• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? / hayatımın seçimi...

18 yaşındayım,üniversiteye hazırlanıyorum bende.
Sevgilimle yaşadıklarınızı yaşasam,bir an hamile olduğumu öğrensem,karnımı tutup "bu muymuş annelik" demek yerine ailemin yüzüne nasıl bakarım onu düşünürdüm.
Sevgilimden de bana ve bebeğe sahip çıkmasını beklemezdim. benim daha mesleğim yok,sevgilim baba eline bakıyor,"bana ve bebeğime sahip çıkmadı,bana değer vermiyor" diye sızlanmazdım. Çünkü olması gereken bu.
Bak bende ailem tarafından pış pışlanmadım hiç. Annemin saçımı okşadığını bilmem. Sevgi,saygı yoktur. Ama kendimi boşluğa da atmam.
Önce bir meslek sahibi olmak amacım. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak. Ama gerçekten durmak.
2 yaş büyüksün benden sadece. Seninde tek amacın bu olmalı. Gideceksen o şehre kendin için gitmelisin. Sevgilin için değil.
Ayrılınca ne olacak? Nasıl güvenebiliyorsun ki? İnsanlar 10 yıllık eşlerini tanıyamıyorlar.
Bu kadar çocukça şeyler düşünme. Yapmışsın bir hata,tekrarlama. hem kendini hem de ilgisiz de olsa sana karşı aileni üzersin.

Bugün cumartesi.bizim buralarda sağlık ocakları hafta sonu tatildir.o yüzden bugün nasıl kan tahlili yaptırmış merak ettim.

Hem bakire olup hemde nasıl hamile olduğunu düşünebiliyorsun? Ben mi çok cahilim yoksa yeni bir Meryem Ana vakası mı?

Saçmalardan seçmeler..
Elin adamıyla internetten tanışman hata...
Ona göre üniversite yeri seçmeyi düşünmek hata....
Onunla buluşman hata...
Hata üstüne hata.
Sonuçta iyi niyetini asla bilemezsin,organlarını çalıp atsalardı bir köşeye ne olacaktı Allah aşkına? Ne cesaret?
Çocuk çok da iyi etmiş,neden evlensin gencecik yaşında? .
Okul yerine uğraştığın şeylere bak:19:
Kardeşim sen iyi misin ?
Hamile olmayı kaldırıp kürtajı kaldıramamak da ayrı komedi.
Senin çok ciddi bir tedaviye ihtiyacın var,yoksa nereye çekseler oraya gidersin.
Antep e giderken ailene ne dedin?

18 yaşındayım,üniversiteye hazırlanıyorum bende.
Sevgilimle yaşadıklarınızı yaşasam,bir an hamile olduğumu öğrensem,karnımı tutup "bu muymuş annelik" demek yerine ailemin yüzüne nasıl bakarım onu düşünürdüm.
Sevgilimden de bana ve bebeğe sahip çıkmasını beklemezdim. benim daha mesleğim yok,sevgilim baba eline bakıyor,"bana ve bebeğime sahip çıkmadı,bana değer vermiyor" diye sızlanmazdım. Çünkü olması gereken bu.
Bak bende ailem tarafından pış pışlanmadım hiç. Annemin saçımı okşadığını bilmem. Sevgi,saygı yoktur. Ama kendimi boşluğa da atmam.
Önce bir meslek sahibi olmak amacım. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak. Ama gerçekten durmak.
2 yaş büyüksün benden sadece. Seninde tek amacın bu olmalı. Gideceksen o şehre kendin için gitmelisin. Sevgilin için değil.
Ayrılınca ne olacak? Nasıl güvenebiliyorsun ki? İnsanlar 10 yıllık eşlerini tanıyamıyorlar.
Bu kadar çocukça şeyler düşünme. Yapmışsın bir hata,tekrarlama. hem kendini hem de ilgisiz de olsa sana karşı aileni üzersin.
Insallah hep boyle devam edersin canim cok aklin basinda yasina gore cok olgunsuN

Dimi yaaa samsun antep arasi kac saat surer

Yanlış yapıyorsun ileride çok pişman olucaksın... Sakın daha fazlasını yapma.geleceğini mahvetme.. Ilk işin mesleğini eline alıp ekonomik özgürlüğüne sahip olmak olsun. Sonrası zaten gelir.. Onun da gerçek yüzünü görmüşsün zaten.. Senin yaşında onun yaşıda daha çok genç ve bu yaşta evlilik düşünen bi erkek yoktur bence.. Ne edersen kendine edersin..

Annem erkek arkadaşımı tanıdığından izin verdi 2 gün kaldım . Haberi vardı yani gizli bise yapmadım..
Ve burda yorum yapan çoğu kişiye çok sey borçluyum şuan resmen kendime geldim.. Öyle haklısınızki hiç bu açıdan bakmamıştım olaylara :)
Şu üzerimdeki duygusallığıda atsam iyi olucak .. :)

Hem bakire olup hemde nasıl hamile olduğunu düşünebiliyorsun? Ben mi çok cahilim yoksa yeni bir Meryem Ana vakası mı?

Şöyleki sadece çıplak sevişme oldu ..Ben baslarda şüphelenmiyordum zaten fakat 10 gün geçince insan ister istemez tedirgenlesiyor. Ve internetten araştırdım baya bu konuyu erkekten gelen zevk suyu dediğimiz sey bile sperm içeriyormuş... Kız bakire olsa bile kızlık zarından spermler geçebiliyormuş.. Falan .. Tabi bu ihtimaller hep %10 falan ama bi ihtimal genede.

Kusura bakma ama senin düşüncendeki küçücük kızları dizime yatırıp dövesim var =))

20 yaş nedir daha, bir dur bakalım, hayatını bir kur, bir bas ayaklarının üzerine. Annelere saygım sonsuz ama seni o kadar yola, sevgilinin yanına nasıl gönderdi aklım almıyor.

Erkek arkadaşın aslında sana gereken cevabı vermiş fazlasıyla, yerinde olsam bundan dersimi alır, bu işlerden uzak durur, okuluma bakarım

Şöyleki sadece çıplak sevişme oldu ..Ben baslarda şüphelenmiyordum zaten fakat 10 gün geçince insan ister istemez tedirgenlesiyor. Ve internetten araştırdım baya bu konuyu erkekten gelen zevk suyu dediğimiz sey bile sperm içeriyormuş... Kız bakire olsa bile kızlık zarından spermler geçebiliyormuş.. Falan .. Tabi bu ihtimaller hep %10 falan ama bi ihtimal genede.
Lutfen ailenin disinda bi sehre okumaya gitme sen :(
Hakkayen nereye cekilsen gidecek bi durumun var

Konu umarım gerçek değildir gerçekse de aklını başına toplaman için zaman gelmiş de geçiyor.
Adam gayet mantıklı yaklaşmış. Evet ne sanıyordun e hadi o zaman evlenelim demesini mi?
Okul devam, iş yok, düzen yok ama ben annelik duygusunu tattım hem de bakireyim?
Şu bakirelik olayını bir zardan ibaret görme lütfen.
Aynı yaştayız ve ben oldu da o çift çizgiyi gördüğüm an yere yığılıp kalırım herhalde. Senin de mutluluk değil bunu yaşaman gerekiyordu.
Zararın neresinden dönersen kar.. Sınav şansını en iyi şekilde değerlendirip okumak varken daha tanımadığın adam için ailenden o kadar uzağa gitmeyi düşünme bence.
Umarım üzerindeki duygusallığı hemen atar, sana güvenip bilmem kaç saatlik yola yollayan ailene karşı mahcup olmazsın.

ah ah ahhh...
millet bide erkek arkadaşını haklı çıkarmış....kuzum hata yapmışsın günah işlemişsin tevbe et tekrarlama böyle şeyleri Rabbime sığın evlenmek çocuk sahibi olmak en doğal hakkın ama bunu kirli bi yoldan elde etmeye çalışma.bence 20 yaş öye küçük bi yaşta değil evlilik için
eğer böyle günAHA girme durumun varsa inş uygun birisiyle evlenipte okuyabilirsinde.
erkek arkadaşın olan şahısta hiçte haklı falan değil madem çocuk sorumluluğu alamam diyo neden böyle şeyleri yapıyo her haltı yerken yaşı müsait öğrenciliği ana baba parası yemesi normal sorumluluk almaya gelince bahaneler üretiyo.gerçek yüzünü görmüşsün bu şahsın 2. defa güvenmek aptallıktan başka bişey değil.kesinlikle ilişkini kes
kendine gel sınavına çalış inş hayırlı bi bölüm kazanıp düzgünce okur mesleğini eline alırsın.biriyle çıkmak yakınlaşmak gibi hayallerinde olmasın.oluncada sonuçlar malum ortada .düzgün bi insan çıktığında zaten evlenemden böyle şeyler senden talep etmez.akıllı ol RAbbime sığın dua et..

Sacmalama gozunu seveyim
Adam hakli . Daha okuyor neyle nasil bakacak o cocuga
Turk filmlerinde ki gibi degil hayat
Tatlim daha cok kucuksun
Bi ablan olarak konuşuyorum bak
Ahmet gider mehmet gelir senin gelecegin hepsinden daha onemli
Hangi ili yazacagini degil hangi bolume gidecegine sana nerenin daha iyi is imkani sağlayabilecek bunu dusun
Bide cesaretine hayran kaldim 26 yasina giriyorum esimi uc yildir taniyorum bir yillikta evliyim
Hala bebege cesaret edemiyorum
Seni tebrik ederim :)

Evet ya! Bende evliyim, 28 yasindayim. Ben simdi hamile kalsam benim bile ilk düsüncem aldirmak olurdu.
Daha maddi durumumuz yerinde oturmadi, birbirimize ne kadarda sevsek, evliligimiz yerine oturmadi.

Bence konu sahibi cesaretten daha çok hayalperest. Bir çoçuk büyütmek herseyi birak, ne kadar pahali biliyormusunuz? Ne kadar zor? Geceleri uyukusuz geçirmek,.. ve en önemlisi hayatin bu yasta sönmüs olacak. Üniversite hikaye olmus olacak. Artik git diplomasiz is ara,..

Yani demek istedigim o erkek çok ama çok hakli. Bak kendisi diyor, ben çoçuguma kendim bakmak istiyorum, babamin parasi ile degil. Son derece mantikli ve realist bir yaklasim.

Ayrica konu sahibine sesleniyorum, fazla hayalperest olma, hemen çabuk insanlara güvenme. Daha bu çoçuk ile yeni tanistin ve bütün hayatini bile ona karsi yönlendirmeye çalisiyorsun. Önemli olan iyi bir bölüm okuman, kendi ayaklarin üzerinde durman. Yani üniversiteye, bölümü felan erkek arkadasina göre seçmen lütfen. Bak ilerde pisman olacaksin. Daha 20 yasindasin, daha çok tanisacagin insanlar var, yani bu yasadigin iliski evlilik ile sonuçlanacagini sanma. Bunun garantasi yok canim.

Ve sınava 3 hafta kala karsıma çıkması bu gerçekten büyük bi şans kesin diyodum yanına gidicem tek tercih yapıcam başka yer yazmam diyordum ve bu olaylar oldu rabbim gerçekten görmemi sağladı.. Birde bana karsı anlamlandıramadığım seyleri var mesela antepe senin yanına gelicem ünvrsteye o yüzden sınava çok çalışıyorum dediğimde bana" benim için geliyosun sanki tek. Okumak için geleceğin için geliyosun " diyor hani sanki ben onun yanına gittiğimde..Ayrılık vs gibi bişe olduğunda.. Benim içinmi geldin okumak için geldin buraya demek için yerini yapıyor gibi gelmeye başladı bana

Canım sen herseyi cok detaylı dusunuyorsun sanırım. Bırak Allah askına hıcbırsey ınsanın kendısınden ve geleceğınden onemlı olamaz. Onune bak sen onu dusunme.

Hemen buluşmadım tabiki direk yargısız infaz etmişsin ama 3-4 ay kadarda arkadaş kaldık ve ilk buluşmamızda güven olmadığı için herkesin olduğu cafe ortamlarında görüştük sonra her ay yanıma geldi zaten.Zamanla güvende oturdu internnette sadece piskopat insanlar yok..Bence sen çok müge anlı izliyorsun :)

vala yazacaklarım biraz agır olacak ama k.b kardesm yazık erkk milletine güven olmz sen bence aynı sehrr gitme seni kullanıp kullanıp atat dımdızlak kalırsn bu nasıl bi güvenayı göze alacak kadar o tırsık sevgiliden koca olmz bence sen pekte ewleneceörünmüo sen tabi uzaktn bnm için gelio die minnet duyup bu kadar yakınlastn erkkler kolay sahip oldugu kızları almzlar

Evet ya! Bende evliyim, 28 yasindayim. Ben simdi hamile kalsam benim bile ilk düsüncem aldirmak olurdu.
Daha maddi durumumuz yerinde oturmadi, birbirimize ne kadarda sevsek, evliligimiz yerine oturmadi.

Bence konu sahibi cesaretten daha çok hayalperest. Bir çoçuk büyütmek herseyi birak, ne kadar pahali biliyormusunuz? Ne kadar zor? Geceleri uyukusuz geçirmek,.. ve en önemlisi hayatin bu yasta sönmüs olacak. Üniversite hikaye olmus olacak. Artik git diplomasiz is ara,..

Yani demek istedigim o erkek çok ama çok hakli. Bak kendisi diyor, ben çoçuguma kendim bakmak istiyorum, babamin parasi ile degil. Son derece mantikli ve realist bir yaklasim.

Ayrica konu sahibine sesleniyorum, fazla hayalperest olma, hemen çabuk insanlara güvenme. Daha bu çoçuk ile yeni tanistin ve bütün hayatini bile ona karsi yönlendirmeye çalisiyorsun. Önemli olan iyi bir bölüm okuman, kendi ayaklarin üzerinde durman. Yani üniversiteye, bölümü felan erkek arkadasina göre seçmen lütfen. Bak ilerde pisman olacaksin. Daha 20 yasindasin, daha çok tanisacagin insanlar var, yani bu yasadigin iliski evlilik ile sonuçlanacagini sanma. Bunun garantasi yok canim.

Sizinde mi maddi durumlar sıkıntı canim

Internetten tanisip cok güzel evlilik yapanlarin varligi malum, bu konuya deginmiyorum bile, bu devirde kisileri internetten tanisti diye yargilamak anlamsiz olur. Ne zaman yargilanir, internetten tanisip 1-2-3-4 yil hic yüzyüze görüsmeden iliski sürdürdügünü sananlar yargilanir, "aklini basina al" denir.

Konu sahibinin sevgilisi 2 ay araliklarla Gaziantep`ten Samsun`a gelip gitmis. Daha ne olsun?

Yalniz icindeki bosluklari onunla tamamlamaya kalkarsan yanlis yaparsin. Bir kere 22 yasinda bir üniversite ögrencisi elbette baba olmaya hazir olmaz. Olmamali da. Bir bebegin büyüsü elbette harika ama o cocugu yetistirmek icin gerekli maddi ve maddevi ortam saglanmadiktan sonra? Yani bebek olsa, aileler birbirine girse, cocuk hem okuyup hem calismak zorunda kalsa? Ki aile gecindirmek icin okulu birakmasi gerekir büyük ihtimalle. Nasil huzurlu olacaktiniz ki? Bence sevgilin mantikli davranmis.

Fakat cinsel yakinlasmalardan kacinmaniz gerekir, sorumlulugunu alamayacaginiz seylerse, kacinmaniz en sagliklisi. Sorumlulugunu alabilecek olsaydiniz, o zaman cinsellikle ilgili tercihinize de kimse karisamaz diye düsünüyorum.

Diger konu da onun okudugu yere gitmeniz. Bence daha iyi bir yere girebilecekken oraya giderseniz, yazik edersiniz. Hayattaki hedeflerinizden taviz vermeyin, cünkü yasiniz genc, bir ayrilik oldugunda pisman olabilirsiniz. Yok puaniniz zaten o üniversiteye ve sectiginiz bölüme uygunsa, tercih sizin. Gidebilirsiniz elbette ama "O olmasa da, ayrilsak bir gün, yine orda okumak ister miydim?" sorusunu kendinize yürekten cevaplayin.

Sizinde mi maddi durumlar sıkıntı canim

Evet, is ariyorum su siralar, issizim. Ki bu tek neden degilki. Biraz daha evliligin tadini çikarmak istiyorum.
Bilmiyorum, bir bebek benim için çok büyük bir sorumluluktur. Onu yetistirmek, kendi ayaklarini üzerine durabilen,
mutlu biri olmasi için didinmek. Ben daha bu sorumlulugun altina giremiyorum sanirim. Yani maddi durumumuz el verse
bile, bence su an halen bebek düsünmezdim.

Sacmalik....
Erkek arkadasin Bebek konusunda bence sonuna kadar
Hakli , daha okuyosunuz ..
Evlj degilsiniz yasiniz bebek sorumlulugu alacak yasta degil..
Yani bir olumlu yön goremedim ben ...
Sen fazla duygusal davranmissin sanirim..

Erkek Arkadasinin Tavrina Gelince..

Gercekten onun ciddiyetini ve dusuncelerini anlamak icin iyi
bir test olmus bu hamilelik durumu. .
Allah sana onun gercek yuzunu gor diye , firsat tanimis.
diyelimki gercekten hamilesin , ve bu adam seni yari yolda
Birakicakti.. bu demek oluyor ki , bu adam sana asla sahip cikmayacak. Ve gercekten sevmiyor...

Back