• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Olabilir ama çok iyi düşün ona gore hareket et.. Suan onun gelecegini düşünmesi lazım ailesini degil tabiki yardim ederde kendine yardimci olsun ondan sonra

Bi 3sene sonra açacağın konular belli :
Eşimin ailesine para yetiştiremiyoruz.
Eşim beni dinlemiyor sürekli maddi sıkıntı yaşamaktan bıktım
Çocuğumun rızkını eşimin ailesinin yemesinden bıktım
Eşimin ailesinin istekleri asla bitmiyor

Aynen tam gaz devam önce gezip tozmak için altınlarını verirsin sonra düğün takılarını bu aileye hibe edersin hadi hayırlı işler.

Günaydın KK'nın güzel hatunları :KK36:
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...

Kelebek bu kaçıncı konun sevgilin ve maddiyat ile alakalı?

Bu adam fazla aileci, sana gelince eşya önemsiz, takı isteme gönüller bir olsun, gelinlik giymezsen ne olacak diyip tüm maaşını ailesine bağlamış adamdan sana hayır gelmez.

Bencil bir adam, senin her isteğini maddiyatçılık olarak yorumlarken ailesinin sürekli kredi çektirmesini normal karşılıyor.

Tabi ki evlatlar ailelerine destek olmalı ama sürekli sürekli kredi çekip beş parasız kalması da normal değil..

Son düzenleme:
geçmişi bilmeyenler için özet:
sevgilisi sürekli ailesine para gönderen, kredi çeken yarı aç yarı tok yaşayan biri.
evlenmek istiyor ama gelinliğe, eşyaya, takıya, düğüne gerek yok, idare et evlenelim diyor.
ileride birgün parası olursa (100-150 yıl sonra) istediği gibi düğün yapacakmış. kız bunu kabul etmediği için bencil, paragözmüş. hatta ona ihanet etmeye meyilliymiş.

ha bir de ailesiyle olan ilişkisine karışamazmış, haddini bilsinmiş.

Kelebeğin durumunu çok güzel özetlemişsiniz.

altın eğlenmek/gezmek için satılır mı ya bu nasıl bi mantık:KK70:hem yarın bi gün ayrılsanız için yanar. boşu boşuna satmış olursun. sen altınlara üzülürsün ama dışardan bakan biri ayrıldınız diye üzüldüğünü sanar:olamaz:

şimdi bir polis yaklaşık 4 bin civarı maaş alıyor o yüzden pek borç harç durumu yoktur sakin ol :) bide tamam bende biliyorum kendi maaşınla altın almak ne kadar güzel ne kadar hoş ama laf ağızdan bir kere çıkmış ki sevgilinde ne kadar mutlu olmuş . Birde hani demişsin ya ''Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.'' şimdi şöyle düşünelim o çocuk ailesini 1001 korku içinde bırakıp cizrede hayati tehlike yaşayaraktan afedersin g*tünden ter akıtan zor bir görevdeyse ... o çocuğun ailesini mutlu edip mutlu olmaya , o aileyle vakit geçirmeye hakkı vardır. yani sen buna karışamazsın ki Sen şuan el kızı katagorsindesin canısı :KK15:. Bu verdiğin para ailesi için değil kendi geçireceğiniz zamanın kalitesi için :KK22:

Hayatını yakacaksın Kelebek hayatını.
Uçuruma doğru dört nala koşuyorsun.
Bu adam seni sevmiyor. Sev-mi-yor!!
Seven adam anasına danasına kardeşine para ayırırken, bütçe ayırırken sana altın bozdurtmaz!
Seven doğu görevinden sıkıldım benim için canını riske at gel. Sırf ben sıkılmayayım diye hayallerinden vazgeç ucuza gelinlik falan ayarlar, üç kuruşa terör bölgesinde yaşarız diyecek kadar gözünde değerin yok.
Yol yakınken bu adamdan ayrılmazsan ileride çook sıkıntın olacak.
Burada bir üyenin konuları vardı bebeğine alacağı beşiği hesaplarken karısına ödetirken abisine yengesine para yardımı yapıyordu bunlar hep yaşadıkların olacak. Hep ama hep..
Siz kaynana borcu öderken bir yandan onlara harçlık verecek en basiti. Yada o borç bittiğinde yine bir borca girecek.
Ama bu adam düzelmez. Aileci bir adam ve sizi saf gördüğü kolay yönetebildiği için de devam ediyor. Bu kötü huylarını kimse çekmez biliyor da ondan.
Esasında ailesine para yedirmesine susacak, aza razı olacak ve sorgulamayacak bir kadın bulamayacağını biliyor ondan sizinle.
Siz bu kadar bencil bir adamı hak etmiyorsunuz.
Siz gelecek için birikim yaparken o anasına danasına para yardımı yapıyor yetmiyor üç kuruşunuzla tatil hayali kuruyor. Sizin sırtınızından geçinme derdinde.
Ayrılmalısın. Ayrılmazsan çok mutsuz olacaksın yakma kendini.

Anlatilanlara bakilirsa arkana bakmadan kacman gerek. Yoksa daha cok konu acarsin boyle. Bi insan neyse odur. Evlenimce degismez

Evet bu adam aileci.Ama kazandigini sende ailene harciyorsun sonucta. Sevgilinin ailesine hediyeler alacak olmasi senle gezmek icinde yeterli para koyamamsi sana verdigi degeri gosterir.cokta degerli degilsin o halde.Ama haksizsin simdiye kadar adam sana hesap odetmemis adamdan yiyip icmissin simdi iki altini bozdurmak zoruna gidiyo. Hadi sevgilini atlattin yalan soyledin veya lazim dedin. Oda tamam dedi bi sekilde seni gezmeye goturdu nasil yiyip icecrksin parasini utanman lazim. Sen onun sadece sevgilisisin getirirse hediye getirir yemege goturur felan adam ailesinden kisip seni gezdirmek yedirip icirmek zorunda degil.. O tatile sende biseyler koymayacaksan gitme. Sonucta adamin ailesi s'en karisi nisanlisi felan degilsin.

Bana bu durum biraz garip geldi
22 yaşındayım ne zaman aileme mezun olup iş bulunca size şurda yemek ısmarlayacağım şuraya tatile götüreceğim vb desem
"Sana kıyamayız, olmaz" diyorlar
Ama görücez bakalımo_O

Ee o hediyeleri nasıl alacak ???
Hayır madem var sana niye dert yanıyo...
normalde senin de katkın olsun derdim de şu hediye işine kadar

Sürekli o harcamış bu zamana kadar ki maaşı fena olmasa da sıkıntılı bir iş yapıyor. Zora girmiş, dürüstçe de belirtmiş. Bu sefer de sen karşılayabilirsin bence. Bahsettiğin tutar da çok bir şey yapmıyor zaten. Sevdiğin insan bu kadarcık da fedakarlığı hak eder bence. Kaldı ki ağzından çıkmış bir kere zaten, şu an dönmen de ayıp olur. Ayrıca ailene, kardeşlerine destek olman güzel ama maaşından sana pek bir şey kalmaması da normal değil. Kararınca destek ver, kendin için birikim yap.

Neden masrafları erkek karşılamak zorunda bu mantığı anlamıyorum anlamakta istemiyorum. Sen tüm maaşını ailene harcayabiliyosun. İlişkiler masraflıdir bişeyleri karsilayamayacaksan ayrıl sen de. Erkeği sömürmek ne kadar dogru

Burda seni tanımayan onlarca kadın, kendi bakış açılarından neden şu an mutsuz olduğunu ve ilerde evlenirsen ne kadar mutsuz olacağını anlatmaya çalışıyor. Bu kadar insan aynı anda yanılıyor olamaz herhalde? Bence sorun altın satan, para meselesi falan da değil. Sevgilinin hayata bakış açısı çok sıkıntılı. Adam kendisine ait olmayan parayla yaşamaya alışmış (banka kredisi ile).ayrıca ailesine "hayır "demeyi bilmiyor. Ayrilmayip bütün hayatınızı bu adamla heba etmeye hazırsınız. Muhtemelen yaş olarak ablanız yaşındayım. Ve yanınızda olsam bu çocukla devam etmemeniz için elimden geleni yapardım. ..böyle genç kızların göz göre göre hatalara düştüğü konulara inanın çok üzülüyorum

Şuraya kocaman bi offfff yazmak geliyor içimden. Napıcam ben böyle, evet haklısınız keşke haklı olmasanız ama haklısınız ki sevgilim evlensek de ailesine para yedirmeye devam etcek. Bunu açıkca kendiside belirtiyor zaten onlar benim annem babam tabiki de her sıkıştıklarında onlara destek olcam diyor.
Hatta geçenlerde şakayla karısık hayatım sen benimle evlenmeye hazır mısın benimle bir aile olmaya hazır mısın dedim.
Biz kocaman bi aile olcaz sizinkiler bizimkiler Allah nasip ederse çocuklarımız...
Bna verdiği cevap bu, maddi konularda da kızıyor yada beni maddiyatcı bi kız olarak görüyor diye pek birşey diyemiyorum artık. Geçen gün ailesiyle görüştüm Allah için severim hepsini. Annesi dedi ki babası o arabayı satıp başka üst model bi araba alacakmış 500-500 taksitle ancak öyle öyle modelini yükseltebilirmiş. Duydum Allah yandık dedim yine bizimkine kalacak borçlar...Akşam hemen sevglime anlattım hayatım sence ne kadar doğru sonra ödeyemeyince sen sıkışıyosun sana kalıyo dedim olsun aşkım adam da bizim için uğrasıyo işte diyo bana.
Geçenlerde de evlilik planlarını anlatıyo arabayı almam babamdan kaç yasında adam hastalığı var sıkıntısı var ellerinin altında bulunsun dedi. Hani evlenirken satacaktık diyorum arabada çok pahalı birşey değil 15.000 falan eder. Bna demesin mi ben nasıl alıyım babamdan o arabayı olur mu öyle şey ben herseyi hallederim sen merak etme kelebek ya sanki sen ödeyecekmişsin gibi dertleniyosun ben kaç yasında adamım beni bana bırak artık ben neyi nasıl yapıcağımı bliyorum bu tarz konulara müdahale etmeni sevmiyorum dedi.
Allah'ım sitem etmemek elde değil gözü mü kör bu adamın anlamıyorum.
İnsan nasıl borç içinde bu kadar rahat eder gerçi onun babası da böyle... Muhmetel ondan gelen bi alışkanlık zaten babasına da ayrı bi düşkün idolü desem yeridir.
Sevmesem 1 dk durmucam ama seviyorum. Evlenince de ailesine destek olcağını bliyorum kavga etceğimizi de biliyorum çünkü o ben seni aç açık bırakmadıktan sonra aileme tabiki de destek olcam mantığında.
Bu akşam sorcam artık biizm için ne zaman birikim yapmaya başlayacaksın diye. Kızacak bana ben burda ne haldeyim sen hala bana ne soruyorsun diyecek yazıklar olsun diyecek lanet olsun her istediğini alcam sana diye paragöz muamelesi yapacak ama ben yine de sorcam. Artık biterse biter devam ederse eder ya vallahi bende bıktım.
Bu arada bazı arkadaslar hayatta hersey müşterektir diyorlar. Evet bende ondan dert yakınıyorum zaten , bir anne baba neden oğullarını bu kadar sömürüyor. Yada benm sevgilim de madem para yok vereyim bütün maaşımı hiç problem değil, bana yok deyip de ailesiyle nasıl planlar yapıyor.

Şuraya kocaman bi offfff yazmak geliyor içimden. Napıcam ben böyle, evet haklısınız keşke haklı olmasanız ama haklısınız ki sevgilim evlensek de ailesine para yedirmeye devam etcek. Bunu açıkca kendiside belirtiyor zaten onlar benim annem babam tabiki de her sıkıştıklarında onlara destek olcam diyor.
Hatta geçenlerde şakayla karısık hayatım sen benimle evlenmeye hazır mısın benimle bir aile olmaya hazır mısın dedim.
Biz kocaman bi aile olcaz sizinkiler bizimkiler Allah nasip ederse çocuklarımız...
Bna verdiği cevap bu, maddi konularda da kızıyor yada beni maddiyatcı bi kız olarak görüyor diye pek birşey diyemiyorum artık. Geçen gün ailesiyle görüştüm Allah için severim hepsini. Annesi dedi ki babası o arabayı satıp başka üst model bi araba alacakmış 500-500 taksitle ancak öyle öyle modelini yükseltebilirmiş. Duydum Allah yandık dedim yine bizimkine kalacak borçlar...Akşam hemen sevglime anlattım hayatım sence ne kadar doğru sonra ödeyemeyince sen sıkışıyosun sana kalıyo dedim olsun aşkım adam da bizim için uğrasıyo işte diyo bana.
Geçenlerde de evlilik planlarını anlatıyo arabayı almam babamdan kaç yasında adam hastalığı var sıkıntısı var ellerinin altında bulunsun dedi. Hani evlenirken satacaktık diyorum arabada çok pahalı birşey değil 15.000 falan eder. Bna demesin mi ben nasıl alıyım babamdan o arabayı olur mu öyle şey ben herseyi hallederim sen merak etme kelebek ya sanki sen ödeyecekmişsin gibi dertleniyosun ben kaç yasında adamım beni bana bırak artık ben neyi nasıl yapıcağımı bliyorum bu tarz konulara müdahale etmeni sevmiyorum dedi.
Allah'ım sitem etmemek elde değil gözü mü kör bu adamın anlamıyorum.
İnsan nasıl borç içinde bu kadar rahat eder gerçi onun babası da böyle... Muhmetel ondan gelen bi alışkanlık zaten babasına da ayrı bi düşkün idolü desem yeridir.
Sevmesem 1 dk durmucam ama seviyorum. Evlenince de ailesine destek olcağını bliyorum kavga etceğimizi de biliyorum çünkü o ben seni aç açık bırakmadıktan sonra aileme tabiki de destek olcam mantığında.
Bu akşam sorcam artık biizm için ne zaman birikim yapmaya başlayacaksın diye. Kızacak bana ben burda ne haldeyim sen hala bana ne soruyorsun diyecek yazıklar olsun diyecek lanet olsun her istediğini alcam sana diye paragöz muamelesi yapacak ama ben yine de sorcam. Artık biterse biter devam ederse eder ya vallahi bende bıktım.
Bu arada bazı arkadaslar hayatta hersey müşterektir diyorlar. Evet bende ondan dert yakınıyorum zaten , bir anne baba neden oğullarını bu kadar sömürüyor. Yada benm sevgilim de madem para yok vereyim bütün maaşımı hiç problem değil, bana yok deyip de ailesiyle nasıl planlar yapıyor.
Ailesinin durumu çok sıkışık olsa anlarım ama elinin altında araba varken üst modelini almak lükse kaçar. Ailesi hesabını kitabını bilmeden harcama yapıp sevgilin ödüyorsa evlendikten sonra da böyle devam eder iki ev doyurursunuz

Sevgilinin bakış açısı çok sıkıntılı Kelebek. Seni nasıl susturacağını da bulmuş, hep maddiyatçı diye giriyor mevzuya.
Bikaç haftaya evleniyorum, bu süreçte ne kadar para gittiğini söylesem şaşarsın. Ki benim ailem kız tarafının yapması gerekenlerin çoğunu yaptı. Erkek tarafı birtek takıyı yaptı, geri kalan herşeyi biz ikimiz halletmeye çalışıyoruz. Ki hiç bir konuda da yükseklerden uçmadık ortalama bişeyler yapmaya çalıştık.
Aman sevdiğin adamla olduktan sonra gerisi boş, gelinlik giymeyiversen de olur diyenler oluyor ya, teyzem bundan 27 yıl önce kaçarak evlendi. Sonradan düğün de yapılmadı ona, gelinlik giymedi yani. Geçen gün ben evin tadilatı ile ilgili söylenirken bana ne dedi biliyor musun? "beni düşün ya benim gibi olsaydın. senin hiç olmazsa düğünün, gelinliğin ve bir evin olacak, sabret" İnsanın içinde kalıyor demek ki Kelebek. Bunlar eğer içinden geliyorsa, istiyorsan fedakarlık edilecek şeyler değil. Hele ki sevgilin gibi "herkese saçıp da sana gelince ne olacak ya giymeyiversen gelinlik, benim yanımda olacak yetmez mi;?" diyen birisi için hiç fedakarlık yapılmaz.
Yakma kendini güzelim, gerçekten yakma. Sana da yazık.

Back