Siz olsanız az paraya çalışır mısınız?

Ben daha önce bir kursta haftanın 4 günü, günde 4 saat ders verdim. Haftada 16 saat oluyordu. Part time sigortalanmıştım. Asgari ücretin yarısıydı maaşım. Dersine girdiğim öğrencilerden boş günlerimde özel ders almak isteyen olmuştu. Bu şekilde asgari ücrete yakınlaşmıştım. Tecrübe olarak diğer işlerimi bulmam için bir kapı açmıştı. Hiç tecrübeniz ve ya öğrenciniz yoksa düşünebilirsiniz. Sadece ayda 8 gün demişsiniz ancak vereceğiniz ders saatine değinmemişsiniz. Tüm gününüzü alacaksa mantıksız. Ben evden yiyip gidiyor sonra yine evde yiyordum. Yemek parası vermeniz gerekecekse elinize para geçmez.

Keşke şu özel sektörlere, özel okullara bir düzenleme yapılsa. Sizin paraya ihtiyacınız var ve sizin gibi insanların çaresiz kalmalarını kendilerine fırsat bilmiş vampir hepsi. İhtiyacınız olmasa çalışmayın derdim ama varmış. Ücretli öğretmenlik düşünür müsünüz? En azından asgari ücretten az da olsa fazla. Öğleden sonra da boş olursunuz belki başka bir şekilde değerlendirirsiniz boş vakti de.

Gerçekten komik bir rakam.
Ben olsam özel sektörde daha farklı işlere dahi yönelebilirdim.
Çünkü part-time adı altında geçen bir çok işe daha fazla para verdiklerinden eminim.

Öğretmene verilen değer de yani, bir bizim ülkede olur böylesi zaten...

Dalgamı geçiyor bunlar şaka gibi ya. Bu paraya gerçekten evden çıktığınıza değmez. Haftanin iki günü, günde 8 saat bide üzerine göreceğin baskıdan hiç bahsetmiyorum. Asla değmez. Sinirlerinize yazık. Bu para size birşey kazandırmaz. Aksine o kadar emek verip maaş günü yatan parayı görünce sinirleriniz bozulacak.

Çocuklarım iki yıl önce özel okula gidiyordu. Bir gün orda yardımcı ablalık yapan biriyle karşılaştık dışarda. Kadın açıldı biraz. Yeni boşandığını ve paraya ihtiyacı olduğunu bu yüzden bu işi kabul ettiğini söyledi. Hafta içi her gün saat 08:00-18:00 arası mesai yapıp ayda 2/3 bin TL aldığını söylüyordu. Müthiş soğudum okuldan. Emeğe hiç saygıları yok. Özel okul defteri bu ve benzeri bir iki olay yüzünden tamamen kapandı benim için. Calışanın emeğine saygı duymayan bir zihniyet öğrencilere eğitim verme derdinde değildir.

Evet ben de eşimle öğretmenim. Eşim devlette ama ben atanmadım özelde çalışayım diyordum ama çocuk olunca erteledim, tam büyüttüm biraz şimdi yine hamileyim. Eşim ne kadar hak yendiğini bildiği için devlete atanmam dışında özelde çalışmamı istemiyor. Zaten çocuğu olan kadının özel sektörde iş bulması da zor. Çocuklarımızı özel okula, kreşe verirsek soracağım ilk şey çalışanların maaşı olacak. Az para kazanan bir insan hangi motivasyonla çocuğumla ilgilenebilir ki? Hayat şartlarını, geçim sıkıntısını düşünen bir insan çocuğa ne verebilir? Yazık değil mi bu insanlara. Bu sömürüyü görse veliler ve çocuklarını özel okullara yazdırmasa zengin patronlar okulunu okumuş öğretmene asgari ücretten de az para verebilir mi bir daha. Bu sömürü sadece eğitim sektörü için de değil çoğu sektör için böyle.

Ücretli çıkmıyor basvuruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…