- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
inananlar açısından bakarsak her olaya adamın 2. 3. hanımı dA getirmesine ses çıkarmayalım o halDe :))
kadın ev isi yapmasın, çocuk bakmasın, çalışmasın erkekler süs bitkisi diye almıyor ya bu kadınları. bence de kadının ev geçindirme zorunluluğu bir erkek kadar yok. Ama bi faturaya kaTkıda bUlUnsa hiç fenA olmaz. ben sadece 12 saat calısıyorum haftadA, esimin kazandığının %20 sini ancak kazanıyorum aMA aileme gidErken alDığım uçaK biletlErinİ, eşime aLdığım dOğUm günü hEdiyelErinİ kEndi kAzaNdığımdAN vErmEk hoşuma gidİyor. eşim sıkıştığınDa oNa dEsteK çıkmAk baNa gurur vERiyor. bebEğim yoKken tabii dahA fazla kazanıp eve iyi bi kaTkıda bulunUyordum şimdi kazandığım kendi ozEl masraflaRıma ancak yeTiyOr.
dinen erkek kadına bakmaya mecbur dersek bi erkekte çıkar tamam o zaman 4 tane alıyorum der, herşeye dini referans almak zorunda değiliz neticede hayatın gerçekleri de var, bide bakmanın açılımı ne kedi bakar gibi yemini suyunu barınmasını temin etmek mi, o zaman adamdan tutupta 200 liralık parfüm isteyemezsin ne gerek var der pekala, ama kendi çalışan kadın parasıyla bunu alır
Yani 2. 3. kadini da esi onay vermezse getiremez dinen zaten sekerim
İsteyen herkes kabul ettigi seyleri yapmakta serbest..
Ama ben calismiyorum diye hizmetci muamelesi goremem kimsenin buna hakki yok;insanligimdan iyi niyetimden yaparim yaparsam.
Hrneyse
Konu sahibi de calismasin bence cocugunu buyutsun rahat rahat..
Keske kimse calismak zorunda kalmasa da evladiyla doya doya ilgilenebilse..:26:
Kendi parasini kazanmak ayri bi tatli , onu severek yapan zaten yapar..
Evimi sevdigim icin kendim temizliyorum kiymeti bilinmezse temizlikci tutar temizletirim ; pislikten pasakliliktan daha iyi careler de var dunyada...Dogruyu konusalim lütfen. Calismak, cocuguna bakamamak ile esit degildir. Etrafimda tam aksine, çalisan kadinlar daha çok çoçuklarin üzerine titriyorlar. Calismayan kadin zaten çogu zaman çoçugu ancak televizyonun önüne koyuyor temizlik yaparken ve ara sira parka götürüyor.
Ki aslinda çoçugu krese götürmek onun gelisimi için, sosyal olmasi için çok dahi iyi. Yasitlarini görmesi, onlarla oynamasi,..
Ayrica elbette ev hanimi olmak köle olmak ile esit degildir fakat siz evi iyi niyetinizden dolayimi temizliyorsunu? Ne demek, niyetiniz iyi olmasaydi pis bir evde yada yorgun bir kocayami temizletmek isterdiniz?
Evimi sevdigim icin kendim temizliyorum kiymeti bilinmezse temizlikci tutar temizletirim ; pislikten pasakliliktan daha iyi careler de var dunyada...
Her neyse konu benim degil zaten..
Calisan kadinin cocuguyla kaliteli vakit gecirdigi fikrine katiliyorumm ama her calismayan anne cocuguna ilgisiz diye bi genelleme cok sacma buna karsiyim
Sirf cocugunu daha ozenli yetistirebilmek icin isinden istifa edip tum zamanini cocuguna adayan anneler de cok...
Ayrica bu anneler krese gondermeyim cocugu eve hapsedeyim mi diyor sanki; elbette kres yasina kadar olan surecten bahsediyoruz.. .
Calisan bayanlar cocugu ise goturemedigine gore illa birisine birakmak zorunda anne kv ya da bakici...
Cocuguna gunduz bakamiyor iste acik ve net, baska aciklamasi mi var
Muhtemelen kendim de calisiyor olacagim cocugum olunca ama her seyiyle kendim ilgilenmek cok isterim..
O zaman ben kendimden örnek vereyim. Ben su an issizim ve öncelikle is bulmak istiyorum,kendi parami kazanmak istiyorum. Eger ondan sonra çoçuk olursa eger isten izin alabilirsem en fazla 6 -8 ay evde kalmak isterim. Ondan sonra çoçugu krese yollayip isime devam etmek isterim. Bilmiyorum, o yasta Tr'de kres varmidir diye ama sonuçta çoçugu mesela annene, kv'dene birakmak utanç meselesi degilki.
Benim görüsümde önemli olan çok vakit geçirmek degil, önemli olan huzurlu sekilde kaliteli vakit geçirmek ve geçimini saglamak. Ben maddi anlamda mesela çoçugumun istedigi seyleri almak isterim. Para kenera koyup, ilerde istedigi okula felan gitmesini isterim.
Benim annemde mesela hep çalisti, hep bizim için yapti bunu ve ben bunu hiç eksiklik olarak hisetmedim. Tam aksine, annem ile çok gurur duyorum bu konuda.
Ya bu konudan da yeni yeni seyler "ogrendim".
Kadin calismak zorunda degildir, yemek, camasir, bulasik, ev temizligi gibi seyleri lutfedip yapar, mecbur degildir. Hatta kendi cocugunu emzirmek gibi bir gorevi de yoktur. Ne kutsal varliklarmisiz biz yahu. Erkekler kadinlarla sadece kara kasini, kara gozunu seyretmek icin evlenmeli, onu bir kosede rahat ettirmeli, onu bol bol sevip gonlunu etmeli, ona "bakmalidir". Hatta mumkunse cocugu da erkek yapmalidir, kadinlarin boyle bir mecburiyeti yoktur.
Bazilari hangi dunyada yasiyor merak ettim dogrusu. Sizleri gercek hayatta da gormek isterim. :)
Bir de su ben calismiyorum, butun gun evdeyim, ama kocam isten gelecek sonra da bana ev islerinde yardim edecek, etmeli mentalitesine bitiyorum.
Bence boyle dusunme canim , neden oyle olsun ki..
Kadin her ev isini yapmak zorunda degil
Ev isi yemek vs vs bunlar kadinlarin gorevi degil
İnsanligimizdan yapiyoruz
Hatta inananlar icin dinen kadinin cocugunu emzirme zorunlulugu dahi yokmus yakin zamanda ogrenmistim cok ilginc
Zaten kadin calismak zorunda degil erkek mecbur
Yani tabi deger verdigim icin yaparim tabii ki ama yapmayinca suc gibi algilanmasin..
Kendinizi ezdirmeyin kizlar caniniza yazik
Ee hani hayat müşterekti?
Kadınlar iyi niyetten, canları istediğinden yemek yapar, çalışır AMA erkekler zorunda! Kim belirliyo bunu
Genel konuşacağım ama bana feci bencilce geliyo.
Biz kadınlar bence fazla prenses sanıyoruz kendimizi. Sonra şak diye çakılıyoruz.
Eşler bizi evlatlık almıyolar hayat arkadaşı deyip hayatlarına ortak yapıyolar.
Valla erkek olsam "ben mecbur değilim sen bana bakmak zorundasın" diyen biriyle çok sevsem de evlenmem git baban baksın sana derim.
Kadınlar kendini ezdirmeme adı altında erkekleri hayattan bezdiriyo sonra yuvam huzursuz diyolar. Ev hanımları yemekte yapmasın ozaman adam işte çalışıp didinip yemeği de kendi yapsın canımız istemedi der tv karşısına geçeriz biz de. Erkeklere acımıyo değilim bazen...
Bi'kere okadar okuyup, dirsek çürütüp 23 yaşımda babamdan para istemeye çekinirken eşime bana bakmaya mecbursun demeye utanırım. Elimiz kolumuz tutuyo çok şükür. (çocuğu küçük olanlar meclis dışı tabii)
Bence eger ihtiyac yoksa kadin evinde cocuguyla vakit gecirmeli. Cocugun maddi isteklerden cok, annneye ihtiyaci vardir. Anne ilgisi cocugun gelisiminde cok onemli bir mesele. Tekrar soyluyorum eger anne calismak zorunda degilse calismamayi tercih edip cocugunu buyutmeli. Birakin kucuk cocuklari, buyuk cocuklar bile okuldan eve geldiginde, annesinin onu karsilamasini ister. Evden cikarken annesinin onu ugurlamasini ister.