• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce 3. Çocuk!???

Çocuklar hep masum hep melek
Fikir kötü değil de devir kötü.
Ekonomik şartlar,eğitim,sosyal hayat vs...
Yani saldım çayıra mevlam kayıra büyütmek eminim en son isteyeceğiniz şeydir.

Simdi siz ne alirsaniz giyiyor siz ne verirseniz yiyor yaşındalar .
3-5 sene sonra markalı ayakkabilar,son teknoloji cep telefonları, tasarım kıyafetler isteyebilirler,özel okula gitmek,tenis dersi almak,arkadaşında bulunan o muhteşem patenlerden satın almak isteyebilirler.

Eger hepsine gücünüz yetecekse,kendinizi üzgün çocuklarınızı mağdur bırakmayacaksanız neden olmasın
Bu durumlar benide hep dusundurmustur ama kimin ne olacagi belli degilki. Birseyin garantisi yok. Bugun sahip olduklarimizin yarina cikacagina garanti var mi? Yok.

Bi yazida okumustum.. cocuklarin her istedigini yapmayin, onlari hayalsiz birakmayin diyordu. Ki cok hakli buldum. Her dedigini yaparsak ilerde doyumsuz cocuk olurlar. Bazi seyleri bilerek almiycaksin durumun varsada.. varlik kadar yokluktada olunabilir.

Tabiiki dediklerine katiliyorum istiyo cocuklar gorduklerini.. sadece arkadaslarindakileri degil dukkanda markette her yerde. Cok fazla simartmadan yapilmasi lazim alinmasi lazim.

Ucuncu cocuga yeni dogum yapmis biri olarak tavsiye etmiyorum ..En buyuk oglum 6 ondan kucuk oglum 4 bucuk ,bir de 3 aylik kizim var .Cok zor gercekten.Birkere kendine ayiracagin vakit sifir.Esinle muhabbeti birak ayni sofraya bile oturamiyorsun.Cok yipraniyor insan ..genelleme yapmayayim ama ben cok tahammulsulsuz ve sabirsiz olmusum .Yemek bile dogru duzgun yapamiyorum,bebegim uyudugunda dinlenmek istesem oyle bir firsatim asla olmiyor diger cocuklarim ilgi istiyor.cocuklarin sesleri yuzunden bebegim dakka basi kalkiyorr...Neden annenize bel bagliyorsunuz.Tamam uc cocuk iyidir guzeldir ama sizin icin bemce erken..Kizlarinizin biraz buyumesini bekleyin bence...
Çok tşwkkürler cevabınz için ya bende bir sorun var ben bebek çok seviyorum hep ya yiğenlerime baktm hayatm boyunca onlarda sırayla doguyordu bebek özlemi bitmiyor yaşlanınca naparım bilmiyorum

3-5 seneye gerek Yok aslında.
Alışveriş yaptıgım yerler belli. Ortalama yerler(di)
Artık değilmiş :)
Aynı markanın benzer ayakkabısını 2 yıl önce oğluma 100-150 arası bir fiyata alabiliyorken, şu anda 250-350 Arası değişiyor.
Gelirimiz 2 yılda 2.5 kat artmadığı için artık fazla geliyor. Karşılayabilir miyiz, evet.
Ama gerekliliği 2 kere sorguluyoruz artık.

Bir de şu var,bugün sizin aldığınız ayakkabıyı sorgusuz giyiyor,yarın internette bir ayakkabı görecek ya da okulda bir arkadaşı almiş olacak hadi bakalim alsan bir dert almasan bir dert.

Birine alsan ötekinin hakkina gireceksin hepsine alsan yandi gülüm keten helva..

Zor zanaat cocuk yetiştirmek

Erkek gene neysede buralarda kızı olana acınıyor.hamileysen ve kızın varsa yandın tanımadıgın bile kız dyince diğeri erkek olır inş diyor
Evet çevreye söylemesi kolay geliyor. 2 oğlu olan bir arkadaşıma ben bile bide kız doğur diye takılıyorum :-) ay yok o da oğlan olur 3 çocuğa bakamam diyor hayirlisi

Bu durumlar benide hep dusundurmustur ama kimin ne olacagi belli degilki. Birseyin garantisi yok. Bugun sahip olduklarimizin yarina cikacagina garanti var mi? Yok.

Bi yazida okumustum.. cocuklarin her istedigini yapmayin, onlari hayalsiz birakmayin diyordu. Ki cok hakli buldum. Her dedigini yaparsak ilerde doyumsuz cocuk olurlar. Bazi seyleri bilerek almiycaksin durumun varsada.. varlik kadar yokluktada olunabilir.

Tabiiki dediklerine katiliyorum istiyo cocuklar gorduklerini.. sadece arkadaslarindakileri degil dukkanda markette her yerde. Cok fazla simartmadan yapilmasi lazim alinmasi lazim.

Katılıyorum .
Biz de eşimle kendimize sınır koyduk.
Oğlum küçük ama şimdikiler zehir gibi zeki istekleri konusunda hepsi boyundan büyük hallere giriyorlar.

Her istediğini yaparsak hayat motivasyonunu elinden alırmışız gibi hissediyorum ben de.

Biz hep buyuk kıskanır sanıyorduk.
Şu an 1 yaşındaki kıskanıyor.
Babası Eve geldiğinde büyük önce koşarak sarılıyor diye küçük en az 1 saat ağlıyor :)
İnadını kırmak için zamana bıraktık şimdilik.
Ya alışacak ya da abisinden hızlı koşacak :) kıskançlık konusunda ikisi birbirini oyalar, 3. Ye çok salça olmazlar diye düşünüyorum ama 1 yaş hala gecede 3-4 kere uyanıyor. Bir o kadar da yenidoğan uyanacak :)
Bende merak ediyorum 3 çocuklu hayati ne yalan söyleyeyim...

Ilk baslarda zor cunku kucukler daha.. 2. Cocugum kendini cok ezikliyo dogrusu sinirim bozuluyo biraz. Buyuk oglum atlatmisti bu durumu ama bunda daha cok zorlaniyorum. Caktirmadan kizin kafasina filan vurmaya kalkiyo. Cekistiriyo:)) mudahale ediyorum.. tek baslarina pek birakmiyorum..

Kendi cogu zaman yemegini yiyebiliyo mesela.. ama kiza yediriyorum diye o da istiyo.. bende bi ona bi ona veriyorum:) ilk 1 sene zor olur diye dusunuyorum seninde sonrasi zevkli olacak insallah.

Çok tşwkkürler cevabınz için ya bende bir sorun var ben bebek çok seviyorum hep ya yiğenlerime baktm hayatm boyunca onlarda sırayla doguyordu bebek özlemi bitmiyor yaşlanınca naparım bilmiyorum
Bende senin gibiydim arkadasim.Nerde bebek gorsem aksam esim geldiginde hadi cocuk yapalim diyordum:KK48: Yaptik ama gel gor halimizi ,adamla kanka olduk resmen:olamaz:

Okul hayatı başlarsa bebek zor olmazmı acaba birde eşim ben 10 yaş byüğüm çocugumun evlendiğini bile göremem diyor
onu Allah bilir
anneannem 95 yaşında masallah torununun çocuklarını da gördü
eğer maddi manevi yetebileceginizi düşünüyorsanız neden olmasın

Umarım 3.sü erkek olur düşüncesi ile hareket etmiyorsunuzdur.
Onun dışında istiyorsanız imkanlarda varsa yapın tabiki..

Katılıyorum .
Biz de eşimle kendimize sınır koyduk.
Oğlum küçük ama şimdikiler zehir gibi zeki istekleri konusunda hepsi boyundan büyük hallere giriyorlar.

Her istediğini yaparsak hayat motivasyonunu elinden alırmışız gibi hissediyorum ben de.
Aynen.. buyuk oglum 6 yasina gircek.. playstation istiyo tablet istiyo.. almiyorum bilerek..biraz daha buyuyunce zaten belki parasini biriktirip alacak ya da gerekli olacak tablet filan. . hele gunumuzde daha zor.. eskiden bize 1 tane seker alsalar sevinirdik simdikilere paketi ver memnun edemiyosun nerdeyse. Valla zor cocuk buyutmek, Allah hepimizin yardimcisi olsun

Bende senin gibiydim arkadasim.Nerde bebek gorsem aksam esim geldiginde hadi cocuk yapalim diyordum:KK48: Yaptik ama gel gor halimizi ,adamla kanka olduk resmen:olamaz:
İşte ben 2 tane yaptm ama 3. Beni düşündürüyor acaba çok mu zor diye 1 çocuk hiç çocuk peki ya 3 çocuk?

Bir de şu var,bugün sizin aldığınız ayakkabıyı sorgusuz giyiyor,yarın internette bir ayakkabı görecek ya da okulda bir arkadaşı almiş olacak hadi bakalim alsan bir dert almasan bir dert.

Birine alsan ötekinin hakkina gireceksin hepsine alsan yandi gülüm keten helva..

Zor zanaat cocuk yetiştirmek

Bunu o kadar dert etmiyorum. Çocuk bu, tutturur. :)
Benim çocuklara değil 300,500 liralık ayakkabı alacak gelirim de var.
Ama bu ihtiyaca binaen olur. Sırf arkadaşından özendi diye değil.
Çocuk atletizm yapıyordur, o zaman 3 üne 5 ine bakmam.
Yada gerçekten astronomi merakı vardır, biraz ölçüp tarttıktan sonra teleskop falan da alırım.Ama bunun için ilgisini ispatlamasını beklerim.
Çocuğun her dediğinin yapılmasını, her istediğinin alınmasını tehlikeli buluyorum.
Çocuğa ekipman, eğitim, beceri kazandırmak için harcadığım para helal olsun, ama paşam, prensesim bilmem ne marka istedi diye dediği olmaz.

Erkek gene neysede buralarda kızı olana acınıyor.hamileysen ve kızın varsa yandın tanımadıgın bile kız dyince diğeri erkek olır inş diyor

Niye muhitin soyu Osmanlıdan mı geliyor?
Doguran bacılar,Şehzade mi doğuruyor?
Deli oluyorum şu erkek cocuga ilah muamelesi yapanlara.

Aynen.. buyuk oglum 6 yasina gircek.. playstation istiyo tablet istiyo.. almiyorum bilerek..biraz daha buyuyunce zaten belki parasini biriktirip alacak ya da gerekli olacak tablet filan. . hele gunumuzde daha zor.. eskiden bize 1 tane seker alsalar sevinirdik simdikilere paketi ver memnun edemiyosun nerdeyse. Valla zor cocuk buyutmek, Allah hepimizin yardimcisi olsun
Amin.bizim babamızın kuralları var 15 16 yaşına kadar telefon dahi yok, şuan her istediğini almak da yok

Ilk baslarda zor cunku kucukler daha.. 2. Cocugum kendini cok ezikliyo dogrusu sinirim bozuluyo biraz. Buyuk oglum atlatmisti bu durumu ama bunda daha cok zorlaniyorum. Caktirmadan kizin kafasina filan vurmaya kalkiyo. Cekistiriyo:)) mudahale ediyorum.. tek baslarina pek birakmiyorum..

Kendi cogu zaman yemegini yiyebiliyo mesela.. ama kiza yediriyorum diye o da istiyo.. bende bi ona bi ona veriyorum:) ilk 1 sene zor olur diye dusunuyorum seninde sonrasi zevkli olacak insallah.
Bende 5-6-8 yaşları geldiğinde çok egleneceğimizi düşünüyorum :)) ama o zamana kadar renk renk huniler takıp kendimi motive edeceğim :D

Amin.bizim babamızın kuralları var 15 16 yaşına kadar telefon dahi yok, şuan her istediğini almak da yok
Ben sizin icin demedim..genel olarak bole.. telefon bende almadim benim eski vardi bi tane onu almisti eline sakladim:) ama okulda varsa ozeniyolar ve bu bence gercekten onu alinamaz birsey haline geliyo. Bi ara stres carki dedikleri seyden vardi.. Allahim herkesin elinde ayni sey:)) okuldan goruyolar cogu seyi..

Bende 5-6-8 yaşları geldiğinde çok egleneceğimizi düşünüyorum :)) ama o zamana kadar renk renk huniler takıp kendimi motive edeceğim :KK70:
Yok ben takmadysam sen hic takmazsin:) ucuyle birlik hamur isi bile yapiyoruz canim yeri geliyo:)) takma Hersey olacagina variyo:)

Back