• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Bilet alma meselesini defalarca söylüyorum al bilet kalmayacak diye ama erteliyor en sonda bilet kalmayınca mız mız yapıyor. Sürekli böyle her işi erteliyor. Sonra mecbur bırakıyor.
Onu öyle yapmayacaksınız işte. Nasıl alıyor bileti, internetten mi, şubelerden filan mı? Bugün bilet alıyoruz diyeceksiniz, sen almıyorsan ben alıyorum diyeceksiniz, alırken yanında olacaksınız yani. Gidip kalmak istemiyorum ama senin için 3 gece kalırım, ha daha fazla kalmak istiyorsan, benim dönüş biletimi daha erkene alıyoruz deyin. Bu erkeklere böyle dediğim dedik, çaldığım düdük hakkını verirseniz, sonuçta sinir hastası olursunuz. O ne kadar özgürse siz de o kadar özgürsünüz. Boşanma lafı etmiş ya, bir daha ağzından boşanma lafı çıkarsa, yaptığının blöf olup olmadığına bakmam, boşanma evraklarını suratına yapıştırırım, konuştuğunu bil de konuş deyin bakalım, aynı ağızla devam edebiliyor mu? Durduk yere eli maşalı bir insan olmayın, meseleleri önce tatlı dille çözmeye çalışın da, eğer karşınızdaki anlamıyorsa, kendinizi ezdirmeyin.

yine bayramlar yine aile kavgaları. bence bu bayramları kaldırsınlar bunlar aileleri bir araya getirmekten ziyade parçalamak için var. bir çok evde aynı kavga. ama haksızsınız diyemem. Gelinsiniz diye ne gitmek zorundasınız ne de temizlik yapmak. açıkçası kocanızın boşanma tehdidi iğrenç. ben olsaydım boyun eğmezdim gelmiyorum boşan bile derdim. bunu yapın demiyorum yanlış anlamayın. ama kesinlikle haklısınız.
Aslında evliliğimde öyle çok mutluluk durumu da yok yani boşansam çocuğum yok bişey kaybetmem hatta kazanırım defalarca ben boşanmak istediğimde sürekli engelledi ilk defa kendi söyledi bilmiyorum çokta umurumda da değil yani öyle mutlu olacaksa ailesinin ezeceği birini alsın daha mutlu olur.

Onu öyle yapmayacaksınız işte. Nasıl alıyor bileti, internetten mi, şubelerden filan mı? Bugün bilet alıyoruz diyeceksiniz, sen almıyorsan ben alıyorum diyeceksiniz, alırken yanında olacaksınız yani. Gidip kalmak istemiyorum ama senin için 3 gece kalırım, ha daha fazla kalmak istiyorsan, benim dönüş biletimi daha erkene alıyoruz deyin. Bu erkeklere böyle dediğim dedik, çaldığım düdük hakkını verirseniz, sonuçta sinir hastası olursunuz. O ne kadar özgürse siz de o kadar özgürsünüz. Boşanma lafı etmiş ya, bir daha ağzından boşanma lafı çıkarsa, yaptığının blöf olup olmadığına bakmam, boşanma evraklarını suratına yapıştırırım, konuştuğunu bil de konuş deyin bakalım, aynı ağızla devam edebiliyor mu? Durduk yere eli maşalı bir insan olmayın, meseleleri önce tatlı dille çözmeye çalışın da, eğer karşınızdaki anlamıyorsa, kendinizi ezdirmeyin.
Ben zaten boşanmayı düşündüğümü söyledim daha önce engelledi beni. Bana kalsa bu evlilik bu güne bile gelmeyecekti eski konularımda çok bahsettim ama kendisi ilk defa boşanma gündeme getirdi ailesini ezen biri bulsun bana öyle çok dokunmaz yani

Aslında evliliğimde öyle çok mutluluk durumu da yok yani boşansam çocuğum yok bişey kaybetmem hatta kazanırım defalarca ben boşanmak istediğimde sürekli engelledi ilk defa kendi söyledi bilmiyorum çokta umurumda da değil yani öyle mutlu olacaksa ailesinin ezeceği birini alsın daha mutlu olur.
e o zaman ? boşan o zaman ben gelmiyorum diyeceksiniz. belki düzelir kendine çeki düzen verir yine sizin karınıza. ya da tam tersi boşanır kurtulursunuz yine karınız olur. yani kaybedecek birşeyim yok deyip bu çileyi hayatta çekmem. bakın geçen bayram aynı sorunu yaşadım eşimle. 9 gün boyunca kendi ailesiyle bayram geçirmemi istedi. hemde köy evlerinde ve abisi yengesi dedesi dayısı bilmem nesi. üstelik ailesiyle normalde karşılıklı oturuyoruz. gitmedim gitmem de. evliliğimin ilk 2 ayı bunun kavgasıyla geçti. öyle mi dedim o zaman başındayken bitsin ben hayat boyu böyle çekemem. sonra baktı ben ciddiyim kendine çeki düzen verdi

Eşim dinlemiyor ki eşimde onlarla benim dedikodumu yapıyor. Telefonda da yakaladım kaç kez. Eşim onlardan beter yani.
Haklısınız kullandırtmamalıyım
Bu cevaptan sonra iyice sinir oldum. Zaten konuşuyorlarmış bari yapmayın da haklı sebepleri olsun😡

Şimdi iş var diyorlar ben onunda kavgasını yaptım yüzlerine söyledim beni gezmeye diye getirdiniz napıyorsunuz deyince e ii güç var gezmeye vakit yok dediler işin içinden çıktılar
O zaman bende bir dahakine sadece gezmek için gelicem iş zamanı gelmicem diğerleri gibi yapıcam deyin

Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Mesele temizlik değil ayrımcılık yapılması. Herkes elini taşın altına koyarsa bizde temizlik ve iş yapmaya değil gezmeye gitmiş oluruz. Ben neden yapıyorum diğerleri geziyor? Siz demekki böyle olsa boyun eğip yapacaksınız demekki. Ama ben kabullenemiyorum.
Ben2 kişiyim ben varken yemek yapıyorum ama 10 kişi daha toplanıp geldiklerinde kimsenin çoluğunu çocuğunun döküntüsünü toplayıp karnını doyuramam hizmetçi değilim.
Hayatta herşey karşılıklı yapsalardı bu kadar öfkeli olmazdım ama zaten gelinsin zorundasın tarzındaki fikirde oldukları içinde hiç bişey yapmak istemiyorum.

Ben size hizmetcisiniz demedimki.
Anne ya da kv gidildiginde kim kaliyorsa yasadigi yer oluyor ve temizlik yapilmasi gerekiyor bunu soyledim.

Digerleri gittiginde de dolayisiyla onlarda yasadiklari evi temizlesinler .
Elbette kimsenin cocugunun dokuntusunu toplamak zorunda degilsiniz, herkes kendi cocugunun dokuntusunu toplasin,
Yemek konusuda ayni sekilde el birligiyle yapilir, toplanir yikanir vs.

Kisacasi ben kv anne gittigimde yatip kalkip yiyorsam temizlerimde, bu boyun egmek degildir.

Ben zaten boşanmayı düşündüğümü söyledim daha önce engelledi beni. Bana kalsa bu evlilik bu güne bile gelmeyecekti eski konularımda çok bahsettim ama kendisi ilk defa boşanma gündeme getirdi ailesini ezen biri bulsun bana öyle çok dokunmaz yani
Önceki konularınızı, boşanma muhabbetlerinizi bilmiyordum. Yani boşansam da pek bir şey kaybetmeyeceğim modundasınız anladığım kadarıyla. Eşinizin sizi anlamaya çalışmak yerine, ailesiyle dedikodunuzu yapması da kötü bir detay. Bilemedim yani. Şu şartlar altında gitmezdim ben. Boşanacaksa da boşansın madem, zaten siz de ayılıp bayılmıyorsunuz bu adam için.

Kayınvalidemden izin almıyorum eşime gidelim diyorum beraber kayınvalidem sonra şimdi gidemezsiniz diyo eşimde mal mal susuyo.
Sorun kayinvalide değil zaten eşiniz. Gidemezsiniz dediğinde, burada evde oturmaya mı geldik, gezeceğiz elbette demesi lazım eşinizin. Temizliği tamamen size bıraktıklarında tepki gösterecek olanda eşiniz.

Şuan kayinvalidemdeyim, mutfağa yardım ediyorum, ama süpürge vs.yapılacağı zaman bile eşim yapıyor kendi evimizde de yaptığı gibi, esktra iş istese kayınvalidem benden eşim müsade etmez en başta çünkü kendi yapabilecek durumda. İlla yapılacaksa da kendi yapar özellikle.

Sizin yerinizde olsam gitmezdim. Eşiniz gitmek istiyorsa gitsin.

Esiniz nasıl sizin hakkınızda onlarla konuşuyor? Siz o kadar evlerinde iş yapacaksınız sonra arkandan konuşacaklar. Sizin yerinizde olsam gitmem bayrama fln ne konuşurlarsa konussunlar. Hem eşinizden ayrı kalmak da her ikiniz için düşünme fırsat olur

iki ucu çiçekli değnek olmuş:KK14: ,git ama hiç iş yapma zor da kalıp yapmak zorunda kalırsan da çook yavaş yap, götürdüğüne pişman olsun seni, senin kocan olacak o odun:deli:

gidin. gittiğiniz gibi de 'ayyy annecim kaynımlarla görümcemlerle bilmem nereye gitmişsiniz, ne güzel yerlermiş, oohhh maşallah çok beğendik. biz de karar verdik. beyimle oraya gideceğiz şimdi. akşam yemek hazır olunca haber verin, o zamana geliriz.' deyin.

ertesi gün de kahvaltı sonrası yine gittikleri diğer yeri açın 'ayy annecim burası da çok güzel, bugün de eşimle oraya gideceğiz. akşam yemeğe geliriz' deyin.

ama tabii kocanızı da ikna etmeniz gerek

Öğretmenim.Yeni evliyken beklediler ki karneyi dağıtalım , hemen köye gidelim, temizlik yapayım, hizmet edeyim, tarlaya gideyim, saçımı süpürge edeyim herkes rahat etsin.
İki eltim var, zamanında her gelmelerinde tarlasıydı işçisiydi yemeğiydi temizliğiydi hep yıkmışlar üstlerine . Hele ki büyüğü çok ezilmiş yine yaptığı onca şey kimsenin gözünde yok. Yüz versem alttan alsam eşimle birlikte ezilen biz olacaktık. İkimiz de öğretmeniz 2 ay tatilimiz var diye.
Şimdi eltilerimden biri adım atmıyor köye ,diğeri arada 1 gece kalıp annesine geçiyor , bıkmışlar. Durum böyle olunca kimse de bana birşey diyemiyor. Kayın validem de artık temizlikçi tutuyor.Bende 3-5 gün kalıp canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum. Yapmayın siz de .Bi süpürsün silin tozunu alın yeter.Onu evde de yapıyoruz zaten.
Gerçekten gelin kavramı gerçekten çok kötü yaa.İnsanın adını bile öğrenmeye tenezzül etmez, gelin diye hitap ederler. Sevmiyorum kocamın köyünü :63::63:

Kimsenin evini temizlemem kimse de benim evimi temizlemesin ben direk böyle söyledim en başta zaten eşimde bilir ben seninle başkasına hizmet edeyim diye evlenmedim derim hiç muhabbeti olmaz ;) biz aynı şehirdeyiz bide ayrı şehirde olsak ne münasebet temizliğe gidecem asla gitmem gitsin bekar gibi takılsın ;)

Yil icerisinde sizden temizlik yapmanizi istemiyorlar ise bayramda da temizlik yapin kv nize nolur yani
Bayram olmasada gidip kaldiginiz zamanlarda yasadiginiz ev oluyor nihayetinde temizlik yapmiyor musunuz ?
Yemek yapmiyor musunuz ? Surekli disarda yemiyorsunuzdur heralde.

Sizinki bayramdan degilde, siz gelin olurken yaninizda olmamalari sizinde onlara olan ofkeniz bayramlarda patlak veriyo..
Kendi evi dururken neden başkasının evini temizlesin mantıklı bir cevap istiyorum :27:

Kendi evi dururken neden başkasının evini temizlesin mantıklı bir cevap istiyorum :27:

Yaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun :D

Bayramda veya normal zamanda kv evine gidip orda tatil ta da ziyaret maksatli bulununca 3 gun 5 gun 10 gun herneise kalininca, kalinan ev temizlenmezmi ??

Yemek yenecegi zaman hanim hatun gibi oturulurmu 😂😂 bendemi bi gariplik anlamiyorumki.
Gayet mantikli ve tek tek anlattim :D

Yaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun :KK70:

Bayramda veya normal zamanda kv evine gidip orda tatil ta da ziyaret maksatli bulununca 3 gun 5 gun 10 gun herneise kalininca, kalinan ev temizlenmezmi ??

Yemek yenecegi zaman hanim hatun gibi oturulurmu 😂😂 bendemi bi gariplik anlamiyorumki.
Gayet mantikli ve tek tek anlattim :KK70:
Konu sahibi ondan mı bahsetmiş? Bildiğin bayram temizliğinden bahsediyor :110: yoksa o dediğini herkes yapar bayram temizliğiyle normal temizlik bir mi?

Yaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun :KK70:

Gayet mantikli ve tek tek anlattim :KK70:
Normal şartlarda tabiki oturulmaz ama 12 kişinin üst üste yaşadığı evde(tatil zamanı gelenler vs)bir kişi üstlenmez ev işini,yemeği,bulasığı vs.
Herkes gezerken konu sahibi evde oturup temizlik,yemek vb işlerle uğraşıyor bu sebeple hepimiz yapmayın diyoruz.
Zaten herkes sizin gibi düşünüp bir işin ucundan tutsa ortada sorun kalmayacak ama bu şartlarda kendi adıma söyleyeyim bende yapmak istemem.
Yoksa tabi ki,insan komşusuna gitse,tabağını,çanağını kaldırır mutfağa,kaldı ki aile büyükleri.
Konu sahibi yerinizde olsam gitmem, o sizin dedikodunuzu yapan,arkanızdan iş çevirip temizlik yapın diye sizi anasının evine sürükleyen,orada kapı dışarı çıkarmayan eşiniz de yiyorsa açsın boşanma davasını ama emin olun lafta boşanır o. İcraate gelince birşey yapamaz. Çok merakliysa kendi gitsin temizlesin annesinin evini,o hizmet etsin herkese.

Konu sahibi ondan mı bahsetmiş? Bildiğin bayram temizliğinden bahsediyor :110: yoksa o dediğini herkes yapar bayram temizliğiyle normal temizlik bir mi?

Iyide gidisleri bayrama denk geliyor, temizlik illaki yapilicak, isleri bir kisinin ustune yikmak tabiki yanlis ama digerleri orda yokmus, onlarda olsaydi el birligiyle temizlikte yapilir, dolma vs de.

Iyi otursun o zaman konu sahibi, normal temizlik degil bu bayram temizligi daha agir ben yapamam desin..

Back