- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
Konu iyice carpiltildi ama sadece su yazdigina karsilik birsey soylemek istiyorum; "Kadınlar iyi niyetten, canları istediğinden yemek yapar, çalışır AMA erkekler zorunda! Kim belirliyo bunu"
Bunu dinimiz islam belirliyor. Islam dini kadini ve erkegi farkli ozelliklerde yaratmistir. Erkege guc vermistir ki kadini koruyup kollayabilsin. Calisma gorevini de erkege vermistir. Erkek calisip evini gecindirmek zorunda. Hicbir erkek ben calismak istemiyorum diyemez. Binevi zorunda. Kadina da calisma HAKKI vermis, ama mecbur kilmamis. Yani kadin isterse ve eger kocasida raziysa, uygun yerlerde, uygun vaziyette calisabilir. Ama eger kadin calismak istemiyorsa o zaman kimse onu calismaya zorlayamaz. Gelelim calismayan kadinlar kismina. Evde oturan kadina islam; yemek yap, evi temizle, camasir yika, bulasik yika gibi emirler vermemis. Kadinin baslica gorevleri kisaca sunlardir; Kocasina karsi kanaatkar olacak yani nankorluk ve begenmemezlik yapmayacak. Onun malini ve namusunu koruyacak. Ondan habersiz bi yerlere gitmeyecek ve birilerini evine kabul etmeyecek. Onun ailesine ve akrabalarina karsi saygili davranacak. Gereksiz harcalamalar yapmayacak. Bunlar erkegin kadin uzerindeki haklaridir. Yani evet islamda kadin baya bas taaci tutulmus:) Cani isterse kocasina iyi olmak icin yemek yapar, utu, camasir, bulasik vs.. Kocasinin gucu yetiyorsa hizmetci istemeside en dogal hakki.
canim bi de islamda ana baba hakkini okusan belki bu kadar bilenmezdin esinin ailesine yardimda bulunmasina.
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)