sizce ben calismali miyim?

Tesekkur ederim yorumunuz icin, ama benim korkum; ben calisirsam esim surekli ailesine yedirecek. Bende okula baslarken okuyup meslegimi elime alacam, kariyer yapacam diyerek basladim tabi. ama simdi durum farkli. Esimin uvey babasi var o baksin annesine. Bi durum oluyor esim kosuyor, bi istekleri oluyor esim kosuyor. Ben burda esimden kucucuk bisey istemeye cekinirken (o agir lafindan sonra baya bi gurur olustu bende) ailesi hic cekinmeden hersey istiyor. Ben calisirsam esim iyice abartacak, hep onlara bakacak, ben neciyim burda?

eşinin sevgisinden ne kadar emınsın?
eşin sanki mantık evliliği yapmıs gibi davranmış, gerçi mantık evliliği yapan insan bile bu kadarını demez
çok ağır şeyler bunlar, küfür etse bu kadar koymaz ınsana; çünkü insan sevdiğinden bunu beklemez, kalp fena kırılır.:19:
evet, işe gir ve hemen çocuk yapma
bu evliliğin sonu pek iyi gibi görünmüyor.

esimin beni sevdiginden %100 eminim. Bu sevgiyle alakali birsey degil, sinir aninda cikmis bir laf o. zaten karsiliginda bende cok mantiksiz birsey soyledim. Okulu bitirecem ama calismicam diyerek:(

İki tarafta çok talihsiz cümleler kullanmış
Ama eşin daha kaba

Sen okuyan birisin diye senle evlenmiş sanki ? Nasılsa çalışacak diye
Çalışmayacaksan niye okuyosun demesinden ve sana bakıyorum demesinden bunu anladım ben

Bi de bence daha 1 yıl okul bitecek, 1 yıl hamilelik süreci olsa, 7 yılda çocuk büyüteceksen
9 yıl yapıyo
9 yıl sonra da sen tecrübesiz bi personel gibi işe girmek ister misin ? Yaş sebebiyle

Bilemiyorum
Sanki hiç konuşmadan evlenmiş gibisiniz
Senin fikirlerinden onun haberi yok, kafasında çalışan eş varmış gibi geldi bana

Ama çalışıyorum sana bakıyorum kelimesi çok ağır

Nisanliyken calismalisin falan demiyordu, tamamen bana birakiyordu. Ama simdi hem ailesine hem bize bakmak agir gelmis olmaliki benim calismami istiyor. Aslina bakacak olursan ben calismak istiyorum ama onun ailesine bakmasi beni asil sinirlendiren konu. Uvey babasi baksin niye benim kocam bakiyor onlara. Ben kucuk bir istegimi bile esime soylemeye cekinirken ailesi masallah somuruyor resmen cocucugu. Ben calismaya baslarsam isler iyice kotuye gidecek. Esim onlara daha cok yapacak, nasil olsa bende calisiyorum eve katkim oluyor diye.

canım skın çalışma erkek mecbur bakıcak bakmayan almasın kardeşim biz anamızın evinde onlara kul olmak için gitmiyoz
şöle olur çok muhtaçlık durum olur eşin ve eşinin tarafı destekler arkanızda olur ozman tamam

ama yok ben yemnicem bide paramı yedircem eşimin tarafına avucunu yalasınlar alıştırma başından he deyip çalışırsan çalışmak zorunda kalırsın ve o paranda sana bırakmazlar canım

Aynen bende sizin gibi dusundugum icin calismak istemiyorum. Dediginiz gibi durumumuz kotu olur calismak zorunda kalirim o zaman tamam. Ama su an esimin durumu bana ve kendine hatta ilerde cocuklarimizi cok cok iyi bakacak kadar iyi. Yani benim gelirime ihtiyaci yok. Ama ailesine yedirmekten bana yetisteremiyor. Ki benim oyle fazla isteklerim bile yok sadece ihtiyaclarim icin para verse yeter. Ben calismaya baslarsam ailesine daha cok yapacak, bu da benim zoruma gider. Kaynanamda zaten sorup duruyor okulun ne zaman bitecek diye. O da benim calismaya baslamami dort gozle bekliyor. Tabi ben calisacam o da oglundan rahatlikla yiyecek.

okulun bitmeden niye evlendin hadi evlendin tanımadığın biriyle niye evlendin, eşimi tanımaya çalışıyorum diyosun ona istinaden yazıyorum, ayrıca hayatın gerçeklerinden bihaber olduğunda çok açık şimdi sen okulu bitirceksin çalışma hayatına atılman 9 aylık hamilelik döneminide sayarsak 7-8 sene, bu süre sonunda yaşın 30a dönük olur heralde ya da daha fazla yaş detayını görmedim, işveren sana iş tecrübesi sormıcak mı, mezun oldun ne yaptın demicek mi, özelde pek şansın yok yani, memur olucam dersen bilemem tabi sınavlar konusunda ne kadar azimlisin ve 7-8 sonra kpss alımları nasıl olur

Evet okulum bitmeden evlenmemden bende cok memnun degilim. Tanimadigim biri degil.9 ay nisanli kaldik, ondan oncede bi sure ciktik. Gercekten cok sevdigim adamla evlendim. Ama iste evlenmeden, beraber yasamaya baslamadan kimsenin gercek yuzu ortaya cikmiyor. Evlenmeden onceden de konusurduk bu konulari ama ben o zamanlar calisirim diye dusunuyordum, o da tamamen bana birakiyordu ister calis ister calisma ben sana her halikarda bakarim derdi. Simdi durumlar degisti, benden once ailesine bakiyor, onlarin ihtiyaclarini karsiliyor. Benim zoruma giden bu. Once benim ihtiyaclarimi karsilamali. Ben eger calisirsam esim ailesine daha cok vermeye basliyacak, sonrada ben iyice kullaniliyormusum gibi hissedicem kendimi

''Kocamı tanımaya çalışıyorum'' dan sonrasını okumadım, ne yapıyorsa haketmişsin.

Bu ne demek simdi? 10 yillik evli ciftler bile, oyle birsey oluyorki eslerini taniyamadiklarini soyluyorlar. Ki ben daha yolun basindayim. Insan bazen kendini bile taniyamazken, benim 3 ay icinde kocami cozmem mantikli mi sizce?

çoğunluk çalışmandan yana sanırım..bence yanlış..sen çalışırsan eşinin gerçek yuzunu goremezsın..duşuncelerın bana gore cok güzel..anne olmadan annelıgı bılebılmek.. ımrendım doğrusu...
gurur yapılırken oncelıkle karşı tarafa bakacaksın.. her alındığına gurur yapıp karşı tarafı onaylayacak adımlar atarsan çıkmaza gırersın..cocuk ıcın birazcık bekle...gercı beklemeden eşin sana bekletırecek gıbı neyse...zamana bırak izle..

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Gercekten cok kararsizim. Bazen oyle birsey oluyorki; benim hemen is bulup calismam lazim, esimin eline bakmamam lazim diyorum. Ki ben bu yasima(22 yasindayim) kadar bircok yerde calistim. lisedeyken hem okula gider, hemde calisirdim el harcligimi cikarmak icin. Yani calismaya aliskinim zoruma gitmez. Ama dedigim gibi calisirsam esim hep ailesine harcayacak. Bana su durumda bile birseyi zar zor alan birisi, kim bilir ben calisirsam nasil olacak. Ben bunu istemiyorum. Ailesinden once bana bakmak zorunda diye dusunuyorum, ki Allahin emride bu zaten. Annesinin kocasi var, ihtiyaclarini kocasi karsilasin. Haksiz miyim?

ben şu kadınların koca eline bakmasına acayip uyuz oluyorum, mecbursundur, eğitimin yoktur, iş tecrüben yoktur, yaşın geçmiştir(kısacası annelerimiz gibisindir) anlarım da gencecik yaşında,okuyup okuyup sonra koca baksın ne demek yaa, neden kendini ezdiriyorsun, sana evinin kirasını ödüyorum ne demek yaa, bu lafı hakettin mi sen, üni okuduğuna göre ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsın, ben senin yerinde olsam bu lafı ağzına tıkarım, haftada 2 günmüş okulun, sana kalıyor 5 gün, gir bir işe, az da olsa cebine para girsin ve ondan asla isteme,eve katkıda bulunup bulunmamak senin elinde ama en azından ondan para isteme, evlilik müşterektir,tabiki kirayı ödeyecek tabiki eve bakacak ama eğer durumu iyi değilse ve sen çalışabilecek güçteysen,neden okul harçlığını ondan isteyip, seni ben okuttum dedittireceksin ki.. bir de öyle çocuk okula gidene kadar çalışmıcam, ohhh valla, adam seni okutsun, sen çalışma, diplomanı da çerçeveletip vitrine koyarsın.. evli olmasaydın bile çalışıp ailene destek olmalıydın seni okuttukları için.
Ben senin yerinde olsaydım, şimdi hemen bir iş bulur girerdim,haftada 5 gün çalışırdım, okul biter bitmez de düzgün bir işe girer, kariyer hedefleriyle çalışırdım, zaten anladığım kadarıyla yaşın genç..Şöyle 2-3 sene daha çalışıp, birikimimi yapar, sonra çocuk düşünürdüm.Çocuk olduğunda 2 sene iş hayatıma ara verir, eşimin kazancı ve benim birikimimle birleşir, kira çocuğun ve senin özel masraflarını karşılar, 2 sene sonrada kariyerime bıraktığım yerden devam ederdim.Artık hayat zor cicim, tek maaşla istediğin hayatı da yaşaman zor, çocuğuna güzel bir gelecek sunmak da zor, yazdıklarımı değerlendir derim

Tamam da ben calisirken esim hep ailesine yedirecek. Bu durum sizin zorunuza gitmezmiydi?

arkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....Neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (Beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?

cnm bence eşinin biraz psikolojisi bozulmuş.düşünsene hem evi geçindiriyo hem seni okutuyo hem de ailesine para gönderiyo.biraz ona karşı anlayışlı olman lazım.o da üstünden biraz da olsa yük kalkmasını istiyor.senin ailenin maddi sıkıntısı varsa sen de kendi ailene para yardımında bulunmak istemez miydin.biraz empati kur cnm.yaşın kaç bilmiyorum ama önce çalışmayı dene.baktın yapamıyorsun çocuk yaparsın kendin bakarsın.

Bazilari konu sahibine yuklenmis ama bence istemiyorsa calismasin
Acikcasi boyle bi adama ben de olsam calismak istemem,kendimi kullandirmam!
Senin kirani oduyorum da ne demek ya tabi ki odeyecek cok ayip..
Kolumuzda bilezik olsun diye de okuyoruz , belki bi gun lazim olur demekte ne yanlis var!
Allah korusun kocasi olse de lazim olacak belki bi gun.
Kiz kocasina sirtini dayamak istiyorsa dayasin, bu kullanmak degil guvenmektir samimiyettir bana gore
Cocugunu kendi buyutmek istiyor ne var ki boyle dogal bi istekte
Bende cocugumu kimseye emanet istemem ,bu istegi anliyorum..
Zaten ailesine para harciyormus; madem para az geliyor onu esine cocuguna harcasin daha cok o zaman..
Okutuyorum o zaman bana para getireceksin mantigi resmen somurmektir; buna izin verme canim.

Son düzenleme:
çalışırsan tüm maaşını alır mı elinden, öyle biri mi?

Almaz ama eve katkida bulunmami ister. Mesela kiranin bi kismini, yada mutfak alisverisini benim odememi isteyebilir. Ben de diyorumki bunlari birakayim o yapsin benim ihtiyaclarimida almak zorunda. boylelikle ailesine yediremesin. Kaynanamin kocasi olmasa tamam dicem, oglu bakmali tabi, ama kocasi var. Kocasindan istemiyor, benim kocamdan istiyor

Calis ama eve hicbir katkida bulunma. Ustune basina kozmetige harca.

peki sen ev işleri olsun yemek kahvaltı hazırlamak vs 4-4lük müsün. çünkü ben kocam bana bakmak zorunda düşüncesinde olanların bunları 4-4lük yapması gerektiğini düşünüyorum. yoksa eşinden yardım bekler misin?

Bilemiyorum ama bence o kadar da kötü bir şey söylememişsiniz. Yarın öbür gün ne olacağı belli değil demek, dünyanın binbir türlü hali var, belki birgün eşiniz işsiz kalır, siz çalışıp onun kirasını ödersiniz. İlla boşanmaya yormamak lazım. Böyle laflar çok ayıp, yıpratıcı. Bir kereliğineyse sinirine verip affedilebilir, ama sürekli olması hoş olmaz.
Buarada evet eşiniz siz çalışmadığınız halde hem kendi evine bakıp, hem ailesine veriyorsa, siz çalışınca daha da fazla verebilir.. Muhtemel. Eşide var madem kayınvalidenizin, bence normal bir durum değil ailesine bakması belirli bir süre değilse tabi.

peki sen ev işleri olsun yemek kahvaltı hazırlamak vs 4-4lük müsün. çünkü ben kocam bana bakmak zorunda düşüncesinde olanların bunları 4-4lük yapması gerektiğini düşünüyorum. yoksa eşinden yardım bekler misin?

Bence boyle dusunme canim , neden oyle olsun ki..
Kadin her ev isini yapmak zorunda degil
Ev isi yemek vs vs bunlar kadinlarin gorevi degil
İnsanligimizdan yapiyoruz
Hatta inananlar icin dinen kadinin cocugunu emzirme zorunlulugu dahi yokmus yakin zamanda ogrenmistim cok ilginc
Zaten kadin calismak zorunda degil erkek mecbur
Yani tabi deger verdigim icin yaparim tabii ki ama yapmayinca suc gibi algilanmasin..
Kendinizi ezdirmeyin kizlar caniniza yazik

Hatta inananlar icin dinen kadinin cocugunu emzirme zorunlulugu dahi yokmus yakin zamanda ogrenmistim cok ilginc
Yani tabi deger verdigim icin yaparim tabii ki ama yapmayinca suc gibi algilanmasin..

Emzirmek zorunda değil miymiş.. Çok ilginç, nerde yazıyor bu merak ettim. Tabi hiçbir anne aman nasılsa zorunlu değilmişim deyip emzirmemezlik etmezde, yine de çok ilginç..

inananlar açısından bakarsak her olaya adamın 2. 3. hanımı dA getirmesine ses çıkarmayalım o halDe :))

kadın ev isi yapmasın, çocuk bakmasın, çalışmasın erkekler süs bitkisi diye almıyor ya bu kadınları. bence de kadının ev geçindirme zorunluluğu bir erkek kadar yok. Ama bi faturaya kaTkıda bUlUnsa hiç fenA olmaz. ben sadece 12 saat calısıyorum haftadA, esimin kazandığının %20 sini ancak kazanıyorum aMA aileme gidErken alDığım uçaK biletlErinİ, eşime aLdığım dOğUm günü hEdiyelErinİ kEndi kAzaNdığımdAN vErmEk hoşuma gidİyor. eşim sıkıştığınDa oNa dEsteK çıkmAk baNa gurur vERiyor. bebEğim yoKken tabii dahA fazla kazanıp eve iyi bi kaTkıda bulunUyordum şimdi kazandığım kendi ozEl masraflaRıma ancak yeTiyOr.

dinen erkek kadına bakmaya mecbur dersek bi erkekte çıkar tamam o zaman 4 tane alıyorum der, herşeye dini referans almak zorunda değiliz neticede hayatın gerçekleri de var, bide bakmanın açılımı ne kedi bakar gibi yemini suyunu barınmasını temin etmek mi, o zaman adamdan tutupta 200 liralık parfüm isteyemezsin ne gerek var der pekala, ama kendi çalışan kadın parasıyla bunu alır

inananlar açısından bakarsak her olaya adamın 2. 3. hanımı dA getirmesine ses çıkarmayalım o halDe :))

kadın ev isi yapmasın, çocuk bakmasın, çalışmasın erkekler süs bitkisi diye almıyor ya bu kadınları. bence de kadının ev geçindirme zorunluluğu bir erkek kadar yok. Ama bi faturaya kaTkıda bUlUnsa hiç fenA olmaz. ben sadece 12 saat calısıyorum haftadA, esimin kazandığının %20 sini ancak kazanıyorum aMA aileme gidErken alDığım uçaK biletlErinİ, eşime aLdığım dOğUm günü hEdiyelErinİ kEndi kAzaNdığımdAN vErmEk hoşuma gidİyor. eşim sıkıştığınDa oNa dEsteK çıkmAk baNa gurur vERiyor. bebEğim yoKken tabii dahA fazla kazanıp eve iyi bi kaTkıda bulunUyordum şimdi kazandığım kendi ozEl masraflaRıma ancak yeTiyOr.

aynı şeyi yazmışız :34:

Back