- 14 Şubat 2025
- 155
- 148
- 18
- 18
- Konu Sahibi morciveert
-
Siz kendinizden eminseniz başkasının ne dediğinin önemi yok,destek olabilirsiniz fakat başkasının derdiyle de dertlenmeyin. 2 yıldır çözülemeyen bi meseleyse iki taraf da boşanmayı istemiyordur. Bi bakmışsınız tekrardan barışmışlar suçlu taraf siz olmuşsunuz. Aile içindeki sorunların bu kadar açığa dökülüp anlatılmasını da uygun bulmuyorum.Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
evetOrtak çocukları var mı ?
evet muhtemelen öyle söyledi. Evet çok ince bir çizgi gerçekten, kızın böyle zamanında yanında olmamız gerekiyor ama nasıl yapacagız bilmiyorumMuhtemelen arkadaşınız tartışma anlarında sizleri örnek verip onlarda bana hak veriyor, böyle diyor filan demiştir.
Ayrıca bence karı-koca arasına girilmez, destek diyorsunuz da yani yarın bir gün barışmaya karar verdiklerinde arkadaşınız da sizi suçlu görecek.
Çok ince bir çizgi bence bu konu.
Evet kaç senelik arkadasım. Zaten onu doldurmadığımızı biliyor. Böyle zamanında onu yalnız bırakamam, kendi ailesinden bile destek göremiyor cunku.Ben yaşadım benzer bir şey, o okları çevirenleri görmezden gelirsen geçiyor her şey. Temel amaç bu oklarla karşı tarafı yalnızlaştırmak. Arkadaşınız sizinle görüşmek istiyorsa adamın söylediklerine kulak asmamanızı öneririm.
muhtemelen sinir halinde buda öyle düşünüyor şu öyle dedi gibi cümleler kullanıyor. Bir kere itiraf etti hatta. Sevdigimiz bir insana yanlıs yapılınca savunma içgüdümüz çıkıyor ortaya. Tabi ki savunacagım ama bu zamana kadar söyle yap bosan, falan demedik, diyemedik yani. Ama suclusu biz oluyoruz. arkadasım bencede zayıf karakterli zayıf bir insan zaten bir cizgisi yok. ama arkasında kimsesi olmadıgı icin böyle. ekonomik özgürlügü yok, annesi destekcisi degil. cok uzuluyorumEşin ailesi sizleri nerden tanıyor, sizlerin neler dediğinizi nerden biliyor sıkıntı orda başlıyor. Sizler o kadının arkadaşısınız, ne konuşuyorsa sizin aranızda gidip eşe veya ailesine yetiştiriyorsa arkadaşınız zayıf karakterli demektir - ki bence de öyle kendini istemeyen bir adama yapışmış gidiyor. Bence de hiç karışmayın boşanırlarsa o arkadaş kendi zaafı için gelir sizi suçlar, boşanmazlarsa da gelip aramızı bozdular diye yine suçlu olursunuz.
Arkadaşınızın kaç çocuğu var ve kaç yıllık evli ? Eşiyle çözebilecekleri sorunlarda, farkında olmadan olaylara fazla müdahale etmiş olabilir misiniz ?Evet kaç senelik arkadasım. Zaten onu doldurmadığımızı biliyor. Böyle zamanında onu yalnız bırakamam, kendi ailesinden bile destek göremiyor cunku.
hayır tabiki mudahil olmadık. gidip esi ile görüsmemizi bile istedi ama yapmadık. 1 cocugu varArkadaşınızın kaç çocuğu var ve kaç yıllık evli ? Eşiyle çözebilecekleri sorunlarda, farkında olmadan olaylara fazla müdahale etmiş olabilir misiniz ?
muhtemelen sinir halinde buda öyle düşünüyor şu öyle dedi gibi cümleler kullanıyor. Bir kere itiraf etti hatta. Sevdigimiz bir insana yanlıs yapılınca savunma içgüdümüz çıkıyor ortaya. Tabi ki savunacagım ama bu zamana kadar söyle yap bosan, falan demedik, diyemedik yani. Ama suclusu biz oluyoruz. arkadasım bencede zayıf karakterli zayıf bir insan zaten bir cizgisi yok. ama arkasında kimsesi olmadıgı icin böyle. ekonomik özgürlügü yok, annesi destekcisi degil. cok uzuluyorum
kendisi esrr kullanıyor mesela ama ailesi ne olcak onda bir sey yok diyor. kıza cok konusuyorsun ondan eve gelmiyor diyor. gecncligimde benimde oldu böyle seyler her seye sabrettim diyorlar. eşide bunlardan destek alıyor. kız hic bosanmak istemedi her seye ragmen ama artık eşi istemeyince olay ciddiye binmeye basladı.O zaman desteginizi cekmeyin tabi ama cok da yorum yapmamaya , karismayay calisin. Zaten adam bosanmak isteyen taraf anlayamadim ailesi neden etrafi sucluyor??
YUH dövüyor sövüyor aldatıyor bi de madde bağımlısı üstüne kızı tüm sucun onda olduğuna dair manipüle etmeye çalısıyor. Nolur arkadasınızı tutun kolundan bi terapiste götürün hislerini sevgi zannediyor ama değil, kişilik bozukluğu olan biriyle aynı eve tıkılmış bunu hiçbi insan normal atlatamazkocası ile bu sürecte hic görüsmedikki. sen böyle yaptın, ettin de demedik. arkadasım dert yanıyor dinliyoruz sadece. ama her yanyana gelisimiz sanki bosan diyormusuz gibi algı oldu kocasında. akıl hocaların yüzünden bu haldeyiz anlattıgın herkes yüzünden diyor. ama ne es. kullanmasında ne sevgilisi olmasında ne de arkadasıma karsı siddet kalkışımına girismesinde bizim bir sucumuz yok. bunları anlattıgı zaman söylediklerimzden doluyor desek ama nasıl kocası hakkında iyi seyler söyleyebilirizki bu durumda?
Kızı çoktan köle mindsete bağlamış. Ama bu da yetmiyor herife, içini dökebileceği bi tane bile insan olmasın iyice yalnızlaşsın iyice delirsin istiyor. Bu gidişle canını da ister, çekin kurtarın o kadınıkendisi esrr kullanıyor mesela ama ailesi ne olcak onda bir sey yok diyor. kıza cok konusuyorsun ondan eve gelmiyor diyor. gecncligimde benimde oldu böyle seyler her seye sabrettim diyorlar. eşide bunlardan destek alıyor. kız hic bosanmak istemedi her seye ragmen ama artık eşi istemeyince olay ciddiye binmeye basladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?