• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Ben üstlenmedim ki bunu nereden çıkardınız? Geldiğimiz gün dinlenmeden beni ekmek yapmaya götürdü ertesi günü temizlik kovasını tutuşturdu elime hoş bende hamile olabilirim dedim o gecede su dokundu rahatsızlandım iş kaldı ama surat beş karış oldu neyse iyi kötü bayramın ilk günü ortalığı toparladım mecburen insanlar gelecek diye sarma baklaa yaptırdı bana üstüne de kurban kestik hisse sayımız çoktu misafir filan hep kendini çekti bişeye dokunmadı üzerime attı. Ben üstlenmedim yani zorunda bırakıldım. Kayınpederim işe gidiyorum diye günlerce öekti gitti kendi işi gitmese de olurdu ama bilerek gitti. Akrabalarıma bayramlaşmaya bile göndermediler ki kayınvalidem bi kraliçe oluyor orada bi havalar tavalar.
Üstlenmişsiniz işte kendiniz anlatıyorsunuz , o çekti kendini mecburen diyorsunuz . Ee siz çekin kendinizi işten , nasılsa yapan var diye onlar elini işe sürmez tabi , mecbur hissetmeyin kendinizi , tabiki bi işin ucundan tutulur birlikte yapılır yani .
Akrabalarınıza niye göndermiyor , eşinizden kayınvalidenizden bunun için izinmi alıyorsunuz . Kusura bakmayında eşiniz zaten çok saf ama sizde kullandırmayın kendinizi bu kadar .

Eğer kullanıldığınızı hissediyorsanız gerçekten, gitmeyin. Giderseniz de yapmayın bir iş, kolum ağrıyor bacağım ağrıyor demek zor değil.
Sizi kullanan insanların bu kadar art niyetli olduklarını düşünüyorsanız surat yapmalarini çok umursamamanız lazım.
Siz bilirsiniz tabi ama gerekirse eşinizle kötü olmak pahasına sağlam bir duruş sergilemelisiniz. Yoksa hiç birşey değişmez malesef, her sene bayramda seyranda söylene söylene gider iş yaparsınız.

Ben üstlenmedim ki bunu nereden çıkardınız? Geldiğimiz gün dinlenmeden beni ekmek yapmaya götürdü ertesi günü temizlik kovasını tutuşturdu elime hoş bende hamile olabilirim dedim o gecede su dokundu rahatsızlandım iş kaldı ama surat beş karış oldu neyse iyi kötü bayramın ilk günü ortalığı toparladım mecburen insanlar gelecek diye sarma baklaa yaptırdı bana üstüne de kurban kestik hisse sayımız çoktu misafir filan hep kendini çekti bişeye dokunmadı üzerime attı. Ben üstlenmedim yani zorunda bırakıldım. Kayınpederim işe gidiyorum diye günlerce öekti gitti kendi işi gitmese de olurdu ama bilerek gitti. Akrabalarıma bayramlaşmaya bile göndermediler ki kayınvalidem bi kraliçe oluyor orada bi havalar tavalar.
Yapmayın.
Yorgunum, hastayım deyin çekilin kenara.
Karı koca fazla suskunsunuz.

Yapmayin temizlik ya. Siz de herkes gibi geri cekilin yapmayın . Ama bu eşinizle ne kadar mümkün bilemedim çünkü o bile sizi temizlik yapmak için götürüyormuş "gelinsiniz" ya. Çok biliyorsa eşiniz yapsın her işi

Yil icerisinde sizden temizlik yapmanizi istemiyorlar ise bayramda da temizlik yapin kv nize nolur yani
Bayram olmasada gidip kaldiginiz zamanlarda yasadiginiz ev oluyor nihayetinde temizlik yapmiyor musunuz ?
Yemek yapmiyor musunuz ? Surekli disarda yemiyorsunuzdur heralde.

Sizinki bayramdan degilde, siz gelin olurken yaninizda olmamalari sizinde onlara olan ofkeniz bayramlarda patlak veriyo..

Burda ama "sen gelinsin, yapmak zorundasın" modunda olan insanlardan bahsediyorsunuz. Üstüne bütün evin temizlik işlerini "bayram var" diye ona yıkmaya çalışıyorlar. Hepimiz yeri gelir gittiğimiz yerde işin ucundan tutar, yardım ederiz. Ama kimse gidip kayinvalidenin evini temizlemek zorunda değil ve zorunda birakilmamali. Orda cümbür cemaat kalınıyor, ama nedense işler ona yıkılmaya çalışıyor. Ve kimse bir adam ile evlendi diye gidip aile fertlerinin evini temizlemek zorunda değil. Kocası da asıl onun evlatlık vazifesi olan şeyleri sırf pipisi var diye eşine yüklemeye çalışmasin. Gezdirmeye gelince gelin yok, ama işe gelince kova hazır eline tutturuluyor. Ha madem bir ev bayram için temizlenecek her evlat gidip kendi annesinin evini temizlesin. Ha ama doğru o zaman "ilk erkek ailesine gidilir" diye tutturur böyle kocalar

Bu adamlar ne kolay boşanıyor yav. Saçmaladı demişsiniz de, umarım kendisi de saçmaladığının farkındadır ve utanç içindedir. Yoksa sırf şu kafada olmasından sebep, hangi cehenneme gidiyorsan git denir ya, neyse...
Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Evin geliniyseniz, o da evin oğlu. Gittiğiniz ev sizden çok onun evi. O temizlesin, hizmet etsin o zaman.
Arkadaşlar da yazmışlar, gidin ama bir misafirin yapacağı kadar iş yapın. İki tabak kaldır, masa sil, herkes ne kadar yapıyorsa o kadar. Kolunuzdan tutup, elinize temizlik malzemelerini tutuşturup, kafanızda kırbaçla bekleyecek halleri yok herhalde.
Bu bilet alma işini neden en başta birlikte yapmıyorsunuz? Kaç gün kalacağınıza neden eşiniz kendi karar veriyor? Belki başka şeyler yapmak isteyeceksiniz. Böyle bir özgürlüğünüz yok mu? Fikrinizi hiç sormaz mı?

Merhaba kızlar

Bu bayram dönemi çok sıkıntılı oluyor geçen bayram sonunda konu açmıştım şimdiden önümüzdeki bayramın kavgasını yapıyoruz diye. Ve bayram neredeyse geldi çattı bizde tartışmalar arşa çıktı.
Eşim biletleri bilerek geç aldı tam bayram zamanı bilet bulamayacağımız için erken gidip geç dönelim diye sonrada bana diyor ki bilet yok mecburuz. Oysaki annesinin temizliğini yaptırmak için erken vakite alıyor bileti. Neyse bunun tartışmasını yaptık bana demez mi sen bu evin gelinisin diye. Ben gelin olduğum için iş yapacakmışım işten kaçmayacakmışım. Peki dedim ben gelin olurken senin ailen neredeydi ne evime ne bohçama ne alışverişe hiç bişeye gelmediler el gibi davrandılar bi kıyafet bile almadılar düğüne dedim. Gitmemek için çok savaş verdim en sonunda kıramadım hadi olsun dedim aldık biletleri.
Geçen ay görümcem köye gitmiş gezmişler başka bi ile gitmişler filan bu hafta da kaynım gitmiş gezmişler yayla dağ tepe. Bize de sürekli gösteriş olsun diye resim atıyorlar. Eşimde saf gibi gelip bana gösteriyor aaa bak ne güzel. Dün bende rahatsız oldum dedimki sen aptal gibi kullandırıyorsun kendini kardeşlerin iş olduğu zaman kaçıyorlar sen git yardıma diyorlar iş yokken geliyorlar keyif yapıyorlar senide enayi gibi kullanıp kumanda ediyorlar bir hafta gidicez zaten bayrama denk gelecek iş güç bi yere çıkamayıp geri dönücez her gittiğimizde de benzin parasına kadar veriyoruz babasına ama bizi değil diğerlerini gezdirip bize de nispet yapıyorlar resmen. Teyzem geçen annemi aramış (ben teyzemle konuşmuyorum) o kız sakın buraya gelmesin yazık evi çöpten pislikten geçilmiyor diğerlerini alıp her gün gezdiriyo bu kızı geçen sene eve kapattılar bi yere götürmediler zaten evde çok kalabalık yetişkin erkekler var( yeğeni ve abisi) nerede kalacaklar boşuna yorulmasın kullandırmasın kendini demiş. Onun bile farketmesi iyice sinirlerime dokundu arkamdan enayi imajı çizmek istemiyorum.
Geçen sene 12 kişi 2+1 evde yattık hiç utanmaları da yok onlar olduğu zaman biz gitmiyoruz rahatsızlık vermeyelim diye onların bizi taktığı yok her gittiğimizde peşimizden geliyorlar 10 kişi. Bayram sonu kardeşleri çocukları vs gelecekler ve sürekli bana siz ayrı yatın diye tutturuyorlar yahu dağdan gelip bağdakini kovuyorlar pişkin pişkin. Yatırmıyorlar sabahda erkenden kapımıza dikiliyorlar benim iyice midem bulandı. eşimin de aptal halleri onları görünce salak olması kendini kullandırmasını ve bu aptallığa benide dahil edip kullandırmasını kabullenemiyorum.
Dün öyle konuşunca gitmeyelim dedi ama sabahta bilmiyorum düşünüyorum diyor hala gitmek istiyor. Ben istemediğimi kendisi giderse saygı duyacağımı da ama kendimi kullandırmak istemediğimi söyledim bensiz gitmezmiş boşanırmış vs vs saçmaladı şimdi siz olsaydınız böyle bi durumda gider misiniz yoksa kalıp evinizde mi bayramı geçirirsiniz?
Gitmezdim. Eşini güzel bir dille ikna et. Aptal, salak gibi kelimeler kullsnmadan. Bak diğerleri keygini sürüyor, sen niye kullandırtıyorsun karını ve kendini hayatım de. Ben çok mutsuzum bu durumdan. He bunlara rağmen yine de götürmek istiyorsan bundan kimse mutlu olmayacak bilmiş ol de.

Ben de ilk kez eşimin köyüne gideceğim, akrabaları gitme sana iş yaptıracaklar diyor. Ben eşime dedim, ilk kez gideceğim eğerki sahip çıkmazsan ve bir sıkıntıyla karşılaşırsam bu son gidişim olur söyleyeyim dedim. O da öyle şey olur mu hayatım gidip eğlenip geri döneceğiz dedi, iyi peki bakalım dedim.

Ayy okurken o kadar sinir oldum ki kayınvalidenize! Emrivaki yapıp, hak görüyorlar herşeyi. Gitmeseniz olmaz, eşiniz destek değil, dolduruşa gelir. Gitseniz oturup konuşulacak olgun insanlar değil.. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim 🙏🏻 yalnız börekler, baklavalar, ekmek yapmalar falan.. Sizin de 10 parmağınızda 10 marifet sanırım, maşallah.. Becerikli olduğunuzu bildiklerinden de üstünüze varıyorlar sanki
Yaşım 24 çok becerikli sayılmam aslında ama yaşıtlarıma göre biliyorum bi çok şeyi. Yaptığımı da beğenmiyor 40 yaşındaki görümcem ile kıyas yapıyor o daha güzel yapar diye benim çok umurumdaymış gibi.
Dualarınız için çok teşekkür ederim ❤️

Gitmeden bir önce elinizi elastik bandajla bilekten sardırın eczaneye. Solaksanız sol bilek, sağlaksanız sağ bilek. Oraya gidince de sağlam elinizle masaya tabak, bardak vs koyun. Tek elle neler yapılabiliyorsa AĞIR AĞIR onları yapın.

Sabah uyanınca da “ayyy yattığım yer çok sertti, belin tutulmuş” deyin, iki büklüm dolaşın.

Yil icerisinde sizden temizlik yapmanizi istemiyorlar ise bayramda da temizlik yapin kv nize nolur yani
Bayram olmasada gidip kaldiginiz zamanlarda yasadiginiz ev oluyor nihayetinde temizlik yapmiyor musunuz ?
Yemek yapmiyor musunuz ? Surekli disarda yemiyorsunuzdur heralde.

Sizinki bayramdan degilde, siz gelin olurken yaninizda olmamalari sizinde onlara olan ofkeniz bayramlarda patlak veriyo..
Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Mesele temizlik değil ayrımcılık yapılması. Herkes elini taşın altına koyarsa bizde temizlik ve iş yapmaya değil gezmeye gitmiş oluruz. Ben neden yapıyorum diğerleri geziyor? Siz demekki böyle olsa boyun eğip yapacaksınız demekki. Ama ben kabullenemiyorum.
Ben2 kişiyim ben varken yemek yapıyorum ama 10 kişi daha toplanıp geldiklerinde kimsenin çoluğunu çocuğunun döküntüsünü toplayıp karnını doyuramam hizmetçi değilim.
Hayatta herşey karşılıklı yapsalardı bu kadar öfkeli olmazdım ama zaten gelinsin zorundasın tarzındaki fikirde oldukları içinde hiç bişey yapmak istemiyorum.

Üstlenmişsiniz işte kendiniz anlatıyorsunuz , o çekti kendini mecburen diyorsunuz . Ee siz çekin kendinizi işten , nasılsa yapan var diye onlar elini işe sürmez tabi , mecbur hissetmeyin kendinizi , tabiki bi işin ucundan tutulur birlikte yapılır yani .
Akrabalarınıza niye göndermiyor , eşinizden kayınvalidenizden bunun için izinmi alıyorsunuz . Kusura bakmayında eşiniz zaten çok saf ama sizde kullandırmayın kendinizi bu kadar .
Kayınvalidemden izin almıyorum eşime gidelim diyorum beraber kayınvalidem sonra şimdi gidemezsiniz diyo eşimde mal mal susuyo.

Bu adamlar ne kolay boşanıyor yav. Saçmaladı demişsiniz de, umarım kendisi de saçmaladığının farkındadır ve utanç içindedir. Yoksa sırf şu kafada olmasından sebep, hangi cehenneme gidiyorsan git denir ya, neyse...
Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Evin geliniyseniz, o da evin oğlu. Gittiğiniz ev sizden çok onun evi. O temizlesin, hizmet etsin o zaman.
Arkadaşlar da yazmışlar, gidin ama bir misafirin yapacağı kadar iş yapın. İki tabak kaldır, masa sil, herkes ne kadar yapıyorsa o kadar. Kolunuzdan tutup, elinize temizlik malzemelerini tutuşturup, kafanızda kırbaçla bekleyecek halleri yok herhalde.
Bu bilet alma işini neden en başta birlikte yapmıyorsunuz? Kaç gün kalacağınıza neden eşiniz kendi karar veriyor? Belki başka şeyler yapmak isteyeceksiniz. Böyle bir özgürlüğünüz yok mu? Fikrinizi hiç sormaz mı?
Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.

Ben oradayken de dolduruyorlar zaten arkamdan konuşurken yakaladım ve hiç bişey yokmuş gibi davrandılar hadsizler. Yani orada olmak yada olmamak çok bi engel teşkil etmiyor onlar için yapacaklarını yapıyorlar zaten.
Eşinizde suç. Oturup karısının dedikodusunu mu dinliyor yani?
Gidin yiyin için bileğim ağrıyor diyip elinizi bişeye sürmeyin. Zaten dedikodumu yapacak olan insanlara kendimi kullandırtmazdım.

Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.
Şimdi hatırladım sizi.
Çok kötü bir eşiniz var.
Allah akıl fikir versin.

Gitmezdim. Eşini güzel bir dille ikna et. Aptal, salak gibi kelimeler kullsnmadan. Bak diğerleri keygini sürüyor, sen niye kullandırtıyorsun karını ve kendini hayatım de. Ben çok mutsuzum bu durumdan. He bunlara rağmen yine de götürmek istiyorsan bundan kimse mutlu olmayacak bilmiş ol de.

Ben de ilk kez eşimin köyüne gideceğim, akrabaları gitme sana iş yaptıracaklar diyor. Ben eşime dedim, ilk kez gideceğim eğerki sahip çıkmazsan ve bir sıkıntıyla karşılaşırsam bu son gidişim olur söyleyeyim dedim. O da öyle şey olur mu hayatım gidip eğlenip geri döneceğiz dedi, iyi peki bakalım dedim.
Aslında güzel bi dille konuştum kavgaya çevirdi böyle konuşunca haklısın diyo erkek kafası biraz değişik 😂
Geçen sene bizde öyle anlaştık yapılanlardan sonra ben gitmem bir daha asla dedim haklısın tamam dedi zaman geçti değişti.

Eşinizde suç. Oturup karısının dedikodusunu mu dinliyor yani?
Gidin yiyin için bileğim ağrıyor diyip elinizi bişeye sürmeyin. Zaten dedikodumu yapacak olan insanlara kendimi kullandırtmazdım.
Eşim dinlemiyor ki eşimde onlarla benim dedikodumu yapıyor. Telefonda da yakaladım kaç kez. Eşim onlardan beter yani.
Haklısınız kullandırtmamalıyım

yine bayramlar yine aile kavgaları. bence bu bayramları kaldırsınlar bunlar aileleri bir araya getirmekten ziyade parçalamak için var. bir çok evde aynı kavga. ama haksızsınız diyemem. Gelinsiniz diye ne gitmek zorundasınız ne de temizlik yapmak. açıkçası kocanızın boşanma tehdidi iğrenç. ben olsaydım boyun eğmezdim gelmiyorum boşan bile derdim. bunu yapın demiyorum yanlış anlamayın. ama kesinlikle haklısınız.

Back