siz olsanız ne düşünürsünüz?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
merhaba hanımlar,
muallakta kaldığım bir konuda fikir istiyorum.
komşumuzla banyolarımız dip dibe. her ses geliyor.
bugün 5 yaşındaki oğlu ve 11 yaşındaki kızı anneye yalvarıyordu "anne ne olur yapma, lütfen yapma, baba" diye bağırıyorlardı.
oğluna çok kızıyor, tuvaletini yaparken falan bağırıyordu ama bu bağırışların manasını çözemedim.
sizce ne yapmalı?

Ayy tuvalete mi kitledi acaba? Gidin bakın ya. Çocukların sesini duydum birşey oldu sandım deyin.

Kadinla samimiyetiniz varsa güzel bir dille uyarabilirsiniz. Bu yöntem yaramazsa baska yollar dusunulebilir. Ki malesef yaramiyor. Bizim yan komsu da banyoya kilitliyor 4 yasindaki cocugu. En sonunda esim kadinla tartisti, bi kere daha bu cocuga böyle davranirsan elinden alirim diye sert bir dille uyardi. Esim sosyal hizmet uzmani oldugundan kadin tirsti. Sıradan bir vatandaş olsak belki bu uyarı da yetmeyecekti kimbilir...

Çocuk velayeti kamuya açıktır grillcim.
Son zamanlarda çocuk istismarına yönelik çok sayıda çalışma yapılıyor.
Şükür ki bazı şeyler gelişiyor.
Önce bir olayı öğrenmekte fayda var elbet.
Ben olsam komşuyu alenen herkesin içinde tehdit ederdim.
Çocuk böyle bağırıyor siz ne yapıyorsunuz diye.
Daha sonra da şikayet ederdim.

ya dünyanın binbir türlü hali var da muhtemelen banyoya gimek vs istemiyolardır. hemen bu konuşmadan bişey çıkaramayız.

Şimdi küçükken ben nedense banyo yapmayı sevmezdim, her banyoya girişimde sanki boğuyorlar gibi yaygara koparırdım.
Birinci ihtimal böyle bir şey olabilir.
İkinci ihtimal ise, istismar tabi. Riske gelmez böyle bir şey, her ihtimale karşın olayı didiklemek lazım.

Kötü düşünmek istemiyorum. Banyo yaptırırken iki yaşındaki kızımda özellikle kafasına suyu dökerken anne lütfen anne diyor. Yapma anne diyor. Dışardan duyan benim sakinleştirmelerimi saymazsak cidden kötü bişey oluyor sanır. Belki böyle bişeydir. İnşallah kötü birşey değildir. Samimiyet varsa sakince konuşun olayı anlayın. Varsa ciddi manada bir kötülük gerekeni yapın tabiki.

Banyo yaptırıyor olabilir mi? Su sıcak gelmiştir belki.
normalde küçük wc alıştırmasından dolayı olumsuz durumlar yaşıyor. kaka yaparken hep ağlıyor. başta öyle bir şey diye düşündüm. ama kızı da yapma lütfen diye ağlayınca daha büyük bir şey diye düşündüm.

Ayy tuvalete mi kitledi acaba? Gidin bakın ya. Çocukların sesini duydum birşey oldu sandım deyin.
normalde karışmak istemiyorum. huyunu pek sevmiyorum.
normalde çocukları dövmem diyor ama bilemiyorum. çok samimiyet kurmak istemedim.
normalde karışmak istemiyorum, o da karışmaya meyilli çünkü. aile bakanlığına danıştım. ilk kez bu kadar canhıraş bir feryat duydum diye. sanırım ekip yönlendirecekler ama tereddütteyim, acaba yanlış mı anladım diye?
Sıcak olsa sıcak, ya da yandım falan derlerdi heralde. Bilemedim ki. Normalde nasıl biri bu kadın?
normalde iyi birine benziyor ama ben pek sevmedim.
ya dünyanın binbir türlü hali var da muhtemelen banyoya gimek vs istemiyolardır. hemen bu konuşmadan bişey çıkaramayız.
küçük olan tuvaletini yaparken sürekli ağlıyor, ablası işin içine dahil olunca tereddüt yaşadım.

Valla ne desem bilemedim hele ki oğlumun banyoda ki hallerini düşündükçebanyo yaptırmak tam bir sabır sınavı benim için

benim küçük kızım da banyo yaparken ortalığı birbirine katıyor ama ben konuşuyorum sürekli. kızım bitecek az kaldı bak bıcı bıcı vs.
komşu baya bir şeyler saydırıyordu, çoğunu anlamadım. küçük banyo için ağlasa da 11 yaşındaki kız niye bağırıyor onu çözemedim.

Valla ne desem bilemedim hele ki oğlumun banyoda ki hallerini düşündükçebanyo yaptırmak tam bir sabır sınavı benim için
benim küçük kız da öyle. daha girmeden çığlık atmaya başlıyor.

Tuvalet olayında ilk zamanlar doğru yönlendirme olmayınca çocuklar korkabiliyor. Çiş değilde büyük tuvalette çocuk paniğe kapılıyor. Hatta bunu özellikle oyun haline getirerek yapın diyorlar. Mesela giden kakaya bay bay yapmak gibi:) ayy bilemedim cidden kötü düşünmek istemiyorum. Allah korusun.

sadece küçük olsa yine wc zorluyor derdim ama büyük kızın işin içinde olması düşündürdü.

Bence işin aslını astarını öğrenin (küçük çocuk yalnızken tatlı bir dille sorarsanız anlatabilir) eğer gerçekten ortada çocuk istismarı şiddet vs. var ise yetkili kişilere haber verin yazık çocuklara

Bence işin aslını astarını öğrenin eğer gerçekten ortada çocuk istismarı şiddet vs. var ise yetkili kişilere haber verin yazık çocuklara
şiddet olma ihtimali var, çünkü arada vuruyorum demişti. yazık vurma demiştim, uzun zaman önce bir konuşmamızda. ama büyük kızı da mı dövüyor, bilemedim.

Bence işin aslını astarını öğrenin eğer gerçekten ortada çocuk istismarı şiddet vs. var ise yetkili kişilere haber verin yazık çocuklara
şiddet olma ihtimali var, çünkü arada vuruyorum demişti. yazık vurma demiştim, uzun zaman önce bir konuşmamızda. ama büyük kızı da mı dövüyor, bilemedim.

İnşallah daha ileriye gitmemişlerdir ben bir konuşun derim bu zamanda çocuklarına eziyet çektiren anne- babalar arttı zaten bir de banyodan ses duymuşsunuz tuhaf bir durum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…