- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
- 248
Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.
Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
bence doktorunuz iyi yapmış 40 dolduktan sonra suni sancı vermekte
Allah'a şükredin sağlıklı bir evladınız var
eğer doktor bunu yapmasaydı ve bebeğinize birşey olsaydı yine doktoru suçlayacaktınız
eğer suni sancıdan sonra, bebek kakasını yapınca yine beklemeye devam etseydi doktorunuz ve yine bebeğe birşey olsaydı yine doktorunuzu suçlayacaktınız
benim yakın bir arkadaşımın da 40. haftası dolduğunda doğumu başlamamıştı
doktorla ortak karar alıp 1 hafta daha beklemeye karar verdiler
gece hareketli olan bebek sabah hareketsiz kaldı (anne karnında)
apar topar hastaneye gittiler ama yapacak birşey kalmamıştı
üstüne bir de normal doğumla doğurttular o bebeği ki arkadaşım tekrar vücudu hazır olunca hamile kalabilsin diye
şimdi siz düşünün bir o arkadaşımın neler yaşadığını (şimdi bir oğlu var Allah'a şükür)
bence doktorunuza bu riskleri almadı diye kızmanız çok saçma
S SheZofren çok güzel yazmış
Sezeryanda artık kısıtlama yok, sadece stresten değil doğum geç kaldığı zamanda bebek kakasını yapıp yutabiliyor ve ben doğum şeklini bebeğine tercih eden anneleri anlamıyorum açıkcası.
Sezeryanla 4 çocuk yapılıyor diye biliyorum daha fazla yapanlar da var, varsın 10 çocuğunuz olmasın sağlıklı olsun.