İşte anlatmak istediğim buydu. Seni keseceğim dediği Zaman irite olmuşsunuzdur muhakkak. Keşke devam etmeseydiniz o doktorla. Aslında ufak tefek sinyalleri almışsınız ve doktorunuza çok güvenmemişsiniz onu anladım ben.Aslında beklemek taraftarı değildi onu belirtmefim sanırım. Direkt sezeryane almak istedi. Ben kabul etmedim . Bana kalsa evde sancimi son ana kadar çekmek istiyordum. Fakat doktorum madem sezeryan istemiyorsun öyleyse suni sancı dedi bir nevi mecbur bıraktı beni korktum biraz da . Suni sanciyi kabul ettim . Zaten en baştan söylemişti dogmazsa seni kesecegim diye aynen böyle dedi. Şaka yollu. Kadın beni kesmek istiyordu kesti de dediği gibi oldu.
kesinlikle benim de spinal sezeryan oldu ilk doğumum zaten ve ben hiç öyle lohusa yatağı yapıp yatmadımbenim de içimde hiç öyle bir duygu oluşmadı aksine ben korktum normal doğumdan ama çekilecek acı sebebiyle değil, o bölgede kesikler- dikişler olabilir sebebiyle, bana tiksindirici geliyordu. onun yerine karnımda kesik olsun diye düşünüyordum.
ilk doğumumda doktoruma sordum normal mi sezeryan mı diye, ne düşündüğümü bildiği için seni yönlendiremem dedi
normal doğumda kesik-dikiş olmayacağının garantisi yok, ama baştan sezeryan ol da diyemem dedi
fakat şöyle söyleyebilirim dedi, normal doğum bebek için sezeryan anne için daha risklidir dedi
ben de sezeryanı seçtim, spinal sezeryan, çooook da memnun kaldım. hem doktorum öyle 15 gün önce falan da yapmadı sezeryanı, 40 ın dolmasına 4-5 gün kala yaptı.
2. sinde bebek 15 gün önce doğmak zorunda kaldı zaten, o yüzden o mecburi sezeryan oldu, epidural sezeryan
adamın niyeti para olsa, suni sancıyla 2 gün bekletir mi konu sahibini?
2 gün bekletip de (hakkikaten hemen doğacak olsa) bir yarım saat daha beklemez mi?
İşte anlatmak istediğim buydu. Seni keseceğim dediği Zaman irite olmuşsunuzdur muhakkak. Keşke devam etmeseydiniz o doktorla. Aslında ufak tefek sinyalleri almışsınız ve doktorunuza çok güvenmemişsiniz onu anladım ben.
Konuyla alakasız olacak ama bu süreç sonrası yaşadıklarınızı da birkaç cümleyle anlatır mısınız?benim de içimde hiç öyle bir duygu oluşmadı aksine ben korktum normal doğumdan ama çekilecek acı sebebiyle değil, o bölgede kesikler- dikişler olabilir sebebiyle, bana tiksindirici geliyordu. onun yerine karnımda kesik olsun diye düşünüyordum.
ilk doğumumda doktoruma sordum normal mi sezeryan mı diye, ne düşündüğümü bildiği için seni yönlendiremem dedi
normal doğumda kesik-dikiş olmayacağının garantisi yok, ama baştan sezeryan ol da diyemem dedi
fakat şöyle söyleyebilirim dedi, normal doğum bebek için sezeryan anne için daha risklidir dedi
ben de sezeryanı seçtim, spinal sezeryan, çooook da memnun kaldım. hem doktorum öyle 15 gün önce falan da yapmadı sezeryanı, 40 ın dolmasına 4-5 gün kala yaptı.
2. sinde bebek 15 gün önce doğmak zorunda kaldı zaten, o yüzden o mecburi sezeryan oldu, epidural sezeryan
kesinlikle benim de spinal sezeryan oldu ilk doğumum zaten ve ben hiç öyle lohusa yatağı yapıp yatmadım
ilk gün ayaklarımın uyuşukluğu geçince yürüttüler hemen iyileştim
bir gece yattım ve eve geldiğimde kimseden bir bardak su bile istemedim hep ayaktaydım
normal doğum sonrası bir sürü dikişi olup uzun süre acıdan oturamayanlar da var
ama normal doğum diye hastaneye gidip saatlerce sancı çekip sonra sezeryana girenlerin hikayeleri çok berbat
iki gün sancı çekip sezeryana giren arkadaşım çok zor toparlandı ve sezeryandan nefret ediyor
aslında her doğum şekli kişiye göre değişiyor
yani sonucu önemli olan ve bir doğum şeklinde ısrar etmemek gerek
neden normal doğuramadım diye kafaya takıp da ilk günlerini kendine zehir etmek bebeğinle o en güzel anların tadını çıkaramamak bence çok kötü
keşke konu sahibi de doğum şekline değil bebeğine odaklanabilseymiş
Bence artık kapatın bu sayfayı ve bebeğinizin keyfini çıkarın. Çok şükür sağlıklı ve kucağınızda. Hayatta her şey istediğiniz gibi olmamıştır muhakkak bunh da onlardan biri sayın. Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Aynen. Seni kesecegim dediği zaman çok bozuldum zaten. Ne demek seni kesecegim. O anda kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. İşte son günlerde nasıl degistireyim ki değiştirmeye de korktum açıkçası.
Çok güzel eğitmen hanım peki doktorlar sizin gözlemlediğiniz kadarıyla müneccim boku yediklerini sanıyorsunuz bazen başarılı bir ameliyat olacak derler kolay ve basit bir şey denilir o anda hastada hiç beklenmedik ters giden her hangi bir şey gelişir ve bunu doktor o anda tahmin edemez anlıya biliyorsunuzdur inş beniBen doktorlara saygısızlık eden birisi değilim. Benim de kardeşim bir doktor. Ben de bir egitimciyim öğretmenim. O yüzden sizin seviyenize inerek size cevap vermeyeceğim.
Lohusalığın verdiği psikolojiden de kaynaklanmış olabilir artık önünüze bakın geçmişi düşünüp moralinizi bozmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.Malesef o yipranmislikla ve o psikolojiyle bebeğime odaklanabilmem tam 2 ayimi aldı. Emzirmek bir işkence gibi geliyordu ve mecburi bir görev gibi. Kendime kiziyordum niye böyle düşünüyorum diye birde. Çok şükür sonra atlattım . Allahtan çok daha uzun sürmedi.
Konu sahibinin kardeşi tip mezunu ve son ana kadar nst normalse çocuk kakasını yapmış olsa bile normal.doğum olabilir diyor. Ayrıca hersey normalken konu sahibinin gözünü korkutup suni sancı vererek bebeği de stres altına sokmuş olmuyorlar mi. Ayrıca herkesin kendi düşüncesi konu sahibinin neler yaşadığını bilemeyiz nasıl bi psikoloji içinde olduğunu bi travma yaşamış ve psikoloji alt üst olmuş. Bunun için bile dava açmaya yeter.
Lohusalığın verdiği psikolojiden de kaynaklanmış olabilir artık önünüze bakın geçmişi düşünüp moralinizi bozmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Çok güzel eğitmen hanım peki doktorlar sizin gözlemlediğiniz kadarıyla müneccim boku yediklerini sanıyorsunuz bazen başarılı bir ameliyat olacak derler kolay ve basit bir şey denilir o anda hastada hiç beklenmedik ters giden her hangi bir şey gelişir ve bunu doktor o anda tahmin edemez anlıya biliyorsunuzdur inş beni
Hanımefendi üslubunuza dikkat edin hiç hoş kelimeler değil bunlar.Çok güzel eğitmen hanım peki doktorlar sizin gözlemlediğiniz kadarıyla müneccim boku yediklerini sanıyorsunuz bazen başarılı bir ameliyat olacak derler kolay ve basit bir şey denilir o anda hastada hiç beklenmedik ters giden her hangi bir şey gelişir ve bunu doktor o anda tahmin edemez anlıya biliyorsunuzdur inş beni
Dikkate almadığınız her halinizden belli oluyor siz ilk başda normal yada sezeryan olayınındaki yaşadığınız şeyi eksiklik olarak görmekten arınınMahalle ağzıyla konuşanları çok dikkate almıyorum ve anlamaya da calismuyorum. Yazdıklarınızın benim için hiçbir anlamı yok. Boşuna yazmayiniz lütfen.
Konuyla alakasız olacak ama bu süreç sonrası yaşadıklarınızı da birkaç cümleyle anlatır mısınız?
Tamamen aynı düşünüyorum, dikişlerim elbet olacaksa bari karnımda olsun mantığıyla sezeryan konusunda herkese ısrar ediyorum ama beni vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Ben ki evim dışında hiçbir yerde tuvalete bile giremeyen, kimsenin yanında giyinip soyunamayan aynı zamanda çokça boşaltım sıkıntısı çeken biriyim.
Genital organım benim için o kadar mahremken, dikişli olacağını düşünmek kendimden tiksinmeme sebep oluyor.
Nasıl tuvalet ihtiyacımı gidereceğim, sonrasında temizleme işlemi ve dikiş bakımını kim yapacak, nasıl yapacak soruları, e bunlar geçince bir cinsel yaşam söz konusu ama yapamam soğurum diye dövünüyorum, bunları düşünmek bile midemi kaldırıyor.
Bu sebeple deneyimlerinizi azıcık paylaşırsanız, çok memnun olurum.
Bunu diyen kardeşim de değil doçent doktor hocaları alanı da kadın doğum. Kardeşim henüz uzman bile değil sınavlara hazırlanıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?