Siz olsaniz degistirirmiydiniz kizlar?

Mihri nin sesleyisi tuhaf degilmi sizce? Bilmiyorum benle dalga gecerler diye dusunuyorum ismimle diye dusundum
Biz Mihriban adındaki tanıdığımıza mihri diyoruz gayette hoş. Mihriban kötü bir isim değil. Yurtdışında zor telaffuz edilecek diye isim kimliğimden feragat edemem. İnsanlar isminin anlamını taşır. Kimse de dalga geçmez.

İsminiz utanılacak bir isim değil. İsminize türküler yakılmış, bazen diyorum keşke ismime türküler yakılsa. Şimdiki modern isimlerden daha güzel. Modern olacak, hiç kimsede olmayacak diye çocuklara abuk subuk isim koyulmasına sinir oluyorum.

Kimse kimsenin ismini doğru söylemek zorunda değil ki, benim arapça bir ismim var, Araplar bile yanlış telaffuz ediyor bazen eski sevgilimin isminin son iki harfi soylenmiyormus mesela, yok sayılıyormuş. ben de bastıra bastıra söylerdim tüm harfleri.
o da uyarmamiş, şirin geldigi için. üçüncü ayımızda falan telaffuzun doğrusunu öğrendim ama duzeltmedim. Hala adını anarken tüm harfleri kullanarak anıyorum, bana ne, madem söylenmesini istemiyorlarmis niye koymuşlar o harfleri??? :)
Ben yerinizde olsaydım sevmiyorsam tabii ki değiştirirdim ama sırf yaşadığım ülkede zor diye onca yıllık ismimden de olmazdım. Sonuçta yarın bir gun ülke degistirebilirsiniz, yeni ülkede de o bulduğunuz isme aşina olmayabilirler . Her gittiğiniz yerde yeni isim mi bulacaksınız?
Ben yerinizde olsam söyleyemeyen eşe dosta 'mih / mihri / mihi diyebilirsiniz' derdim. Zaten esprisi ilk hecesinde :)) baş kısmı duyunca anlarsınız hitabin size olduğunu

Ismim ne olursa olsun degistirmzdm ki isminiz cok hoş bence .

Forumu sadece isim konusu sormak için kullanmışsınız senelerce.
Kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Ya da başkalarının ne yapacağı önemli değil.
Değiştirmek istiyorsanız değiştirin, bitsin bu çileniz.

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?
Mihriban çok güzel isim.

Ben kendi ismimi de çok severim. Ama yurtdışında kimse doğru söyleyemiyor. Düşündüm 30 yaşımdan sonra kendime bir nickname seçemeyeceğim o nedenle ismimin kötü telaffuz edilmesine müsamaha göstereceğim. Ama yurtdışında nick name kullanan çok insan var ve çok normal. Siz eger birisinin size farklı bir isimle hitap ettiği fikrine olumlu bakabiliyorsanız akılda kalıcı, düzgün telaffuz edilen bir isim kullanmanızın hiç bir mahsuru yok.

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?

Belliki ismini sevmiyorsun, bu kadar düşünecek ne var, artık değiştir diyeceğim ama 2016dan beri bu kararsızlıktaysan bence bir 5 yıl daha bu ismi kullanırsın.

(Evet işsizim ama ben bu konuyu daha önce gördüm mü diye bakacaktım, görmüşüm)

Bence isi

yurt dışında yaşayan sensin, orada sıkıntı olup olmadığını bilen sensin

yalnız yukarıda arkadaş yazmış Hollanda imiş orası

zaten orada herkes daha rahat takma isim vs kullanmıyor mu

ne bileyim Türkiye de bile insanlar kendi isimlerini kullanmıyor özellikle gençliklerinde

çevremde Aslı diye bildiğim Hacer, İsyan diye bildiğim Münir var diyeyim sen düşün gerisini

ama tanıdığım Mihriban a yakın çevresi Mihri diyor, iş arkadaşları vs ama bende o samimiyet yok ben Mihriban diyorum hiç de demode gelmiyor ismi

Telaffuz da evet sıkıntı oluşturur. Bi sıra bekleseniz isminizle seslenecek olsalar sırayı kaçırma ihtimali var
Sevmediğim, bana yararı dokunmayan, aile büyüklerinden birinin ismi koyulmuş olsaydı en güzel isim bile olsa değiştirmek isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…