Siz olsaydınız napardınız?

Amin Allah razı olsun. Yukarda arkadaş yaşadığı tecrübeden bahsetmiş inanın aynısını bende yaşıyorum. Öyle zor zamanlar geçirdiler ki hep yanlarındaydım büyüklerimin.Ama onlar hep beni yarı yolda bıraktılar. Abim hastane kapısna kadar arabayla götürür içerdeki bütün işlemleri ben yaparım aynı bir taksici gibi. Dr gider özele annemden parasını alır. Maaşı çok iyidir halbuki. Ablam çocuklarım diye şimdi kenarda önceden de evliyim ddiye çocuğum ufak diye kenrdaydı evim 25 dk metroyla mesafede onunla ve o bir kız kardeş.o halden anlamalı insanın öyle bazen buhramları oluyor ki anlatamm geçmişte yaşanmışlıkları birikimleri. Babam hastaykende aynısı oldu. Gerçekten çok dert ettim kendime ama artık bir yerden haykırmalıydım. Yüzlerine söylesem bakmasadın,zor mu geliyor bakmak oluyor, abime hiç gitmedi gitmekte istemiyor ablama gitti duramadı, bizim yüreğimiz kalkık sen burda ölürsen bizim yüreğimiz daha çok kalkçak, bizim evde erkek mi var seni taşıycak aşağı indircek gibi lafaları işitince annem gitmek istemedi bir daha ona hastalandı taksiyle 15 dk evindeydim trafik olduğu halde Beni anlayan insanlar varmış hepinize çok tşk ederim

Sizin adınıza bende çok üzüldüm şimdi. Allah a havale etmek en güzeli ben inanıyorum ki bu dünya gelip geçici, gençlik geçici, sağlık geçici acaba bunun farkındalar mı?

Anne-baba tamam da sanki sülalede bu görevi diye üstlenmiş gibisiniz...
Dayınıza da bakmışsınız, halanız hasta diye ablanızı çağırıyorsunuz vs..
Bu kadarı herhangi bir insan için çok çok fazla..
Kendinizi bu şekilde yıpratmayın.

Dayım zihinsel engelliydi bizimle kalıyordu annem bakıyordu. Halama gelince kolu kırılmış uzak yerden diğer halama gelmiş gidip görmek istedim ablam sözde cmtesi gelicekti.maksat onun gelip benim halama gitmemem değil onun davranışı sarf ettiği sözü gitmesemde olur aranır tlfnla

Anladım... hepsi için çok geçmiş olsun.
Ablanızın davranışı kabul edilebilir değil.
Anneniz için de üzüldüm, diğer iki evladı tarafından boyle bir durumda görmezden gelinmek çok zor olsa gerek.
Sizin yapacağınız bir şey Yok maalesef.
Ablanızın da çok sağlam bir psikolojisi olduğunu düşünmüyorum.
Yaşadığı şey boşanma değil, kayıp.
2 çocukla hayatta kalmaya çalışmak zor, bir de bu çocukların babalarının artık hiç bir zaman gelmeyeceği daha zor...
tüm bu buhranla boğuşurken bir de hasta anne hayatına tuz biber oluyor demekki...
Yaptığının haklı olduğunu savunmuyorum yanlış anlamayın... sadece sağlıklı karar almıyordur, siz üzülmeyin diye söylüyorum.

Reactions: KV_
İnanın onun için elimizden ne geliyorsa yaptık ailecek o herkesi kırdı geçirdi çocuklar sevgiden benim evimden çıkmazlar eniştelerinin tepelerinden inmezler psikolojik destek deseniz onu bile gördü zamanında.hayatı inanın dolu dolu yaşıyor o gezme o arkadaş o toplantı aştı eniştemin yasını çoktan.eniştemin akrabasıyla tüm bağları kopardı, abimle tüm bağları kopardı baba gibi destekken ona karşı anneme olmasa da yetim hakkı diye bişey vardır bilirsiniz ben derim sadece ben çocukları doğurmadım süt vermedim ama emin olun sahip çıktım çıkarımda. Sizce bu onun şımarması değil mi ona anneye bunu yapmaya hakkı verir mi? Yiğenim geçen sünnet oldu hast eşim işten izin aldı başına gitti erkeksiz kalmasınlar diye ben annemle ilgilendim düşünün artık sizce destek olan bir aileye kardeşe yapılır mı? Sağlıksız düşünce mi işine gelmemezlik mi? Evlenince anladım onun yaşadığı sıkıntıyı zorluğu eğer ben anlamıyorsam bu lafımdan anlamışsınızdır.

Allahim annenize sifa versin gecmis olsun.
O ablayi artik yok sayin, ama bu konuyada deginmeyin surda sayili gun varken. Ikinizde uzulursunuz.
Annenizin elinde olanlara zaman harcayin, olamayanlara degil. Bu hem size moral olur hemde annenize. Ornegin akrabalara gidip eski gunleri yad etmek. Ornegin gezmelere gitmek..

Amin Allah razı olsun. Malesef annem yürümekte zorluk çekiyor yatakta geçiyor zamanı ama evimize gelenim çoktur onu ziyarete oda ona moral oluyor bir nevze

Şöyle düşünün anne duası alıyorsunuz.
Hiç kimsenin bilmesine gerek yok anlamasına da Allah görüyor.
İnsan yükü ağırdır. Rabbim sınavınızı kolaylaştırsın.
Hiç dert etmeyin bence
Ne atarsan aşına o gelir kaşığına

Hiç zorlama bence annen kalsın rahat ettiği yerde abla ya yazık benm annem de kanserden öldü 48 yasindaydi daha ne yapacagimizi bilemezdik cok ağrıları vardir şimdi gönderme bir yere Allah rızası için bakıyorsun sonuçta

Kanser hastasına bakmak çok zordur gece uyumaz ağrıları son noktadadır uyku ilacı alır morfin alır gece WC ye gideceğinden düşer sen uyumak zorundasın anne ye bu kişi anneye hasta olan kızım çok yoruldu diyip de seslenmez. Yemek yedirmek için 1 saat ugrasirsin ben 3 gün uyumadgim biliyorum hastanede artık hemşireler geldi bizim oraya git biz durucaz başında dedi o kdr kolay insan desteksiz olur mu birde Allah muhafaza felç gecirdiklerinde ne kdr zor oluyor iki kişi zor idare ediyorsun dışardan bakildigi gbi değil bende yeri geldim biri gelsin artık diye isyan ettim hayırsız evlat mı oldum arkadaşın kızdığı yardım etsinler en azından kötü birşey yok

Çok doğru söylediğiniz. O arkadaşın yorumu çok iğrenç.

tam anlamadım; kim kime 'zor mu geldi' dedi?

gerçi çok ta önemli değil. destek beklemeniz gayet normal ama maalesef beklediğiniz desteği ablanızdan görmeyeceksiniz. Allaha havale edin ve annenize bakmaya devam edin.

Allah sabır versin

Allah sizden de eşinizden de razı olsun. diyecek bişey bulamadım...

Çok doğru söylediğiniz. O arkadaşın yorumu çok iğrenç.

Allah sizden de eşinizden de razı olsun. diyecek bişey bulamadım...

+1

Benim annemi gönderme gibi bir düşüncem asla yok böyle bişeyi düşğnmedim bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…