Siz olsaydınız ne yapardınız ? / hayatımın seçimi...

Bastan asagiya yanlislarla dolu bir konu.
Netten biriyle gorusup, onun kaldigi pansiyonlara kadar gidip cinsellik yasamak hata.
Sen gelecegine, okuluna, isine baksana. Onun gittigi sehirden, universiteden sanane? Iliski yasamaya mi gidiyorsun, okumaya mi? 3 gun sonra ayilirsaniz Antep'te mutlu mesut mu okuyacaksin? Amacin gelecegin mi, ask yasamak mi? Once bunun ayrimina var.

Diger konu. Cok hayalperestsin. Ya da dunyadan haberin yok. 22 yasinda, universiteli adam hamilelik haberini alinca sevincten havaya ucacak hali yok. Tabii ki istemeyecek. Neyine guvenip ailesini karsisina alsin Allah askina? Yemegini suyunu ailesi veriyor daha. Senin de oyle. Neyine guvenip ailenizi karsiniza aliyorsunuz yani? Cinsel iliskiye girmek kisisel tercih de. Madem cocuk korkunuz vardi, korunsaydiniz. O isi yapmayi biliyorsunuz, bunun sonucunun hamilelik olabilecegini de kestiremediniz mi? Bir de yok en ileri gitmedik filan diye ince ince anlatmissin da. Yasamissiniz iste birseyler. Ha en ileri, ha sadece ileri. Orasi da komik olmus.

Sen gercekten de kim nereye cekse oraya gidecek, kolayca kandirilabilecek birine benziyorsun. Sana tavsiyem bir sure daha ailenin eteginden cikma. Seni yerler disarda. Oyle uzaklarda kendi basina okuyabilecek insan degilsin bana gore. Basina neler getirirsin, ne oyunlara gelirsin haberin olmaz.

Kendine bakabiliyor musun? Maddi bagimsizligin var mi? Yoksa ailen mi ihtiyaclarini karsiliyor hala? Once bir hayati tani. Cok kolay saniyorsun bazi seyleri. Hamilelik, bebek, bunlar oyun degil. Oyle herkesi karsima alirim da bakarim da diye bol keseden atmayla olmuyor. Erkek arkadasin oyle masum olmasa da bunlari dusunecek kadar mantikliymis en azindan. Sen de hayal dunyandan cik, biraz aklini basina al derim.

sevdeye katılıyorum :26:
daha yasın kücükkk

dikkatli ol hata yapmaa

Ailevi problemlerinden dolayı böyle hatalara sürükleme kendini daha cok gencsin ve önünde upuzun bir hayat var. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin arkadasım ben bunu anladım kötü ama sonuc bu maalesef. O yüzden büyük bir hatadan yanlıstan dönmüssün buna sükret, Allah hayatındaki insanın ic yüzünü görmen icin sana bir yol acmıs umarım anlamıssındır. Hamilelige, bebek sahibi olmaya, sevgiliye degil sınavına odaklan. Önce eline bir meslek al gerisi kendiliginden olur zaten.

Ya sanırım onun sebebi kendi ailemden kaynaklanıyor. Ben bizim evin içerisinde huzur olmadığı için hep kendi ailemi hemen kurup mutlu olmayı düşünen birisiyim hatta erkek arkadaşımın anne ve babasyla olan ilişkilerini kıskanıyorum öyle mutlularki.. Babası çocuklarına sahip çıkıyor annesi anneliğini yapıyor falan.. Bunlar bana çok yabancı gerçekten ev ortamında olmadığı için.. Bir an önce onun ailesinin içerisine girip bu duyguları tadmak istiyordum. hamile oldugumuda duyunca salak gibi mutlu oldum işte ailem olucak çocuğuma ben çok iyi davranıcam falan diye düşünmeye başladım..

Canim benim nerden anladim biliyor musun. Daha dogru duzgun tanimadigin birine bu kadar baglanman ailenden yana bi sevgi eksikligi yasadigini cagristirdi bana
Bi kacis arayisindasin sen
Ama emin ol annen seni seviyor
Belki ifade edemiyorlar ama emin ol Allah korusun basina bisey gelse sadece annen babn olur başında. .
Ilgisiz anne baba vardir ama sevgisiZ yoktur
Sevgisini ifade edemeyen anne baba vardir
Benimde annemle aram kotu konusmuyorum ama beni sevdigini biliyorum. Belki iyi annelik yapamadi ama benim icin canini verir.
Emin ol senin annende oyle.
Hem farZet ki sevmiyorlar seni
Sen kendini sev sen kendine deger ver
Ayaklarinin uzerinde dur
Inan ki kendinden baska kimseye ihtiyacin yok
Sakin ola da antebi yazayim fln da deme
Yarin obur gun ayrilirsiniz bin pisman olursun
Sadece kendini dusun ok

Rabbim sana bir işaret göstermiş bence.. hiç düşünmeden ayrıl derim ben. adam gibi adam değilmiş ki sana böyle bir tepki vermiş. Çözüm yolu bulmayıda düşüneblirdi ama o hemen aldralm başıma bela almayayım moduna girmiş. Yazık yaa ne diyim.

Tabi ya,katılıyorum.Bir an ben paralel bir evrende mi yaşıyorum diye düşündüm.Benim kızım sınava çalışmak yerine elin herifleriyle buluşacak öyle mi? Bacaklarını kırar eline veririm.Çocuk çok da iyi laflar etmiş,hayret bir şey ya.

Son düzenleme:

Yanlıs anladınız..Pansiyona yanına gidip cinsel ilişkide bulunmadıkk o kadar küçük düşürmem kendimi . Bu ay annem ve kardeşim babam beraber bi akraba ziyaretine gitmişti o sırada da erkek arkadaşım gelmişti oturduğum eve yemeğe çağırdım ( ki bundanda annemn haberi vardı ) eve yemeğe geldiğinde bi yakınlaşma oldu. yatmadık ama olsaydı söylerdim zaten bu kişisel tercih meselesi dediğin gibide.. neyse bakamıyorum kendime maddi bağımsızlığım falanda yok.. ama böyle oturup dertleşip konuscagım kimsede yokki akıl danışayım.. hayal dünyasında fazla dolasmısım sanırım

aman tatlım hayatının hatasını yapma :26:
insanın ailesi gibi yookkkkkkkkkkkkkk

Bence sen okumaya onun yanına gidersen şimdi olmayan hamilelik durumu o zaman olacak. Uzak dur, sevgilin hiç olgun bir insan değil

20 yaşında ne aşkı yahu. Sen bu adamı bırak okuluna bak. (Gerçekten öyle bir şey varsa)
Bir de gebelik testinde çift çizgi çıktığında yanılma payı sıfıra yakındır. Ben senin doğruluğuna da emin olamadım hiç..

Haklısın şimdi düşündümde bencede o eksiklikten kaynaklanıyor bu kadar çabuk bağlanmam hemen güveniyorum hemen hayatımı feda edicek kadar seviyorum..
Ama bu olay gerçekten kendime gelip sirkelenmemi sağladı çok hayal dünyasında yasıyormusum :) yorumlarınız sayesinde azda olsa kendime geldim gerçektende ve beraber olduğum insanın benden önce hayallerinin hedeflerinin olması beni sonraya atmış olması beni ne kadar yıpratsada gerçeği görmemi sağladı.. verdiğim değeri hak etmiyormuş demekki

Haklısın öyle olması gerekiyor . Ama ben önce onu düşünüyordum sonra okulu .. Onun için dershanede yaptığım devamsızlıkları söylemiyorum bile..
Ama hak etmiyormuş.. Ve zaten hamile değilmişim .

Canım üni oğrencisi bir erkek arkadaştan böyle bir sorumluluğu üstlenmesini nasıl beklersin bu onunda seninde eğitim hayatına sekte vurmaktan başka bir şey değil ,ayrıca şunada takıldım eğitim hayatına erkek arkadaşının memleketinde devam etme amacın ne? 2 gün sonra diyelim ayrıldın 4 yıl orada kalıp uni hayatını bitirebilecek misin? Ayrıca erkek arkadaşının tepkisine hiç şaşırmadım senin tepkine daha çok şaşırdım ,bekarsın ve maddi özgürlüğün yok çocuk doğurmak için uygun şartlara sahip değilsin ,saygılar...

Ey maşallah ortada doğru düzgün bişey yokken hamile olduğuna seviniyorsun ne garip üstelik daha 1 senelik bir ilişkide 4sefer gördüğün adamdan negüzel hamileyim hadi evlenelim üzgünüm ama böyle bir hayat yok arkadaşım çocuk daha okuyor nasıl evlenip o ćocuğa bakmayı düşünüyodunuz bizim evimiz var eşimiz doğru düzgün işi var zor geçiniyoruz pembe gözlüklerini çıkarsan senin için iyi olur

Ve sınava 3 hafta kala karsıma çıkması bu gerçekten büyük bi şans kesin diyodum yanına gidicem tek tercih yapıcam başka yer yazmam diyordum ve bu olaylar oldu rabbim gerçekten görmemi sağladı.. Birde bana karsı anlamlandıramadığım seyleri var mesela antepe senin yanına gelicem ünvrsteye o yüzden sınava çok çalışıyorum dediğimde bana" benim için geliyosun sanki tek. Okumak için geleceğin için geliyosun " diyor hani sanki ben onun yanına gittiğimde..Ayrılık vs gibi bişe olduğunda.. Benim içinmi geldin okumak için geldin buraya demek için yerini yapıyor gibi gelmeye başladı bana

Son düzenleme:
cocuk hakli bence sonucta seni ne kadar taniyor ve ne kadardir berabersiniz hamile olma ihtimaline sevinicek hali olabilirmiydi sence?akli basinda hicbi erkek sevinmez kiz arkadasinin hamile olma ihtimaline.
ailelere nasi aciklanir vs vs dusunmustur ki,hakli.
bu arada bence onun icin gaziantepe felan gitme.gaziantepteki unıv ne kadar iyi olabilirki? egitimin icin daha iyi yerler dusun,hele bu cocuk icin sakin gitme millet nisanliyken birbirini birakiyor sonucta

4 sefer görmedim ... 4 kere birbirimizin sehirlerine geldik ve her gelişimizde 4-5 gün beraberdik sabahtan aksama kadar. O kadar görmüş olsam bu kadar bağlanamamki zaten :S o bana şöyle söyledi ileride evlendiğimizde bana hamileyim diye haber verdiğinde nasıl seviniyorum o zaman gör şimdi nasıl seviniyim daha okul var babamın eline bakıyorum dedi.. ben bunları algılayamadım çok duygusal yaklasmısm simdi anlıyorum

Hahaha yazdıkların beni çok güldürdü. Bended20 yaşındayım fakat bu güne kadar senin gibi saf düşünmedim

konuyu neresinden tutsam elimde kaliyor.

1. sevgilin orda diye daha iyi bir yeri kazanabilecekken gaziaptepte okumak istemen hata
2. (bence) daha dort kere gordugun adamla o kadar yakinlasman hata
3. 20 yasinda boyle bir sorumlulugun altina girmeye hazir olman hata
4. sevgiline soyledikten sonra bariz bicimde seni bu sorumlulukla birakip kacacak adamla hala konusuyor olman hata
5. hala daha gaziantep'e gitsem mi diye aklindan gecirmen bile hata

hamile olsaydin en mantiklisi cocugu aldirman olurdu ama sevgilinin bunu sana soyleme bicimi ve sorumluluktan kacmaya yer aramasi sana bazi sinyaller vermeli.

Ben senin yerinde olsam adamin telefonlarina falan cikmazdim.

Bunlarla ugrasacagina adam gibi dersini calis dogru duzgun bir universite kazan, orada bulursun sevgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…