- 24 Şubat 2008
- 3.183
- 1.093
- 373
Calismayi ben de cok istiyorum, okulu bosuna okumadim, ama amasi var iste. Ben calisirsam, eve kucukde olsa katkida bulunmam gerekecek, oyle oluncada esim kendisinden arttirdigini ailesine yedirecek. Bakin ben ailesiyle ilgilenmesin, onlara bakmasin demiyorum lutfen beni yanlis anlamayin. Tabiykide onlara hediyeler alsin, gerekirse arada sirada annesine harclik bile versin. Inanin ben mutlu bile olurum. Ama bana hic harclik vermezken ailesine yapmasi ister istemez beni uzuyor. Evimizin kirasina, ihtiyaclarina yada benim ozel ihtiyaclarima harcarken bunu benim basima kalkarken onlarinkini aninda yerine getiriyorsa bu benim canimi sIkar.
Ve benim gercekten iyi dusunup iyi bir karar vermem lazim. Calisirsam kocam nasil olsa esim calisiyor, islerin ucundan tutan var diye kendisini tamamen ailesine adayabilir. Bigun bi bakmisim nerdeyse butun yuk benim uzerimde.
Calismayim mecbur bakacak bana dusuncesi ne kadar hosuma gitmesede sanki benim kocam icin en uygunu bu gibi..
Gercekten bilemiyorum..yukari tukursem biyik, asagi tukursem sakal misali..
bildigim birsey varsa o da benim aslinda calismak istiyor olmam..
Ve bildigim bir de korku var o da ben calisip evime katki saglamaya calisirken kaynanamin bizim paramizi yemesi
Canım benim hemşire bir arkadaşım var senin yaşadıklarını bire bir yaşadı ve halen yaşamaya devam ediyor.
1- eşin bu mantıkla yetiştirilmiş
2- sen çalışsan da çalışmasan da ailesine para verecek
3 - sen çok acı da olsa elinde ki fırsatı değerlendir çalışmaya başla kendini garanti altına al.
Her erkek birbirinden farklı.. yine bir arkadaşım var kendisi öğretmen .. ağır bir depresyon sonucu kendisini işine vermediği için işinden ayrıldı ve ev hanımı olmaya karar verdi. eşi de onun kararına saygı duydu ve mutlu giden evlilikleri var.. artı benim eşim de çalışmama izin vermeyecek erkekler sınıfında yer alıyor .. Dediğim gibi ; her erkek farklı.. sende kendini üzüp sorgulama ve yapman gerekeni yap. Kendin için çalış kendini garanti altına al.