- 24 Kasım 2023
- 1.162
- 274
- 43
- Konu Sahibi morciveert
-
Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünküArkadaşınız bu kez kararlı mi? Gerçi boşanmayı isteyen esiymis. Ben olsam sürekli kavga-baris ilişkisi olan arkadaşıma bu yönde bir destekte bulunmazdim sanırım. Yarın pişman olduğunda eşi gibi o da sizi suçlayabilir.
Boşanmak isteyen kocası arkadaşiniz değil yani ben olsam karismazdim sanırım çünkü arkadasinizda ileride kocası gibi düşünebilir ki çoğunlukla böyle oluyor sen yuvamı yıktın kafamı sen karistirdin senin yüzünden boşandım gibi.Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
evet bir kere daha böyle boşanma aşamasına gelindi tekrar barışıldı. Eşi ile eskiden cok samimiydik. Ama arkadaşımın anlattıkları ve yasadıklarından sonra eski samimiyetimi cektim. bunları görüyor senin yüzünden insanlar bana düsman oldular diyor arkadasıma, sırf anlattıgı icin. bu sefer biz dolduruyoruz oluyor. ama hiç bi zaman bosan diyemedik, nasıl denir kendisi karar vermesi gerekir.Şahsen kendimi geri cekerdim , hatta cok dahil olmazdım, sonuçta onlar eşler, benim bir kac arkadaşım bosanacagim diyerek konusuyorlardi birinin 5 senesi bitti o sozlerden sonra evliliğine devam ediyor , digerinin de sanırım 3 senesi bitti o laflardan sonra o da devam ediyor evliligine.
Sizin arkadasinizin da 2 senedir bu mevzusu varmis , belli mi olur belki barisirlar bu sefer kabak size patlar , arkadaşınız da size tepki verir kalkar der ki "sizin yüzünüzden yuvamdan oluyordum" daha çok üzülürsünüz.
Bu durumda hiçbir şekilde karismazdim ben.eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünkü
O zaman dediğim gibi hiç karismayin çünkü oda kocası gibi sizi suclayacaktir.eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünkü
evet bir kere daha böyle boşanma aşamasına gelindi tekrar barışıldı. Eşi ile eskiden cok samimiydik. Ama arkadaşımın anlattıkları ve yasadıklarından sonra eski samimiyetimi cektim. bunları görüyor senin yüzünden insanlar bana düsman oldular diyor arkadasıma, sırf anlattıgı icin. bu sefer biz dolduruyoruz oluyor. ama hiç bi zaman bosan diyemedik, nasıl denir kendisi karar vermesi gerekir.
kocası ile bu sürecte hic görüsmedikki. sen böyle yaptın, ettin de demedik. arkadasım dert yanıyor dinliyoruz sadece. ama her yanyana gelisimiz sanki bosan diyormusuz gibi algı oldu kocasında. akıl hocaların yüzünden bu haldeyiz anlattıgın herkes yüzünden diyor. ama ne es. kullanmasında ne sevgilisi olmasında ne de arkadasıma karsı siddet kalkışımına girismesinde bizim bir sucumuz yok. bunları anlattıgı zaman söylediklerimzden doluyor desek ama nasıl kocası hakkında iyi seyler söyleyebilirizki bu durumda?Kocası bu kadar ailenin içinde olduğunuzu düşünüyorsa uzak durun biraz, belki de siz etken oluyorsunuz aile içi kavgaya. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun aile içine karışmaya hakkınız yok sonuçta. Olayların sorumlusu olmak istemiyorsanız arkadaşınızı biraz kocasıyla baş başa bırakın.
işte bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. simdi nafaka işlemleri vs talepleri onları konusacak esi ile sunu sunu isticem diyor mesela sen bilirsin doğrusunu diyebiliyoruz sadece, zaten hiç bi zaman böyle seylere karısan biri olmadık. ama destek olmamız bile esinin gözünde suclu konumuna sokuyor biziDestek olun tabi ama fikir beyan etmeyin ve bu süreçte çok çok samimi olmayın derim hiç bir dahliniz olmasa dahi böyle durumlarda insanlar günah keçisi arar genelde.
sanırım günah keçileri çoktan seçilmişişte bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. simdi nafaka işlemleri vs talepleri onları konusacak esi ile sunu sunu isticem diyor mesela sen bilirsin doğrusunu diyebiliyoruz sadece, zaten hiç bi zaman böyle seylere karısan biri olmadık. ama destek olmamız bile esinin gözünde suclu konumuna sokuyor bizi
Ortak çocukları var mı ?işte bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. simdi nafaka işlemleri vs talepleri onları konusacak esi ile sunu sunu isticem diyor mesela sen bilirsin doğrusunu diyebiliyoruz sadece, zaten hiç bi zaman böyle seylere karısan biri olmadık. ama destek olmamız bile esinin gözünde suclu konumuna sokuyor bizi
Muhtemelen arkadaşınız tartışma anlarında sizleri örnek verip onlarda bana hak veriyor, böyle diyor filan demiştir.Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
annem de bosanma uzeri kadınlara avukat falan ayarlar, cok destek olurdu. Kadinlarin hele ki dayak yiyen hakaret isiten kadinlarin bosanmalari icin hep yaninda olurdu. Günün sonunda duydugu cümle; "kocamda mi gözün var" oldu. artik umrunda degil, yiyen yesin dayagini - isiten isitsin hakaretini yasasin gitsin.eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünkü
Ben yaşadım benzer bir şey, o okları çevirenleri görmezden gelirsen geçiyor her şey. Temel amaç bu oklarla karşı tarafı yalnızlaştırmak. Arkadaşınız sizinle görüşmek istiyorsa adamın söylediklerine kulak asmamanızı öneririm.Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?