, asıl o anda söyleyeceksin zaten hadi geldiniz diyelim bizim adetlerimizi karşılayacak durumunuz var mı diye, istemeye gelip borçların bir ucundan da siz tutun diyecekler zahir ailene

delirecem

sen baya baya hikaye dinliyosun uyusun da büyüsün kızım
Zaten bana ailesi ilk baştan beri şunu aşıladı maddiyat bizim için önemli değil, biz kızımızı evlendirdik karsı tarafa da şunu takın bunu alın böyle yapın demedik insanın durumu neyse onu yapar Allah sağlık huzur versin yeterki diyince insan utanıyo birşeyler sormaya aksini diyemiyorsun

Zaten bana ailesi ilk baştan beri şunu aşıladı maddiyat bizim için önemli değil, biz kızımızı evlendirdik karsı tarafa da şunu takın bunu alın böyle yapın demedik insanın durumu neyse onu yapar Allah sağlık huzur versin yeterki diyince insan utanıyo birşeyler sormaya aksini diyemiyorsun
bu adamın kaç lira borcu var?
ailenin kaç lira borcu var?
evleri var mı ailesinin?
beraber yaşayalım demesin ilerde sana

Bunu dediklerini tahmin etmek zor değil zaten,gerçekten demediler mi acaba orası muamma dememiş bile olsalar seni bağlamaz zaten

bu adamın kaç lira borcu var?
ailenin kaç lira borcu var?
evleri var mı ailesinin?
beraber yaşayalım demesin ilerde sana
Sevgilimin şuanda 60.000 tl borcu var, ailesinin ne kadar var bilmiyorum ama eminim vardır 5-10
Ailesinin evi var ama ahım şahım değil gecekondu evlerden 90 m2 bir yer , bana beraber yaşayalım deme şansları yok çnkü yaşadıkları yerde sevgilim görev yapamıyor doğum yeri olduğu için.

Allah korusun ya n böyle bi evlilik istemiyorum, biz onunla 2 yıl aynı şehirde yasadık sürekli birlikteydik mesela ogünlerimiz çok güzeldi. Bir kere bile bana hayır demedi ben ne istersem alırdı istemesem de alırdı yanıma gelirken birşey istiyo musun diye sorardı ben yok desem de eli kolu dolu gelirdi bi yemek yiyelim doymadıysan daha söyleyelim derdi. Eli çok açıktı bana karsı ama borçla ama harçla bi şekilde yapıyodu benden kısmıyodu. O yuzden içimde hep bir umut var işte evlenirken yine belki böyle olur belkide bana öyle geliyordur diyorum.Onunla konustuğumuz zamanda kelebek ne zaman senden kıstım sence evlenince ben evimi çocuklarımı sıkıntıya sokacak bir adam mıyım diyor. Evet borcum olabilir ama senin ağzından çıkan tek bir kelimeye bakar hersey diyor.Bunları duydukca haksızlık mı ediyorum bazen diyorum

Borç var Kelebekcim borç. Bir yerde ödeme konusunda sıkışacak ve bi yerlerden kısmak zorunda kalacak. Senden mi kısar ailesinden mi iyi düşün?
Bak bu adam sana düğün de olmayıversin, nikah yeter bize, yeter ki kavuşalım minvalinde şeyler söylüyor ama babasının araba modelini yükseltmek istiyor.
Evet zamanında senden kısmamış ama bak borç dağ olmuş, bide düğün eklenince kısmak zorunda kalacak. Bunları iyi düşün canım.

bu kadar gözün toksa gel biz seni kardeşime alalım, evi arabası var babamız yok annemle bende asla musallat olacak tipler değiliz :KK45:

Düğünüme 17 gün var ama bence ben vazgeçeyim düğünden beni alın :KK45:

Erkek arkadasin hic olgun degil gerci daha 24 yasindaydi degilmi? Düsünce tarzi, yapisi s1k1ntili. Bu kafayla ömrü boyunca hep borc ödemek zorunda kalir hicbirseyde yapamaz (evdi, arabaydi). Zaten ailecek para konusunda bir s1k1ntilari var. Yorgani ayagina göre uzatmak diye birsey var. Birde babasinin bir üst model araba isteyine "bizim icin yapiyor iste" demesi ayri bir komik. Zaten araba bir yatirim araci degildir. Yanlis anlama ama bana ailecek sana psikolojik baski yapiyorlar gibi geldiler. Birde erkek arkadasin sana maddiyatci diyormus ya ama sürekli paradan bahseden kendisi degilmi?!

Sevgilimin şuanda 60.000 tl borcu var, ailesinin ne kadar var bilmiyorum ama eminim vardır 5-10
Ailesinin evi var ama ahım şahım değil gecekondu evlerden 90 m2 bir yer , bana beraber yaşayalım deme şansları yok çnkü yaşadıkları yerde sevgilim görev yapamıyor doğum yeri olduğu için.
bu adam kredi çekerek yaşam sürdürmeyi normal sayıyor.
o 60.000 gitgide artacaktır.öyle de kalmaz

Back
X