ben şu kadınların koca eline bakmasına acayip uyuz oluyorum, mecbursundur, eğitimin yoktur, iş tecrüben yoktur, yaşın geçmiştir(kısacası annelerimiz gibisindir) anlarım da gencecik yaşında,okuyup okuyup sonra koca baksın ne demek yaa, neden kendini ezdiriyorsun, sana evinin kirasını ödüyorum ne demek yaa, bu lafı hakettin mi sen, üni okuduğuna göre ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsın, ben senin yerinde olsam bu lafı ağzına tıkarım, haftada 2 günmüş okulun, sana kalıyor 5 gün, gir bir işe, az da olsa cebine para girsin ve ondan asla isteme,eve katkıda bulunup bulunmamak senin elinde ama en azından ondan para isteme, evlilik müşterektir,tabiki kirayı ödeyecek tabiki eve bakacak ama eğer durumu iyi değilse ve sen çalışabilecek güçteysen,neden okul harçlığını ondan isteyip, seni ben okuttum dedittireceksin ki.. bir de öyle çocuk okula gidene kadar çalışmıcam, ohhh valla, adam seni okutsun, sen çalışma, diplomanı da çerçeveletip vitrine koyarsın.. evli olmasaydın bile çalışıp ailene destek olmalıydın seni okuttukları için.
Ben senin yerinde olsaydım, şimdi hemen bir iş bulur girerdim,haftada 5 gün çalışırdım, okul biter bitmez de düzgün bir işe girer, kariyer hedefleriyle çalışırdım, zaten anladığım kadarıyla yaşın genç..Şöyle 2-3 sene daha çalışıp, birikimimi yapar, sonra çocuk düşünürdüm.Çocuk olduğunda 2 sene iş hayatıma ara verir, eşimin kazancı ve benim birikimimle birleşir, kira çocuğun ve senin özel masraflarını karşılar, 2 sene sonrada kariyerime bıraktığım yerden devam ederdim.Artık hayat zor cicim, tek maaşla istediğin hayatı da yaşaman zor, çocuğuna güzel bir gelecek sunmak da zor, yazdıklarımı değerlendir derim