• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Iyide gidisleri bayrama denk geliyor, temizlik illaki yapilicak, isleri bir kisinin ustune yikmak tabiki yanlis ama digerleri orda yokmus, onlarda olsaydi el birligiyle temizlikte yapilir, dolma vs de.

Iyi otursun o zaman konu sahibi, normal temizlik degil bu bayram temizligi daha agir ben yapamam desin..
Kocası bayram temizliği yapsın diye önceden bilet alıyormuş aklı olan bayram günü gider ;) bayram zamanıda yapılan temizlik toplama işleri o başka zaten

Gitmeye bir iki gün kala ayağını burk. Ya da bir yerden düş. Böylece gitmek zorunda kalmazsın. Gidersen de oram buram ağrıyor der bir güzel oturursun.

Aklın varsa hiç bir yere kıpırdamazsın. Ne demek evin gelinisin, işten kaçamazsın. Buyursun gitsin kendi temizlesin, anasının hizmetini görsün. Sırf bu laf için bile kırarım dizimi evde otururum. Ne halin varsa gör derim. Boşanma lafını da ediyorsa, kapıyı gösteririm. Azcık diş gösterin. Bu ne pısırıklık ya?!!

Herkes "doldururlar adami" diyor. Eh adam zaten dolmuş. Ne fark eder? Karisini hizmetço olarak gören biri ile evli kalmak çokmu mühim?

Ben ne iş yapardim, ne asla oraya gitmezdim. Sorun kv'de değil, eşte zaten. Diğer kayin niye geziyor? Ben konu sahibin yerinde olsam çoktandir boşanmiş olurdum

Sizin yerinizde olsaydım yolculuktan iki gün önce çiğ patatesler yer ateşimi çıkarır bayram boyunca yatak döşek yatar bak vücudum artık bu strese dayanamıyor kocacım ne olur biraz bizi düşün diyip iki ağlar kocamı da vicdan azabından yerin dibine vururdum 😁

Ben size hizmetcisiniz demedimki.
Anne ya da kv gidildiginde kim kaliyorsa yasadigi yer oluyor ve temizlik yapilmasi gerekiyor bunu soyledim.

Digerleri gittiginde de dolayisiyla onlarda yasadiklari evi temizlesinler .
Elbette kimsenin cocugunun dokuntusunu toplamak zorunda degilsiniz, herkes kendi cocugunun dokuntusunu toplasin,
Yemek konusuda ayni sekilde el birligiyle yapilir, toplanir yikanir vs.

Kisacasi ben kv anne gittigimde yatip kalkip yiyorsam temizlerimde, bu boyun egmek degildir.
Yatıp kalkıp yediğimi zaten yapıyorum. Mesele bayram temizliği ve ayırım yapılması. İfade edemiyorum sanırım kendimi

Sorun kayinvalide değil zaten eşiniz. Gidemezsiniz dediğinde, burada evde oturmaya mı geldik, gezeceğiz elbette demesi lazım eşinizin. Temizliği tamamen size bıraktıklarında tepki gösterecek olanda eşiniz.

Şuan kayinvalidemdeyim, mutfağa yardım ediyorum, ama süpürge vs.yapılacağı zaman bile eşim yapıyor kendi evimizde de yaptığı gibi, esktra iş istese kayınvalidem benden eşim müsade etmez en başta çünkü kendi yapabilecek durumda. İlla yapılacaksa da kendi yapar özellikle.

Sizin yerinizde olsam gitmezdim. Eşiniz gitmek istiyorsa gitsin.
Eşim gittiğinde suyuu bile almaktan aciz davranıyor. Kv iyice pohpohluyor erkek adam iş yapmaz diye. Bizler köleyiz herhalde cehalet diz boyu

Esiniz nasıl sizin hakkınızda onlarla konuşuyor? Siz o kadar evlerinde iş yapacaksınız sonra arkandan konuşacaklar. Sizin yerinizde olsam gitmem bayrama fln ne konuşurlarsa konussunlar. Hem eşinizden ayrı kalmak da her ikiniz için düşünme fırsat olur
Aynen öyle bende ayrı kalalım dedim ikna olmadı

gidin. gittiğiniz gibi de 'ayyy annecim kaynımlarla görümcemlerle bilmem nereye gitmişsiniz, ne güzel yerlermiş, oohhh maşallah çok beğendik. biz de karar verdik. beyimle oraya gideceğiz şimdi. akşam yemek hazır olunca haber verin, o zamana geliriz.' deyin.

ertesi gün de kahvaltı sonrası yine gittikleri diğer yeri açın 'ayy annecim burası da çok güzel, bugün de eşimle oraya gideceğiz. akşam yemeğe geliriz' deyin.

ama tabii kocanızı da ikna etmeniz gerek
Canım arabamız olaa kendimize ait zaten hiç yğzlerine bakmam sabah çıkar akşam dönerim ama araba kpederin o yüzden elimiz bağlı keyiflerini bekliyruz. Köy yerinde arabasız hiç bi yere gidilmiyor malesef

Öğretmenim.Yeni evliyken beklediler ki karneyi dağıtalım , hemen köye gidelim, temizlik yapayım, hizmet edeyim, tarlaya gideyim, saçımı süpürge edeyim herkes rahat etsin.
İki eltim var, zamanında her gelmelerinde tarlasıydı işçisiydi yemeğiydi temizliğiydi hep yıkmışlar üstlerine . Hele ki büyüğü çok ezilmiş yine yaptığı onca şey kimsenin gözünde yok. Yüz versem alttan alsam eşimle birlikte ezilen biz olacaktık. İkimiz de öğretmeniz 2 ay tatilimiz var diye.
Şimdi eltilerimden biri adım atmıyor köye ,diğeri arada 1 gece kalıp annesine geçiyor , bıkmışlar. Durum böyle olunca kimse de bana birşey diyemiyor. Kayın validem de artık temizlikçi tutuyor.Bende 3-5 gün kalıp canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum. Yapmayın siz de .Bi süpürsün silin tozunu alın yeter.Onu evde de yapıyoruz zaten.
Gerçekten gelin kavramı gerçekten çok kötü yaa.İnsanın adını bile öğrenmeye tenezzül etmez, gelin diye hitap ederler. Sevmiyorum kocamın köyünü :63::63:
Helal oldun en güzelini yapmışsınız tavrınızı koyarak. Ben baştan hata ettim yüz verdim :(

Normal şartlarda tabiki oturulmaz ama 12 kişinin üst üste yaşadığı evde(tatil zamanı gelenler vs)bir kişi üstlenmez ev işini,yemeği,bulasığı vs.
Herkes gezerken konu sahibi evde oturup temizlik,yemek vb işlerle uğraşıyor bu sebeple hepimiz yapmayın diyoruz.
Zaten herkes sizin gibi düşünüp bir işin ucundan tutsa ortada sorun kalmayacak ama bu şartlarda kendi adıma söyleyeyim bende yapmak istemem.
Yoksa tabi ki,insan komşusuna gitse,tabağını,çanağını kaldırır mutfağa,kaldı ki aile büyükleri.
Konu sahibi yerinizde olsam gitmem, o sizin dedikodunuzu yapan,arkanızdan iş çevirip temizlik yapın diye sizi anasının evine sürükleyen,orada kapı dışarı çıkarmayan eşiniz de yiyorsa açsın boşanma davasını ama emin olun lafta boşanır o. İcraate gelince birşey yapamaz. Çok merakliysa kendi gitsin temizlesin annesinin evini,o hizmet etsin herkese.
Öyle oldu zaten işten gelince ben gidiyorum senin beni boşamana gerek yok dedim başladı mız mız yapmaya tamam istemiyorum gitmek filan geri çekildi ama aradan bi kaç saat geçti şimdi bana sataşıyor odaya girdim ışığı açtım diye ruh hastası filan diyip duruyor hıncını alamadı sataşacak da en son cinnet geçiricem o sularda dolaşıyorum...

Iyide gidisleri bayrama denk geliyor, temizlik illaki yapilicak, isleri bir kisinin ustune yikmak tabiki yanlis ama digerleri orda yokmus, onlarda olsaydi el birligiyle temizlikte yapilir, dolma vs de.

Iyi otursun o zaman konu sahibi, normal temizlik degil bu bayram temizligi daha agir ben yapamam desin..
Arkadaşım ben arapça filan mı yazıyorum da anlatamıyorum acaba derdimi merak ediyorum.
Bayram zamanı ablası eşime gidin diye emir veriyor benim eşimde kuzu kuzu gidiyo. Diğerleri bayram öncesi yada sonrası geliyor işten kaçmak gezmek için şimdi benim tek başıma yapmam ve geldiğim süreyi iş ile geçirip ben gittikten sonra herkesin dağ tepe gezmesi benim vicdanıma dokunuyor. peki siz olsaydınız sizin vicdanınıza dokunmaz mı merak ediyorum?

Ben oradayken de dolduruyorlar zaten arkamdan konuşurken yakaladım ve hiç bişey yokmuş gibi davrandılar hadsizler. Yani orada olmak yada olmamak çok bi engel teşkil etmiyor onlar için yapacaklarını yapıyorlar zaten.
Benzerlerini yaşadım zamaninda ben gitmemeyi tercih ettim .Cok da rahat ettim simdi 2 cocugum var yine gitmicem yine evimde kafa dinlicem gidip temizlik yapip sofra kurmanın anlami yok anca 2 cocuguma bakarım. Ev de misafir dolu oluyor.Esim gidiyor 3gun kalip geliyor ohhh mis.

Herkes "doldururlar adami" diyor. Eh adam zaten dolmuş. Ne fark eder? Karisini hizmetço olarak gören biri ile evli kalmak çokmu mühim?

Ben ne iş yapardim, ne asla oraya gitmezdim. Sorun kv'de değil, eşte zaten. Diğer kayin niye geziyor? Ben konu sahibin yerinde olsam çoktandir boşanmiş olurdum
Kayınvalidem bu konuyla aslında en alakasız kişi görümcelerim eşimi yönlendiriyor kendileri piyasada yok kaynımlarda öyle. Fedai seçilmişiz sanki. Eşimin kendini kullandırması ile alakalı gözünü açması gerek hata onun en çok zaten.
Doldururlar konusunda haklısınız telefonda bile yapıyorlar o işi yada orada olsamda farketmez tuvalete gittiğim arada bile dedikodum dönüyo. O yüzden umurumda değil doldursunlar hatta boşandırsınlar güle güle yani alsınlar başlarına çalsınlar kardeşlerini

Benzerlerini yaşadım zamaninda ben gitmemeyi tercih ettim .Cok da rahat ettim simdi 2 cocugum var yine gitmicem yine evimde kafa dinlicem gidip temizlik yapip sofra kurmanın anlami yok anca 2 cocuguma bakarım. Ev de misafir dolu oluyor.Esim gidiyor 3gun kalip geliyor ohhh mis.
Benimki yapışık ikiz gibi gidersem gider gitmezsem gitmez o beni rahatsız ediyo ailesinden kopsun demiyorum ki sadece beni alet etmesin kendini kullandırmalarına

Yaw benmi anlatamiyorum sizdemi bisi var bugun :KK70:

Bayramda veya normal zamanda kv evine gidip orda tatil ta da ziyaret maksatli bulununca 3 gun 5 gun 10 gun herneise kalininca, kalinan ev temizlenmezmi ??

Yemek yenecegi zaman hanim hatun gibi oturulurmu 😂😂 bendemi bi gariplik anlamiyorumki.
Gayet mantikli ve tek tek anlattim :KK70:
Bence sizde var bişey bugün. Bir senenin pisliğini bayram temizliği olarak temizletecekler kadına, kocası bilerek erkene bilet alıyor. Açık oldu bence gayet.

Eşim gittiğinde suyuu bile almaktan aciz davranıyor. Kv iyice pohpohluyor erkek adam iş yapmaz diye. Bizler köleyiz herhalde cehalet diz boyu
Eski konularını da biliyorum, bir ömrü eşinle geçirmek istediğine emin misin?

Çok gençsin ve eşinle yaşamak ruhen sana iyi gelmiyor, adam birçok konuda sıkıntılı. Elle tutulur bu evliliği devam ettirmene sebep olacak neyin var bilmiyorum ama en azından çocuk düşüme uzun bir süre.

Eski konularını da biliyorum, bir ömrü eşinle geçirmek istediğine emin misin?

Çok gençsin ve eşinle yaşamak ruhen sana iyi gelmiyor, adam birçok konuda sıkıntılı. Elle tutulur bu evliliği devam ettirmene sebep olacak neyin var bilmiyorum ama en azından çocuk düşüme uzun bir süre.
Ablacım sen her konumda böyle yorum yapıyorsun düşüncelerin için teşekkür ederim.❤️
Haklısın durmak için elimde kayda değer hiç bişey yok ama boşanamıyorum o detaya çok giremiycem yani böyle bir durumda da onun boşanmasını beklemek zorunda gibi bişeyim elime haklı bi kanıt geçmediği sürece. Zorunluluk var yani biraz.
Çocuk zaten düşünmüyorum hiç. Tedavi görüyoruz psikolojik.

Ablacım sen her konumda böyle yorum yapıyorsun düşüncelerin için teşekkür ederim.❤
Haklısın durmak için elimde kayda değer hiç bişey yok ama boşanamıyorum o detaya çok giremiycem yani böyle bir durumda da onun boşanmasını beklemek zorunda gibi bişeyim elime haklı bi kanıt geçmediği sürece. Zorunluluk var yani biraz.
Çocuk zaten düşünmüyorum hiç. Tedavi görüyoruz psikolojik.
Rica ederim ❤️

Özel sebebini bilmiyorum ama seni bu evliliğe mahkum edecek ne olabilir ki? Güvendiğin bir büyüğüne durumunu anlatsan mutlak bir çözüm yolu bulunacağını düşünüyorum.

Çünkü eşin seni kolay kolay bırakmaz sende bunun farkındasındır, senden ayrılsa da sağlıklı bir evlilik yürütemeyeceginin farkındadır. Sen onun ihtiyaçlarını karşılayan bulunmaz bir nimetsin ama o senin için öyle değil.

Back