• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Öyle bir durumda annemle ve babamla aynı binada oturacak şekilde bir eve taşınır yanında imkana göre bir bakıcı tutar kendimde aynı binada olduğum icin, yanlarında olurdum mümkün mertebe.

Hastalığının iyileşme olasılığı nedir, nasıl bir süreç sizi bekliyor belirsiz olduğu olduğu için aynı ev değil ama sürekli yanlarında olacağınız bir çözüm daha iyi olur bence.

Birkaç mesajınızı okudum ve çok üzüldüm, telefonda annenizi, altına yapmasının lafını eden teyzenin yanında bırakmayın.

Gercekten ıgrenc bir kadın.
Evlenmemesı isabet olmus, Dusunsene melek gibi bir adamla evlenip adamın hayatını mahvettıgını.
Insallah en kısa zamanda alırsın anneni huzura eresiniz ailece.
Aynen oyle..senede bir sefer aileden birilerini delirttigi oldu zaten.
Sagol canim insallah zor olur ama olur diyorum 🙄

Gecmiste annemle olan ozel mevzular annem affetti ve cok seviyo babami.evet hatalari oldu ama annem hasta olur olmaz teyzeme bir tepki verrdim diye sana kimseden fayda yok bizden var falan dediler dusunun ben 29 yasindayim..dayim babani fazla savunma dedi..hemen tercih olayina getirdiler beni bile bende o gun cocuk muyum tercih yapicam dedim her seferinde daha ustune koydular..neden ilaclarini takip etmedi ? Yok neden kiymet bilmedi ki annemlr babam son 10nsenedir cok iyi siddet vs yook tabiiki bir kez bosanmaya kalktilar
Belli ki babanıza karşı kinleri var. Sizin de suçunuz onun kızı olmak. Sizi çevreye karşı hayırsız eş/hayırsız evlat konumuna düşürmek istiyor gibiler. Bu niyetle bi hastaya nasıl bakılabilir ki. Hasta bakmak çok güçlü psikoloji ister. En başta da şefkat. Teyzelerinizde bu özellikler de pek yok gibi. Acaba anneniz ne istiyor ? Bu konu hakkında bi fikir yürütebiliyor musunuz ? Yani o kendisine kimin bakmasını isterdi.

Aynen oyle..senede bir sefer aileden birilerini delirttigi oldu zaten.
Sagol canim insallah zor olur ama olur diyorum 🙄
Olur, neden olmasın? İstemek basarmanın yarısı degıl mı? Sende istiyorsun, babanda istiyor anladıgım kadarıyla. Olursa bize yaz aldım annemi diye. ♥️

Öyle bir durumda annemle ve babamla aynı binada oturacak şekilde bir eve taşınır yanında imkana göre bir bakıcı tutar kendimde aynı binada olduğum icin, yanlarında olurdum mümkün mertebe.

Hastalığının iyileşme olasılığı nedir, nasıl bir süreç sizi bekliyor belirsiz olduğu olduğu için aynı ev değil ama sürekli yanlarında olacağınız bir çözüm daha iyi olur bence.

Birkaç mesajınızı okudum ve çok üzüldüm, telefonda annenizi, altına yapmasının lafını eden teyzenin yanında bırakmayın.
Bunu soyler gibi oldum babam neden baska yere gelelim sana geliriz dedi ve alindi baska ev mevzusuna..tasinmalari lazim sehir degisikligi..yani olursada yanimiza gelecekler..bu surecte babama ne kdr guvenebilrm bilmiyorum bakimini bana yuklermi kendisi bakarmi emin degilm..tedirgin edende o ama bir yandan da sunu yapiyorumda insanlar ne der diye dusunmekten bunaldim..misal esim cok bunaldi tatile gitmek istiyo yazin ama ben annem hastayken nasil giderim diye dusunuyorum arkamdan soylenecekleri dusunuyorum..evden disari cikmissam ve telefonuk calmissa moralim bozuluyo bak geziyo kizin umrundami diyodur kadina vs vs.

Kadının yaptığı resmen psikolojik şiddet hem size hemde hasta olan annenize. Babanizla konusun imkanlar nedir. Deliye bakım mi bırakılır. Bakalım siz duymazken kadına neler neler diyordur. Evlerden irak

Belli ki babanıza karşı kinleri var. Sizin de suçunuz onun kızı olmak. Sizi çevreye karşı hayırsız eş/hayırsız evlat konumuna düşürmek istiyor gibiler. Bu niyetle bi hastaya nasıl bakılabilir ki. Hasta bakmak çok güçlü psikoloji ister. En başta da şefkat. Teyzelerinizde bu özellikler de pek yok gibi. Acaba anneniz ne istiyor ? Bu konu hakkında bi fikir yürütebiliyor musunuz ? Yani o kendisine kimin bakmasını isterdi.
Cok guzel bi tespit zatrn defalarca nankorsun lafini duydum:) keske konusabilse..biz giderken falan cok agladi en son icime oturdu.2 ay daha bekle alirsin diyorlar 2 ay sonra ne degisecek bilmiyorum

Bakim parasi vs alinmiyorda surekli minnet etmemi bekliyo surrkli agzinda bir teesekkr bile etmiyosun falan yahu bunlari soylrdikten sonra inssnin icinden geliyo mu? Benden cok kimse uzulemez bile demisligi vardir yani..simdide bakmiyorlar olayina getirdi olaylari..digerleri farkinda tabii alirssk cidden sirf yasananalar yuuzundrn gostermicez simdi boyle bi ikili durum var
yaşlı hasta bakmak cok zordur ki muhtemelen kendisininde yaşı var . çok gergin oluyor insanlar , herkes ona tesekkür etsin istiyor bu yorgunluk azalır diye .
annenizin bakımını tam olarak elinize almadan empati kuramazsınız bence .
acıkcası nankör geldiniz bana .

Kadının yaptığı resmen psikolojik şiddet hem size hemde hasta olan annenize. Babanizla konusun imkanlar nedir. Deliye bakım mi bırakılır. Bakalım siz duymazken kadına neler neler diyordur. Evlerden irak
Neyseki annemin bilinci yerinde..olay olduktan sonra bir daha telefon actirip ozur diletmek istedi..ben seninle konuscakmisim teyzesiyim kizarimda diyo guluyo sanki hicbr sey olmadi..yani annem benim icin soylediklerini oek sallamaz hatta digeride hic ilgilenmiyo ooo kendo havasinda der gibi hareketler yapiyo o kadr farkinda..

Evet bunun adinads biz seni dusunuyoruz cocukla nasil bakacaktin dediler..surekli konusuyo ama yapilana bak..soyler ama icraate bak bebek gibi bakiyo ama ne bende ne babamda psikoloji denen bise kalmadi.babam karisini gormek icin giderken bile nefret ede ede gidiyo 🙄 geliyorum alicam dedigimde de tutustular
Akraba akbaba diye boşuna dememişler. Sizi geçtim, babanızın eşi o ya... Çok ayıp. Laf söylemek için almışlar herhalde. Ya da biz baktık demek için. Seni düşünüyoruz falan hikâye. Millete derler bakmıyorlar diye ama... İnşallah anneniz yuvasına döner.

yaşlı hasta bakmak cok zordur ki muhtemelen kendisininde yaşı var . çok gergin oluyor insanlar , herkes ona tesekkür etsin istiyor bu yorgunluk azalır diye .
annenizin bakımını tam olarak elinize almadan empati kuramazsınız bence .
acıkcası nankör geldiniz bana .
Anneme hamile halimle bakmisligim var.hemsireler kovuyyordu hastaneden radyasyon alanlarinda gezindigim icinbb.hastanede anneni dahii gostermeyip gidin deyince bir de gecmiste yasananlar olunca haliyle unutamiyo insan..10 yasinda elimi omuzuna attim diye ben senin askerlik arkdsn miyim demisti mesela boyle bi insana saygida sevgide besleyemiyorum..bakarken bu kulaklar neler duydu..heleki babaniza turlu turlu hakaretler ederken hic normal davranis sergileyemiyorsunuz...sizde yasamadan empati yapamazsiniz allah yasatmasin

Ha bu arada, yerinizde olsam aniden evlerine arabayla gider ve sağlıkçı çağırır taşıyarak alırım. Eşyalarını falan toplarım. Evime getiririm. Oyalıyorlar bacım seni. 2 ay sonra da yaza alırsın derler.

Akraba akbaba diye boşuna dememişler. Sizi geçtim, babanızın eşi o ya... Çok ayıp. Laf söylemek için almışlar herhalde. Ya da biz baktık demek için. Seni düşünüyoruz falan hikâye. Millete derler bakmıyorlar diye ama... İnşallah anneniz yuvasına döner.
Biraz elalem ne der birazda ablamizi gostermez babam diye sanirim..mecburiyette delirtiyo babam her denilene kafa bukseydi evde bakimi birakip kendileri istedikleri gibi yasayacaklardi ki annem omrunu feda etmis resmen..kadin diyorki ben ona evlenme dedim..tum kardeslerimi bosattiricam 😂🤦‍♀️

Babannemi kaybetmeden önce felç geçirmişti konuşamıyordu durumu kritik idi ve babannem yıllarca halamın gazına gelerek annemi suçladı, kavgalar etti babamı doldurdu hep. Ve felç oldugunda halam hastahanede kapı önünde babannem ile olumsuz bir sey konusmus tabi babannem bunu duyuyor ama konusamıyor bunun üzerine halamın kızı kuzenim halamı uyararak “sus ya böyle konusulur mu” gibisinden bir seyler zırvalamıs. Söyledigi seyi tam hatırlamıyorum ama babannem vefat ettikten günler sonra babam bunu anneme anlattı. O laftan sonra vefat etti diye. Ki üzülmüş olmalı ki bünyesi kaldıramadı anlasılan.
Rahmetli son demlerinde halamın gercek yüzünü kaldıramadı belli ki. Babamda o günden sonra halamla ne zaman konusursa annem hakkında bir konu açsa anında kavga eder kendisiyle.

Yani diyecegim o ki hastalıkta üzüntüler, stresli şeyler hastayı o kadar çok etkiliyor ki bünye kaldıramıyor. Moral çok çok önemli. Teyzeniz bana hiç iyi niyetli gelmedi korkunc biri adeta sanki. Lütfen imkanınız varsa elinizden geldigince annenizi yanınıza alın. Torunu ile bol bol kareler biriktirin. Bol şifalar dilerim.

Ha bu arada, yerinizde olsam aniden evlerine arabayla gider ve sağlıkçı çağırır taşıyarak alırım. Eşyalarını falan toplarım. Evime getiririm. Oyalıyorlar bacım seni. 2 ay sonra da yaza alırsın derler.
Ben cok uysalim o yuzden her lafi soyleme hakkini goruyo kendinde babamda oyleydi sonunda patladi hepsine o noktaya getirdikten sonrada ben bakiyorum tesekkr edeceklerine bunu yasiyorum.aciklamasida ben boyleyim konusma tarzim bu.

Anneme hamile halimle bakmisligim var.hemsireler kovuyyordu hastaneden radyasyon alanlarinda gezindigim icinbb.hastanede anneni dahii gostermeyip gidin deyince bir de gecmiste yasananlar olunca haliyle unutamiyo insan..10 yasinda elimi omuzuna attim diye ben senin askerlik arkdsn miyim demisti mesela boyle bi insana saygida sevgide besleyemiyorum..bakarken bu kulaklar neler duydu..heleki babaniza turlu turlu hakaretler ederken hic normal davranis sergileyemiyorsunuz...sizde yasamadan empati yapamazsiniz allah yasatmasin
babanız geçmişte yanlış biriymiş ki , anneniz bosanmadığı için tüm aile kızmış ona ; hala yanlış biri ki siz bile eşinin bakımını yapıp yapmayacagından emin değilsiniz .
teyzenize bi ton iğrenç kötü filan demişlerde ben hemfikir değilim . kötü biri olsa babanızla bırakır ne yapıyorsa yapsın der kapısından geçirmezdi, evde hasta bakmak kimsenin keyif alacagı bir sey degil . o annenin evli kalmasına kızgın , babanızı sevmiyor , size de istemsiz bir sevgisizlik duyuyor bu yüzden.
ekstra olarak evde ve hastanede hasta bakmak hiç bir acıdan benzer değil . dilerim annenizi alırsınız , o zaman dediklerimin aklınıza geleceginden eminim .
geçmiş olsun

Cok guzel bi tespit zatrn defalarca nankorsun lafini duydum:) keske konusabilse..biz giderken falan cok agladi en son icime oturdu.2 ay daha bekle alirsin diyorlar 2 ay sonra ne degisecek bilmiyorum
Belki annenize gerçekten iyi bakıyor olabilir ama eminim o da kardeşinin niyetinin ne olduğunu çok iyi biliyordur. Sırf annenizin hayatında söz sahibi olmak için bile bakıyor olabilir. Babanız konusunda mesela "ben sana o kadar baktım sen o adamı mı seçiyorsun" gibi bi koz yaratmak istiyodur kendine. Belli ki anneniz onun için gerçekten çok önemli ama işte, bu sevgi temelli değil de daha çok sahip olma, tercih edilen kişi olma hırsıyla alakalı gibi. Yoksa önemli olan tek şey annenizin mutluluğu olurdu.

Cok geçmiş olsun, insallah biran önce iyileşir anneniz 🙏 bebek ve annenizle ilgilenmek zor olur ama en azından vicdanınız rahat eder, gözünüzün önünde olur. Bence babanızıda alin yazik adamcağız eşinden ayrı kalmış aylardır. Hepbirlikte bir süre toparlanana kadar yanınızda dursunlar. Eşinizde ne güzel bakariz diyormuş. Anneciğiniz teyzenizin o laflarına birşey diyemiyor fakat icten içe üzülüyordur, Allah yardımcınız olsun

Babannemi kaybetmeden önce felç geçirmişti konuşamıyordu durumu kritik idi ve babannem yıllarca halamın gazına gelerek annemi suçladı, kavgalar etti babamı doldurdu hep. Ve felç oldugunda halam hastahanede kapı önünde babannem ile olumsuz bir sey konusmus tabi babannem bunu duyuyor ama konusamıyor bunun üzerine halamın kızı kuzenim halamı uyararak “sus ya böyle konusulur mu” gibisinden bir seyler zırvalamıs. Söyledigi seyi tam hatırlamıyorum ama babannem vefat ettikten günler sonra babam bunu anneme anlattı. O laftan sonra vefat etti diye. Ki üzülmüş olmalı ki bünyesi kaldıramadı anlasılan.
Rahmetli son demlerinde halamın gercek yüzünü kaldıramadı belli ki. Babamda o günden sonra halamla ne zaman konusursa annem hakkında bir konu açsa anında kavga eder kendisiyle.

Yani diyecegim o ki hastalıkta üzüntüler, stresli şeyler hastayı o kadar çok etkiliyor ki bünye kaldıramıyor. Moral çok çok önemli. Teyzeniz bana hiç iyi niyetli gelmedi korkunc biri adeta sanki. Lütfen imkanınız varsa elinizden geldigince annenizi yanınıza alın. Torunu ile bol bol kareler biriktirin. Bol şifalar dilerim.
Aglayarak okudum..inan ben bagirirken kadin nasil ozur diler gibi bakiyordu babamla kavgasinda dn sonrada rahatsizlandi bir kere..sonuc babam suclu oldu.yuz kerr dedim ki annemin karsisinda ttut kendini.biz canimizla ugrasiyorux annemin altini alirken babam ne bakiyomus cok mu merakliymis yahu salak adam yardim etmek istiyo ki o agir zamnlarinda hani yerinden kaldiramiyorduk o zaman.simdi buyuk tuvaletini vs soyluyo yanii..neler yuzunden kavgalar yasadilar

Belki annenize gerçekten iyi bakıyor olabilir ama eminim o da kardeşinin niyetinin ne olduğunu çok iyi biliyordur. Sırf annenizin hayatında söz sahibi olmak için bile bakıyor olabilir. Babanız konusunda mesela "ben sana o kadar baktım sen o adamı mı seçiyorsun" gibi bi koz yaratmak istiyodur kendine. Belli ki anneniz onun için gerçekten çok önemli ama işte, bu sevgi temelli değil de daha çok sahip olma, tercih edilen kişi olma hırsıyla alakalı gibi. Yoksa önemli olan tek şey annenizin mutluluğu olurdu.
Evet bu da yalnizligin getirdigi bir sey sanirim surekli kocasi gelince hicbir sey verecem seni kocana diyo mesela iyilesirse zaten tutamam gider dedi bir kere..allahin sanki babamla kavgalilardi ayrilardi biz o gub yazligimizda mutlu bi aileydik ya

Back