sizce ben calismali miyim?

Iste tam olarak korktugum sey bu. Teyzenin olayi gercekten benim endiselerimi yansitti bana. Iste bu. Almak istedigim cevap bu. Cok tesekkurler verdigin ornek icin. Gercekten aydinlatti beni bu ornek :34:

Rica ederim canim...
Bu teyzemin 3 cocugu var kizi universitede okuyor onu da teyzem okutuyor..
Enistem ailesine bu yaptigini gorevi saniyor
Babasi istiyor o cekiyor o paralarla abisinin borclari kapatiliyor...
Teyzem mutsuz bosanmayi dusunuyor
Neden okudu neyin yukunu tasiyor...
Yani calisiyor ama ezilen yine o..
Uzucu

Bana gore cok cocukca bi alinganlik 1:51:
Cok rahatsiz ettiyse es gecersin katilmazsin 2:ssz:
Neye gulecegime ben karar veririm
viz gelir tiris gider 3 :9:
Hayatta bol sans 4 :10:

Kurduğun cümlelerle kimin "çocukça" karşılık verdiğini görmüş olduk.
Teşekkürler, tekrardan iyi geceler.

Ben maliyeciyim , Paran yoksa huzurun da olmaz bunu bilir bunu söylerim. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz yetiyor bilmem ne inanmam o saçmalıklara ben realist bir insanım. İlk sene seversin ikinci sene seversin sonra bi bakmışsın sevgi yerini para kavgalarına bırakmış huzurun gitmiş yokluktasın sinirlisin... Kim inkar edebillir bu gerçeği ?

Kaçıncı yüzyıldayız okuyorum ama çalışmıcam istemiyorum ne demek bana kimse kusura bakmasın ama bir kadın ben çocuğumu büyütcem banane arkadaş çalışmam ben diyorsa kesinlkle tembelmiş gibi geliyor. Ver annene çocuğunu kötü bakcak değil ya kadın seni büyütmüş annene de mi güvenmicen.. Ver o baksın. Sende aslanlar gibi git ekmeğini kazan. Alnın dik çıkarsın karşısına erkeğinin. Kendine güvenin gelir en başta. Ayakların yere daha sağlam basar ve bi daha yok kiranı ödüyorum saçmalıklarını duymazsn.

Para kaynanaya nasıl gitcek git bankaya yatır o senin paran. Kimseye yedirme paranı.

Asıl hayata. Hayatta hiçbişey kolay değil ve şunu bil hayat sana öylece hiç bişeyi vermez yada sunmaz sen hakeder kazanır ve hakettiğini yaşarsın...

Bence çocuk ve çalışma konusundan önce eşinizin ailesine fazlasıyla para yardımında bulunması sorununu çözün. Anladığım kadarıyla olayın merkez noktası bu. Eşinizle konuşun bu durumu. O da baskı altındaysa sizinle maddi konuda tartıştığı zaman kırıcı sözler söyleyebilir. Tek maaşla yetişmeye çalıştıkları kolay değil bunalmıştır belki artık...
Çocukla birlikte daha büyük bi yük altına gireceksiniz. Üstelik ciddi bir sorun varken düşünmeyin bile bence...Çocuk sağlıklı bir ortamda, sağlıklı düşünen ebeveynlerle yetişmezse her saniye yanında olsanız da fayda etmez.
Ben yeni mezun ve işsizlikten kafayı yiyecek biri olarak sizin yerinize kendimi koymaya çalıştım.
Yerinizde olsam kendi ayaklarımın üzerinde durur ve maaşımı eşime vermezdim. Zorla elinizden alacak hali yok. Hatta maaşımı alınca da kiranın yarısını verirdim. İyi bi cevap olurdu herhalde. Eğerr siz maaş alıyosunuz diye bütün parasını ailesine verirse de ben sana bakıyorum ne zaman para getirceksin eve dersiniz :ssz:

Calismayi ben de cok istiyorum, okulu bosuna okumadim, ama amasi var iste. Ben calisirsam, eve kucukde olsa katkida bulunmam gerekecek, oyle oluncada esim kendisinden arttirdigini ailesine yedirecek. Bakin ben ailesiyle ilgilenmesin, onlara bakmasin demiyorum lutfen beni yanlis anlamayin. Tabiykide onlara hediyeler alsin, gerekirse arada sirada annesine harclik bile versin. Inanin ben mutlu bile olurum. Ama bana hic harclik vermezken ailesine yapmasi ister istemez beni uzuyor. Evimizin kirasina, ihtiyaclarina yada benim ozel ihtiyaclarima harcarken bunu benim basima kalkarken onlarinkini aninda yerine getiriyorsa bu benim canimi sIkar.

Ve benim gercekten iyi dusunup iyi bir karar vermem lazim. Calisirsam kocam nasil olsa esim calisiyor, islerin ucundan tutan var diye kendisini tamamen ailesine adayabilir. Bigun bi bakmisim nerdeyse butun yuk benim uzerimde.
Calismayim mecbur bakacak bana dusuncesi ne kadar hosuma gitmesede sanki benim kocam icin en uygunu bu gibi..
Gercekten bilemiyorum..yukari tukursem biyik, asagi tukursem sakal misali..

bildigim birsey varsa o da benim aslinda calismak istiyor olmam..

Ve bildigim bir de korku var o da ben calisip evime katki saglamaya calisirken kaynanamin bizim paramizi yemesi

kadın zorunluluj yoksa çalışmamalı diyenler olmuş bu kafadaki insanlarla zaten anlaşmam mümkün değil, ben özel üniversitede okudum yani ailemin durumu iyi çok şükür ama ben evlenmeden öncede sırf aileme yük olmıyım boşuna mı okudum diye çalıştım, babam da eşim de benim parama muhtaç değil ama ben bunu da ben kazandım demeye o hisse mecburum yaa, yani zorunluluktan çalışmıyorum sabah işime gidiyorum çalışıyorum hayatın içindeyim 10 gün rapor aldım evde mügesinden meleğinden gülbeninden bay geldi yani, bebeğim olunca ben de 2 sene çalışmayı düşünmüyorum kamuda çalıştığım için sorun olmıcak, akabinde çocuğumu kreşe vermekte bende bi vicdan azabı oluşturmıcak çünkü zaten çocuk için en sağlıklısı bu, kaliteli vakit geçirmek yeterli, konu sahibi arkadaşım zaten ilk cümlelerinden itibaren çalışmaya gönlünün olmadığı çok açık eşinde düşüncelerini açıkça dile getirmiş sen nasıl ki ben çalışmak istemiyorum diyosan o da pekala annemdir parada veririm bakarımda diyebilirim hatta işi şuraya vardırabilir el kızına değil anneme bakarım

NOT: Erkeklere tavsiye: bazı şeylerden yırtmak için tee başta ben dinsizim ya da kendime Müslümanım diyin çıkın işin içinden yoksa yemekte temizlikte ev geçindirmede çocuk emzirmede size kalacak ay ne çektiniz be :27:

Calismayi ben de cok istiyorum, okulu bosuna okumadim, ama amasi var iste. Ben calisirsam, eve kucukde olsa katkida bulunmam gerekecek, oyle oluncada esim kendisinden arttirdigini ailesine yedirecek. Bakin ben ailesiyle ilgilenmesin, onlara bakmasin demiyorum lutfen beni yanlis anlamayin. Tabiykide onlara hediyeler alsin, gerekirse arada sirada annesine harclik bile versin. Inanin ben mutlu bile olurum. Ama bana hic harclik vermezken ailesine yapmasi ister istemez beni uzuyor. Evimizin kirasina, ihtiyaclarina yada benim ozel ihtiyaclarima harcarken bunu benim basima kalkarken onlarinkini aninda yerine getiriyorsa bu benim canimi sIkar.

Ve benim gercekten iyi dusunup iyi bir karar vermem lazim. Calisirsam kocam nasil olsa esim calisiyor, islerin ucundan tutan var diye kendisini tamamen ailesine adayabilir. Bigun bi bakmisim nerdeyse butun yuk benim uzerimde.
Calismayim mecbur bakacak bana dusuncesi ne kadar hosuma gitmesede sanki benim kocam icin en uygunu bu gibi..
Gercekten bilemiyorum..yukari tukursem biyik, asagi tukursem sakal misali..

bildigim birsey varsa o da benim aslinda calismak istiyor olmam..

Ve bildigim bir de korku var o da ben calisip evime katki saglamaya calisirken kaynanamin bizim paramizi yemesi
Çalışıp kendi evinize katkıda bulunmanızın nesi kötü sonuçta kendi evinize katkıda bulunacaksınız.Eşiniz kiraları ve faturaları öderken sizde mutfak masrafını ve çocugunuzun masraflarını ödersiniz.Çalışmış olsam ufakta olsa eve katkıda bulunacam diyorsun sanki kendi evin değilde yabancı bir evden bahsediyorsunuz gibi.

bide şuraya takıldım biri demiş ki 4 kadın mevzusunda: kadın istemezse zaten kocası getiremez, demek ki kumayla yaşayanlar hep kocalarına izin verdiler üstüme eş getir diye, yani o da kadının elinde görüyomusunuz siz İslam dini resmen feminist bizde eşitliğe dayanır sanıyoduk
bide bi soru daha aklıma takıldı hani dendi ya kadın temizlik yemek çocuk emzirmek zorunda değil yapmasada olur peki evlilik içinde bunlar kimin görevi, kocanın mı, yoksa koca onun içinde görevli mi tutacak eğer öyleyse herkes şimdiden zengin koca bulsun yani, asgari ücretle kıt kanaat yaşayan adama bide karısı onu yapmam bunu yapmam derse adam cinnet getirir Allah muhafaza

Belki söyleyeceklerime kızacaksın ama
Biraz içten pazarlıklı davranıyorsun arkadaşım
Ben çalışırsam kendi artırdığını ailesine verecek diyorsun.
Bu nasıl bir evlilik ben anlamadım,daha 3.5 aylık evlisiniz tamam daha bazı şeyler oturmamış olabilir
ama oturup konuşmak gerekir böyle şeyleri.
Sen daha kazanmadığın paranın şimdiden hesabını yapıyorsun
ve karşılıklı olarak aranızda bir iletişim kopukluğu var
sen de çirkin konuşmuşsun eşin de..

Tamam da ben calisirken esim hep ailesine yedirecek. Bu durum sizin zorunuza gitmezmiydi?

sen istersen çalışır birikim yaparsın, eşin yine senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda, çalış ve maaş kartını eşine ver demiyorum ben, çalışacaksın, ayaklarının üzerinde duracaksın ve sana kimse evinin kirasını ödüyorum diyemeyecek.çalış at bankaya, altın al, döviz al,ama çalış,bir iki kıyafet alırsın makyaj malzemesi mutfak masrafları yeter, gerisini de eşinin durumu iyiymiş o karşılasın, ailesine de istediği kadar yedirsin sen eve destek olursan o ailesine daha fazla yedirir diye düşünme, sen kaybedersin, geleceğinden , eğitiminden, yazık değil mi allah korusun ama 50 yıllık evliler boşanıyor, ya öyle birşey başına gelirse, sırf ailesi yemesin diye boşanırsan ortada kalırsın, iş tecrüben olsun, ssk başlasın, kendin için , başkası için değil
ayrıca sana bi laf söylediğinde ezilmezsin, başın dik durur, çalışıyorum öderim kiramı diye rest çekecek yüzün olsun (zaten öyle bişey olmaz kızgınlıkla söylenen birşey diye düşünüyorum)ama en azından altta kalmazsın

Okulun biter bitmez hemen çalışmaya başlamalısın bence daha sonraya erteledin mi iş bulamıyorsun yaş geçiyor ayrıca deneyim istiyorlar eşinle arandaki sorunlar için birşey diyemem ama bir bayan kendi ayakları üstünde durmalı eşine muhtaç olmamalı

E sen 6 7 yil cocuk buyutucen bi cocuk daha okursa bi 6 7 yil daha. Kuzum sen once Esine deki calismayi dusunmuyorum. Ha okuyorum cunku hayat bu cok zorda kalirsak sana calismak icin meslegim olsun de... bu araa evet calisirsan eliniz rqhatliyacak ve esin ailesine daha rahat yardim edecek... yani ailesine calismis gibi hisseducen..

"Calisirsam ufak da olsa eve katkida bulunmak zorunda kalcam" demissin. Komsunun evinden mi bahsediyorsun, kendi evinden mi ayirt etmek zor. Senin bunu demenle, esinin "senin kirani oduyorum" demesi ayni zihniyet iste. Birbirinizi bulmussunuz, kusura bakma. Sizin evlilik daha 3. aydan ticarete donmus. Ikiniz de "ben - ben" diyorsunuz, sizin evlilikte hayat musterek degil sanirim. Sen calisirsan esinin eve hic katkida bulunmayip hep ailesin harcayacagini nerden biliyorsun? Daha olmayan paranin hesabini yapmissin. Ikiniz de calisirsa kendinize cep harcligi daha fazla ayirirsiniz, esin de kendi harcligindan ailesine istedigi gibi harcar.

Bana evliliginiz cok tuhaf geldi. Ikiniz de bir hesapci, cikarcisiniz. Sizin evlilik yakinda catirdamaya baslar. Once bir olmayi, biz olmayi ogrenin. Daha "beraber" gecinmek gibi temel bir sorunu halledememisken cocugu hic dusunmeyin.

NOT: Erkeklere tavsiye: bazı şeylerden yırtmak için tee başta ben dinsizim ya da kendime Müslümanım diyin çıkın işin içinden yoksa yemekte temizlikte ev geçindirmede çocuk emzirmede size kalacak ay ne çektiniz be :27:

hay sen çok yaşa:1:

oğullarıma kendime müslümanım demelerini öğütleyeceğim:60:

yeni evlilikleri hiç anlamıyorum.her şey şartla şurtla,hep beklentilerle yapılıyor evlilikler.sonrasında da çıkan binlerce sorun.evlilik iki bedenin bir beden,iki farklı yaşamın bir bütün olmasıdır bana göre.evlilikte sen ben yoktur,biz vardır:34:

arkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. Cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. Versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?

sen daha çalışmaya başlamadan kazanmaya başlamadan elin ekmek tutmaya başlamadan para hesabı yapmaya başlamışsın yazık çok yazık acıdım halinize

canım skın çalışma erkek mecbur bakıcak bakmayan almasın kardeşim biz anamızın evinde onlara kul olmak için gitmiyoz
şöle olur çok muhtaçlık durum olur eşin ve eşinin tarafı destekler arkanızda olur ozman tamam

ama yok ben yemnicem bide paramı yedircem eşimin tarafına avucunu yalasınlar alıştırma başından he deyip çalışırsan çalışmak zorunda kalırsın ve o paranda sana bırakmazlar canım

zihniyete bak
şakamısınız siz ya
çalışmak kötü birşey gibi konuşmuyormusunuz deli oluyorum
kimse sizi kimseye kul etmiyor ki zaten
saçmalığa bak
çalışıp kendi ayaklarının üstünde durmaktan güzeli varmı ya
şaşıyorum size bir ihtiyacınız olduğunda kocaya yada başkasına el açmak zorunuza gitmiyormu
elinizde mesleğiniz yok cebinizde paranız yok ona göre köreliyorsunuz
kendinize güveniniz kalmıyor
çok iyi ev hanımı oluyorsunuz
kekler börekler pastalar yapıyorsunuz ev oturmaları komşu gezmeleri dedikodu yumağı günler
çocuklarınız sefil kocanız kahve hayatında
evlilikte birlik beraberlik yok
sonra aldatılıyorsunuz ne yapayım çocuklarım var diyip sineye çekiyorsunuz
adam size küfrediyor hakaret ediyor
yetmiyor dövüyor
oda yetmiyor öldürüyor
en son bir kadın cinayeti daha diye haberlerde duyarız sizide
ee ne yapacaksınız çocuklarınız var boşanamazsınız erkektir yapar

yapmayın herkesten önce kendiniz için
bunu kendinize yapmayın
yetiştireceğiniz çocuklarınıza yapmayın

hayat bu iyisi var kötüsü var
yarın başınıza ne gelir bilinmez
hayat neyle karşılaştırır bilinmez
çalışıp eve eşe destek olmak
hayata birlikte yaşamaktan daha güzeli varmı ya
ufkunuz açılır
gözünüz açılır her gün yeni birşey öğrenirsiniz yaşınız kaç olursa olsun her yaşanan gün ayrı tecrübedir
evlatlarınıza daha sağlıklı daha kaliteli anne olursunuz örnek olursunuz idol olursunuz

kocanız sizi dövmeyebilir size sövmeyebilir belki aldatmazda
adam çalışır paşalar gibi bakar evine
kadında evde düzeni kurar
ya hastalık gelirse
ya kocanız yatağa mahkum kalırsa
ya erkenden ölürse
o zaman ne yapacaksınız
el el üstünde el baş üstünde kalırsınız
aileler komşular yardım etse ne olur
elden gelen öğün olmaz olsada vaktinde bulunmaz

Back