• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bitiyor mu bu evlilik..?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Konuya nasil giris yapacagim bilemiyorum,yazip yazip sildim. Sorun,evliligim.7 yildir ayni yastiga bas koydugum,16 yildir nefesim olan adamdan ilk defa boyle sogudugumu hissediyorum. Kendi kendime sebebini sorguladigimda bir suru seye baglayabilirim; yaklasik 1-1bucuk yildir surtusmelerimiz oldugu icin ikinci bebek. Bana resmen yapisik kimseye gitmez,her ne kadar pisman olmasam da onun icin isten istifa ettim gecici ev hanimi oldum.Tek basima yada esimle cok az plan yapabiliyorum. Bazen bu duzenden bunaliyorum,agresif,tahammulsuzum. Esim zaten ani parlamalarima,agir laflarima karsilik vermeye;alttan almamaya,beni anlamamaya, uzerimdeki yuklere yardim etmemeye basladi. Sevgi dolu asik halleri yine var ama kirinti seklinde,bunalimda miyim neyim, kavga cikariyorum hersey gozume batiyor cunku. Konusmaya calisiyor anlatiyor anlatiyor,3.bir kisi olsam ona hak veririm. Bilmiyorum benim sorunum ne?

Belki de evliligin genel durumundan sikildim. Evlilik ev hanimiysan yemek yap,temizlik yap,devasa camasir yiginini yika utule,(genelde)hoslasmadiginiz es ailesini agirla,sen git,hizmet et,cocugunu dort dortluk yetistirmeye calis,psikolojisi icin kisiligi icin en dogru neyse en cok sen dusun.Calisiyorsan ev islerinin yemeginin yarisini veya yarisindan fazlasini yap,diger maddeleri yine sen yap. Iste,yolda zaten yorul ama eve guler yuzle enerjik gel. Bu duzen niye boyle? Ben niye evlendimi sorguluyorum sanirim. Bunlari cocuklarim icin seve seve yapiyorum ama beni anlamayan birine yapmak icimden gelmiyor.Kalbime dokunup beni eski halime dondurmeye calismayip,onun yerine yangina korukle gelen birini istemiyorum.

Bence siz eşinizden değil genel olarak hayattan soğumuşsunuz. Yorulmuşsunuz. Kendinizi bu kadar yıpratmaya ne gerek var. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil hicbir şey sizden önemli değil. Eşinizle konuşun bu durumu ciddi olduğunuzu söyleyin. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum onlar okula gidiyorsa yalnız kaldığınızda gidin gezin. Kuafore gidin arkadaşlarınızla buluşun. Akışına bırakın hayatı. Şu yazdıklarınizdan bile kendinizi ne kadar yorduğunuzu anlıyorum. Yapmayın. Eşinizle başbaşa biseyler yapın. Zamanla düzelecektir umarım:(

Evlilik çocukla beraber çok zorlaşıyor iki kişi neyse de çocukla cidden büyük bir imtihana dönüşüyor. Başbaşa geçirilen vakitler kısıtlı veya verimsiz geçiyor çocuğun uyuması kafa dinlemek için tek fırsat çünkü ev işi bir sürü uğraş vs hep stres kaynağı eş de rahatlatmıyorsa kaos. Hele çalışmaya alışkınsan ve ev yapıyorsan daha büyük bunalım. Ben de altı yıllık evliyim iki yaşında hareketli bir oğlum var. Öyle bana yapışmaz ama sürekli gözüm üzerinde olmalıdır. Hep bir yerlere girer çıkar. Oturmaz hep koşar. Çok bunaldım ben de işe de başladım her şey gözümde büyüyor ne olacak seneye merak ediyorum ben de. Allah yardımcımız olsun.

Çok Bunalmışsınız. Şu an çalışmıyorsanız ondan olabilir mi ?
Belki etkisi vardir.
Biz kadinlar cok degerliyiz.Ben ya da tanik oldugum bir baska kadin,hayatindaki insandan o degeri gormuyorsa niye evlilik gibi zor bir isi devam ettirsin ki diye dusunuyorum,tahammulsuzluk o yuzden

Ben sizin konularinizdan esinizle birbirinizi ne kadar sevdiginizi biliyorum yazdiklarinizdan.cocuktan ve evin butun yuku ustunuzde olmasindan dolayi bunalmissiniz ve cok haklisiniz.erkeklerin cogu zora sikintiya gelemiyor maalesef.bosanmayi gerektirecek bi sorununuz yok sadece biraz sabir cocuk buyuyunce yine eski halinize donersiniz insallab ama su durumdan cikmaniz icinde esinizin destegi sart.

Bence siz eşinizden değil genel olarak hayattan soğumuşsunuz. Yorulmuşsunuz. Kendinizi bu kadar yıpratmaya ne gerek var. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil hicbir şey sizden önemli değil. Eşinizle konuşun bu durumu ciddi olduğunuzu söyleyin. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum onlar okula gidiyorsa yalnız kaldığınızda gidin gezin. Kuafore gidin arkadaşlarınızla buluşun. Akışına bırakın hayatı. Şu yazdıklarınizdan bile kendinizi ne kadar yorduğunuzu anlıyorum. Yapmayın. Eşinizle başbaşa biseyler yapın. Zamanla düzelecektir umarım:KK43:
Ufak olan cok zor bir bebek 1 bucuk yasinda,ablasi 5bucuk yasinda. Arkadaslarla bulusmamak icin hep bahane uyduruyorum icimden gelmiyor,kuafore gitmek icimden gelmiyor zorunlu seyler yuzunden ayda bir gidiyorum. Biz bir yere gitmemissek cevremde eve davetsiz gelen arladaslarim oluyor ama sakinlik durgunluk ariyorum resmen.Buraya yazdigimi kimseye anlatmak da istemiyorum,care esimde.Duzelirse onun sayesinde duzelir baskasina ozeli anlatinca elime ne gececek diyorum

Ceyz ufaklık seni biraz sarstı sanırım. Gecıcı bir durum oldugunu düşünüyorum. Esın anlatmaya calısıyormus 3. Bir kişi olsa ona hak verirdi yazmıssın. Sende esını anlamaya calıs ve o ne anlatıyor onu dinle.. İkiniz üstesinden gelebilirsiniz. Hatta cocukları 2 3 gun anneanne yada babaanneye bırakıp esinle basbasa bi tatıle cıksan eminim suan ki bunalım halin azalacaktır

Kızımdan biliyorum anneye yapışık çocuk anneyi çok geriyor. Ben de yaşadım aynı durumları ve 3 yaş civarı rahatlayabildim. Eşimle yan yana yürürken onun kucağından bana gelmek için kendini paralardı. Evde yalnızken bile koltukta yapışık otururduk :)

Hemen fevri kararlar almayın. Bu sürecin geçmesini bekleyin ama eşinizle bu durumu paylaşın.

Siz esinizin sizi eski size döndermesini bekliyorsunuz bir yerde. Ama o eski size artik annelik de eklendi. Kücük bebekler cok zorlayabilir. Genel anlamda yorulmussunuz. Bana da bazen calismamak zor geliyor,cünkü akademisyen olarak calismalarimi (yani o kafa yormalari) özlüyorum. Evliliginiz bitmemeli,ama size acil bir tatil lazim galiba.

Ceyz ufaklık seni biraz sarstı sanırım. Gecıcı bir durum oldugunu düşünüyorum. Esın anlatmaya calısıyormus 3. Bir kişi olsa ona hak verirdi yazmıssın. Sende esını anlamaya calıs ve o ne anlatıyor onu dinle.. İkiniz üstesinden gelebilirsiniz. Hatta cocukları 2 3 gun anneanne yada babaanneye bırakıp esinle basbasa bi tatıle cıksan eminim suan ki bunalım halin azalacaktır
Ikinci cocuk hem de ne sarsti:( 2-3 gun degil 2-3 saat bile dursa annem surekli arayip taciz ediyor.1bucuk yasinda ve meme delisi. Esim konusuyor ama yapici degil ki dinleyeyim,direk sonucu goruyor 'Sen soyle davraniyorsun kincisin,bana surekli kiziyorsun bagiriyosun' ben ona sebebini soyluyorum bu sefer o hareketini de benim hareketlerime bagliyor yani kisir donguye girdik.

Ufak olan cok zor bir bebek 1 bucuk yasinda,ablasi 5bucuk yasinda. Arkadaslarla bulusmamak icin hep bahane uyduruyorum icimden gelmiyor,kuafore gitmek icimden gelmiyor zorunlu seyler yuzunden ayda bir gidiyorum. Biz bir yere gitmemissek cevremde eve davetsiz gelen arladaslarim oluyor ama sakinlik durgunluk ariyorum resmen.Buraya yazdigimi kimseye anlatmak da istemiyorum,care esimde.Duzelirse onun sayesinde duzelir baskasina ozeli anlatinca elime ne gececek diyorum

O zaman eşinizle adamakıllı konuşun. Başbaşa tatile gidin kafa dinleyin diyeceğim ama küçüğünüz var. Yine de annenize falan bırakabilirseniz bi kaçamak yapın bence. Çünkü dinlenmeye ihtiyacınız var sizin. Ya da günlük 2 3 saatliğine bakıcı tutabilirsiniz. Siz de o sırada kafa dinlersiniz. Hafta içi gelir 2 3 saat durur. Hafta sonu da 4 5 saat bakar siz de eşinizle vakit geçirirsiniz. Olmaz mı?

Ikinci cocuk hem de ne sarsti:KK43: 2-3 gun degil 2-3 saat bile dursa annem surekli arayip taciz ediyor.1bucuk yasinda ve meme delisi. Esim konusuyor ama yapici degil ki dinleyeyim,direk sonucu goruyor 'Sen soyle davraniyorsun kincisin,bana surekli kiziyorsun bagiriyosun' ben ona sebebini soyluyorum bu sefer o hareketini de benim hareketlerime bagliyor yani kisir donguye girdik.

Anlıyorum seni.. Kendini biraz dinle ceyz.. Kendıne zaman ayırmanın yollarını bul.. Bebek uyudugu zaman olabılır.. Dinlendır kendını.. Esinle konusarak anlasamıyorsan hislerini bir kagıda yaz bu sana da cok ıyı gelir..

İşten ayrılıp yapışık çocuklu hayata geçişteki klasik bunalım bir buçuk sene en ağır şekilde yaşadım biliyorum (2 yaşta ufaktan düzene girdi diyorum eskiye nazaran ama hala arada bi delirtir kuzucuğum canı sağ olsun) ve bu süreçte iki kere boşanma lafını çıkardım ağzımdan.
Geçecek sabır, bol bol kendinizi çocuklarla dışarılara atmanızı, alış-verişe vurmanızı, çocuğu doyuracak yemeği pişirip-mikrop kapmayacak kadar temizlik falan filan gerisini koyvermenizi, çocukları annelere emanet edip tatile neyim kaçmanızı tavsiye ederim.

Sizinki cevap veriyormuş, benim adam iyice sessizleşti benim sataşılarım karşısında... Bu da bi çeşit.

Aynı durumdayız. Maalesef çocuğun gerginliğini eşe kükreyerek gidermeye çalışıyorum ben de. Anlaşılmak istiyoruz ama dürüst olmak gerekirse anlaşılsak da değişen bir şey olmayacak. Zira bu çocuklar zor. Eş ya da bir başkası anlasa ne değişecek. Yine de zor çocuklar.

Bayramda ailemin yanına geldim ve bir daha asla oğlumla evden çıkmamaya yemin ettim. Delirmeden bu çocuklar büyüsün artık. Benim ramak kaldı delirmeme çünkü.

Bilmiyorum ne önerebilirim ama zamanla düzelir, yoluna girer diye umuyorum. Derdiniz eşinizle değil bence. Gerginiz sadece...

Aynı durumdayız. Maalesef çocuğun gerginliğini eşe kükreyerek gidermeye çalışıyorum ben de. Anlaşılmak istiyoruz ama dürüst olmak gerekirse anlaşılsak da değişen bir şey olmayacak. Zira bu çocuklar zor. Eş ya da bir başkası anlasa ne değişecek. Yine de zor çocuklar.

Bayramda ailemin yanına geldim ve bir daha asla oğlumla evden çıkmamaya yemin ettim. Delirmeden bu çocuklar büyüsün artık. Benim ramak kaldı delirmeme çünkü.

Bilmiyorum ne önerebilirim ama zamanla düzelir, yoluna girer diye umuyorum. Derdiniz eşinizle değil bence. Gerginiz sadece...

Hep bu tip konularda buluşuyoruz be Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi ... Kader arkadaşım benim :))

İşten ayrılıp yapışık çocuklu hayata geçişteki klasik bunalım bir buçuk sene en ağır şekilde yaşadım biliyorum (2 yaşta ufaktan düzene girdi diyorum eskiye nazaran ama hala arada bi delirtir kuzucuğum canı sağ olsun) ve bu süreçte iki kere boşanma lafını çıkardım ağzımdan.
Geçecek sabır, bol bol kendinizi çocuklarla dışarılara atmanızı, alış-verişe vurmanızı, çocuğu doyuracak yemeği pişirip-mikrop kapmayacak kadar temizlik falan filan gerisini koyvermenizi, çocukları annelere emanet edip tatile neyim kaçmanızı tavsiye ederim.

Sizinki cevap veriyormuş, benim adam iyice sessizleşti benim sataşılarım karşısında... Bu da bi çeşit.
Gercekten mi? Geciyor mu? Butun sorumluluklarimi terkedip okula gitmek,sonra da mis gibi babaocagina gelip annemin pisirdigi yemeklerden yemek,TV izleyip kitap okumak,dus alip uyumak isterdim...Keske evlenmeseydim:(

Canım benim benim eşim de öyle beni anlayıp alttan alamaz. Hamileyim bak zararı oluyor desemde bana şu kendimi zor toparlayabildiğim dönemde anlayışlı yaklaşmıyor.

Erkekler maalesef alttan alma yapısında yoksa kimin hatrı için olursa olsun yapamıyorlar.

Düzelecek hepsi geçer ufaklık büyüyünce. Sen kendini çok doldurula getirme .

Ayrıca hayatını bu kadar ölümsüz etkiliyorsa ufaklığı sütten kes. 1. 5 yaşında gayet büyümüş. Kimse madalya da vermeyecek ne zor durumdaydın ama emzirdin diye.

Ben de kızımı yenilerde sütten kestim iki yaşına kadar dişimi sıktım ama şimdiki aklım olsa 1 yaşından sonra keserdim. Çok yıprandım. Gece uykusu resmen yoktu.

Bir sürü anne sütü içmeyen benek bar onların yanında 1.5 yaş çok çok iyi

Kelin ilaci olsa basina surer.

Donem donem benzeri hislerle bogusuyorum. Benim durumum genelde benle alakali oluyor, esimle degil.

Kendime baktigim, diyetime sarildigim, yogami sporumu aksatmadigimda daha bir halliceyim. Acilen ise donersem de iyi gelecegini dusunuyorum

Canim sana ne iyi gelir bilmiyorum ama esin senin rakibin degil hayat arkadasin, onunla hislerini paylas iyi gekecektir.

Bu ev isleri meselesini de cok buyutmeyin. Ev pis olsun azicik bisi olmuyor :)

Back
X