• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Normal doğum yapabilirsin bundan sonra. Bu hakkın elinden alınmış filan değil. Sezaryen yapıp sonra normal doğum yapan binlerce kadın var.
Dava aç ama bu davadan hiç bir şey elde edeemezsin şimdiden söyleyeyim. Doktor sana sezaryen önermekle ne gibi menfaat elde etmiş olabilir? Hakim sana bunu soracaktır. Buna verebileceğin yanıt var mı?

Doktoruma kötü demek bile istemiyorum aslında. İyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Dava açmaktan da vazgeçmiş durumdayım şu anda. Zaten kararsizdim fikir almak için açtım konuyu.

allah korusun dilim dağa taşa derler bizim burda ;

eğer çocugun o pislikten zehirlenip ölseydi ve halaa seni normal dogurtmaya uğraaşsaydı ve bebek dogdu ama kucagın boş kalsaydı ne diyecektin ;
neden beni sezeryana almadı dr dava açayımmı diye soracaktın ,

sen kendi kendine sorun yaratıyorsun , allahana şükret yaaa

Bunlari da düşündüm çok hem de inanin. Lakin doktorumun beni kandirdigini düşünmekten kendimi alamıyorum. Sonrasında yine normal doğum deneyeceğim inşallah ama bütün riskleri kabul etmek gerekiyor ve siz de doktor olduğunuza göre bu riskleri biliyorsunuzdur.
Seni anlıyorum ama inan hiç birşey belli olmuyor...yurtdışında yaşıyorum,burda hep normal doğuma zorlanır herkes,ama bazen öyle kötü sonuçlar oluyorki keşke türkiyede olsaydım da sezaryen olsaydı diyorsun...benim arkadaşımın aynen senin gibi suyu bulanık kakalı geliyordu,ama ebe normal doğuma zorladı,sonra nst de bebeğin kalp atımları çok kötü bozuldu,apar topar hastanedeki tüm kadın doğum doktorları kızın başında toplandı,5-6 doktor bebeği kurtarabilmek için...sonuç şükür kurtuldu ama arkadaşım da böyle bir travma yaşamış oldu...
Önceki yorumumda da yazdım,benim de ilk doğumum normaldi ve çok çok kötü geçti ölümden döndüm.bebeğin kafasında da kan toplandı zorlamayla kocaman bir şişlik vardı top gibi...herşeyin hayırlısı yani sıkma canını...

Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef :KK43:
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.

Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
sizin başka derdiniz yok galiba niye bir daha çocuk yapamıcaksınız ki ? istediğiniz kadar çocuk doğurabilirsiniz.sezeryan olunca çocuk doğuramazsınız diye tıpta bişey yok..bence derdiniz yok dert arıyorsunuz kendinize.sezeryan bebek dostu bir doğum şeklidir.normal doğumda annne dostu bir doğum şeklidir. ne güzel bebeğiniz sağlıklı siz sağlıklısınız.dr gördüğü bi risk vardıki sezeryana aldı.almasa bebege bişey olsa yine dr suçluycaksınız.yani sizin gibi hastalarda dr ne yapsa suçlu olur. bence abartıyorsunuz.psikiyatri gidip bu takıntılarınızdan vazgeçmek için tedavi olun.

Tabiki doğum yaptım . Elimden normal doğum hakkimin bu şekilde alınmış olmasi canımı sıkan. Ve bir daha normal doğum yapamayacak olmam bir de. Ben çok istiyordum normal doğumu. Sezeryan olmak çok zor o kadar sanci üstüne birde günlerce ameliyat acısı cektim .
yooo ilk sezeryan olupda 2, normal doğum yapabilrisin.nerden çıktı sezeryan yapan normal dogum yapamaz diye

Söze de çok geçmiş olsun oglunuzla çok güzel gunleriniz olsun. Haklısınız doktorumun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece ben fazla yiprandigimdan dolayi fazlaca kafaya taktım. Ama unutmak en iyisi olacak ve tabiki bundan sonra çok daha iyi güvenilir bir doktorla yola devam etmekte.
Çok tesekkurederim sukur gecti hatta cok duaettim oğlumun sağligi yerinde olsun diye ben sizi cok iyi anliyorum cunku normal dogum cok istedim ama olmadi dedimki hayirlisi buymus sizde oyle dusunun siz ve oglunuz iyi olsun saglik olsun onemli olan o yipratmayin kendinizi.

Konuyla alakasız olacak ama bu süreç sonrası yaşadıklarınızı da birkaç cümleyle anlatır mısınız?
Tamamen aynı düşünüyorum, dikişlerim elbet olacaksa bari karnımda olsun mantığıyla sezeryan konusunda herkese ısrar ediyorum ama beni vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Ben ki evim dışında hiçbir yerde tuvalete bile giremeyen, kimsenin yanında giyinip soyunamayan aynı zamanda çokça boşaltım sıkıntısı çeken biriyim.
Genital organım benim için o kadar mahremken, dikişli olacağını düşünmek kendimden tiksinmeme sebep oluyor.
Nasıl tuvalet ihtiyacımı gidereceğim, sonrasında temizleme işlemi ve dikiş bakımını kim yapacak, nasıl yapacak soruları, e bunlar geçince bir cinsel yaşam söz konusu ama yapamam soğurum diye dövünüyorum, bunları düşünmek bile midemi kaldırıyor.
Bu sebeple deneyimlerinizi azıcık paylaşırsanız, çok memnun olurum.
normal doğum yapabilecekken neden sezeryanı düşünüyorsunuz ? sonuçta hamile olmak bir hastalık değil doğumda öyle bunu yapabilecek kapasitede yaratılmışız tabi sakıncalı bir durum olmadığı müddetçe.sizi benzetmek için demiyorumda tüm memeli canlılar bu şekilde doğum yapıyorlar bunun normali ve saglıklı olanı bu zaten cocuğunuzun hayatını ve sızın hayatınızı gelecekteki cinsel yasamınızla yada mahremiyetinizle değişme düşünceniz bence yanlış ki herkes sizin dediğiniz konularda titiz

Seni anlıyorum ama inan hiç birşey belli olmuyor...yurtdışında yaşıyorum,burda hep normal doğuma zorlanır herkes,ama bazen öyle kötü sonuçlar oluyorki keşke türkiyede olsaydım da sezaryen olsaydı diyorsun...benim arkadaşımın aynen senin gibi suyu bulanık kakalı geliyordu,ama ebe normal doğuma zorladı,sonra nst de bebeğin kalp atımları çok kötü bozuldu,apar topar hastanedeki tüm kadın doğum doktorları kızın başında toplandı,5-6 doktor bebeği kurtarabilmek için...sonuç şükür kurtuldu ama arkadaşım da böyle bir travma yaşamış oldu...
Önceki yorumumda da yazdım,benim de ilk doğumum normaldi ve çok çok kötü geçti ölümden döndüm.bebeğin kafasında da kan toplandı zorlamayla kocaman bir şişlik vardı top gibi...herşeyin hayırlısı yani sıkma canını...

çok geçmiş olsun

Tabiki doğum yaptım . Elimden normal doğum hakkimin bu şekilde alınmış olmasi canımı sıkan. Ve bir daha normal doğum yapamayacak olmam bir de. Ben çok istiyordum normal doğumu. Sezeryan olmak çok zor o kadar sanci üstüne birde günlerce ameliyat acısı cektim .
bir daha normal doğum ypabilirsiniz. sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir

İlk doğum sezeryan diye hepsi öyle olacak diye bir kural yok. Ben ikinci doğumumu yurtdışında yaptım buradaki doktor normal doğum olabilir sezeryandan sonra dedi ama ben genede sezeryan istedim. Sonuçta Nasıl doğum yaptığımın bir önemi yoktu benim için. Normal doğum için kendime güvenemedim.Yanlış anlaşılmasın acı boyutu değildi beni endişelendiren. Doğumda yeterli performans gösteremeyip bebeğin doğarken havasız kalmasından tırstım. Öyle hikayeler okumuştum çünkü. Bende sezeryanı tercih ettim.sizde artık düşünüp kendinize dert
Etmeyin bunu.

Benim bildiğim de ilki sezaryen ise digerleri de oyle oluyo..
Bu tarzda bir sorun ile sezAryanr yapılmışsa 2. Bebek normal olabilir.eger annenin rahimi ağzı açıklığı olmasaydı serkülaj olsaydı 2. Bebekte sezeryan olurdu.ama bu bebek ile ilgili bir aksilikten dolayı sezeryan olmuş.kendi biyolojik yapısından Kaynaklı değil o Yüzden bundan sonra 1 avazda doğurabilir.

Merhabalar. Bu konu resmen içime dert oldu . Hayırlısı böyleymiş diye diye 6ay bitirdim . Ama hep içimde bir pismanlik olarak kalacak malesef :KK43:
Sorun şu ki ben agustos ayında doğum yaptım. Doğumum sezeryan oldu son anda. Ben normal doğum olmasını çok ama çok istiyordum bunun için epey uğraştım. Aslında hersey yolunda gidiyordu. Lakin 40 Haftam doldu ve doktorum sıkıştırmaya başladı. Psikolojik baskıya daha fazla dayanamayarak suni sanciyi kabul ettim. Hastaneye yatışim gerçekleştiğinde 3cm açıklık vardı. Suni sanciyi sabah 8 den akşam 7ye kadar verdiler 7 cm açıklık oluştu. Doktorum seni dinlendirecegiz dedi sabah gerekirse tekrar suni sanciya başlayacağız dedi. Lakin gece 2 gibi sancım dayanılmaz oldu artık doğum vakti gelmişti ve suyum da . Tabi sürekli nst cihazına bağlıyım bu arada. Bebeğin herseyi çok iyi hersey yolunda. Çatala aldı doktor hanim ve açıklık 9cm di artık . Fakat o da ne bebek kaka yapmış şu bulanık geldi . Doktorum beni hemen sezeryane aldı ben daha ne olduğunu anlamadan. Okadar büyük bir şok yaşadım ki yaşadığımı bir ben biliyorum. Çok çaresiz hissettim kendimi. Neyse sezeryan ile bebeğim doğdu üstelik bir de kuvozde kaldı 5 gun.
Canımın sıkılmasının sebebi şu doktor bana suni sanciyi vermekte çok ısrar etti ben beklemek istiyordum ama beni tabiri caizse korkuttu ve bebek de o sanciya dayanamayıp stresten kaka yaptı. Bu konuda doktorumu hiç affedemiyorum.

Kardeşim tip mezunu ve ankarada yanımda 1hafta vaka kampindaydi ve kadın doğum hocaları bebek kaka yapsa bile nst si iyiyse o bebek normal yolla dogurtulur demiş. Bunu diyen doktor Oktay kaymak belki tanıyan vardır sanırım ankara unide doktor. Neyse benim oğlumun son saniyeye kadar nst de hiçbir sıkıntı yoktu. Bunu ogrendigimden beri okadar sinirliyim ki doktoruma karşı. Eminim ki oda biliyordu bu kuralı ve göz göre göre beni 9cm açıklıkla nasıl sezeryane alır aklım almıyor. Kardeşim abla sen kesinlikle haklısın diyor ve istersen doktoru dava edebilirsin diyor. Ben bu süreçte gerçekten çok yiprandim ve hala bazen ruyalarima giriyor. Ayrıca çok çocuk seven bir insanım ve cok çocuğum oldun istiyordum hep ve şimdi bu hakkımı elimden aldığı için doktoruma çok kızıyorum. Elimde bütün nst ler mevcut hiçbirini atmadim.
Sizlere bunu anlattım çünkü sormak istiyorum siz olsaydınız ne yapardınız. Doktorunuzu dava eder miydiniz? Okadar üzülüyorum ki dava etsem bile içim tamamen huzur bulmayacak biliyorum ama yine de birşeyler yapmak istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bebek neden kuvozde kaldı 5 gün? Eğer kakasini tuttuğu için kuvozde kalmışsa doktorun karari doğru bir karar gibi geldi.

Sizin şikayetiniz aslında doktorun sizi suni sanci ile doğuma zorlamayı sanırım. Doktor normal doğum sancilarini bekleseydiniz çocuk kaka yapmayacakti zaten diye mi düşünüyorsunuz.

Ancak hakli da olsaniz haksiz da olsaniz davanızi açın mutlaka. Haksizsaniz karşı tarafin en fazla avukatlık masrafını ve bilirkisi maliyetini ödersiniz. Ancak, en azindan surec bilirkisi tarafindan degerlendirilir. Hem 20 saat suni sanci çekip sonrada sezeryan olmak gerçekten çok acı. Hem normal doğum hem de sezeryan yapmış gibi olmuşsunuz.

Biz de bebegimizdeki kalp problemi sebebiyle 24. Haftada gebeligi sonlandirdik. Doktorum bana dayanamazsın sezeryan ile alalım dedi. Ben suni sanciyi istedim. Keske istemeseydim direk sezeryan kabul etseydim diyorum. Psikolojik olarak cok etkilendim. Gece bana bir ilac verdi. Onu aldim ondan sonra karnima tas doldurmus gibiydiler. Sabaha kadar kramp, agri ve surekli sanci hissettim. Sabah hastaneye gittik suni sanciyi verdiler. O zaman cok daha konrkunc oldu. 2-3 saat sonra sezeryane karar verdik zaten. Sezaryenden sonra benim de toparlanmam 2 haftayı buldu.
Tuvalete bile gidemiyordum. Bir sürü ilaç kullandım, agri kesici antibiyotik, kas gevsetici bile kullandim. Nefes alırken kaburgalarimdaki kaslar agriyordu. Ameliyat yerindeki hissizlik hala çok rahatsız ediyor. Ama ben sezeryane döndüğüm için hic pişman değilim. Bebeği o şekilde doguramazdim. Sexaryen isterken ben bunu fark ettim aslında.

Şimdi Mart ayında hamile kalmayi planlıyorum. İnşallah bu sefer sağlıkla alabilirim kucağıma. Ben de araştırdım. Sezaryen sonrası vaginal doğum yapilabiliyormus. Şimdi yeni bir doktora gideceğim haftaya. Bunu da soracağım bakalım belki normal doğumu kabul eder.

. Oncelikle tebriknederim evladınızı sag saglim kucagınıza aldıgınız icin dsrısı bana ve isteyenlere insallah. Aslında cok haklısı. Normal dgum senin hakkın ve elinden alınmıs. Fskat sormak istiyorum doktorun sana normal dogum isteyip istemedigini hic sormadı mı

Zaten birde o boyutu var çocuğu resmen nolur nolmaz diye kuvoze aldılar ve 5 gun boşu boşuna tuttular. Hicbirsey i yoktu. Özel hastane sırf para için böyle yapıldığını düşünüyorum. Ameliyatlı halime günde 2 kere bebeğimi görmeye gittim .

Olay anında saat gece 3tu ve annem eşim ben vardım sadece. Hepimiz sok olduk ne diyecegimizi bilemedik zaten fırsat vermediler.
Eğer isteseydim beklemeyi zaten imzalı kağıt alıyorlar kendi isteğimle olduğunu kabul ettigime dair.

O zaman durma aç davayı hem hastaneye hem de doktora

Benim yaşadığım ülkede doğum yapacağınız hastanede doğumdan bir iki hafta önce bir form veriyorlar ve oradaki sorulara cevap veriyorsunuz doğumla ilgili sorulara..siz istemediğiniz sürece suni sancı iğnesi bile veremiyorlar..çok çok acil beklenmedik bir durum çıkması durumunda size verilecek ilaç yada müdahalenin bile iznini alıyorlar sizden..imzalayıp veriyorsunuz hastaneye ve Dr lar buna uymaya mecbur oluyor..
Keşke bizim ülkemizde boyle bir uygulama olsa da kimse mağdur olmasa..
Sorunuza gelince bence mutlaka davanizi açın. .Hakkınızı arayın

Bebek neden kuvozde kaldı 5 gün? Eğer kakasini tuttuğu için kuvozde kalmışsa doktorun karari doğru bir karar gibi geldi.

Sizin şikayetiniz aslında doktorun sizi suni sanci ile doğuma zorlamayı sanırım. Doktor normal doğum sancilarini bekleseydiniz çocuk kaka yapmayacakti zaten diye mi düşünüyorsunuz.

Ancak hakli da olsaniz haksiz da olsaniz davanızi açın mutlaka. Haksizsaniz karşı tarafin en fazla avukatlık masrafını ve bilirkisi maliyetini ödersiniz. Ancak, en azindan surec bilirkisi tarafindan degerlendirilir. Hem 20 saat suni sanci çekip sonrada sezeryan olmak gerçekten çok acı. Hem normal doğum hem de sezeryan yapmış gibi olmuşsunuz.

Biz de bebegimizdeki kalp problemi sebebiyle 24. Haftada gebeligi sonlandirdik. Doktorum bana dayanamazsın sezeryan ile alalım dedi. Ben suni sanciyi istedim. Keske istemeseydim direk sezeryan kabul etseydim diyorum. Psikolojik olarak cok etkilendim. Gece bana bir ilac verdi. Onu aldim ondan sonra karnima tas doldurmus gibiydiler. Sabaha kadar kramp, agri ve surekli sanci hissettim. Sabah hastaneye gittik suni sanciyi verdiler. O zaman cok daha konrkunc oldu. 2-3 saat sonra sezeryane karar verdik zaten. Sezaryenden sonra benim de toparlanmam 2 haftayı buldu.
Tuvalete bile gidemiyordum. Bir sürü ilaç kullandım, agri kesici antibiyotik, kas gevsetici bile kullandim. Nefes alırken kaburgalarimdaki kaslar agriyordu. Ameliyat yerindeki hissizlik hala çok rahatsız ediyor. Ama ben sezeryane döndüğüm için hic pişman değilim. Bebeği o şekilde doguramazdim. Sexaryen isterken ben bunu fark ettim aslında.

Şimdi Mart ayında hamile kalmayi planlıyorum. İnşallah bu sefer sağlıkla alabilirim kucağıma. Ben de araştırdım. Sezaryen sonrası vaginal doğum yapilabiliyormus. Şimdi yeni bir doktora gideceğim haftaya. Bunu da soracağım bakalım belki normal doğumu kabul eder.

Güzel ifade ettiniz aynen dediginiz gibi suni sancının kaka yapmasına sebep olduğunu düşünüyorum.
Size de çok geçmiş olsun büyük sıkıntılar yasamussiniz. Allah tez zamanda yerini hayırlısıyla sağlıkla doldursun inşallah.

. Oncelikle tebriknederim evladınızı sag saglim kucagınıza aldıgınız icin dsrısı bana ve isteyenlere insallah. Aslında cok haklısı. Normal dgum senin hakkın ve elinden alınmıs. Fskat sormak istiyorum doktorun sana normal dogum isteyip istemedigini hic sormadı mı
Çok teşekkür ederim anlayışınız için saolun.
Ben dedim zaten normal doğum istiyorum diye . Doğumdan sonra bana dedi ki ben senin sezeryan olacağını baştan hissettim ama sen normal denemek istedin . Bana kalsa seni direkt sezeryane alırdım dedi.

Back