Bebeğiniz uzun omurlu sağlikli olsun bende doğum yaptım bir oğlum var ve doktorum suni sancı ile normal doğumu başlattı suyumu bile dr patlattı oģlum gelmedi baya bir uģrasti dr o kadar sancıya dahanacak gucum kalmadi oğlumun sagligida tehlikeye giriyordu kafasi uzamaya baslamisti dr mecbur sezeryana almamiz lazim dedi ve apar topar sezeryana aldilar beni sukur oglumda bende atlattik cok korkmustuk ilk baslarda cok uzuldum normal dogumuu cok istemistim ama dedimki boylesi demekki hayirliymis sukur kotusu olmadi bence sende unut oglunu dusun hakkinda hayirlisi buymus demekki.
Ya hakkatten bazı bayanları anlayamıyorum. Sezeryanı neden insanlara öcü gibi gösteriyorsunuz? Sezeryan kötü birşey değil dünyanın sonu değil. Yazdıklarınızı hayretle okudum. Doğum sonrası iyileşme süresi kişiden kişiye göre değişir tabiki ama yazdıklarınıza asla katılmıyorum. On ay önce sezeryan ile doğum yaptım ayrıca.
Ben cok cocuk istiyordum diye belirtmissiniz.
Sezeryandan dolayi artik cocugunuz olmuycakmida boyle bisey dediniz?
Boyle bisey olamazki ya?? Elbet cocugunuz olur.
Yoksa kacirdigim biseylermi var?
Sukur ki bebeginize sag salim kavusmussunuz fakat yasadiginiz tecrubenin size verdigi sikintiyi yoksayamayiz.
Aslinda tek suclanmasi gereken doktorunuz degil.Turkiye de ki dogum anlayisinda problem..Daha iki hafta once arkadasim dogum yapti.Doktoru 40 haftaya geldgi icin suni sanciyla dogumunu yaptirdi.Sizinki de benzer sekilde baslamis ve sazeryan ile sonuclanmis.
Ben Amerikadayim ve burada 42.haftaya kadar bebegin dogal sanciyla dogmasi beklenir.(bebek asiri buyuk degilse ve Anne yasi itibari Ile yada cesitli sebeplerle risk grubunda degilse)
Doktorunuzu dava etme konusu sizin vereceginiz bir karar.Umarim Kisa surede ulkemizdeki dogum anlayisi degisir..
Ne kadar aci, sezeryan o kadar normal olmus ki, kimse bu kadini anlamayip, üstüne alay ediyorlar. Elbette sezeryan acil durumlarda yapilir fakat konu sahibi tam diyorki acil sebebi yoktu diye.
Sadece önemli olan cocugun dogmasi degil, seklide cok önemli. Konu sahibi gereksiz yere agir suni sancilari cekmis. Gece gece korkutularak ameliyata alinmis, bir nevi travma yasamis. Elbette bunu kolay kolay atlatamaz.
Ve doktorunuza güvenin yaziliyor ve cok komik oluyor. Türkiyedeki sezeryan oranina bakin ve yurtdisindaki sezeryan oranina bakin. Üstelik evelden beri doktorlar para icin hersey yapiyorlar. Burdada konu olmustu, kadina kürtaj öneriyor fakat bebek ile sorun yok. Normal dogum yanlisi gibi gösteriyor kendini fakat son anda "suyu azaldi"gibi bahaneler ile zaten tedirgin olan kadinlari kandirip, sezeryan ile paralarina bakiyorlar.
Daha önceki konudada dedim. Biri buna dur demesi lazim. Saglik bakanligi keske buna karsi birsey yapsa.
İşte bunu anlatmak istiyorum normalde 42. Haftaya kadar doğum olmayabilir ve beklenmesi gerekir diye biliyorum bu konuda çok kitap okudum hamileligim süresince. Bunu kardeşim de söyledi ve bunu yani 42. Haftaya kadar bekleme şansını doktora soyledigimizde doktor bizi tersledi resmen. Bebeğim 4 kiloya yakındı dogmayacak büyüklükte değildi .
4 kilo ile bile dogum oluyor. Türkiyede normal doguma karsi absürd bir korku var. Bu korkuda doktorlar tarafindan asilaniyor. Yurtdisinda kimsenin aklina bile gelmez keyfi sezeryan. Normal dogum icin hersey yapiyorlar. Burdaki yargilayici yorumlara hic bakma, hatta dava bile acabilirsin bence.
Ben de yeni dogum yaptim 40+1 de sezeryan ile. Artik bebeginin anne karninda zamani dolmus bebek ustune kaka yapmis ki sen bu kakayi ne zaman yaptigini asla bilemezsin seninki sadece tahmin ve bebegin kuvezre kalmis hem de 5 gun bu demektir ki kakasini yaomasi problem yaratmis. Hem kim dedi sana sezeryan olunca cok cocuk yapamazsin ikinciyi cok istersen normal dogurursun. Hem abartma bence sezaryen okadar da zor ve travmatik bisi degil. Bence lohusa sendromu icindesin ve dr a takmissinben de kv ve kp ye taktim gecer merak etme. Bebegin saglikli kucaginda ona odaklan sukret. Ikinci hamileliginde normal dogum yanlisi bi dr a gidersin.
Keşke herkesin yurtdışında doğum yapma imkanı olsa da gidip doğurup gelse. Kendi imkanlarımızla da doğuramayacağımıza göre doktora güvenmenin nesi garip?Ne kadar aci, sezeryan o kadar normal olmus ki, kimse bu kadini anlamayip, üstüne alay ediyorlar. Elbette sezeryan acil durumlarda yapilir fakat konu sahibi tam diyorki acil sebebi yoktu diye.
Sadece önemli olan cocugun dogmasi degil, seklide cok önemli. Konu sahibi gereksiz yere agir suni sancilari cekmis. Gece gece korkutularak ameliyata alinmis, bir nevi travma yasamis. Elbette bunu kolay kolay atlatamaz.
Ve doktorunuza güvenin yaziliyor ve cok komik oluyor. Türkiyedeki sezeryan oranina bakin ve yurtdisindaki sezeryan oranina bakin. Üstelik evelden beri doktorlar para icin hersey yapiyorlar. Burdada konu olmustu, kadina kürtaj öneriyor fakat bebek ile sorun yok. Normal dogum yanlisi gibi gösteriyor kendini fakat son anda "suyu azaldi"gibi bahaneler ile zaten tedirgin olan kadinlari kandirip, sezeryan ile paralarina bakiyorlar.
Daha önceki konudada dedim. Biri buna dur demesi lazim. Saglik bakanligi keske buna karsi birsey yapsa.
Doktorun adını verebilir misiniz. Belki bir dahaki sefere gidebilirim.
bebeğini güle güle güle büyüt öncelikle.Söyledi tabiki de fakat hem anne hem çocuk ölüm riskini kabul etmek gerekiyor ki eşim asla kabul etmem diyor.
Keşke herkesin yurtdışında doğum yapma imkanı olsa da gidip doğurup gelse. Kendi imkanlarımızla da doğuramayacağımıza göre doktora güvenmenin nesi garip?
Başka bir doktor arkadaş da yorum yapmış o neden dikkate alınmıyor? Bebeği kaç aylık olmuş annenin hala bu psikolojide olması normal mi sizce?
Var tabi olmaz mı? Ben de yaşadım lohusa depresyon çok iyi bilirim. Siz onlardan olmayın istiyorum ben.Lohusa sendromundan yıllarca cikamayip çocuğuna bakmayan çocuğunu istemeyen anneler bile varmış. Çünkü durumunun normal olmadığını düşünüp araştırdım ve bunları görünce de şaşırdım. Yine halime sukrettim tabiki de.
Var tabi olmaz mı? Ben de yaşadım lohusa depresyon çok iyi bilirim. Siz onlardan olmayın istiyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?