- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
anam taktın sende bulaşığa süpürmeyee..Ana fikirleri aynı. Ben de sizin ifade ettiğiniz şeyi soruyorum. Neden 2 kişi de çalışırken 1.görevli kadın çamaşır bulaşıkla ilgilenmekte? Ya da kadın çalışmasa dahi adam niye görevli değil?
Kim diyor fıtratı buna uygun diye? Benim fıtratım hiç uygun değil, ya da canım istemiyor. Ne olacak?
anam taktın sende bulaşığa süpürmeyee..
yok yavru hiç üşenmedim okuyorum bütün yorumları .biriniz altında altın demiş biriniz bulaşık demiş biriniz çalışmalı.. ve yahut çalışmamalı demişş.. bazen gülüyorum bazen tee. gözlerimi böyle açıyorummVurgulamak istediğiniz başka bir şey varsa benden talep etmenize gerek yok, kendiniz yazabilirsiniz.
yok yavru hiç üşenmedim okuyorum bütün yorumları .biriniz altında altın demiş biriniz bulaşık demiş biriniz çalışmalı.. ve yahut çalışmamalı demişş.. bazen gülüyorum bazen tee. gözlerimi böyle açıyorumm
Yok bee çalışıyorum sabah 07..30 akşam 5 allahtan cumartesi yok ama ben severim çalışmayıı..ama bazen şöyle bir tembellikte yapmak geliyor insanın içindenn..insanların şartlarına ve bulundukları duruma göre değişir .ama ben bir kadının çalışmasından yanayım oğluma baba annesi bakıyor ve şuda bir gerçekki oğlumun bir çok yönünüde kaçırıyorum.. yani bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misalii.Sizin de şikayetçi olduğunuz bir konuymuş gördüğüm kadarıyla.
Benim başımda böyle bir durum yok ama sizin adınıza konuşuyorum. Siz ise anlamsız mesajlar yazıyorsunuz.
Benim yazdiklarimdan anladiginiz buysa size cevap verip daha uzatip budaklandirmama luzum yok.Diğerlerine de katılmıyorum ancak son söylediklerinize yorum yapıyorum.
Çalışmak eziyettir, çalışan kadın kötü annedir, çalışan kadın aptaldır, çalışan kadının ailesi perişandır, çalışmak kadınların fıtratında yok vb. şeyler söylenirse çalışan kadınlara da aynı şekilde cevap verme hakkı doğar. Yapmayın allah aşkına, genellemeyin şu mevzuları. İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz bu kadar basit. Ama bu kimseye eziyet değildir.
Yok bee çalışıyorum sabah 07..30 akşam 5 allahtan cumartesi yok ama ben severim çalışmayıı..ama bazen şöyle bir tembellikte yapmak geliyor insanın içindenn..insanların şartlarına ve bulundukları duruma göre değişir .ama ben bir kadının çalışmasından yanayım oğluma baba annesi bakıyor ve şuda bir gerçekki oğlumun bir çok yönünüde kaçırıyorum.. yani bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misalii.
selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
Bir önceki cevabınıza yorum yazmak istiyorum önce.
Önceki nesillerin çocuklarını örnek almanız yanlış çünkü zaten çoğu çalışmayan kadınlar. O dönemin koşulları böyle, eğitim imkanları eşit değil, aile yapısı farklı.
Bu nesilden bahsediyoruz. Kadınların erkekler kadar eğitim fırsatı bulduğu, hayattaki en önemli şeyin evlilik olmadığı, birey olarak yetişebilen çocuklardan.
Elbette belli bir oranda etkiler, ama eğer birinin ihtimali diğerinden daha çoksa çalışan annelerin çalışan kızlarının olma ihtimali daha yüksek.
Bu mesajınızda yazdığınız sızlanmalar ise ev işlerini eşiyle eşit bir biçimde bölüşmeyen kadınlar için geçerli, ve yaptıkları her şeyde çok haklılar. Hem evde hem işte çok çalışıyorlar ve genelde haftasonlarını da eşlerinin ailesi ile geçirmeye mecbur ediliyorlar, o nedenle sızlanıyorlar.
Çalışmamak tercihtir, mesajlarımı gördüyseniz evde çalışmanın dışarıda çalışmaktan çok daha ağır olduğunu düşündüğümü ve evde çalışmanın da çalışmak olduğunu belirttim.
Ama tüm sayfalarda en az 3 tane çalışmak evini eksik bırakmaktır diyen üye varken, çalışmamak kötüdür diyen üyeleri nerede gördünüz merak ediyorum.
Tartışma çalışan kadının aşağılanması ile başladı, refleks olarak çocuğa iyi bakmak yanında durmak değildir dendi. Yanlı bir bakış açınız var bana göre.
Eğer farklı fikirlere sahipsek haklısınız yanlış gelebilir düşüncelerim size.
Erkeğin eline bakmaktır çalışmamak, zayıflıktır, başkasının parasını yemem, yan gelip yatamam ve daha yazmayı gerek görmediğim cümleler yazıldıysa, evini eksik bırakmaktır cümlesi de yazılacaktır elbet. Nasıl çalışan kısımda yanlış bakan varsa , çalışmayan kısımda da var. İkiside benim goruşlerimin tamamen dışında.
Ben yine ve her koşulda çalışan bir annenin çocuğu da çalışır cümlesini kabul etmiyorum.
Kaldı ki çocuğum çalışır ya da çalışmaz bu beni bağlamaz ki, o kendi tercihi olacaktır. Daha öncede dedim eğer birey olarak yetiştirilirse çocuklar tercihleride kendi hayatları doğrultusunda olacaktır.
Ben onu yönlendiririm sadece.
Çalışırsa da çalışmazsa da ondan isteyeceğim şey; üretken olabilecek bir insan olması. Evde dahi olsa yeteneklerini kullanabilmesi.
Burada da kötü bir düzeni değiştirilemez gibi sunmuşsunuz.
Buna bakarsanız aile içi şiddet oranları da çok yüksek, bunu da kabul mü etmeliyiz?
Kaçınız dayak yemiyor mu demeliyiz?
Eleştirmeniz gereken ev işlerinde gerekli sorumluluğu üstlenmeyen erkekler. Buna a veya b şeklinde tepki veren kadınlar değil.
Dışarıda eşi kadar çalışıp evde eşinden 10 kat fazla çalışan kadın da erdemli falan değildir bana göre. Zira sömürülmenin erdemli bir tarafı yok.
Konu o şekilde yönlenmedi, tekrar bakabilirsiniz.
Önce evini, eşini eksik bırakan kötü annelerden dem vuruldu.
Yanlış değil, yanlı bir bakış açınız olduğunu yazdım. Çünkü diğer konularda çalışmayan kadınlara saldıranlar nedeniyle savunma geliştirmişsiniz ama burada durum tam tersi.