Siz olsaniz degistirirmiydiniz kizlar?

Arap fars kökenli isimlere sinir oluyordunuz sanırım :)
Sadece Arapça ya da Farsça değil, yabancı olan bütün isimlere karşı tavrım budur.
Çocuklarına alfabeden harfi isim diye veriyorlar, a, b, c, ç, ğ gibi bir harfi sırf Arapça diye veriyorlar, yılan yavrusu anlamına sahip olan ismi sırf Arapça diye koyuyorlar, Kur'an'da geçiyor diyerek yalancı, sahte cennet anlamına gelen kelimeyi isim diye veriyorlar. Trajikomik.

Anne babadan birinin uyruğu değilse, yabancı isimleri rahatsız edici, özenti ve hava atma amaçlı olarak görüyorum, hava atılacak bir özelliği yok da koyanların düşünce tarzı bu.

Özünü kaybetmeye bu kadar meraklı kaç ırk vardır, bilemiyorum.
Hiçbir dil kutsal değildir, hiçbir ırk yüce değildir, ama insan kendi benliğini başka ırk için yok etmemelidir.

Onlar sirf kolay soylesin diye adimi niye degistireyim ki? Lakap falan belki yakin dostlarima soylemeri icin uydururdum. Mihriban= Miri falan.. Kolaylarina gelen.. ama adimi degistirmezdim.

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?
Yurtdışı bahanemi sanki? Mihriban ismini sevmiyorsunuz sanırım? Yoksa yurtdışında sorun çıkaracak bir isim değil. Başkası telafuz edemiyor diye siz neden ismini değişesiniki onlar değirmi.
Kendiniz hoşlanmiyorsanız değiştirebilirsiniz tabiki

Bacı 2 heceli toplam 5 harfli bir ismim var. Çok severim ismimi. Telaffuzuda çok kolay. Lakin değil yurtdışı güzide ülkemizde bile yanlış söyleyenleri duydu bu kulaklar 🙃 O yüzden takma kafaya değiştirme bence.

Arkadaslar gercekten kusura bakmayin. Belkide sorun benim psikolojimde. Yani belkide asiri ozguvensizim ve ismimi bahane haline getirdim bilemiyorum. Bir yanim, ne olursa olsun kendin ol sen mihribansin bu sensin kendini degistirmeye calisma insanlara kendini begendirmeye calisma diyor. Diger yanimda ismini degistir nolcak diyor. Yani acikcasi arada kaldim. Ama zaten ne olursa olsun ismimi degistirsem bile insanlar hep elestirmeye devam eder

Değiştirmekle ugrasmazdim muhtemelen çok rahatsız değilsem Mihriban yerine Miri diye tanitabilirsiniz kendinizi

Garipseyen olursa açın Mihriban türküsünü dinletin hikayesini de anlatın.bakın o zaman garipsemeye 😉

Y.dışında yaşayıp, ismini değiştirenleri ben de konuda yazan çoğü arkadaş gibi anlamaz ve yadırgardım ... Ama y.dışında bulunmaya başladıktan sonra hak vermeye başladım.
Mesele onların bize alakasız garip bir isimle seslenmesi de değil, bir yerde size sesleniyorlar ; kendi adınızla alakalı olmadığı için dönüp bakmıyorsunuz , bir yerde isminiiz soruyorlar , tek tek harfleri saydığımızda dahi kafaları karışıyor . üstelik benim adımda hiç ö -ü -ç gibi Türkçe karakter de yok.
mesela kızımın isminde noktalı bir harf var onu benimkinden çok daha düzgün telaffuz ediyorlar .
ben ismimi değiştirmeyi hiç düşünmedim ama selin, melis , Melisa gibi yabancı dillerde de benzeri olan , yahut Leyla , Zeynep gibi pek çok kültürde olan bir ismim olmasını tercih ederdim açıkçası..

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?

ismin çok güzel. İnsanların kolay anlayacağı kolay söyleyeceği bir ismi arkadaş arasında kullanabilirsin. Kendi ismine benzer şekilde ama ismimi değiştirmezdim ben olsam.

Yani adım Mihriban olsa ve yurtdışında çevrem zorlansa maksimum bana "mihri " diyin derdim herhalde.Biz onların tuhaf isimlerini telafuz edebiliyorsak eminim onlar da bi şekilde bunu becerebilirler..
Komple isim değiştirmeyi düşünmek çok büyük ve gereksiz bir adım bence.İlerde Asyaya falan gitseniz ve bu seçeceğiniz Avrupai isim yabancı kalsa bu sefer de Asyalı bir isme mi dönüştüreceksiniz? Bunun sonu yoK ki.Ayrıca biraz özenti durmanız da cabası olur (eğer yabancı isim düşünüyorsanız)

Rahatsizsam ismimden ve hosuma gitmiyorsa elbettw degistirirdim.Ama tamamiyle yabanci bir isimle degil telaffuzu kolay turkce bir isimler degistirdim. Kendini kotu hissetmene gerek yok bence degistir ve rahatla.

X