• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Elwing6

"Cok üret,az tüket,basit yaşa"
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
4.874
8.221
108
Hamileligimin 8.ayinda annem felc gecirdi konusamaz ve yuruyemez haldeydi..doguma 1 hafta kalana kadar hastanelerdeydim anneme baktim evlenmemis bir teyzem var onunla. bu arada 6 kardes annemler..senelere yetim kalinca onlari buyutmus okutmus en son kendi evlenmis..38 yasinda beni dunyaya getirdi.. benimse kardesim yok..
Eylul ayinda benim dogum oldu..kardesler arasi bag o kadr guclu ki annemi bana birakmadilar..bakan 2 teyze bekar ve biri cok saldirgan bu surecte babamla kavga ettiler ve biz bakicaz deyince sartlarda oyle uygun olunca babamda onlara birakti..kizim dogdu 4aylik oldu..bu arada hastaligin baasinda bile hamile halimle ben bakarim dedim..bu surectede teyzemin bakan benim istediimi soylerim yaparim tavirlarina magruz kaldik cunku..hastaneede annemi gostermemeler babami suclamalar hakaretler vs vs...o zaman hep sen kucuk cocukla nasil bakacaksin densede doguma gidecegim son gune kadar baktim anneme..ve almak istediimi belirttim.
Suan 2 bekar teyzem bakiyor.dün goruntulu aramislardi zaten seni gondericem yanlarina falan diyo anneme..annem konusamiyo tabii..en sonunda "sen de anneme bakayim demiyosun anne senin annen babanin karisi" dedi..şoka ugradim kucagimda kucuk bebegim ne diyeceimi sasirdim..daha once kac kez alicam dedigimde 10kisi birden aradi yapma etme diye ne diyosun sen dedim..annemede haftasonu seni gelip alicam dedim..kapadim telefonu.pesine diger teyzem ariyo..yapma o deli cok yoruldu ne dedigini bilmiyo az daha sabret baharda havalar guzel olur alirsin o zaman falan diye yine gecistirmeye calisiyo..benim onumu kesmeyin ben ne yapayim siz soyleyin dedikce o cok yiprandi ama emek verdim vermem diyo simdide falan demeye basladi..kimseye soyleme (babamdan cekiniyotrlar annemi alirsa kimseye gostermeyecegini soyledi)..
2gundur icim icimi yiyor..anneme bakamamanin vicdanini zaten yapiyorum bir yandan 4 aylik bebegimle kaldirirmiyim diye dusundukce bir yanim her gun moral bozulmasindan iyidir diyor..
Gülemiyorum,gezemiyorum,hicbir sey iyi gelmiyo sanki yanimda olsa daha vicdanim rahat olacak..babamda gelir geciniriz derken esimle aram ne olur evliligim ne olur diye dusubuyorum(esim en basindan beri alalim annemizi genciz bakariz biz diyor)..
Kendi evimizde bakici tutup bakilsa icim rahat etmez oylede..inanin bilmiyorum..
6 ay oldu annem konusamiyo ve biri koluna girerse adim atmaya basladi 70 yasinda..daha oncede sormustum var mi felc gecirip duzelen ?
Siz olsaniz ne yapardiniz ? Belki cesarete belki akla cok ihtiyacim var

teyzenizin iyi baktığından şüpheniz yoksa almayın bu süreçte. hem 4 aylık bebeğe hem annenize bakmanız çok zor.

teyzenizin iyi baktığından şüpheniz yoksa almayın bu süreçte. hem 4 aylık bebeğe hem annenize bakmanız çok zor.
Fiziksel olarak evet ama psikolojik olarak esini bile goremiyo dusunun..babama bir sey soylerken digerlerine bakiyormus..goruntulu konusurkende bakalim kim benim gibi bakacak sana falan diyr alt msjlar veriyo kadina

Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Teyzelerinizin söylediği çok büyük ayıp. Düşmez kalkmaz bir Allah derler..
Benim çocuğum yok, hiç yeni doğmuş bir bebekli evde de vakit geçirmedim. Nasıl olur tam bilemesem de cok zordur tahmin ediyorum.
Ama sizi yerinizde olsam annemi bırakmazdım. Madem eşinizde yanınızda, bakıcı tutacak durumunuz da varmış.
Bence annenize yardımcı olacak bir bakıcı ile idare edebilirsiniz diye düşündüm.
Yani bu gunlerin yarınları da var. Ne olacağımız belli degil. Insanlığım ve vicdanım asla el vermezdi annemi bırakmaya. Hele de psikolojik olarak teyzelerim tarafından yipratıldığını bilsem hiç musade etmezdim.
Çok zor durum. Allah yardımcınız olsun.

Çok büyük geçmiş olsun! Allah tez vakitte eski sağlığına kavuştursun! Siz bakın veya babanız baksın. Teyzeniz pek iyi birisi gibi gelmedi bana malesef. Zorlayan yok, kendisi bakıyor ama çenesi de durmuyor. Böyle mi kardeş veya teyze olunuyor. Bakım parası için bakıyor gibime geldi :/ Annenizin morale ihtiyacı var. Kardeşleri iyi olabilir ama eş, evlat bambaşka!

Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Teyzelerinizin söylediği çok büyük ayıp. Düşmez kalkmaz bir Allah derler..
Benim çocuğum yok, hiç yeni doğmuş bir bebekli evde de vakit geçirmedim. Nasıl olur tam bilemesem de cok zordur tahmin ediyorum.
Ama sizi yerinizde olsam annemi bırakmazdım. Madem eşinizde yanınızda, bakıcı tutacak durumunuz da varmış.
Bence annenize yardımcı olacak bir bakıcı ile idare edebilirsiniz diye düşündüm.
Yani bu gunlerin yarınları da var. Ne olacağımız belli degil. Insanlığın ve vicdanım asla el vermezdi annemi bırakmaya. Hele de psikolojik olarak teyzelerim tarafından yaratıldığını bilsem hiç musade etmezdim.
Çok zor durum. Allah yardımcınız olsun.
Cok sagol..babamda gelirse bakiciya ihtiyac bile duymayiz belki o annemr brn cocuga bakarim diye dusundum..bakiciyi kendi evlerinr diye dusundu babam ama yalniz birakmak istemiyorum annemi tanimadgm biriylr

Çok büyük geçmiş olsun! Allah tez vakitte eski sağlığına kavuştursun! Siz bakın veya babanız baksın. Teyzeniz pek iyi birisi gibi gelmedi bana malesef. Zorlayan yok, kendisi bakıyor ama çenesi de durmuyor. Böyle mi kardeş veya teyze olunuyor. Bakım parası için bakıyor gibime geldi :/ Annenizin morale ihtiyacı var. Kardeşleri iyi olabilir ama eş, evlat bambaşka!
Bakim parasi vs alinmiyorda surekli minnet etmemi bekliyo surrkli agzinda bir teesekkr bile etmiyosun falan yahu bunlari soylrdikten sonra inssnin icinden geliyo mu? Benden cok kimse uzulemez bile demisligi vardir yani..simdide bakmiyorlar olayina getirdi olaylari..digerleri farkinda tabii alirssk cidden sirf yasananalar yuuzundrn gostermicez simdi boyle bi ikili durum var

Teyzeleriniz babanıza karşı neden bu kadar tepkili ? Babanızı neyle suçluyorlar ?

Öncelikle çok geçmiş olsun .. Babanızın bakma durumu olabilir mi peki? Belki siz de uygun zamanlarınızda yanlarına daha rahat uğrayarak desteği bu şekilde verebilirsiniz.

Bakim parasi vs alinmiyorda surekli minnet etmemi bekliyo surrkli agzinda bir teesekkr bile etmiyosun falan yahu bunlari soylrdikten sonra inssnin icinden geliyo mu? Benden cok kimse uzulemez bile demisligi vardir yani..simdide bakmiyorlar olayina getirdi olaylari..digerleri farkinda tabii alirssk cidden sirf yasananalar yuuzundrn gostermicez simdi boyle bi ikili durum var
İğrenç kadın. Ne yapın edin annenizi alın yanınıza veya babanız alsın yanına. Sabahtan akşama kadar kardeşi onun moralini nasıl bozuyordur. Allah bildiği gibi yapsın. Sizin yanınızda, sevdiği, tanıdığı, rahat ettiği ortamda iyileşme süreci bile hızlanır inşaAllah!

Teyzeleriniz babanıza karşı neden bu kadar tepkili ? Babanızı neyle suçluyorlar ?
Gecmiste annemle olan ozel mevzular annem affetti ve cok seviyo babami.evet hatalari oldu ama annem hasta olur olmaz teyzeme bir tepki verrdim diye sana kimseden fayda yok bizden var falan dediler dusunun ben 29 yasindayim..dayim babani fazla savunma dedi..hemen tercih olayina getirdiler beni bile bende o gun cocuk muyum tercih yapicam dedim her seferinde daha ustune koydular..neden ilaclarini takip etmedi ? Yok neden kiymet bilmedi ki annemlr babam son 10nsenedir cok iyi siddet vs yook tabiiki bir kez bosanmaya kalktilar

İğrenç kadın. Ne yapın edin annenizi alın yanınıza veya babanız alsın yanına. Sabahtan akşama kadar kardeşi onun moralini nasıl bozuyordur. Allah bildiği gibi yapsın. Sizin yanınızda, sevdiği, tanıdığı, rahat ettiği ortamda iyileşme süreci bile hızlanır inşaAllah!
6 ay oldu hicbir ol kat edemedik zaten.kadin misyon edindi kendine..arkdasi oldu annem sanki ben onu alip ista gidicrm diyo..nereye goturuyosa

Öncelikle geçmiş olsun zaten ısrar ederek almışlar neyin havası anlamadım? Teyzeniz bana iyi niyetli gelmedi. Başınıza kakıyor zaten. Bence annenizi bi an önce alın.
Evet bunun adinads biz seni dusunuyoruz cocukla nasil bakacaktin dediler..surekli konusuyo ama yapilana bak..soyler ama icraate bak bebek gibi bakiyo ama ne bende ne babamda psikoloji denen bise kalmadi.babam karisini gormek icin giderken bile nefret ede ede gidiyo 🙄 geliyorum alicam dedigimde de tutustular

Teyzeniz igrenc biri, sıze bunu diyen annenize kimbılır neler diyordur. En basiti sızın ve babanızın istemediginizi soyluyolardır annenize.

Annenizi alın. Babanızla birlikte ustesinden gelırsınız evelallah.

Belki annenız babanızı görmek istiyor, kac senelik kocası adam. Belki sızı ve torununu gorup sevmek istiyor.
Belki tum bunlar ıyı gelecek annenize. Kadınlar kocasına karısını göstermiyor.
Böyle hayır yapmak olmaz.
Allah yardımcınız olsun, annenize de acil sıfalar, bebegınız de Saglıkla buyusun.

Teyzeniz igrenc biri, sıze bunu diyen annenize kimbılır neler diyordur. En basiti sızın ve babanızın istemediginizi soyluyolardır annenize.

Annenizi alın. Babanızla birlikte ustesinden gelırsınız evelallah.

Belki annenız babanızı görmek istiyor, kac senelik kocası adam. Belki sızı ve torununu gorup sevmek istiyor.
Belki tum bunlar ıyı gelecek annenize. Kadınlar kocasına karısını göstermiyor.
Böyle hayır yapmak olmaz.
Allah yardımcınız olsun, annenize de acil sıfalar, bebegınız de Saglıkla buyusun.
Cok sagol...annemde cok duskun onlara bugun iyilessin sus teyzen o der laf soyletmez ama mutlu degil eminim..babamlada sorunlari oldugunda neden bosanmadin diye sordugumda ben teyzenlerle yapabilir miyim deyisi aklimdan cikmiyo suan..keske konusabilse ne istedgni soylese..alsam bende vicdanen rahat edicem ssnirim..cok cirkin agzi var bir de bana terbiyesiz demesi yokmu insanlari cileden ciksrt ama sensij terbiyesiz yinede..napiyosnn anne diyorum goruntulu konusurken anlatsana altima yapiyorum bilmem ne diye salak salak konusuyo aptal

6 ay oldu hicbir ol kat edemedik zaten.kadin misyon edindi kendine..arkdasi oldu annem sanki ben onu alip ista gidicrm diyo..nereye goturuyosa
Moral motivasyon olmadan zor olur.. Allahtan ümit kesmeyin. Ben de dua ettim annenize.. İnşaAllah düzelir. Teyzenizi ciddiye bile almayın. Annenizi onun elinden kurtarmaya bakın. Torununu hergün görünce, duyunca çok mutlu olacaktır. Bu da moralinini kat be kat artırır ve iyileşmesini hızlandırır inşaAllah.

Cok sagol...annemde cok duskun onlara bugun iyilessin sus teyzen o der laf soyletmez ama mutlu degil eminim..babamlada sorunlari oldugunda neden bosanmadin diye sordugumda ben teyzenlerle yapabilir miyim deyisi aklimdan cikmiyo suan..keske konusabilse ne istedgni soylese..alsam bende vicdanen rahat edicem ssnirim..cok cirkin agzi var bir de bana terbiyesiz demesi yokmu insanlari cileden ciksrt ama sensij terbiyesiz yinede..napiyosnn anne diyorum goruntulu konusurken anlatsana altima yapiyorum bilmem ne diye salak salak konusuyo aptal
Gercekten ıgrenc bir kadın.
Evlenmemesı isabet olmus, Dusunsene melek gibi bir adamla evlenip adamın hayatını mahvettıgını.
Insallah en kısa zamanda alırsın anneni huzura eresiniz ailece.

Moral motivasyon olmadan zor olur.. Allahtan ümit kesmeyin. Ben de dua ettim annenize.. İnşaAllah düzelir. Teyzenizi ciddiye bile almayın. Annenizi onun elinden kurtarmaya bakın. Torununu hergün görünce, duyunca çok mutlu olacaktır. Bu da moralinini kat be kat artırır ve iyileşmesini hızlandırır inşaAllah.
Cok sagol🙏 insallah

Back