- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Onu öyle yapmayacaksınız işte. Nasıl alıyor bileti, internetten mi, şubelerden filan mı? Bugün bilet alıyoruz diyeceksiniz, sen almıyorsan ben alıyorum diyeceksiniz, alırken yanında olacaksınız yani. Gidip kalmak istemiyorum ama senin için 3 gece kalırım, ha daha fazla kalmak istiyorsan, benim dönüş biletimi daha erkene alıyoruz deyin. Bu erkeklere böyle dediğim dedik, çaldığım düdük hakkını verirseniz, sonuçta sinir hastası olursunuz. O ne kadar özgürse siz de o kadar özgürsünüz. Boşanma lafı etmiş ya, bir daha ağzından boşanma lafı çıkarsa, yaptığının blöf olup olmadığına bakmam, boşanma evraklarını suratına yapıştırırım, konuştuğunu bil de konuş deyin bakalım, aynı ağızla devam edebiliyor mu? Durduk yere eli maşalı bir insan olmayın, meseleleri önce tatlı dille çözmeye çalışın da, eğer karşınızdaki anlamıyorsa, kendinizi ezdirmeyin.Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.
Aslında evliliğimde öyle çok mutluluk durumu da yok yani boşansam çocuğum yok bişey kaybetmem hatta kazanırım defalarca ben boşanmak istediğimde sürekli engelledi ilk defa kendi söyledi bilmiyorum çokta umurumda da değil yani öyle mutlu olacaksa ailesinin ezeceği birini alsın daha mutlu olur.yine bayramlar yine aile kavgaları. bence bu bayramları kaldırsınlar bunlar aileleri bir araya getirmekten ziyade parçalamak için var. bir çok evde aynı kavga. ama haksızsınız diyemem. Gelinsiniz diye ne gitmek zorundasınız ne de temizlik yapmak. açıkçası kocanızın boşanma tehdidi iğrenç. ben olsaydım boyun eğmezdim gelmiyorum boşan bile derdim. bunu yapın demiyorum yanlış anlamayın. ama kesinlikle haklısınız.
Ben zaten boşanmayı düşündüğümü söyledim daha önce engelledi beni. Bana kalsa bu evlilik bu güne bile gelmeyecekti eski konularımda çok bahsettim ama kendisi ilk defa boşanma gündeme getirdi ailesini ezen biri bulsun bana öyle çok dokunmaz yaniOnu öyle yapmayacaksınız işte. Nasıl alıyor bileti, internetten mi, şubelerden filan mı? Bugün bilet alıyoruz diyeceksiniz, sen almıyorsan ben alıyorum diyeceksiniz, alırken yanında olacaksınız yani. Gidip kalmak istemiyorum ama senin için 3 gece kalırım, ha daha fazla kalmak istiyorsan, benim dönüş biletimi daha erkene alıyoruz deyin. Bu erkeklere böyle dediğim dedik, çaldığım düdük hakkını verirseniz, sonuçta sinir hastası olursunuz. O ne kadar özgürse siz de o kadar özgürsünüz. Boşanma lafı etmiş ya, bir daha ağzından boşanma lafı çıkarsa, yaptığının blöf olup olmadığına bakmam, boşanma evraklarını suratına yapıştırırım, konuştuğunu bil de konuş deyin bakalım, aynı ağızla devam edebiliyor mu? Durduk yere eli maşalı bir insan olmayın, meseleleri önce tatlı dille çözmeye çalışın da, eğer karşınızdaki anlamıyorsa, kendinizi ezdirmeyin.
e o zaman ? boşan o zaman ben gelmiyorum diyeceksiniz. belki düzelir kendine çeki düzen verir yine sizin karınıza. ya da tam tersi boşanır kurtulursunuz yine karınız olur. yani kaybedecek birşeyim yok deyip bu çileyi hayatta çekmem. bakın geçen bayram aynı sorunu yaşadım eşimle. 9 gün boyunca kendi ailesiyle bayram geçirmemi istedi. hemde köy evlerinde ve abisi yengesi dedesi dayısı bilmem nesi. üstelik ailesiyle normalde karşılıklı oturuyoruz. gitmedim gitmem de. evliliğimin ilk 2 ayı bunun kavgasıyla geçti. öyle mi dedim o zaman başındayken bitsin ben hayat boyu böyle çekemem. sonra baktı ben ciddiyim kendine çeki düzen verdiAslında evliliğimde öyle çok mutluluk durumu da yok yani boşansam çocuğum yok bişey kaybetmem hatta kazanırım defalarca ben boşanmak istediğimde sürekli engelledi ilk defa kendi söyledi bilmiyorum çokta umurumda da değil yani öyle mutlu olacaksa ailesinin ezeceği birini alsın daha mutlu olur.
Bu cevaptan sonra iyice sinir oldum. Zaten konuşuyorlarmış bari yapmayın da haklı sebepleri olsunEşim dinlemiyor ki eşimde onlarla benim dedikodumu yapıyor. Telefonda da yakaladım kaç kez. Eşim onlardan beter yani.
Haklısınız kullandırtmamalıyım
O zaman bende bir dahakine sadece gezmek için gelicem iş zamanı gelmicem diğerleri gibi yapıcam deyinŞimdi iş var diyorlar ben onunda kavgasını yaptım yüzlerine söyledim beni gezmeye diye getirdiniz napıyorsunuz deyince e ii güç var gezmeye vakit yok dediler işin içinden çıktılar
Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Mesele temizlik değil ayrımcılık yapılması. Herkes elini taşın altına koyarsa bizde temizlik ve iş yapmaya değil gezmeye gitmiş oluruz. Ben neden yapıyorum diğerleri geziyor? Siz demekki böyle olsa boyun eğip yapacaksınız demekki. Ama ben kabullenemiyorum.
Ben2 kişiyim ben varken yemek yapıyorum ama 10 kişi daha toplanıp geldiklerinde kimsenin çoluğunu çocuğunun döküntüsünü toplayıp karnını doyuramam hizmetçi değilim.
Hayatta herşey karşılıklı yapsalardı bu kadar öfkeli olmazdım ama zaten gelinsin zorundasın tarzındaki fikirde oldukları içinde hiç bişey yapmak istemiyorum.
Önceki konularınızı, boşanma muhabbetlerinizi bilmiyordum. Yani boşansam da pek bir şey kaybetmeyeceğim modundasınız anladığım kadarıyla. Eşinizin sizi anlamaya çalışmak yerine, ailesiyle dedikodunuzu yapması da kötü bir detay. Bilemedim yani. Şu şartlar altında gitmezdim ben. Boşanacaksa da boşansın madem, zaten siz de ayılıp bayılmıyorsunuz bu adam için.Ben zaten boşanmayı düşündüğümü söyledim daha önce engelledi beni. Bana kalsa bu evlilik bu güne bile gelmeyecekti eski konularımda çok bahsettim ama kendisi ilk defa boşanma gündeme getirdi ailesini ezen biri bulsun bana öyle çok dokunmaz yani
Sorun kayinvalide değil zaten eşiniz. Gidemezsiniz dediğinde, burada evde oturmaya mı geldik, gezeceğiz elbette demesi lazım eşinizin. Temizliği tamamen size bıraktıklarında tepki gösterecek olanda eşiniz.Kayınvalidemden izin almıyorum eşime gidelim diyorum beraber kayınvalidem sonra şimdi gidemezsiniz diyo eşimde mal mal susuyo.
Kendi evi dururken neden başkasının evini temizlesin mantıklı bir cevap istiyorumYil icerisinde sizden temizlik yapmanizi istemiyorlar ise bayramda da temizlik yapin kv nize nolur yani
Bayram olmasada gidip kaldiginiz zamanlarda yasadiginiz ev oluyor nihayetinde temizlik yapmiyor musunuz ?
Yemek yapmiyor musunuz ? Surekli disarda yemiyorsunuzdur heralde.
Sizinki bayramdan degilde, siz gelin olurken yaninizda olmamalari sizinde onlara olan ofkeniz bayramlarda patlak veriyo..
Kendi evi dururken neden başkasının evini temizlesin mantıklı bir cevap istiyorum
Konu sahibi ondan mı bahsetmiş? Bildiğin bayram temizliğinden bahsediyorYaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun
Bayramda veya normal zamanda kv evine gidip orda tatil ta da ziyaret maksatli bulununca 3 gun 5 gun 10 gun herneise kalininca, kalinan ev temizlenmezmi ??
Yemek yenecegi zaman hanim hatun gibi oturulurmubendemi bi gariplik anlamiyorumki.
Gayet mantikli ve tek tek anlattim
Normal şartlarda tabiki oturulmaz ama 12 kişinin üst üste yaşadığı evde(tatil zamanı gelenler vs)bir kişi üstlenmez ev işini,yemeği,bulasığı vs.Yaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun
Bayramda veya normal zamanda kv evine gidip orda tatil ta da ziyaret maksatli bulununca 3 gun 5 gun 10 gun herneise kalininca, kalinan ev temizlenmezmi ??
Yemek yenecegi zaman hanim hatun gibi oturulurmubendemi bi gariplik anlamiyorumki.
Gayet mantikli ve tek tek anlattim
Konu sahibi ondan mı bahsetmiş? Bildiğin bayram temizliğinden bahsediyoryoksa o dediğini herkes yapar bayram temizliğiyle normal temizlik bir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?