• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

İnsanlardaki rahatlığa bak yaa biz iki memur ki benim de eşim polis, cesaret edemiyoruz araba almaya millet onca borcun içinde üst modeli düşünüyo

Herkes ailesine yardım eder, eşim polis okulu bitince kiraya kalmadan ankaraya geldi ve ailesiyle yaşadı, ailesinin ev kredisi borcu vardı ve her ay maaşından eve 500 600 veriyordu mutfağa da alıyodu elbette ev hali malum, ama bizim için de birikim yapıyordu adam, seninki komple oraya yönelmiş kaç yaşında adamım dediği laf bakma sen, geride bişey var mı yok, daha neyi düşünüyosun ben cidden anlamıyorum

Adam sana sürekli harcamış sen bi kere veririrm demişssin bu seferlik ver bi daha biriktirdiğin altın para söyleme ne kadar çabuk güveniyorsunuz ben 12 yıllık eşimden bile gizli para biriktiriyorum kaldı ki nişanlına söylemişssin sen

xyzt-5544 xyzt-5544 a katılıyorum o bugün için bir fiyat yazar ben 4 sene öncesi için ama hoş olmaz baaak biz şu kadar harcadık demek, ama emin ol ortalama bir düğün baya külfetli ki sizde onun ailesi birsey yapmayacak belli

Ailesi sana iyi davranıyo doğrudur, ama başka saf bulamayacakları için, mesela yerinde ben olsam annesi bana üst model araba alıcaz dese bizim için ne düşünüyosunuz planınız ne benim de isteklerim var derdim kadın resmen kendi hayallerini anlatmış sen yoksun gelecek planlarında,oğlumuzun kara kaşı kara gözü yeter diyorlar zahir

xyzt-5544 xyzt-5544 a katılıyorum o bugün için bir fiyat yazar ben 4 sene öncesi için ama hoş olmaz baaak biz şu kadar harcadık demek, ama emin ol ortalama bir düğün baya külfetli ki sizde onun ailesi birsey yapmayacak belli

Ailesi sana iyi davranıyo doğrudur, ama başka saf bulamayacakları için, mesela yerinde ben olsam annesi bana üst model araba alıcaz dese bizim için ne düşünüyosunuz planınız ne benim de isteklerim var derdim kadın resmen kendi hayallerini anlatmış sen yoksun gelecek planlarında,oğlumuzun kara kaşı kara gözü yeter diyorlar zahir

borç yapmaya alışmış insanlarda var böyle bir sıkıntı sanırım. arabayı yenileyelim, üst modelini alalım falan.
Babamın kenarda iyi bir miktar birikmiş parası olmasına rağmen önce seni evlendireyim, sonra kardeşini evlendireyim duruma göre bakarım değiştirip değiştirmeyeceğime diyebiliyor, ama bu aile 500 lirayı ödeyemeyip oğullarından isterken, bir de üstüne model yükseltiyor.
Ama buna ne kızımız bişey diyebiliyor ne oğlumuz.

Günaydın.
Dün verdiğim fikri uygula bence.
Dur bulayım,gözünden kaçtı sanırım.

Kelebek ben senin yerinde olsam; "Ben ailene hak veriyorum,orada şartlar zor,istersen istifa edip asgari ücretle iş bulabilirsin. Ben her türlü manevi desteğe hazırım. Gel burada garsonluk da olsa çalış,yeter ki tehlikede olma. Sen ailenin borçlarını öde,ben de ailemin borçlarını ödeyeyim. Malum ailelerimizin durumu ortada,onlara destek olmak zorundayız di mi,bize onca zaman emek verdiler. Borçlar bitince kendimiz için para biriktirip eşyalarımızı alıp hemen evleniriz." derdim bakalım,ne diyecek?
Madem aile emek verdi,senin anan baban da armut dağıtmadı sen okurken di mi?

Kelebek ben senin yerinde olsam; "Ben ailene hak veriyorum,orada şartlar zor,istersen istifa edip asgari ücretle iş bulabilirsin. Ben her türlü manevi desteğe hazırım. Gel burada garsonluk da olsa çalış,yeter ki tehlikede olma. Sen ailenin borçlarını öde,ben de ailemin borçlarını ödeyeyim. Malum ailelerimizin durumu ortada,onlara destek olmak zorundayız di mi,bize onca zaman emek verdiler. Borçlar bitince kendimiz için para biriktirip eşyalarımızı alıp hemen evleniriz." derdim bakalım,ne diyecek?
Madem aile emek verdi,senin anan baban da armut dağıtmadı sen okurken di mi?

heh işte bu!

Şuraya kocaman bi offfff yazmak geliyor içimden. Napıcam ben böyle, evet haklısınız keşke haklı olmasanız ama haklısınız ki sevgilim evlensek de ailesine para yedirmeye devam etcek. Bunu açıkca kendiside belirtiyor zaten onlar benim annem babam tabiki de her sıkıştıklarında onlara destek olcam diyor.
Hatta geçenlerde şakayla karısık hayatım sen benimle evlenmeye hazır mısın benimle bir aile olmaya hazır mısın dedim.
Biz kocaman bi aile olcaz sizinkiler bizimkiler Allah nasip ederse çocuklarımız...
Bna verdiği cevap bu, maddi konularda da kızıyor yada beni maddiyatcı bi kız olarak görüyor diye pek birşey diyemiyorum artık. Geçen gün ailesiyle görüştüm Allah için severim hepsini. Annesi dedi ki babası o arabayı satıp başka üst model bi araba alacakmış 500-500 taksitle ancak öyle öyle modelini yükseltebilirmiş. Duydum Allah yandık dedim yine bizimkine kalacak borçlar...Akşam hemen sevglime anlattım hayatım sence ne kadar doğru sonra ödeyemeyince sen sıkışıyosun sana kalıyo dedim olsun aşkım adam da bizim için uğrasıyo işte diyo bana.
Geçenlerde de evlilik planlarını anlatıyo arabayı almam babamdan kaç yasında adam hastalığı var sıkıntısı var ellerinin altında bulunsun dedi. Hani evlenirken satacaktık diyorum arabada çok pahalı birşey değil 15.000 falan eder. Bna demesin mi ben nasıl alıyım babamdan o arabayı olur mu öyle şey ben herseyi hallederim sen merak etme kelebek ya sanki sen ödeyecekmişsin gibi dertleniyosun ben kaç yasında adamım beni bana bırak artık ben neyi nasıl yapıcağımı bliyorum bu tarz konulara müdahale etmeni sevmiyorum dedi.
Allah'ım sitem etmemek elde değil gözü mü kör bu adamın anlamıyorum.
İnsan nasıl borç içinde bu kadar rahat eder gerçi onun babası da böyle... Muhmetel ondan gelen bi alışkanlık zaten babasına da ayrı bi düşkün idolü desem yeridir.
Sevmesem 1 dk durmucam ama seviyorum. Evlenince de ailesine destek olcağını bliyorum kavga etceğimizi de biliyorum çünkü o ben seni aç açık bırakmadıktan sonra aileme tabiki de destek olcam mantığında.
Bu akşam sorcam artık biizm için ne zaman birikim yapmaya başlayacaksın diye. Kızacak bana ben burda ne haldeyim sen hala bana ne soruyorsun diyecek yazıklar olsun diyecek lanet olsun her istediğini alcam sana diye paragöz muamelesi yapacak ama ben yine de sorcam. Artık biterse biter devam ederse eder ya vallahi bende bıktım.
Bu arada bazı arkadaslar hayatta hersey müşterektir diyorlar. Evet bende ondan dert yakınıyorum zaten , bir anne baba neden oğullarını bu kadar sömürüyor. Yada benm sevgilim de madem para yok vereyim bütün maaşımı hiç problem değil, bana yok deyip de ailesiyle nasıl planlar yapıyor.
seviyorsun tamam da ileride çok mutsuz olacaksın bu o kadar açık ki.
sevgi mevgi kalmayacak.
borç batağında yüzeceksiniz.
eşin ucunu bucağını toplayamaz hale gelecek vs.
hiç korkmuyormusun cidden?
şu an ne kadar borcu var bu adamın?

Lale bana diyor ki eğer evlenirsek bırakıp gelecekmiş, hani ben Cizre'de hiç mi korkmayacaksın ben evde sen işteyken dedim ya ona önceden o zaman madem burda korkuyosun bırakayım işi geleyim yeterki evlenelim diyor. Birde bana bazen demez mi ben ne için burdayım he kelebek ne için ! Ben burda hergün ölüm kalım savaşı veriyorum diyor güyaa borcunu bitirip bian önce benle evlenebilmek için gitmiş kendini tehlikeye atmış ama ben bunu görmüyormuşum , bende o zaman o kadar borcu ben mi yaptırdım sana diyorum bak işte sen hiç değişmezsin ya diyor.

İnsanlardaki rahatlığa bak yaa biz iki memur ki benim de eşim polis, cesaret edemiyoruz araba almaya millet onca borcun içinde üst modeli düşünüyo

Herkes ailesine yardım eder, eşim polis okulu bitince kiraya kalmadan ankaraya geldi ve ailesiyle yaşadı, ailesinin ev kredisi borcu vardı ve her ay maaşından eve 500 600 veriyordu mutfağa da alıyodu elbette ev hali malum, ama bizim için de birikim yapıyordu adam, seninki komple oraya yönelmiş kaç yaşında adamım dediği laf bakma sen, geride bişey var mı yok, daha neyi düşünüyosun ben cidden anlamıyorum
Benimki birikim yapmama sebebi olarak yine beni görüyor aileme söylemiyormuşum ortada ciddi bişey yokmuş ki sen önce ailene söyle gerisini düşünme diye psikolojik baskı yapıyo

Ailesine bizim için planınız ne diye soramıyorum çünkü onlar sürekli bana kızım ailene ne zaman söylemeyi düşünüyosun bak artık biz gelcez çat kapı falan diye şakayla karısık üstüme geliyorlar, bende hiç bu konulara girmiyorum, kısacası ben aileme söylemediğim için hepsi böyle maddi konuda rahat gibi davranıyor.

borç yapmaya alışmış insanlarda var böyle bir sıkıntı sanırım. arabayı yenileyelim, üst modelini alalım falan.
Babamın kenarda iyi bir miktar birikmiş parası olmasına rağmen önce seni evlendireyim, sonra kardeşini evlendireyim duruma göre bakarım değiştirip değiştirmeyeceğime diyebiliyor, ama bu aile 500 lirayı ödeyemeyip oğullarından isterken, bir de üstüne model yükseltiyor.
Ama buna ne kızımız bişey diyebiliyor ne oğlumuz.
Bizimkinin babası biizm için yapıyormuş araba işini, yarın öbür gün önümüze gelirmiş . Ama benim sevgilim babasından almayı düşünmüyor o arabayı biz genciz yine alırız diyor

Sevgilinin bakış açısı çok sıkıntılı Kelebek. Seni nasıl susturacağını da bulmuş, hep maddiyatçı diye giriyor mevzuya.
Bikaç haftaya evleniyorum, bu süreçte ne kadar para gittiğini söylesem şaşarsın. Ki benim ailem kız tarafının yapması gerekenlerin çoğunu yaptı. Erkek tarafı birtek takıyı yaptı, geri kalan herşeyi biz ikimiz halletmeye çalışıyoruz. Ki hiç bir konuda da yükseklerden uçmadık ortalama bişeyler yapmaya çalıştık.
Aman sevdiğin adamla olduktan sonra gerisi boş, gelinlik giymeyiversen de olur diyenler oluyor ya, teyzem bundan 27 yıl önce kaçarak evlendi. Sonradan düğün de yapılmadı ona, gelinlik giymedi yani. Geçen gün ben evin tadilatı ile ilgili söylenirken bana ne dedi biliyor musun? "beni düşün ya benim gibi olsaydın. senin hiç olmazsa düğünün, gelinliğin ve bir evin olacak, sabret" İnsanın içinde kalıyor demek ki Kelebek. Bunlar eğer içinden geliyorsa, istiyorsan fedakarlık edilecek şeyler değil. Hele ki sevgilin gibi "herkese saçıp da sana gelince ne olacak ya giymeyiversen gelinlik, benim yanımda olacak yetmez mi;?" diyen birisi için hiç fedakarlık yapılmaz.
Yakma kendini güzelim, gerçekten yakma. Sana da yazık.
Ben köyde oturuyorum çeşminaz bizim oaralarda herseyi erkek tarafı yapıyor öyle görmüşler ama ben buna karsıyım tabiki ailem yapamasa ben onların üstüne düşen şeyi kendim yaparım. Sevgilime takıdan bahsettim ilk önceleri saçma buldu birde şu kadar altın bu kadar bilezik diye söylüyorlar mı yani falan dedi. Bende ya bizim köyde amir memur yok hepsi taş çatlasın 2.000 tl yele çalışan i,nsanlar bunlar beni 6-7 bilezik 6-7 altın alıyor dedim. Ayrıca benm bildiğim aileler ayarlıyor bunları önceden dedim. Öyle diyince bozuldu ee biizmkilerin de öyle bi durumu yok ben ayarlayıp vercem onlara taksınlar diye o zaman sizde kız tarafının üstüne düşeni yapacak mısınız diye soruyor bana gülerek. Hani ben köyde herseyi erkek tarafı yapıyor dedim ya tabii yaparız sen sıkıntı yapma dedim

Günaydın KK'nın güzel hatunları :KK36:
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
utanılacak bi şey yok.
ama birikimini de söylesen sevgiilinin bu şekilde yaklaşması gerekmez. belki senin altınlarını isteyemecek bile. kim bilir

bir de ihtiyaç oldu satmak zorunda kaldım altınları diyebilirsin.

yine nacizane tavsiyem. erkek arkadaşınla tatil planları yapmaman üzerine olacak.
evlenmeden bu tür tatiller erkeklerin tüm zevkleri elde etmelerine , kızdan uzaklaşmalarına , başka arayışlara girmelerine neden olur .

Lale bana diyor ki eğer evlenirsek bırakıp gelecekmiş, hani ben Cizre'de hiç mi korkmayacaksın ben evde sen işteyken dedim ya ona önceden o zaman madem burda korkuyosun bırakayım işi geleyim yeterki evlenelim diyor. Birde bana bazen demez mi ben ne için burdayım he kelebek ne için ! Ben burda hergün ölüm kalım savaşı veriyorum diyor güyaa borcunu bitirip bian önce benle evlenebilmek için gitmiş kendini tehlikeye atmış ama ben bunu görmüyormuşum , bende o zaman o kadar borcu ben mi yaptırdım sana diyorum bak işte sen hiç değişmezsin ya diyor.
Dün de sordum niye hep onun istekleri oluyor bu hayatta?
Sana her istediğini sayıp döküyor sense burada offfflamaktan başka hiç bir şey yapmıyorsun.
Gerçekten bu adamla evlenmek için kendini mecbur hissediyorsun diye düşünmeye başladım artık.
Yoksa kim niye bu kadar susar ki?
O da senin mecburiyetini bildiği için kukla gibi oynatıyor seni.
He arkadaşlara katılıyorum,bunlar daha iyi günlerin senin...

Sana her istediğini sayıp döküyor sense burada offfflamaktan başka hiç bir şey yapmıyorsun.
Gerçekten bu adamla evlenmek için kendini mecbur hissediyorsun diye düşünmeye başladım artık.

Heves ediyormuş, zaten kendine ne alsa hepsini kardeşine veriyor saat aldı 400 tl ye giderken unuttu bende dedim ki sizinkilerden alıpda sana kargoyla göndereyim yok kardeşim takar diyo. Hep böyle bu çocuk
o zaman bi an evvel evlenip parasını kendisi için harcaması lazım. yoksa elinde bi şey kalmayacak.
çoluk çocuğa karışması lazım ki evine dönsün harcamaları

Ben köyde oturuyorum çeşminaz bizim oaralarda herseyi erkek tarafı yapıyor öyle görmüşler ama ben buna karsıyım tabiki ailem yapamasa ben onların üstüne düşen şeyi kendim yaparım. Sevgilime takıdan bahsettim ilk önceleri saçma buldu birde şu kadar altın bu kadar bilezik diye söylüyorlar mı yani falan dedi. Bende ya bizim köyde amir memur yok hepsi taş çatlasın 2.000 tl yele çalışan i,nsanlar bunlar beni 6-7 bilezik 6-7 altın alıyor dedim. Ayrıca benm bildiğim aileler ayarlıyor bunları önceden dedim. Öyle diyince bozuldu ee biizmkilerin de öyle bi durumu yok ben ayarlayıp vercem onlara taksınlar diye o zaman sizde kız tarafının üstüne düşeni yapacak mısınız diye soruyor bana gülerek. Hani ben köyde herseyi erkek tarafı yapıyor dedim ya tabii yaparız sen sıkıntı yapma dedim

Adam senin duygularını manipule ediyor kuzum, burdan net gözüken bu. Hayırlı evlat rollerine bürünüyor, kendini kullandırttığını belki göremiyor belki de görmezden geliyor bilemem ama sana geldi mi hep biz azıcık aşla da idare ederiz, ailesine geldi mi onlar en iyi arabaya binsin. Ohh ne güzel dünya valla..
Ailene söyleme konusunda da seni ne hakla sıkıştırabiliyorlar anlamıyorum. Acaba desen mi sevgiline, annem borç bitmeden asla müsade etmiyor, neyle evleneceksiniz nasıl yaşayacaksınız, ben kızımı göndermem dedi diye. O zaman ne diyecek?
Ya her ay 2bin lira krediye gidiyor diyorsun, ekstra bir kredi daha lazım olacak, siz ne yiyip ne içeceksiniz cidden çok mantıksız bu olan biten..

Para için mi yani der bana o zaman. Zaten şimdi evlenmiyoruz diye kızıyor para için benle evlenmiyosun para için uzaktayız diyor. Ben çok borcun var benimde okulum yeni bitti aileme destek olmam gerek dynce... Ben ilk başta ailesiyle böyle planları olduğunu bilmiyordum tahmin ediyodum daaa... Neyse sonradan düşündüm bu çocuk bana anlattıklarıyla kalmaz dedim çnkü o haftada bir geldiğinde bile eve tıka basa alışveriş yapıp annesine babasına kardeşine para bırakıp dönüyor.
şimdi ihtiyaç olur alır. bunda sıkıntı yok.
ne güzel ki annesine ailesine destek oluyor. Allah razı olsun.
ama tabi bi yerde kendini de düşünmesi lazım. az az birikim yapmaya başlamalı.

Hiçbir mecburiyetim yok çok şükür, sadece ben düşüncelerimi dile getirdiğim zaman öyle bi yargılıyor ki beni dediğim gibi bianda paragöz sadece evlilikte maddiyata önem veren bi kız oluyorum. Ve o an sinir oluyorum öyle muamele görmekten.
Yazık gercekten çok yazık varsa yoksa para para hersey maddiyat olmuş senin hayatında, ben borç ne ki ya huzurumuz olsun yeter diyorum birde sana bakıyorum para yoksa huzur da yok kafasındasın diyor. Ağlayasım geliyo o an ben ne dedim böyle bu lafları işitecek kadar diye.

Back
X