herkes farkli farklidir. adamin icinde yok, ona gore onemsiz ama yine de konsept hazirlamaya calismis birseyler yapmis. çabası takdire şayan. gelecek sene kasim ayindan takilmaya baslarsiniz "cok heyecanlanıyorum acaba bu seneki dogumgunum nasil gececek?" , "ilk sene acemilik yilindi, gecen sene ciraklikti. bu seneki dogumgunumde ustalik eserini gormek icin sabirsizlaniyorum" falan diye. laf sokmak gibi degil de esprili bir dilde dalga gece gece hatirlatin, belki bu sene toparlar.
ben de kutlamaya bahane bulmayi severim. tek dogumgunu, tanisma yıldönümü falan da degil sevgililik yildonumu, yüzüncü gun, bininci gun, 1234. gun, uzak mesafenin bittigi günün aydonumunu falan hepsini kutlariz. ama tamamen geyik amaçlı. yani gülüp gecelim, hediye almaya- disari icin plan yapmaya falan bahane olsun diye.
yoksa cok onem verdigimizden degil. siz de karikoca keyifli bir gün geçirmek icin yapin kutlamaları, aglayip üzülüp birbirinizi kirmak için degil.
hatta bos aninda hesap kitap yap al esinizin telefonuna, tum ozel gunler icin 5 gun onceden haber vereceği alarmlar kur, "birtanecik askinla evliliginin 500. günü. kutlamayi unutma" - "ilk öptüğün günün üstünden tam 3 yil gecmis. bir öpücük daha almak için karini yemege cikarmaya ne dersin?" falan gibi yapay zeka agzindan esprili notlar al:)
böylece adam ozel günü stresle zorunlulukla kutlamak yerine bu isten zevk almaya başlar :)