baştan uyarayım, ergence bir konu ve soru :) ama yine de fikir almak istedim. linkedinde biriyle tanışmıştım aylar önce, meslektaşız. ben 29 yaşındayım, o 32. birçok ortak bağlantımız vardı, facebooktan ekledi beni. iki-üç yıllık bir ilişkisi var bu arada. yapı itibariyle çok benziyoruz, sohbetlerimiz genelde makara üzerine kuruluydu, ortak tanıdığımız bazı tuhaf insanları eleştirirdik, havadan sudan, gündemden vs. konuşurduk. hiçbir şekilde asılma vs. olmadı. ilk etapta gün içerisinde tek tük mesaj atıyordu facebooktan ve genellikle linkedinde paylaşılan bağlantılar hakkında oluyordu mesajları. sonra giderek daha çok mesaj atmaya başladı. işteyken bile mesaj atıyordu. işten dönüyordu, yine mesaj atıyordu. her gün mesaj atıyordu yani. ben içimden bu kız arkadaşıyla ne ara görüşüyor falan diyordum, bazı günler 2-3 saat mesaj atmadığı oluyordu, dışarıdayım eve geçicem birazdan vs. diyordu sanki ben sormuşum gibi. neyse bir gün biri bana mesaj atmaya başladı, asılmaya başladı daha doğrusu, facebooktan falan değil, yüz yüze tanıdığım bir insan, o da meslektaşım. bu linkedinden tanıştığım adam da bu adamı ismen tanıyor, şahsen değil. ben de gıcık oluyordum bu asılan kişiye, o da gıcık oluyordu. sonra neredeyse her akşam bu sanaldaki adam, bana asılan adam için "bugün yine mesaj attı mı" vs. gibi şeyler sormaya başladı. ben de attığı bir mesajı söyledim, neredesin sen kaç gündür, nereye kayboldun gibi hafif tripli bir mesaj yazmıştı. bu sanaldaki adam da "nasıl böyle hesap sorar tarzda bir mesaj atar? biz seninle her gün konuşmamıza rağmen sen ortadan kaybolsan, ben asla böyle bir şey mesaj atmam, sadece seni merak ederim ama hesap sormam" dedi. ben de dedim ki "ama o bana farklı gözle bakıyor". o da dedi ki ben sana farklı gözle baksam bile böyle bir şey yapmam, o adamla aramızdaki fark bu dedi. sonra ekledi "ben de sana farklı gözle bakıyorum, arkadaş olarak giderek seviyorum seni" dedi. içimden ne alaka dedim madem arkadaş olarak seviyorsun niye farklı gözle bakıyorum dedin? neyse bi şey demedim, biz konuşmaya devam ettik. sonra bir gün işle iligli bir konuya sinirlenmiştim, bu sanaldaki adam da o an bana bir şey yazdı, sinirimi ondan çıkardım, tersledim. konuşmadık 3-5 gün kadar. sonra mesaj attım buna çok ayıp ettiğim için, ama özür falan dilemedim, sanki hiçbir şey olmamış gibi konuştum. o da anında cevap verdi ama soğuk konuştu. cevap vermesinden sonra da bir daha yazmadım, içimden gelmedi çünkü, o da yazmadı. 5-6 gün kadar konuşmadık. sonra da ben facebook hesabımı kapadım. 3 haftadır falan kapalı hesabım. bugün bir arkadaşım facebookunda bir şey gösteriyordu bana, o anda tanıyor olabileceğin kişiler de bu adamın adını gördüm. arkadaşımın da ortak arkadaşları vardı herhalde. neyse tıkladım profiline bir bakayım dedim, herkese açık paylaşımlar yapmış ki normalde hiç açık paylaşım yapmaz. şarkı paylaşmış bir tane "gel" yazmış üzerine de. sözleri de aynı bizim aramızdaki durumu anlatıyor. bu arada şarkıyı kız arkadaşı da beğenmiş :)) sorum şu: sizce bana mı yollamış o şarkıyı? ve sizce bana karşı boş muydu, değil miydi?