Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir şey soracağım, merakımdan.Evet olmadı malesef. Aslında kaderci bir insanimdir hayırlısı buymuş diyen biriyimdir herşeye. Ama bu konuda içten diyemiyorum bunu.
Madem kız kardeşiniz ve hocalarına bu kadar güveniyorsunuz onun önerdiği bi doktora gitseydiniz keşke en azından kararlarından emin olurdunuz.
Yani doktor size ille de tıp terimleriyle mi açıklasın durumu? Özelde bir problem olsa "fazla para almak icin yaptılar", devlette problem olsa "devlet hastanesi ya ilgilenmediler" oluyor. Lütfen bakın doktor hanim açıklamış zaten sonrasında tekrar normal dogum yapabilirmişsiniz. Suan cocugunuzda bir sıkıntı da yok niye rüyalarınıza girecek kadar dert edjniyorsunuz bunu. Zaten cok cocuk istiyormuşsunuz, diger cocuklarınızı normal doğumla dünyaya getirebilirsiniz insallah.
Ama artık doktorlara güvenmeyi öğrenmemiz lazım. Her meslekte oldugu kadar kötü niyetlileri var. Zannetmiyorum sizi sırf para icin gereksiz şeylere maruz ettiklerini. Her doktorun edindigi tıp ekolü farklı farklıdır. Demekki sizin bebisinize o an suni sancı verilmesi gerekiyordu ve akabinde de sezeryan gerekti. Kendiniz de diyorsunuz iyi bir hanımmış doktorunuz. Etrafın gazına gelmeyin, huzurunuzu kacırmayın bence. Üstelik her hasta kendi icinde özeldir, sizi takip eden doktorunuz durumunuza en uygun kararı vermistir. Sadece nst degil başka parametreleri de göz önünde bulundurup sezeryan öngörmüş ve bakın bir sağlık problemi yok sonucunda.
Lütfen şükredin, hematoloji servisinde nasıl bebişler var. Ve zannetmiyorum onların anneleri normal ya da sezeryan diye düşünüp dertlendiğini.
Bebişinizle mutlu bir ömrünüz olur insallah :)
Yanlış okumuş arkadaş öyle Dedi. Ama bu takıntı nedir yani. Normal doğum yapan daha mı iyi anne oluyor :) ikişer sezeryan yaptık gel atlayalım bir yerlerden
Söyledi tabiki de fakat hem anne hem çocuk ölüm riskini kabul etmek gerekiyor ki eşim asla kabul etmem diyor.
Siz bir arajtırma yapın sonra yazın siz sanırım boş kalmışsınız ne yapacağınızı şaşırmışsınız sizi sezeryan yapan doktorun size kastı ne sizimi çekemedi bu kadın doğurgan bu kadının doğurgan şefkini kırayım boş konuşma boş yazma çocuğun hayatını kurtarmış bir minnet duyun bu denli nankör olmak için yeminlimisiniz yada para kazanmanın başka şekilde yollarını bulun nedir bu doktorların bu cahil hastalardan çektiği sanki çocuğuna zarar vermiş sakat bırakmış burada hak aramanın peşine düşmüşsünüz sizi destekleyenleride sizi kınadığım gibi kınıyorum
Eşiniz kabul etmemiş ama siz kabul etmişsiniz anlaşılan. Önceki mesajlarınızda yine normal doğumu deneyeceğim demiştiniz. Normal doğurmak adına değer mi bu riskler gerçekten? Takıntı olmuş bence sizde. Lütfen kendinize bunu yapmayın. Gerçekten üzüldüm yahu.
konu sahibi maalesef normal doğumu takıntı yapmış,
Bir şey soracağım, merakımdan.
Yanlış bilmiyorsam doğumda belli bir aşamayı geçtikten sonra isteseniz bile sezeyana alınamıyor anne.
Çünkü bebek yola girmiş oluyor.(daha yaşamadığımdan bilemiyorum ama bana açıklanan böyle)
Sizin anlatımınıza göre ise sanki doktor en fazla yarım saat daha beklese, birkaç kere ıkınsanız bebeğiniz doğacak gibi konuşuyorsunuz.
Ama böyle olsaydı, bebeğiniz zaten doğum yoluna girseydi sezeryan değil vakum kullanılırdı diye düşünüyorum.
Bu arada tamamen öğrenme ve bilgilenme amaçlı hem size hem de burada bilgili üyelere soruyorum.
Yanlış okumuş arkadaş öyle Dedi. Ama bu takıntı nedir yani. Normal doğum yapan daha mı iyi anne oluyor :) ikişer sezeryan yaptık gel atlayalım bir yerlerden
butun sayfalari okudum doktor olan bayam bilgi vermis herkes bilgilerini dokmus sizi ikna etmeyw calismis hala ayni tas ayni hamam bence siz normal dogum yapmayan anne olamazcilarin icinde buyumussunuz bunun baska aciklamasi yok.
ne alakası var yahu.. bu işin uzmanı doktorlar var araştırın.. gruplar var sezeryandan sonra normal doğum diye, bir dünya insanın sezaryandan sonra normal doğum hikayesini anlattığı ..
siz şimdiden bunun telaşına düşmeyin bebeğinizin keyfini çıkarın.. 2. hamileliğinizde araştırsınız..doğmamış çocuğa don biçmenin alemi yok..
butun sayfalari okudum doktor olan bayam bilgi vermis herkes bilgilerini dokmus sizi ikna etmeyw calismis hala ayni tas ayni hamam bence siz normal dogum yapmayan anne olamazcilarin icinde buyumussunuz bunun baska aciklamasi yok.
sezeryana önyargısı da varmış,
bir de onca sancının üzerine ameliyata girmesi de sonrasında iyileşme süresini uzatmış, sezeryandan iyice korkmuş.
bazı bayanlar maalesef normal doğumu takıntı haline getiriyorlar
ben normal doğuramadım o doğurdu gibi duruma giriyorlar
benim içimde hiç öyle bir duygu oluşmadı ve hamilelik öncesi geçirdiğim bir ameliyat vardı doktorum çok sorun oluşturmaz demesine rağmen tıpış tıpış sezeryana gittim risk almak istemedim
hiçbir zaman da neden normal doğuramadım diye düşünmedim aklıma bile gelmez
ama çevremde takıntı yapanlar çok fazla maalesef oysa bir anne için normal veya sezeryan doğum değil bebeğinin sağlığı önemli olmalı.
O karaladığınız doktor sizin gibi kendini bilmezler için okumuyorlar bu anlattığınız olayda haklı olduğunuzu gösteren bir durum gelişmemişKinamanizi saygı sınırları içinde yapmaya davet ediyorum sizi ! Düzgün konuşmayı öğrenin önce lütfen. Cahil bir insanda değilim. Doğruları da sizden öğrenecek değilim öğretmek de sizin haddinize değil .
Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.
Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
sezeryana önyargısı da varmış,
bir de onca sancının üzerine ameliyata girmesi de sonrasında iyileşme süresini uzatmış, sezeryandan iyice korkmuş.
bazı bayanlar maalesef normal doğumu takıntı haline getiriyorlar
ben normal doğuramadım o doğurdu gibi duruma giriyorlar
benim içimde hiç öyle bir duygu oluşmadı ve hamilelik öncesi geçirdiğim bir ameliyat vardı doktorum çok sorun oluşturmaz demesine rağmen tıpış tıpış sezeryana gittim risk almak istemedim
hiçbir zaman da neden normal doğuramadım diye düşünmedim aklıma bile gelmez
ama çevremde takıntı yapanlar çok fazla maalesef oysa bir anne için normal veya sezeryan doğum değil bebeğinin sağlığı önemli olmalı.
O karaladığınız doktor sizin gibi kendini bilmezler için okumuyorlar bu anlattığınız olayda haklı olduğunuzu gösteren bir durum gelişmemiş
Tabiki dava açardim. Sırf ameliyat adı geçsin daha çok para kazanayim diye böylesine bi insana kumpas kurulmaz. Elinizde belgeleriniz var açın davayı sağlık bakanlığına da dilekçe verin.
Belli ki sadece siz değil hastalarının çoğunun gözünü korkutup sezeryana ikna etmeye çalışıyor yazık.
adamın niyeti para olsa, suni sancıyla 2 gün bekletir mi konu sahibini?
2 gün bekletip de (hakkikaten hemen doğacak olsa) bir yarım saat daha beklemez mi?