• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Tarantlarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
179
35
98
Merhaba; erkek arkadaşımla ciddi bir ilişkimiz var, evlilik düşünüyoruz uzmanlık sınavlarına girdi Askerlik, büyük ihtimalle kazanacak haber bekliyoruz ayrıca greencard’a başvuru yapmıştı çıktı siz olsanız gelecek için ne yapardınız? Amerika ya gitmek mi Türkiye de kalmak mı?

Greencard hemen olmuyor bildiğim. Süreci var. Karar sana ve ailene ait tabiki. Ben kendi fikrimi söyleyim amerikaya gitmem. Gurbet zor birsey. Bak asker olsa da doğu yada batida ailenden uzak bir yerde yasasaniz o bile insana bir yastan sonra cok koyuyor. Kaldi ki amerika uzak. Dedigim gibi karar sizin. Ailenizin haberi varmi yani tek basiniza karar verecginiz bir konu değil. Tavsiyem acele etmeyin durumlar belli oldukca uzun uzun dusunun. Neresinin iyi olacagini allah bilir tabiki. Hakkinizda hayirlisi olsun

Greencard hemen olmuyor bildiğim. Süreci var. Karar sana ve ailene ait tabiki. Ben kendi fikrimi söyleyim amerikaya gitmem. Gurbet zor birsey. Bak asker olsa da doğu yada batida ailenden uzak bir yerde yasasaniz o bile insana bir yastan sonra cok koyuyor. Kaldi ki amerika uzak. Dedigim gibi karar sizin. Ailenizin haberi varmi yani tek basiniza karar verecginiz bir konu değil. Tavsiyem acele etmeyin durumlar belli oldukca uzun uzun dusunun. Neresinin iyi olacagini allah bilir tabiki. Hakkinizda hayirlisi olsun

Doğu görevi olmayacak Sahil, deniz olacak gideceğimiz yerler , aile konusuna gelirsek zaten destek olmuyorlar bana evlenmemi hiç istemiyorlar elle tutulur gözle görülür bir sebep yok Ortada 25 yaşındayım özel sektörde çalışıyorum hayat zor ve ben kendi başımayım Amerika olursa hepimizin hayatını etkiliyor bilemiyoruz iki arada bi derede kaldık

Merhaba; erkek arkadaşımla ciddi bir ilişkimiz var, evlilik düşünüyoruz uzmanlık sınavlarına girdi Askerlik, büyük ihtimalle kazanacak haber bekliyoruz ayrıca greencard’a başvuru yapmıştı çıktı siz olsanız gelecek için ne yapardınız? Amerika ya gitmek mi Türkiye de kalmak mı?
Durumu nisanlinizin yeteneklerine göre değerlendirmek gerekir

Yurt dışına özenip gitmeyin hayatımız kurtulacak gözü ile bakanlar hep hayal kırıklığı içinde ya geri dönüyor ya en vasıfsız işlerde çalışmak zorunda kalıyor... etrafimda o kadar cok insan var ki bu durumda... Çok iyi düşünün... Sahil kenarında sürekli tatilde gibi olacaksınız kesinlikle memlekette kalırdım ben... :KK69:

Yurt dışına özenip gitmeyin hayatımız kurtulacak gözü ile bakanlar hep hayal kırıklığı içinde ya geri dönüyor ya en vasıfsız işlerde çalışmak zorunda kalıyor... etrafimda o kadar cok insan var ki bu durumda... Çok iyi düşünün... Sahil kenarında sürekli tatilde gibi olacaksınız kesinlikle memlekette kalırdım ben... :KK69:

Evet amacımız hayatımızın kurtulması para kazanmak rahat ferah yaşam tabi ki ilk Ten gidersek çok sıkıntı çekeceğiz dil, en basiti sudan çıkmış balığa döneceğiz ama benim bir kardeşim var 5 sene kalırsak orda yanımıza alabiliyor muşuz? Herkesin hayatını etkiler bizim durumumuz eğer burda kalırsak İstanbul dışı deniz olan bi şehirde rahat huzurlu kafayla kendi yağımızda kavruluruz arafta kaldık

Amerikanin şartlarini cok detayli birebir yaşamiş birinden ögrenin.Kulağa hoş geliyor ama yaşamasi nasil acaba? Bunu ancak yaşayan bilir.hakkinizda hayirlisi olsun

Evet amacımız hayatımızın kurtulması para kazanmak rahat ferah yaşam tabi ki ilk Ten gidersek çok sıkıntı çekeceğiz dil, en basiti sudan çıkmış balığa döneceğiz ama benim bir kardeşim var 5 sene kalırsak orda yanımıza alabiliyor muşuz? Herkesin hayatını etkiler bizim durumumuz eğer burda kalırsak İstanbul dışı deniz olan bi şehirde rahat huzurlu kafayla kendi yağımızda kavruluruz arafta kaldık
Siz zaten gitmeye niyetlisiniz su yazilanlara bakılırsa umarım pişman olmazsınız... :KK69:

Evet video atan çiftleri izliyoruz ama denemeden yaşamadan da olmuyor 🙈
Yani birebir deneyimlemek ayri ve herkesin imkanlari da esit degildir.ama siz yine de sorabileceginiz her seyi sorun.Biz 10 yil once iş dolayisiyla Turkiyenin cok popüler bir turizm cennetine tasindik.Halen burdayiz ama size yemin ederim ki hiç bir şey ama hiç bir şey dısaridan göründüğü gibi değil! Video izlemek aydinlatmaz.Yasayacaginiz yerin saglik sistemi nasil ? Varsa kira ne kadar? Dil okullari hakkinda detayli bilgi? Bir de ben Amerikaya gidenlerin 5 yıl boyunca giriş ,çıkış yapmadiklarini duymuştum .tüm bunlara katlanacak misiniz? Cok iyi düşünün ,zamaniniza,enerjinize yazik olmasin

amerika ya gittiğinizde orada istediğiniz gibi bir işte, yada eğitiminize ugyun bir işte çalışma şansınız olacak mı ? uluslararası IK firmaları var, kişilere yurtdışında iş bulan, onlarla görüşüp CVnizi paylaşın bence. sizi çalışabileceğiniz yerlerle ilgili yönlendirebilirler.
veya oraya ilk gittiğinizde iyi bir iş bulana dek babysitterlık olsun, bulaşıkçılık olsun, bu tip işler yapmak zorunda kalabilirsiniz. buna dayanabilir misiniz ?
amerikaya giderseniz sizi orada bir süre idare edecek birikiminiz var mı ? gider gitmez hayatınız pespembe olmayacak. dikkatli bir şekilde harcayacağınız bir birikim size baya destek olur.
aile onayı konusunda ben farklı düşünüyorum. rüştünü ispat etmiş, ayakları üzerinde duran bir insan elbette fikrini paylaşmalı ancak illa da onay almak gerekli değil. sonuçta anne-baba geçmişimizdir. biz kendimize gelecek kuruyoruz. mantıklı yönlerini anlatırsanız zaten geleceğiniz için sizi anlarlar.

askerlik meselesi çok farklı. o zamanda doğu olmasa bile sahil sahil gezme durumu olabilir. sanırım denizci erkek arkadaşınız, onların da yurtdışı görevleri oluyor diye biliyorum. bir arkadaşımın eşi öyleydi, sanırım en son fransa sahillerindeydiler. yani onunda illa türkiyede kalıcam garantisi yok.

Yok Sahil güvenlik olacak olursa Türkiye’ de il il gezeceğiz. Amerika ise birikim 0 şöyle ki evlendiğimizde düğünümüzde hiç bir masraf yapmadan çıkmayı düşünüyoruz burada kayıt giderlerini saymıyorum bile Amerika da hiç tanıdığımızda Yok sadece ben ve eşim birbirimize destek olacağız Maddi zaten parlak olsak hiç düşünmeyiz zor işler farkındayım bilmiyorum burda kendi yağımızda kavrulmak varken cazip geliyor ilerisi gelecek için ama

Yok Sahil güvenlik olacak olursa Türkiye’ de il il gezeceğiz. Amerika ise birikim 0 şöyle ki evlendiğimizde düğünümüzde hiç bir masraf yapmadan çıkmayı düşünüyoruz burada kayıt giderlerini saymıyorum bile Amerika da hiç tanıdığımızda Yok sadece ben ve eşim birbirimize destek olacağız Maddi zaten parlak olsak hiç düşünmeyiz zor işler farkındayım bilmiyorum burda kendi yağımızda kavrulmak varken cazip geliyor ilerisi gelecek için ama

Erkek arkadasiniz 4 yillik mezun ve denizci astsubay mi? Eger öyleyse kendi yaginizda kavrulmaktan cok öte bir yasantiniz olur tr de.Eniştem 4 yillik mezun sahil güvenlik aatsubayi idi.yillarca tr sahillerinde calisti.imkanlari süpper.lojman var.tasinirken araba ile askerler tasiyor tayinlerde esyalarinizi.yuklu maas aldi ülke ekonomisine görr falan.emekli oldu yasi ilerde ama şu an bir şirkette yöneticilik yapiyor.emekli maasi da inanilmaz iyi yine ekonomimize göre.calisirken de amerikaya gemi ile ,italyaya seyahatler yapti.harcirahlari cok iyi.sıklıkla yapmadi ama ekstra paralar cok aldi.yasam standartlari şu an amerikada calisan türklerin cogundan cok iyidir bence.lux bir semtte oyak in destegiyle izmir de ev aldilar falan.ben olsam bu sartlarda ülkemi tercih ederim.cunku bunlar garanti

Uzman çavuş olacak Allah kısmet ederse subaylığın bir altı işte maaşı Türkiye şartlarında iyi para biriktirebilir en azından imkanlarda hemen hemen aynı gibi lojman vs yararlanabilecekmiş

Back
X