amerika ya gittiğinizde orada istediğiniz gibi bir işte, yada eğitiminize ugyun bir işte çalışma şansınız olacak mı ? uluslararası IK firmaları var, kişilere yurtdışında iş bulan, onlarla görüşüp CVnizi paylaşın bence. sizi çalışabileceğiniz yerlerle ilgili yönlendirebilirler.
veya oraya ilk gittiğinizde iyi bir iş bulana dek babysitterlık olsun, bulaşıkçılık olsun, bu tip işler yapmak zorunda kalabilirsiniz. buna dayanabilir misiniz ?
amerikaya giderseniz sizi orada bir süre idare edecek birikiminiz var mı ? gider gitmez hayatınız pespembe olmayacak. dikkatli bir şekilde harcayacağınız bir birikim size baya destek olur.
aile onayı konusunda ben farklı düşünüyorum. rüştünü ispat etmiş, ayakları üzerinde duran bir insan elbette fikrini paylaşmalı ancak illa da onay almak gerekli değil. sonuçta anne-baba geçmişimizdir. biz kendimize gelecek kuruyoruz. mantıklı yönlerini anlatırsanız zaten geleceğiniz için sizi anlarlar.
askerlik meselesi çok farklı. o zamanda doğu olmasa bile sahil sahil gezme durumu olabilir. sanırım denizci erkek arkadaşınız, onların da yurtdışı görevleri oluyor diye biliyorum. bir arkadaşımın eşi öyleydi, sanırım en son fransa sahillerindeydiler. yani onunda illa türkiyede kalıcam garantisi yok.