• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Bir tek klinik test verileri degil orada bebegin pozisyonu, kilosu, sizin yaşınız, kilonuz sağlık durumunuz, ne kadar süredir koşulun aynı seviyede seyrettiği bir çok faktörün birlesimiyle alınan bir karar doktorun kararı. Hakimler vicdanıyla hareket eder ve suç teşkil etmesi icin bir zayiat oluşması lazım. Tam tersi sağlıklı bir doğum olmuş neticede. Kazanamazsınız bu davayı. Yine de kardesinizden ziyade bir hukukçuya sorun emsal örnek bulması için.

Söyle soyleyim ben 11 kilo aldım sadece karnim vardı . Çok hareketliydim herkes doktor dahil sen çok kolay dogurursun diyordu bana. Bebeğin kilosu da uygundu. Zaten savcı arkadaşımla bu konuyu ayrıntılı bir şekilde konuşacağımi yazmıştım.

Canim benim gorumcem ilk dogumunu sezeryanla yapip ardindan 2 tane normal dogum yapti.birdaha normal dogum yapilmiycak olsa gorumcem de yapamazdi.

Ayrica ben 7 cm ile dogum yaptim.9 cm ile nasil sezeryan yapildi cidden tuhaf...

Su mekonyumlu gelince hemen fikrim bile sorulmadan sezeryane alındım .

şu konuyu bile tam olarak olmasa bile dine doğru çekmek bana doğru gelmiyor
bence doğumdan sonra annenin psikolojisi çok önemli
aynen @filmdelisi 'nin dediği gibi, siz farklı konuda rahatsız olursunuz başka biri başka konuda
ben de kesik ve dikiş başka yerimde olsun diyenlerdenim ve bu tercihimden de hiç pişman olmadım
normal doğum sırasında çekeceğim acı hiç düşündürmedi beni ama bu çok rahatsız etti

neden normal doğuma hazır olmayan insanlara "en doğrusu bu" şeklinde yaklaşılıyor bunu da hiç anlayamıyorum
önemli olan o çocuğu hangi yolla doğurduğumuz değil, nasıl bir anne olduğumuz

evet normal doğum yapabilecek yeterlilikte yaratıldık
ama daha farklı çok şey yapabilecek nitelikte de yaratıldık
yapabileceğimiz herşeyi yapmaya kalkabilir miyiz?
nerede dine çektiğimi anlayamadım.en doğrusu bu diye bir iddiam olamaz ben bunun eğitimini almadım bir doktor değilim en normalinin bu olduğundan bahsettim.isteyen istediği gibi doğum yapar beni de hiç bir şekilde alakadar etmez umrumda değil çünkü ama takıntı bir psikolojik hastalıktır bende takıntılarınan vazgeçtiğinde belki bu fikrindende vazgeçebileceğini anlatmaya çalışıyorum .Din konusuna daha detaylı gelirsek özellikle yaratıcı kelimesini kullandım allah böyle yapmamızı emrediyor falan demedim yani ne alaka dinle falan inanın hiç anlamadım tekrar okuyun bence .tekrar ediyorum isteyen istediği gibi doğurur gidip kolunda tutup hayır böyle doğuracaksın mecbursun demedim ya da illaki en güzel doğum normal doğumdur herkes normal doğurmalıdır yoksa doğurmayan anne değildir diye bir iddiam yok ki evlat edinen insanları bile yürekten desteklerken ne şekilde doğurduğuna bakarak birinin anneliğini sorgulamak benim haddime değildir sözlerimi çarpıtmayın

ben de sizin uslubunuzdan hiç hoşlanmadım.
kimsenin fikrini beğenmek zorunda değilsiniz
fakat uslubunuza dikkat etmek zorundasınız.
haddinizi bilin.
bu olayı normal bulanları hangi hadle şu koyulaştırarak işaretlediğim şekilde tabir edebilirsiniz?
siz nereden biliyorsunuz insanların bebekleri için neleri düşünüp düşünmediğini???

Bazen gerçekler insanı yaralar. Bunu daha yumuşak söyleme biçimi yoktur. Bazı hatalar topluma mahsustur. Hata gibi gözükme eğilimi göstermez. Bu yanlışın ifadesi elbette tepki çekecektir ama dikkat çekerek söze başlamak ve dokundurmak farkındalık açısından güzeldir bazen. Bunun sınırlarına toplumsal kurallar müdahale edemez. Hakaretse yazdıklarım çıkın dışarı ve bütün karikatürleri, eleştirel yazıları mahkemeye verin. Kendini sorgulamaya itilmek, değişim acıtır arada. Acısın. Bu konu üzerine daha fazla söyleyecek söz yok. Nokta.

siz normal doğumu kafanızda çok büyütmüşsünüz. bunu da lohusalığa bağlıyorum ve çektiğiniz acıya. bazen doktor insiyatifine kalır her şey. tersi durumda size normal doğum yaptırmaya çalışırken bi sorun çıksaydı, yine suçlayacaktınız. bebek hazneye girdikten sonra bir risk olmadan doktorun sezaryene alacağını sanmıyorum.

üzüldüğünüz nokta normal doğumun onca acısını çektikten sonra bir de sezeryan acısını çekmek zounda kalmak. normal olarak o kadar zorlanan dokular sezeryandan sonra çok daha ağrımıştır.gerçekten anlıyorum bu durumu.

ama normal doğumla da her şey yolunda gitmeyebiliyor. benim normal doğum ardından dikişlerim açıldı iki gün ayaktayken sonra 2 hafta ağlayarak yattım. doğrulamadım. bakanım da yoktu.

bu ilk doğumlar insanın hayatında çok derin bir iz ve tecrübe bırakıyor. ben de çok dersler çıkardım kendi adıma ikinci için. bunu büyütmeyin. elinizde sağlıklı bir bebeğiniz var ve en önemli nokta bu.

bazı doktorlar vardır, direk sezeryancıdır. benim ilk doktorum öyleydi. beni direk sezeryana yönlendirmişti. en başta ameliyat günü belirleyelim demişti. ben de değiştirdim ama sizinkisi gibi doğum yaşayan arkadaşlar da oldu. aynen doktor 40+3 e kadar bekletti. normal doğum, açıklık ardından sezeryan oldu. o yüzden doktorunuzun kolaya kaçtığını düşünmüyorum. en fazla risk almak istemememiştir. çünkü aksi durumda geri dönüşü olmayabilir.

Bazen gerçekler insanı yaralar. Bunu daha yumuşak söyleme biçimi yoktur. Bazı hatalar topluma mahsustur. Hata gibi gözükme eğilimi göstermez. Bu yanlışın ifadesi elbette tepki çekecektir ama dikkat çekerek söze başlamak ve dokundurmak farkındalık açısından güzeldir bazen. Bunun sınırlarına toplumsal kurallar müdahale edemez. Hakaretse yazdıklarım çıkın dışarı ve bütün karikatürleri, eleştirel yazıları mahkemeye verin. Kendini sorgulamaya itilmek, değişim acıtır arada. Acısın. Bu konu üzerine daha fazla söyleyecek söz yok. Nokta.

yazdıklarınız beni yaralamadı
zira yaralanmak için sizi, daha doğrusu zekanızı ve düşünce seviyenizi umursamam gerekir
ben, sadece, "hadsiz" buldum sizi, onu yazdım zaten ki bence hala öylesiniz

öte yandan
kendi yazdıklarınızla karikatürleri, eleştirel yazıları kıyaslamak

hele ki birilerini, kendini sorgulamaya ittiğinizi ve acıttığınızı düşünmeniz ...yorum dahi yapamıyorum
gülsem mi şaşırsam mı bilemedim
dev aynası, hayal dünyası diyeceğim...hiç karıştırmayayım

yazdıklarınız beni yaralamadı
zira yaralanmak için sizi, daha doğrusu zekanızı ve düşünce seviyenizi umursamam gerekir
ben, sadece, "hadsiz" buldum sizi, onu yazdım zaten ki bence hala öylesiniz

öte yandan
kendi yazdıklarınızla karikatürleri, eleştirel yazıları kıyaslamak

hele ki birilerini, kendini sorgulamaya ittiğinizi ve acıttığınızı düşünmeniz ...yorum dahi yapamıyorum
gülsem mi şaşırsam mı bilemedim
dev aynası, hayal dünyası diyeceğim...hiç karıştırmayayım

Ortaya yazılmış genel birşey bu kadar canınızı yakıyorsa bu sizin sorununuz. Umursayıp iç ezintiler yaşadığınız da her halinizden belli. Bir bana değil pek çok kişiye karşı tavrınız da ortada, yalnızca bana değil herkese birşeyler taslama gayretinde gözüküyorsunuz. İkili tartışmalara girişiyorsunuz. Kişiselleştiriyorsunuz olayları. Daha önemli işleriniz yok sanırım. Evet, benim haddim kesinlikle sizinkini aşar. Size hayatta başarılar diliyorum. Muattabım değilsiniz. Başka işlerim var.

Ortaya yazılmış genel birşey bu kadar canınızı yakıyorsa bu sizin sorununuz. Umursayıp iç ezintiler yaşadığınız da her halinizden belli. Bir bana değil pek çok kişiye karşı tavrınız da ortada, yalnızca bana değil herkese birşeyler taslama gayretinde gözüküyorsunuz. İkili tartışmalara girişiyorsunuz. Kişiselleştiriyorsunuz olayları. Daha önemli işleriniz yok sanırım. Evet, benim haddim kesinlikle sizinkini aşar. Size hayatta başarılar diliyorum. Muattabım değilsiniz. Başka işlerim var.

size son cevabımdır çünkü inatla konuyu farklı yöne çekmeye çalışıyorsunuz ve konu sahibinin konusunu fazlaca meşgul ettik
canımı yakan birşey yok hele ki sizin yazı "içeriğiniz"
beni rahatsız eden ortaya yazılmış şey değil,
üslup (bold-underline-kırmızı yaptım, daha nasıl belirtebilirim bilmiyorum)
"herkese bir taslama gayreti"mi sanırım sizden önce yazdığım mesajdan yola çıkıp tüme varım yapmışsınız, yoksa yapacak önemli işleriniz arasında 1,5 saatte 3,300 mesajımın hepsini okudunuz mu?
ikili tartışmalara giriyorsunuz dediğiniz "tepki" vermek ise yeri geldiğinde evet veriyorum; sizin gibi, ortaya, saygısız bir üslupla ve bolğğ ğğliiii oğğğğğğğğğlu yazmamayı tercih ederim
yalnız bunun adı olayları kişiselleştirmek değil, bana dokunmayan yılan bin yaşasın görüşünde değilim o kadar

iç ezintiler yaşadığıma gelince
bir platformda, bir münazara esnasında, yazacak birşey bulamayınca işi hakarete döken insandır bence iç ezintileri olan
normal ruh haline sahip insanlar hakaret etmeden de tartışabilir- münazara edebilirler zira
buyrun siz hakaretlerinize devam edin

konu sahibi, sizden çok özür dilerim konunuzu çok bölmüş olduk, kusura bakmayın lütfen

Back