- 22 Nisan 2016
- 259
- 72
- 29
-
- Konu Sahibi Mihribantje
Psikologla ne alakasi var. Ne sorunum olabilir kiHollandali Mihri ne bilmez bile kim dalga gececek? Senin ismini degistirmekten baska uzerinde durman gereken konular var. Bir psikologa gorunsen iyi olur.
Soyadimdan analiz yapabiliyormusun kiEnerjisi iyi gelmiyorsa özelden analiz yapabilirim. Isim değiştirmek kafaya gore yapilmamasi gereken bir sey. Gereken harfleri söyleyebilirim size. Soyadinizi yazmaniz yeterli.
Soyadinizdaki harflerin hangi harflere ihtiyacı oldugunu analiz ediyorum.Soyadimdan analiz yapabiliyormusun ki
Psikologla ne alakasi var. Ne sorunum olabilir ki
Evet bi problemim olabilir belkide cok ozguvensizim bilmiyorum sorunum tam olarak ne oldugunuAyni konuyu 100 defa tekrar tekrar acmanla alakasi var. Ne tur bir farkli cvp bekliyorsun? Isine gelmeyince de cvp yazmiyorsun. Kac konu acmisim diye git bir say.
Maho gibiYa da Miho
Ben olsam degistirmezdim ismimi.
Cok kotuMaho gibi
İsmini sevmiyorsan değiştirebilirsin niyeCok kotu
Biz Mihriban adındaki tanıdığımıza mihri diyoruz gayette hoş. Mihriban kötü bir isim değil. Yurtdışında zor telaffuz edilecek diye isim kimliğimden feragat edemem. İnsanlar isminin anlamını taşır. Kimse de dalga geçmez.Mihri nin sesleyisi tuhaf degilmi sizce? Bilmiyorum benle dalga gecerler diye dusunuyorum ismimle diye dusundum
Mihriban çok güzel isim.Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?
Buna kesinlikle katılıyorum. Kızımın öğretmenleri; gigi, lula, val. Hepsinin aslında garip fransız, İspanyol, italyan isimleri var ancak isimlernden bir heceyi alarak çok akılda kalıcı nickler yaratmişlar.. Mimi bile diyebilirsiniz. Çok şirin olur bence.
Merhaba arkadaslar.
Ismim Mihriban 19 yasindayim ve aslinda ismimden hic memnun degilim eski bir isim ve bazen mihriban kezban ismi falan diye okuyorum biryerlerde ve gercekten ismimi kafama taktim. Hollandada yasiyorum bazende burdakiler ismimi tellafuz edemiyorlar ve dusunuyorumki acaba ikinci isim mesela Elif ekletsem ve onumu kullansam bundan sonra yoksa zorlukmu cekerim. Sizce ne yapiyim arkadaslar? Karar veremedim. Kendi ismimi Mihriban'imi kullaniyim yoksa kimligime Elif ekletip onumu kullaniyim? Ve sizce Mihriban nasil bir isim
Sizce cok garip olurmu bunu yapsam? Artik son kez sorucam.. Benim ismim Mihriban ve bu yasima kadar hic sevmedim. Hollandada yasiyorum bu yuzdende yabancilara zor gelen bir isim ve kendimde begenmiyorum. Yaz tatilinden sonra yeni okula gidecem ve kendimi orda Elif olarak tanitmak istiyorum ve beni taniyan insanlara Elif benim ikinci ismim demek istiyorum. Elif benim gercek ikinci ismim degil ama 1 sene sonra bunu nufusumada kayit etmek istiyorum. Sizce cokmu garip olur bu yaptiklarim? Insanlarin tepkisinden korkuyorum benimle dalga gecerler belki falan. Nolur yardimci olun
merhaba kizlar. simdiden turkcemden ozurdiliyorum turkcem pek iyi sayilmaz. benim uzun zamandir kafama taktigim bi sorun var bu size ergence gelebilir ama ben cok taktim. 19 yasinda bi kizim ve hollandada yasiyorum burda dogudum buyudum. nufustaki ismim mihriban ama ben kendimi bildim bileli bu ismi hic sevemedim ilk okuldan beri begenmiyorum utaniyorum cunku okulda genelde ogretmenler ismimi yanlis soyluyorlardi ve bazi cocuklar dalga geciyorlardi ve mihriban cok eski bir isim demisti en iyi arkadasim ve anneme babama cok kizdim baska isim bulamadiniz mi diye. sonra ben 3 sene once kendime yakistirdigim bir isim bulmaya calistim ve elif ismini cok begendim ve kendime yakistirdim. yuksek okula baslamadan once bu karari aldim ve hollandada nufustaki isim gunluk hayatta kullandigin isimden farkli olabiliyor bende okulda kendimi elif olarak kaydettirdim ve okuldaki ogretmenler sinif arkadaslarim vs bana elif diye sesleniyorlar taa bugune kadar. annem babama bunu soyledigimde pek mutlu olmadilar ama ne kadar mutsuz oldugumu anladilar. maddi durumum musait oldugunda elifi ikinci isim olarak kimligime ekletecegim ama her iki ismide kullanacam cunku cogu insan mesela ailem, eskiden arkadaslarim vs bana mihriban diye sesleniyorlar ama yeni tanistigim insanlar ve okulda elif diye sesleniyorlar. simdi benim sorunum ne biliyormusun? bu yaptigim sey cokmu garip ve tuhaf? yani kendi ismimi begenmemek kendime yakistirdigim bir isim bulmak ve onu kullanmak anormal birseymi sizce? ben bunu cok taktim kafama ve acaba gereksiz birseymi yaptim ve fake gibi hissediyorum kendimi. umarim anlatabilmisimdir. cok takintili biri oldugum icin bunu kafaya taktim. yorumlariniz icin simdiden tesekkurediyorum
ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Selam kizlar. ismimi degistirecem, kendime guzel bir isim ariyorum bana yakisacak bir isim. Yardimci olurmusunuz? Cok boyle suslu kiz ismi olmasini istemiyorum mesela dilara gibi ama cokta unisex olmasini istemiyorum özgür gibi. Aklimdaki isimler: sena, selin, alin, reyhan, leyla, deniz. Baska onerebileceginiz isim varmi?
Kizlar merhaba :). Nasil oldu bilmiyorum cok sasiriyorum kendime ama artik ismimi seviyorum! Neyi dert etmisim diye dusunuyorum su an. Modern isim/eski isim diye ayirim yapmamam lazim. Isim isimdir ayrica ismim aslinda cok guzel. Hem anlami guzel (yumusak huylu, merhametli) , hem turkusu var hemde yaygin bir isim degil. Insanlardanda guzel tepki aliyorum ismimi soyleyince. Artik baristim ismimle.. cok zamanimi aldi ama kabullendim. Sizlere bunu bildirmek istedim, cunku biliyorum kafanizi cok sisirdim bu isim derdimleseviliyorsunuz
Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?
Bence isiMihriban ismi benim zevkime uygun değil, adım olsaydı değiştirirdim, ama bunu yurt dışı için ya da yabancılar daha rahat söyleyebilsin diye yapmazdım.
Eğer adınızı seviyorsanız ve tek sebep kolay söylenmesi ise yapmayın.
Sevmemenizin yanı sıra söylenişi de zor diyorsanız o zaman siz bilirsiniz.
Telaffuz da evet sıkıntı oluşturur. Bi sıra bekleseniz isminizle seslenecek olsalar sırayı kaçırma ihtimali varIsminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?