• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

İşte bunu demek istiyorum tercüman oldunuz resmen. Daha 3cm açıklık hastaneye yatıyorsun dedi. Ama doktor hanim diyorum ben karışmam deyip duruyor. Suni sancı vermeyin diyorum olmax diyorlar. Bebeğin strese girip kaka yapmasına sebep olan suni sancı oldu zaten. Ve bunu doktorum söyledi. Bir beklemedi. Benim kararma da saygı duymadı .
Derdi çeken bilir :) ayrıca sezaryen sonrası normal doğum o kadar basit değil çok az Dr yapıyor ve ücretleri çok yüksek. Ve bunların hepsi birisi sizi erkenden doğuma aldı diye oluyor :( anlıyorum sizi ne diyim

yo eksik okumadım
ilk suçlamanız 40 haftanız doldu diye verilen suni sancı idi, ben özellikle buna yorum yaptım
zaten hastanede olduğunuz kısım için ise
doğumun son 1 hafta-10 günü herkes hergün nst'ye giriyor zaten
ben nst ye girerken hemşireler hergün iddiaya giriyordu kesin bugün doğuracak diye
ayrıca, kaka ile ilgili olayları bir doktor arkadaş yazmış size
sizin zannettiğiniz kadar basit olsa, size 2 gün çektiren doktor, beklemez mi birkaç ıkınma daha

bence yaptığınız yanlış

ayrıca sezeryan hiç de sandığınız gibi birşey değil
2 çocuğumu da sezeryanla doğurdum (biri mecburi, diğeri değil - biri spinal diğeri epidural) ikisinde de hemen ayaktaydım.

Siz de farklı etki yapmış olabilir lakin ben okdar acının üstüne sezeryan oldum. Resmen 2 kere doğurdum gibi birsey. Çok yiprandim. Yataktan tek başıma kalkamadim 2 hafta hep birisi tuttu kaldırdı. Tuvalet ayrı sıkıntı. Banyo bile yapamiyordm kendi başıma. Allahtan bana bakacak bir annem bir kız kardeşim eşim vardı . Yoksa hiç toparlayamazdim.

Bir aile dostumuzun bebeği kakasını yapmış olmasına rağmen sezeryana almayıp, 16 saat normal doğum diretti doktoru.
Sonuç olarak vakumla alındı bebek, zehirlenme ve beyninde ödem gelişmiş, 2 ay yoğun bakımda kaldı.
Zeka geriliği olacak dense de şuan 2 yaşında şükürler olsun ki sapasağlam.
Sizin bebeğiniz sağlıklı ve bence doktorunuz yüzde bir riski göze bile almadan hemen sezeryana almış.
Ya olsaydı değişir miydi durum diye ancak olumsuz bir şey yaşandığında söylenmesini kabul edebilirim.
Belki doktorunuz bebeğinizin hayatını kurtardı, ona borçlusunuz her şeyi bilemezsiniz.

Ha bu arada bunu yapan hastane ve doktor, Ankara'da doğum konusunda ilk 5 sıralamada doktoru liste başıdır, öyle de belirteyim.

Doktorun adını verebilir misiniz. Belki bir dahaki sefere gidebilirim.

Derdi çeken bilir :) ayrıca sezaryen sonrası normal doğum o kadar basit değil çok az Dr yapıyor ve ücretleri çok yüksek. Ve bunların hepsi birisi sizi erkenden doğuma aldı diye oluyor :KK43: anlıyorum sizi ne diyim

Ücretinden de geçtim eğer mümkün olursa sınırları zorlayacagim. Normal doğumu deneyeceğim.

Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef :KK43:
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.

Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Neyi istiyorsan onu yap fikir almana gerek yok Bebek haznede olmuş olsaydı doktor sezeryana alamadı sizi siz boşuna kendinizi şişirmişsiniz birde Oktay bey hastanın hikayesini bilmeden Nasıl bu kadar emin konuşur o an doğumda ters giden bir şeyler mutlaka vardır 9 cm açıklık doğum başlamış çocuğun kafası rahim ağzına yerleşmiş demektir bu sorumluluğu hiç bir doktor göz önüne alıp keyfi bir sezeryana baş vurmaz çocuk haznedeyken sezeryan demek cinayet demek siz daha olayın farkında değilsiniz Allah aşkına bu çok bilmişliği bırakın kullaktan dolma cahilce öne sürülen iddalar

Ben doktorumu seçerken yaptırdığı normal doğum oranını araştırmıştım. Baktım bu konuda plaket bile almış E adamı da sevdim onunla devam ettim. Nasip olmadı normal yapamadım ama doktorumdan çok memnunum.

Bir arkadaşım aynı şekilde sancıyla gitti ve bebeği kakasını yuttuğu içim sezeryane alındı. 3 gün önce bir doğum daha yaptı yine aynı doktorda. Çünkü doktoruna güveniyordu.

Bir de böyle bir sebepten açılan dava kazanılabilir mi? Kaç yıl sürer? Bunları da hesaplamak lazım. Çünkü bu doktorun insiyatifinde olan bir durum. Bir doktor hak verirken diğeri vermeyebilir. Bariz bir hata olmadığı için kazanılabileceğini düşünmüyorum.
Valla benim güvendiğim Dr kalmadı şu hayatta. Artık son aylar kontrole devlet hastanesine gidiyorum doğumu olmayanına. Sonra ne zaman doğum başlar hastaneye giderim ama muayene bile olmam. Suyum geldiğinde giderim Doğumhaneye öylesine nefret ettim Dr lardan. Eve ebe çağırmayı da düşündüm ama bebeğe birşey olur diye korkumdan hastaneye gidiyorum. En iyisini yapmışsınız siz sonuçta anne ve bebeğin sağlığı herşeyin önemli. Rabbim evlatlarımıza sağlıklı hayırlı ömürler versin

Ya allah askina ne bicim doktorlar varmis nedemek suni sanci istemeden vermek aklim almiyor yani zorla mi veriyorlar?
Doktorunuz riske girmek istemememis besbelli o yüzden ameliyata alinmissiniz en hayirlisi da buymus o an hem doktorun tecrübesi vardir belki bir bildigi vardie ondan yapmistir yani.

Ya ben ne diyim o halde benim manyak ebelere ve hastaneye dava acim bebegimin yüzünün ters baktigini görmediler cocuk dogamadi kac saat cocuk sıkıştı dogumkanalina giremedi cok zorlandik sezeryan dediler cocuk ilerlemesse ama hic de direnmedim cünkü zerre kadar umrumda degildi ve olmazdida sonucta bebegimin cani söz konusu ise her türlü ameliyata da girerdim ben ama gerek kalmadi normal dogdu son anda ama doktorlarda hicde hatalarini kendilerinde bulmadilar ama o an hic aklimda degildi bunlara dava acmak gibi birsey de zaten yapmam belkide hata ama birdahaki dogumumda daha da tecrübeli olcam her seye tanam tansm demicem

Valla benim güvendiğim Dr kalmadı şu hayatta. Artık son aylar kontrole devlet hastanesine gidiyorum doğumu olmayanına. Sonra ne zaman doğum başlar hastaneye giderim ama muayene bile olmam. Suyum geldiğinde giderim Doğumhaneye öylesine nefret ettim Dr lardan. Eve ebe çağırmayı da düşündüm ama bebeğe birşey olur diye korkumdan hastaneye gidiyorum. En iyisini yapmışsınız siz sonuçta anne ve bebeğin sağlığı herşeyin önemli. Rabbim evlatlarımıza sağlıklı hayırlı ömürler versin
Âmin cümlemizin evladına inşallah.

Neyi istiyorsan onu yap fikir almana gerek yok Bebek haznede olmuş olsaydı doktor sezeryana alamadı sizi siz boşuna kendinizi şişirmişsiniz birde Oktay bey hastanın hikayesini bilmeden Nasıl bu kadar emin konuşur o an doğumda ters giden bir şeyler mutlaka vardır 9 cm açıklık doğum başlamış çocuğun kafası rahim ağzına yerleşmiş demektir bu sorumluluğu hiç bir doktor göz önüne alıp keyfi bir sezeryana baş vurmaz çocuk haznedeyken sezeryan demek cinayet demek siz daha olayın farkında değilsiniz Allah aşkına bu çok bilmişliği bırakın kullaktan dolma cahilce öne sürülen iddalar

Siz nasıl bukadar emin konusabiliyorsunuz. Ben bunları yaşadım. Herşey yolundaydı diyorum son ana kadar nst ye bagliydim zaten . Suyum patladı ve su bulanık geldi diyorum. Başka bir sıkıntı yoktu. Olsa amenna. Ama bu durum bana doğru düzgün açıklanmadı bile. Doktor bana normal de dogurabilecegimi soylemeliydi bu kararı bana birakmaliydi.

Tabiki doğum yaptım . Elimden normal doğum hakkimin bu şekilde alınmış olmasi canımı sıkan. Ve bir daha normal doğum yapamayacak olmam bir de. Ben çok istiyordum normal doğumu. Sezeryan olmak çok zor o kadar sanci üstüne birde günlerce ameliyat acısı cektim .

sezeryandan sonra normal doğum yapabileceğinizi söylemedimi kardeşiniz.. ayrıca sezeryan diye çok çocuk doğuramayacaksınız diye birşey yok.. bundan 10 yıl önce bile 3 çocuk doğuran var sezeryanla..
şimdi en güzel zamanlarınız neden kendinize bu eziyeti ediyorsunuz..

Siz de farklı etki yapmış olabilir lakin ben okdar acının üstüne sezeryan oldum. Resmen 2 kere doğurdum gibi birsey. Çok yiprandim. Yataktan tek başıma kalkamadim 2 hafta hep birisi tuttu kaldırdı. Tuvalet ayrı sıkıntı. Banyo bile yapamiyordm kendi başıma. Allahtan bana bakacak bir annem bir kız kardeşim eşim vardı . Yoksa hiç toparlayamazdim.

bakın ısrarla beni anlamıyorsunuz
bu yazdıklarınızın daha beterini normal doğumda yaşayabilirdiniz
o zaman da doktorunuza normal doğumda ısrar etti diye dava açmak isterdiniz
uzaktan doktorluk olmaz, kardeşinizin sorduğu doktorun söylediği cümlenin başında veya sonunda bir "ama" vardır

eğer doktorunuz zannettiğiniz kadar baştan savma iş yapsaydı size suni sancı vermez verse de 2 gün beklemezdi
ortada sorun olmasa 40 haftayı doldurmuş bebek 5 gün kuvözde kalmazdı
ben doktorunuza haksızlık ettiğinizi düşünüyorum

o kadar acının üzerine sezeryan olmanız açıklıyor işte herşeyi
size acı çektirilmiş gönlünüzü yapabilmek için ama olmamış

Madem kız kardeşiniz ve hocalarına bu kadar güveniyorsunuz onun önerdiği bi doktora gitseydiniz keşke en azından kararlarından emin olurdunuz.

Yani doktor size ille de tıp terimleriyle mi açıklasın durumu? Özelde bir problem olsa "fazla para almak icin yaptılar", devlette problem olsa "devlet hastanesi ya ilgilenmediler" oluyor. Lütfen bakın doktor hanim açıklamış zaten sonrasında tekrar normal dogum yapabilirmişsiniz. Suan cocugunuzda bir sıkıntı da yok niye rüyalarınıza girecek kadar dert edjniyorsunuz bunu. Zaten cok cocuk istiyormuşsunuz, diger cocuklarınızı normal doğumla dünyaya getirebilirsiniz insallah.

Ama artık doktorlara güvenmeyi öğrenmemiz lazım. Her meslekte oldugu kadar kötü niyetlileri var. Zannetmiyorum sizi sırf para icin gereksiz şeylere maruz ettiklerini. Her doktorun edindigi tıp ekolü farklı farklıdır. Demekki sizin bebisinize o an suni sancı verilmesi gerekiyordu ve akabinde de sezeryan gerekti. Kendiniz de diyorsunuz iyi bir hanımmış doktorunuz. Etrafın gazına gelmeyin, huzurunuzu kacırmayın bence. Üstelik her hasta kendi icinde özeldir, sizi takip eden doktorunuz durumunuza en uygun kararı vermistir. Sadece nst degil başka parametreleri de göz önünde bulundurup sezeryan öngörmüş ve bakın bir sağlık problemi yok sonucunda.

Lütfen şükredin, hematoloji servisinde nasıl bebişler var. Ve zannetmiyorum onların anneleri normal ya da sezeryan diye düşünüp dertlendiğini.

Bebişinizle mutlu bir ömrünüz olur insallah :)

Doktorun adını verebilir misiniz. Belki bir dahaki sefere gidebilirim.
Burada kötü bir olay anlattığımdan dolayı doktor ve hastane adı vermek istemiyorum.
Yine de gerekse bile sizi sezeryana almayan bir doktora görünmekten eminseniz, özel mesajla bildirebilirim.

sezeryandan sonra normal doğum yapabileceğinizi söylemedimi kardeşiniz.. ayrıca sezeryan diye çok çocuk doğuramayacaksınız diye birşey yok.. bundan 10 yıl önce bile 3 çocuk doğuran var sezeryanla..
şimdi en güzel zamanlarınız neden kendinize bu eziyeti ediyorsunuz..

Söyledi tabiki de fakat hem anne hem çocuk ölüm riskini kabul etmek gerekiyor ki eşim asla kabul etmem diyor.

Siz nasıl bukadar emin konusabiliyorsunuz. Ben bunları yaşadım. Herşey yolundaydı diyorum son ana kadar nst ye bagliydim zaten . Suyum patladı ve su bulanık geldi diyorum. Başka bir sıkıntı yoktu. Olsa amenna. Ama bu durum bana doğru düzgün açıklanmadı bile. Doktor bana normal de dogurabilecegimi soylemeliydi bu kararı bana birakmaliydi.
Siz bir arajtırma yapın sonra yazın siz sanırım boş kalmışsınız ne yapacağınızı şaşırmışsınız sizi sezeryan yapan doktorun size kastı ne sizimi çekemedi bu kadın doğurgan bu kadının doğurgan şefkini kırayım boş konuşma boş yazma çocuğun hayatını kurtarmış bir minnet duyun bu denli nankör olmak için yeminlimisiniz yada para kazanmanın başka şekilde yollarını bulun nedir bu doktorların bu cahil hastalardan çektiği sanki çocuğuna zarar vermiş sakat bırakmış burada hak aramanın peşine düşmüşsünüz sizi destekleyenleride sizi kınadığım gibi kınıyorum

bakın ısrarla beni anlamıyorsunuz
bu yazdıklarınızın daha beterini normal doğumda yaşayabilirdiniz
o zaman da doktorunuza normal doğumda ısrar etti diye dava açmak isterdiniz
uzaktan doktorluk olmaz, kardeşinizin sorduğu doktorun söylediği cümlenin başında veya sonunda bir "ama" vardır

eğer doktorunuz zannettiğiniz kadar baştan savma iş yapsaydı size suni sancı vermez verse de 2 gün beklemezdi
ortada sorun olmasa 40 haftayı doldurmuş bebek 5 gün kuvözde kalmazdı
ben doktorunuza haksızlık ettiğinizi düşünüyorum

o kadar acının üzerine sezeryan olmanız açıklıyor işte herşeyi
size acı çektirilmiş gönlünüzü yapabilmek için ama olmamış

Evet olmadı malesef. Aslında kaderci bir insanimdir hayırlısı buymuş diyen biriyimdir herşeye. Ama bu konuda içten diyemiyorum bunu.

Burada kötü bir olay anlattığımdan dolayı doktor ve hastane adı vermek istemiyorum.
Yine de gerekse bile sizi sezeryana almayan bir doktora görünmekten eminseniz, özel mesajla bildirebilirim.

Teşekkür ederim ben sanırım dikkatsizce okudum. Vermemeniz daha iyi haklısınız.

Söyledi tabiki de fakat hem anne hem çocuk ölüm riskini kabul etmek gerekiyor ki eşim asla kabul etmem diyor.
Eşiniz kabul etmemiş ama siz kabul etmişsiniz anlaşılan. Önceki mesajlarınızda yine normal doğumu deneyeceğim demiştiniz. Normal doğurmak adına değer mi bu riskler gerçekten? Takıntı olmuş bence sizde. Lütfen kendinize bunu yapmayın. Gerçekten üzüldüm yahu.

Back