Siz olsaydınız ne yapardınız?

Üstlenmişsiniz işte kendiniz anlatıyorsunuz , o çekti kendini mecburen diyorsunuz . Ee siz çekin kendinizi işten , nasılsa yapan var diye onlar elini işe sürmez tabi , mecbur hissetmeyin kendinizi , tabiki bi işin ucundan tutulur birlikte yapılır yani .
Akrabalarınıza niye göndermiyor , eşinizden kayınvalidenizden bunun için izinmi alıyorsunuz . Kusura bakmayında eşiniz zaten çok saf ama sizde kullandırmayın kendinizi bu kadar .

Eğer kullanıldığınızı hissediyorsanız gerçekten, gitmeyin. Giderseniz de yapmayın bir iş, kolum ağrıyor bacağım ağrıyor demek zor değil.
Sizi kullanan insanların bu kadar art niyetli olduklarını düşünüyorsanız surat yapmalarini çok umursamamanız lazım.
Siz bilirsiniz tabi ama gerekirse eşinizle kötü olmak pahasına sağlam bir duruş sergilemelisiniz. Yoksa hiç birşey değişmez malesef, her sene bayramda seyranda söylene söylene gider iş yaparsınız.

Yapmayın.
Yorgunum, hastayım deyin çekilin kenara.
Karı koca fazla suskunsunuz.

Yapmayin temizlik ya. Siz de herkes gibi geri cekilin yapmayın . Ama bu eşinizle ne kadar mümkün bilemedim çünkü o bile sizi temizlik yapmak için götürüyormuş "gelinsiniz" ya. Çok biliyorsa eşiniz yapsın her işi

Burda ama "sen gelinsin, yapmak zorundasın" modunda olan insanlardan bahsediyorsunuz. Üstüne bütün evin temizlik işlerini "bayram var" diye ona yıkmaya çalışıyorlar. Hepimiz yeri gelir gittiğimiz yerde işin ucundan tutar, yardım ederiz. Ama kimse gidip kayinvalidenin evini temizlemek zorunda değil ve zorunda birakilmamali. Orda cümbür cemaat kalınıyor, ama nedense işler ona yıkılmaya çalışıyor. Ve kimse bir adam ile evlendi diye gidip aile fertlerinin evini temizlemek zorunda değil. Kocası da asıl onun evlatlık vazifesi olan şeyleri sırf pipisi var diye eşine yüklemeye çalışmasin. Gezdirmeye gelince gelin yok, ama işe gelince kova hazır eline tutturuluyor. Ha madem bir ev bayram için temizlenecek her evlat gidip kendi annesinin evini temizlesin. Ha ama doğru o zaman "ilk erkek ailesine gidilir" diye tutturur böyle kocalar

Bu adamlar ne kolay boşanıyor yav. Saçmaladı demişsiniz de, umarım kendisi de saçmaladığının farkındadır ve utanç içindedir. Yoksa sırf şu kafada olmasından sebep, hangi cehenneme gidiyorsan git denir ya, neyse...
Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Evin geliniyseniz, o da evin oğlu. Gittiğiniz ev sizden çok onun evi. O temizlesin, hizmet etsin o zaman.
Arkadaşlar da yazmışlar, gidin ama bir misafirin yapacağı kadar iş yapın. İki tabak kaldır, masa sil, herkes ne kadar yapıyorsa o kadar. Kolunuzdan tutup, elinize temizlik malzemelerini tutuşturup, kafanızda kırbaçla bekleyecek halleri yok herhalde.
Bu bilet alma işini neden en başta birlikte yapmıyorsunuz? Kaç gün kalacağınıza neden eşiniz kendi karar veriyor? Belki başka şeyler yapmak isteyeceksiniz. Böyle bir özgürlüğünüz yok mu? Fikrinizi hiç sormaz mı?

Gitmezdim. Eşini güzel bir dille ikna et. Aptal, salak gibi kelimeler kullsnmadan. Bak diğerleri keygini sürüyor, sen niye kullandırtıyorsun karını ve kendini hayatım de. Ben çok mutsuzum bu durumdan. He bunlara rağmen yine de götürmek istiyorsan bundan kimse mutlu olmayacak bilmiş ol de.

Ben de ilk kez eşimin köyüne gideceğim, akrabaları gitme sana iş yaptıracaklar diyor. Ben eşime dedim, ilk kez gideceğim eğerki sahip çıkmazsan ve bir sıkıntıyla karşılaşırsam bu son gidişim olur söyleyeyim dedim. O da öyle şey olur mu hayatım gidip eğlenip geri döneceğiz dedi, iyi peki bakalım dedim.

Yaşım 24 çok becerikli sayılmam aslında ama yaşıtlarıma göre biliyorum bi çok şeyi. Yaptığımı da beğenmiyor 40 yaşındaki görümcem ile kıyas yapıyor o daha güzel yapar diye benim çok umurumdaymış gibi.
Dualarınız için çok teşekkür ederim

Gitmeden bir önce elinizi elastik bandajla bilekten sardırın eczaneye. Solaksanız sol bilek, sağlaksanız sağ bilek. Oraya gidince de sağlam elinizle masaya tabak, bardak vs koyun. Tek elle neler yapılabiliyorsa AĞIR AĞIR onları yapın.

Sabah uyanınca da “ayyy yattığım yer çok sertti, belin tutulmuş” deyin, iki büklüm dolaşın.

Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Mesele temizlik değil ayrımcılık yapılması. Herkes elini taşın altına koyarsa bizde temizlik ve iş yapmaya değil gezmeye gitmiş oluruz. Ben neden yapıyorum diğerleri geziyor? Siz demekki böyle olsa boyun eğip yapacaksınız demekki. Ama ben kabullenemiyorum.
Ben2 kişiyim ben varken yemek yapıyorum ama 10 kişi daha toplanıp geldiklerinde kimsenin çoluğunu çocuğunun döküntüsünü toplayıp karnını doyuramam hizmetçi değilim.
Hayatta herşey karşılıklı yapsalardı bu kadar öfkeli olmazdım ama zaten gelinsin zorundasın tarzındaki fikirde oldukları içinde hiç bişey yapmak istemiyorum.

Kayınvalidemden izin almıyorum eşime gidelim diyorum beraber kayınvalidem sonra şimdi gidemezsiniz diyo eşimde mal mal susuyo.

Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.

Eşinizde suç. Oturup karısının dedikodusunu mu dinliyor yani?
Gidin yiyin için bileğim ağrıyor diyip elinizi bişeye sürmeyin. Zaten dedikodumu yapacak olan insanlara kendimi kullandırtmazdım.

Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.
Şimdi hatırladım sizi.
Çok kötü bir eşiniz var.
Allah akıl fikir versin.

Aslında güzel bi dille konuştum kavgaya çevirdi böyle konuşunca haklısın diyo erkek kafası biraz değişik
Geçen sene bizde öyle anlaştık yapılanlardan sonra ben gitmem bir daha asla dedim haklısın tamam dedi zaman geçti değişti.

Eşinizde suç. Oturup karısının dedikodusunu mu dinliyor yani?
Gidin yiyin için bileğim ağrıyor diyip elinizi bişeye sürmeyin. Zaten dedikodumu yapacak olan insanlara kendimi kullandırtmazdım.
Eşim dinlemiyor ki eşimde onlarla benim dedikodumu yapıyor. Telefonda da yakaladım kaç kez. Eşim onlardan beter yani.
Haklısınız kullandırtmamalıyım

yine bayramlar yine aile kavgaları. bence bu bayramları kaldırsınlar bunlar aileleri bir araya getirmekten ziyade parçalamak için var. bir çok evde aynı kavga. ama haksızsınız diyemem. Gelinsiniz diye ne gitmek zorundasınız ne de temizlik yapmak. açıkçası kocanızın boşanma tehdidi iğrenç. ben olsaydım boyun eğmezdim gelmiyorum boşan bile derdim. bunu yapın demiyorum yanlış anlamayın. ama kesinlikle haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…