Siz olsaydınız ne yapardınız?

Ben cok cocuk istiyordum diye belirtmissiniz.
Sezeryandan dolayi artik cocugunuz olmuycakmida boyle bisey dediniz?
Boyle bisey olamazki ya?? Elbet cocugunuz olur.
Yoksa kacirdigim biseylermi var?

Kakasini yapan bebekler yutup ölüyor genelde. Doktora tesekkur et bence. O sonucta ugrasmis normal dogum icin sartlar boyle gerektirmis. Sanslisin ki doktor hemen sezeryana almis.
Bu arada bende haziran da sezeryan oldum cok memnun kaldim. Uc gun de dimdik yurudum. Hastaneden ciktim evde yemegimi bile kendm yaptim. Sezeryan kisiden kisiye degisir, cok yurumek ve bol su icmek lazim. Sezeryanin ilaci bunlar .

Sukur ki bebeginize sag salim kavusmussunuz fakat yasadiginiz tecrubenin size verdigi sikintiyi yoksayamayiz.
Aslinda tek suclanmasi gereken doktorunuz degil.Turkiye de ki dogum anlayisinda problem..Daha iki hafta once arkadasim dogum yapti.Doktoru 40 haftaya geldgi icin suni sanciyla dogumunu yaptirdi.Sizinki de benzer sekilde baslamis ve sazeryan ile sonuclanmis.
Ben Amerikadayim ve burada 42.haftaya kadar bebegin dogal sanciyla dogmasi beklenir.(bebek asiri buyuk degilse ve Anne yasi itibari Ile yada cesitli sebeplerle risk grubunda degilse)
Doktorunuzu dava etme konusu sizin vereceginiz bir karar.Umarim Kisa surede ulkemizdeki dogum anlayisi degisir..

Komsumuzun oglu icerde cok fazla bekledigi icin kakasini cok yemis ve sonucunda spastik engelli dogdu. Doktor o an neyi uygun bulmussa onu yapmistir. Ayrica ilk dogum sezaryen olup diger dogumlari normal olan cok insan var. Bebeginiz saglikli dogmus ona sukredin bence.

Ne kadar aci, sezeryan o kadar normal olmus ki, kimse bu kadini anlamayip, üstüne alay ediyorlar. Elbette sezeryan acil durumlarda yapilir fakat konu sahibi tam diyorki acil sebebi yoktu diye.

Sadece önemli olan cocugun dogmasi degil, seklide cok önemli. Konu sahibi gereksiz yere agir suni sancilari cekmis. Gece gece korkutularak ameliyata alinmis, bir nevi travma yasamis. Elbette bunu kolay kolay atlatamaz.

Ve doktorunuza güvenin yaziliyor ve cok komik oluyor. Türkiyedeki sezeryan oranina bakin ve yurtdisindaki sezeryan oranina bakin. Üstelik evelden beri doktorlar para icin hersey yapiyorlar. Burdada konu olmustu, kadina kürtaj öneriyor fakat bebek ile sorun yok. Normal dogum yanlisi gibi gösteriyor kendini fakat son anda "suyu azaldi"gibi bahaneler ile zaten tedirgin olan kadinlari kandirip, sezeryan ile paralarina bakiyorlar.

Daha önceki konudada dedim. Biri buna dur demesi lazim. Saglik bakanligi keske buna karsi birsey yapsa.

Söze de çok geçmiş olsun oglunuzla çok güzel gunleriniz olsun. Haklısınız doktorumun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece ben fazla yiprandigimdan dolayi fazlaca kafaya taktım. Ama unutmak en iyisi olacak ve tabiki bundan sonra çok daha iyi güvenilir bir doktorla yola devam etmekte.

Yanlış anlaşılmasın lütfen amacım ocu gibi göstermek değil hiçbir şeyi . Benim için yasadiklarimdan ötürü çok korkutucu. Bir daha sezeryan olma fikri bile beni urkutuyor ve o anlarım geliyor aklıma. Yoksa elbetteki sezeryan olup 1gun de ayaklanan insanlar var ve normal doğum yapıp günlerce acı çeken insanlar da mevcut.. Bu biraz da nasip işi galiba. Ben tek doğumda ikisini de cektim ve cok yiprandim .

Ben cok cocuk istiyordum diye belirtmissiniz.
Sezeryandan dolayi artik cocugunuz olmuycakmida boyle bisey dediniz?
Boyle bisey olamazki ya?? Elbet cocugunuz olur.
Yoksa kacirdigim biseylermi var?

Defalarca aynı yerden kesilmek düşüncesi bana ürkütücü geliyor umarım anlatabilmisimdir. Ve sezeryandan sonraki süreç çok kötü geçti benim için korkum bu sebeplerden.

İşte bunu anlatmak istiyorum normalde 42. Haftaya kadar doğum olmayabilir ve beklenmesi gerekir diye biliyorum bu konuda çok kitap okudum hamileligim süresince. Bunu kardeşim de söyledi ve bunu yani 42. Haftaya kadar bekleme şansını doktora soyledigimizde doktor bizi tersledi resmen. Bebeğim 4 kiloya yakındı dogmayacak büyüklükte değildi .

Anlayışınız için teşekkür ederim. Beni gerçekten anladınız . Gerçekten buna birileri dur demeli.

4 kilo ile bile dogum oluyor. Türkiyede normal doguma karsi absürd bir korku var. Bu korkuda doktorlar tarafindan asilaniyor. Yurtdisinda kimsenin aklina bile gelmez keyfi sezeryan. Normal dogum icin hersey yapiyorlar. Burdaki yargilayici yorumlara hic bakma, hatta dava bile acabilirsin bence.

Dava açmak konusunda kesin kararlı değilim. Bu konuyu birde konunun uzmanı bir doktorla konuşup ona göre karar vericem.

Ben de yeni dogum yaptim 40+1 de sezeryan ile. Artik bebeginin anne karninda zamani dolmus bebek ustune kaka yapmis ki sen bu kakayi ne zaman yaptigini asla bilemezsin seninki sadece tahmin ve bebegin kuvezre kalmis hem de 5 gun bu demektir ki kakasini yaomasi problem yaratmis. Hem kim dedi sana sezeryan olunca cok cocuk yapamazsin ikinciyi cok istersen normal dogurursun. Hem abartma bence sezaryen okadar da zor ve travmatik bisi degil. Bence lohusa sendromu icindesin ve dr a takmissin ben de kv ve kp ye taktim gecer merak etme. Bebegin saglikli kucaginda ona odaklan sukret. Ikinci hamileliginde normal dogum yanlisi bi dr a gidersin.

Bebeğin son anda kaka yaptığını doktor kendisi söyledi ben kafamdan böyle bir şey uydurmadim. Benim ki çok travmatik oldu bu sebeplerle lohusa sendromu yaşadığımı düşünüyorum. Aynen dediğiniz gibi bir dahaki sefere iyi bir doktora gideceğim inşallah.

Keşke herkesin yurtdışında doğum yapma imkanı olsa da gidip doğurup gelse. Kendi imkanlarımızla da doğuramayacağımıza göre doktora güvenmenin nesi garip?

Başka bir doktor arkadaş da yorum yapmış o neden dikkate alınmıyor? Bebeği kaç aylık olmuş annenin hala bu psikolojide olması normal mi sizce?

Doktorun adını verebilir misiniz. Belki bir dahaki sefere gidebilirim.

Söyledi tabiki de fakat hem anne hem çocuk ölüm riskini kabul etmek gerekiyor ki eşim asla kabul etmem diyor.
bebeğini güle güle güle büyüt öncelikle.
henüz cok taze annesin.
zor bir doğum olmuş.
sezeryan kolay değildir.iki doğum yaptım.
evt zordur ancak iyileşiliyor bir şekilde.
daha çok yeni anneyken neden ileriki doğumlarını planlıyorsun.
bu bana çok ilginç geldi.
önceliğin bebeğin olmalı.
herşeyde vardır bir hayır.
bir aksilik olsaydı o zaman da bebek kakasını yapmış bebi normal doğum diye bekletti dr. derdin değil mi
bir yerde dr. lara güvenmek durumundayız.
muhtemelen risk almak istemedi dr.un.bunda çok büyük bir hata göremiyorum.
dava edilse bile bebek kakasını yaptığı için aldım der geçer.
dediğim gibi çok yeni annesin neden diğer doğumlarına bu kadar kafayı taktın.
normal doğum en güzelidir elbette.ancak kısmet olmadı ise yapacak bişey yok.
normal doğum yapamayınca eksikli olmuyoruz.sadece normalin dışında bir şekilde doğuruyoruz ama yine de doğuruyorsun.
normal doğum sezaryen doğumla ilgili toplumdaki algılarla hep oynuyorlar.
önce sezaryen doğumu teşvik ettiler ettiler ondan sonra da çok feci asla olmaması gereken bir durummuş gibi anneleri
anne adaylarını zehirlediler.
hayır sezeryan doğum ne ilk tercih olmalı ne de yerden yere vurulmalı.doğru kadında sezeryan ameliyat hayat kurtarıcıdır.
sen de bu yönüyle düşün.
olan olmuş doğum yapmışssın geçmiş gitmiş.
iyileşmeyen bi yara değil iyileşiyor geçippp gidiyor.
ilerisi için de doğumla ilgili bu kadar planlara girme,risk almayı filan da göze alma.
zor konular bunlar.bebeğin hangi durumda tehlikede olup olmadığını sen bilemezssin.
güvenmek zorundayız bir noktada.
bebeğin risk altında dense yine de israr edermisin dr. una.

Lohusa sendromundan yıllarca cikamayip çocuğuna bakmayan çocuğunu istemeyen anneler bile varmış. Çünkü durumunun normal olmadığını düşünüp araştırdım ve bunları görünce de şaşırdım. Yine halime sukrettim tabiki de.

Var tabi olmaz mı? Ben de yaşadım lohusa depresyon çok iyi bilirim. Siz onlardan olmayın istiyorum ben.

Normal doğum yapabilirsin bundan sonra. Bu hakkın elinden alınmış filan değil. Sezaryen yapıp sonra normal doğum yapan binlerce kadın var.
Dava aç ama bu davadan hiç bir şey elde edeemezsin şimdiden söyleyeyim. Doktor sana sezaryen önermekle ne gibi menfaat elde etmiş olabilir? Hakim sana bunu soracaktır. Buna verebileceğin yanıt var mı?

Var tabi olmaz mı? Ben de yaşadım lohusa depresyon çok iyi bilirim. Siz onlardan olmayın istiyorum ben.

Çok şükür şimdi iyiyim bebeğimi çok seviyorum sağlıklı olduğu için hergün şükrediyorum. Ben de kendimi hep iyi telkin ederek bu durumu atlatmaya çalıştım. Eski zamanları düşünunce boğulur gibi oluyorum sadece . Bende artık düşünmek bile istemiyorum. Konuyu acmam iyi oldu gerçekten daha rahatım şu anda . Bana moral kaynağı oldu yazılan güzel mesajlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…