Siz olsanız az paraya çalışır mısınız?

Bilmiyorum ama yoğun olurmus.
O zaman muhtemelen günde 8 saat olur , belki daha da fazla. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama muhtemelen o 5 bin yol paran ve gittiğin günlerin 1 öğün yemeğini ancak karşılar.

Evde otursan zaten ulaşım masrafın olmaz. Evde otururken istediğin kadar yersin. Kısacası değmez.

Branşın ne bilmiyorum ama online ders vererek o 5 binin en az 2 katını kazanırsın zaten.

Öğretmenlik beş bin TL . Ayda 8 gün için.
yani günlük 650 tl
zaten günlük asgari ucret 566 yol tek otobus git tek otobus gel desek 56 lira, yemege de 28 lira kaliyor.
yani asgari+yol+yemek bile degil.
ise gittiginde ger gün yemek yiyeceksin, ister istemez birkac yuz bin lira gidecek, yola gideceksin, kiyafet - canta alman gerekecek sosyallesmek icin. ay sonunda cebine kalan parayla bir gram altin alamadiktan sonra niye calisasin ki?
ozel ders versen daha iyi. bence armut.com a falan uye ol - teklif ver. ilanlar as sinav doneminde çocuklara ders ver. hem gününu saatini sen ayarlarsin hem de daha cok kazanırsın

Yeni mezun değilim. Tecrübem var.
Utanmasalar siz bize para verin dicekler. İlk paraya ihtiyacınız olduğunu okuyunca az da olsa girin çalışın en azından CV'nizde deneyim olur diyecektim. Diğer günlerde de KPSS çalışır ya da başka bir şeyle uğraşırsınız diye de... 5 bini kendi ceplerinde kalsın, o "maaşla" yol parası, yemek parası, iş için üst baş/kişisel bakım harcaması yapsanız siz zararda çıkarsınız.

Tövbe yarabbim, evlere temizliğe gitsen 8 gün en az bunun 2 katını kazanırsın. Ayıp ya... Şu insanlara reva görülene bak.

Normalde iş buldun çalış, iş işte bulunur derdim ama bu gerçekten değmez. 5binden daha çok masrafın çıkar.
Özel ders veremez misin?

Skandal gerçekten... Çok yakın kardeşim gibi olan bir arkadaşım da hemşire, üçüncü basamak yoğun bakım hemşiresi. Gerçekten fiziksel olarak çok ağır ve hiç hijyenik olmayan bir iş yapıyor, 24 saatlik ücreti 2 bin küsür. Ve o 24 saatin 2-3 saati dışında sürekli aktif, ayakta, hasta bakımında vs... Hiç durmuyor. Sonra arkadaşım eve bir elektrik ustası çağırıyor, 30 dakikada 2 bin küsür lira alıp gidiyor.. ustaların işine çok saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın ama bu öğretmenlerin hemşirelerin emeği neden hiç görülmüyor ben bunu anlayamıyorum..

Özel ders için biraz çevreye ihtiyaç var malesef. Birde matematik gibi branşlardan genelde özel ders talep ediliyor.

Özel ders için biraz çevreye ihtiyaç var malesef. Birde matematik gibi branşlardan genelde özel ders talep ediliyor.
Sizin branşınız ne?
Ben öğrenciyken (ögretmen değilim) biyoloji, kimya, matematik, İngilizce, Allah ne verdiyse ders verirdim Hatta şimdi eşimin mühendis arkadaşı maaşı kadar bir de özel dersten kazanıyor.
Branşınız olmasa da sınav senesi olmayan çocuklara ders veremez misiniz?
Ayrıca İngilizceniz varsa evde tercüme işi de yapabilirsiniz. Yüksek lisans sırasında çok iyi para kazandım tercümeden.
Çevre için diğer öğretmen arkadaşlarınızdan pas isteyeceksiniz.

Ücreti yorumlarda gördüm. Öğretmenlik mesleğini bu kadar ayaklar altına alan bir kurumda katiyyen çalışmazdim, insan utanır ya o tutarı soylemeye. Bunu kesinlikle kıyaslamak için söylemiyorum yanlış anlamayin ama benim evime kızıma ayda 10 gün bakmak için ablamiz geliyor, neredeyse günleri sizinkiyle aynı. Ben 12 bin lira para veriyorum. Ona bile az mı diye düşünüyorum hatta. Gidin internet üzerinden oyun ablaligi yapın daha karlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…