• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?????

Mesela benim sevdiklerimden söyliyim. Manifesto bence baymayan tatlı koku seven aynı zamanda kadınsı olmasını isteyenler için çok iyi bir alternatif. Edp olanından bahsediyorum ben. 2 çeşidi daha var edt ve elixir şeklinde. Edt olanı daha az tatlı, yeşil notalsr daha yogun. Elixir olanı denemedim.
Lolita lempicka feminine var mesela. Bence cocuksu asla değil. Kadınsı yönleri de olan bir koku ama genç kız yönleride olan bir koku. Hem şımarık hem ateşli gibi diyebiliriz:)
Chloe signature mesela daha temiz pudralı bir koku. İçinde yoğun bir gül notası da mevcut. Normalde gül kokulu parfümleri sevmem ama bana bu kokusu aşırı temiz bir kadını çağrıştırıyor. En kısa zamanda alacağım ilk koku kendisi.
Viktor rolf bonbon mesela bana daha cocuksu genc kız vari gelen bir koku. Karamel kokusu cok hakim ama oldukça meyve ile dengelendiği icin buda onu biraz cocuksu yönünü ortaya cıkarmış.
Flowerbomb , black opium ve la vie est belle ise daha kadınsı bulduğum şekerli koku ailesinden.
Mesela chloe love bana yaşlı kokusu gibi gelir veya yves saint laurent paris. :KK66:
Daha başka özellikle şunu merak ediyorum dediğin bir koku varsa onuda yorumlayabilirim elimden geldiğince.
Giorgia armani acqua di gioia ise ferah e temiz buldugum cok güzel bir parfüm bundan da alacağım
daha önce yaıp yazmadığımı hatırlamıyorum eğer sorduysam şimdiden özür dilerim:oops:
bvlgarı
diesel loverdose
prada by prada
obsession
chanel mademoiselle
hypnoze
hugo boss
armani code femme
fahrenheit
aklıma gelenler canım. daha doğrusu çok konuşulanlar

daha önce yaıp yazmadığımı hatırlamıyorum eğer sorduysam şimdiden özür dilerim:oops:
bvlgarı
diesel loverdose
prada by prada
obsession
chanel mademoiselle
hypnoze
hugo boss
armani code femme
fahrenheit
aklıma gelenler canım. daha doğrusu çok konuşulanlar
Chanel mademoiselle hakkında yazmıştım sanırım canım. Bence kadınsı ama cok güzel bir koku. Kesinlikle baymıyor. Chance tarzında ama daha şık diyebilirim.
Armani code çok kez denedim ama hiç etkilendiğim bir koku olmadı. Hatta kokladığımda birçok kez dedim ki evet çevrede cok sık rastladığım koku buymuş.
Bvlgari hangi parfüm?
Diesel loverdose tarz olarak bence lolita lempickayı andırıyor hafiften. Anason kokusu hakim. Şekerli bir koku. Bayabilir.
Hugo boss hangi kokusu?
Lancome hypnose ise bence baymayan bir tatlılığı olan vanilya&çiçek karışımı bir koku. Onu sevebilirsin .

Chanel mademoiselle hakkında yazmıştım sanırım canım. Bence kadınsı ama cok güzel bir koku. Kesinlikle baymıyor. Chance tarzında ama daha şık diyebilirim.
Armani code çok kez denedim ama hiç etkilendiğim bir koku olmadı. Hatta kokladığımda birçok kez dedim ki evet çevrede cok sık rastladığım koku buymuş.
Bvlgari hangi parfüm?
Diesel loverdose tarz olarak bence lolita lempickayı andırıyor hafiften. Anason kokusu hakim. Şekerli bir koku. Bayabilir.
Hugo boss hangi kokusu?
Lancome hypnose ise bence baymayan bir tatlılığı olan vanilya&çiçek karışımı bir koku. Onu sevebilirsin .
diesel i şefim önermişti(erkek).
hypnou bende sevdim
bvlgarı jasmıne noir canım merak ettiğim

diesel i şefim önermişti(erkek).
hypnou bende sevdim
bvlgarı jasmıne noir canım merak ettiğim
Bvlgari jasmin noir çiçeksi ama tatlı bir koku. Tatlı drken aklına vanilya şeker tatlılığı gelmesin. İçinde çiçeksi bi tatlılık var. Acı acı kokmuyor yani.. Benim cok sevip begendiğim hemen dibini gördüğüm bir kokuydu. Ama çevremdekiler pek beğenmedi bunu nedense..

Bvlgari jasmin noir çiçeksi ama tatlı bir koku. Tatlı drken aklına vanilya şeker tatlılığı gelmesin. İçinde çiçeksi bi tatlılık var. Acı acı kokmuyor yani.. Benim cok sevip begendiğim hemen dibini gördüğüm bir kokuydu. Ama çevremdekiler pek beğenmedi bunu nedense..
Koku algısı ne kadar değişken bişeymiş bunu anladım bukadar ilgi ve araştırmalarımda. Bu en güzel bu en bu en kadınsı en seksi en masum diye net bişey yok. Tıpkı güzellik algısı damak tadı gibi aynı kokuya herkes birbirinin tam zıttı olabilecek kadar tezat şeyler söylüyo çok ilginç. Ben sanırım yoğun kokuları daha çok beğeniyorum. Bana hafif ve çocuksu gelen kokular başkasına ağır gelebiliyo. Bugüne kadar chance dışında hiçbiri sorulmadı. Beğenilmedi sanırım hiçbiri. Arkadaşların herkesin dönüp soruyor dediği kokuları gerçekten merak ediyorum benmi acaba kullanmayı bilemedim :)))
tabiki denemeye devam. sanırım bu farklı bi tutku:)))

Koku algısı ne kadar değişken bişeymiş bunu anladım bukadar ilgi ve araştırmalarımda. Bu en güzel bu en bu en kadınsı en seksi en masum diye net bişey yok. Tıpkı güzellik algısı damak tadı gibi aynı kokuya herkes birbirinin tam zıttı olabilecek kadar tezat şeyler söylüyo çok ilginç. Ben sanırım yoğun kokuları daha çok beğeniyorum. Bana hafif ve çocuksu gelen kokular başkasına ağır gelebiliyo. Bugüne kadar chance dışında hiçbiri sorulmadı. Beğenilmedi sanırım hiçbiri. Arkadaşların herkesin dönüp soruyor dediği kokuları gerçekten merak ediyorum benmi acaba kullanmayı bilemedim :)))
Aynen öyle. Herkes farklı kokuları seviyor. Birine güzel gelen başkasına kötü gelebiliyor.:) tenimizle de alakalı bi durum bence bu biraz. Ama kesinlikle bu bahsettiğim sarışın esmer durumu değil.. Bildiğin kimyamız ile uyuşması falan.

Aynen öyle. Herkes farklı kokuları seviyor. Birine güzel gelen başkasına kötü gelebiliyor.:) tenimizle de alakalı bi durum bence bu biraz. Ama kesinlikle bu bahsettiğim sarışın esmer durumu değil.. Bildiğin kimyamız ile uyuşması falan.
aynı kokunun yorumları sanki başka bişeyden bahsediyo gibi çok zıt olabiliyo.ama beğendiğim kokuların hiçbiri beğenilmedi hayret ediyorum ya onlar anlamıyo kokudan ya ben zevksizim diycem ama çokta absürd kokular kullanmıyorum:))
erkek arkadaşım manifestoya bayıldı mesela. hafif şekerli hali hoşuan gitti. erkekler cidden şekerli seviyo sanırım. şekerli bi koku seksi olabilirmi bana daha genç kız kokusu hissi veriyo

aynı kokunun yorumları sanki başka bişeyden bahsediyo gibi çok zıt olabiliyo.ama beğendiğim kokuların hiçbiri beğenilmedi hayret ediyorum ya onlar anlamıyo kokudan ya ben zevksizim diycem ama çokta absürd kokular kullanmıyorum:))
erkek arkadaşım manifestoya bayıldı mesela. hafif şekerli hali hoşuan gitti. erkekler cidden şekerli seviyo sanırım. şekerli bi koku seksi olabilirmi bana daha genç kız kokusu hissi veriyo
Evet canımda manifesto öyle genc kız kokusu tarzında bir şekerli değil ki. Magnetism, bonbon veya viva la juicy gold couture , fantasy gibi parfümler daha cok genç kız tarzında bence. Ama manifesto zaten çiçeksi bir yanı da olduğu için çokta şekerli olmadığından hatta ben onu tatlı parfüm olarak nitelendiriyorum lakin bunca şekerli parfüm varken manifestoya şekerli demek bana garip geliyo :D manifestoya benim erkek arkadasımda bayıldı. Ben bitirmek üzereyim yenisini alacağım hatta ;) güzel koku benı baymadı. La vie est belle baymıştı mesela bi süre sonra. Ama bu baymadı hiç:) kremsi bi yanı var kokunun. O tarafı hosuma gitti . Kenzo amour da mesela vanilyalı ama şekerli değildir. Tütsümsü, vanilyalı böyle hafif çiçek ama belli belirsiz kokar. Ona da tatlı koku derim ben. Ama şekerli ne bileyim değiller bence .

Evet canımda manifesto öyle genc kız kokusu tarzında bir şekerli değil ki. Magnetism, bonbon veya viva la juicy gold couture , fantasy gibi parfümler daha cok genç kız tarzında bence. Ama manifesto zaten çiçeksi bir yanı da olduğu için çokta şekerli olmadığından hatta ben onu tatlı parfüm olarak nitelendiriyorum lakin bunca şekerli parfüm varken manifestoya şekerli demek bana garip geliyo :KK70: manifestoya benim erkek arkadasımda bayıldı. Ben bitirmek üzereyim yenisini alacağım hatta :KK66: güzel koku benı baymadı. La vie est belle baymıştı mesela bi süre sonra. Ama bu baymadı hiç:) kremsi bi yanı var kokunun. O tarafı hosuma gitti . Kenzo amour da mesela vanilyalı ama şekerli değildir. Tütsümsü, vanilyalı böyle hafif çiçek ama belli belirsiz kokar. Ona da tatlı koku derim ben. Ama şekerli ne bileyim değiller bence .
Evet naif bi koku. Buram buram tatlı değik. Yumuşak zarif bi koku. Şekerli dememin sebebi denediklerimin arasında tek tatlı koku buydu:))))) çiçekli diyince aklıma geldi. Orta yaş teyzeler genelde yoğun çiçek kokusu seviyo dikkatimi çekti. Bizim kokularımız onlar yoğun ve itici geliyo:))))) Yoğun çiçek kokuları orta yaş kokusumu sencede?

Evet naif bi koku. Buram buram tatlı değik. Yumuşak zarif bi koku. Şekerli dememin sebebi denediklerimin arasında tek tatlı koku buydu:))))) çiçekli diyince aklıma geldi. Orta yaş teyzeler genelde yoğun çiçek kokusu seviyo dikkatimi çekti. Bizim kokularımız onlar yoğun ve itici geliyo:))))) Yoğun çiçek kokuları orta yaş kokusumu sencede?
Aslında öyle bir şey yok bence ama genelde öyle kullanıldığı icin bizde öyle bi önyargı oluşmuş. Mesela yves saint laurent paris kokladığında yogun bi gül cicek kokusudur. Bana babanne kokusunu cagrıstırır ama bu kokuua bayılan cok kadın var.. Mesela pure poison sadece çiçektir. Ama ben lisede kullanırdım:) parfümün yaşı yok bence . Aslında sıktığın parfüm senın imzandır zaten:) 60 yasında bi bayanın fantasy sevip sıkabileceği gibi 16 yaşında bir kızda givenchy very irresistible sevebilir mesela. Hatta benim kız kardeşim 9 yaşında ve givenchy very irresistible cok seviyor habire pıslatır üstüne :D

Çok güzel bir tespit yapmışsın,herkesin zevki algısı farklı. Herkesin dönüp soruyor dediği kokular bence şöyle; ben mesela hayatımda kimseye parfümünü sormadım ama işyerinde toplantıya gelen bir bayanın resmen peşinden sürüklendim ve cesaretimi toplayıp sormuştum. Hatta şişesi çantasındaydı resmini de çektim ve parasına bakmadan gidip aldım.Dior Addict ve severek kullanıyorum,bir kaç kişi dışında öyle çok sorulmadı.Ben o bayan kadar sıkmıyorum,sebebini ona bağlıyorum.Parfümü size sarılan,çok yakınınızda duran kişiler almalı bence.Bir kaç kez sıksam zaten başta ben nefessiz kalırım ağır bir parfüm:KK70:

Aslında öyle bir şey yok bence ama genelde öyle kullanıldığı icin bizde öyle bi önyargı oluşmuş. Mesela yves saint laurent paris kokladığında yogun bi gül cicek kokusudur. Bana babanne kokusunu cagrıstırır ama bu kokuua bayılan cok kadın var.. Mesela pure poison sadece çiçektir. Ama ben lisede kullanırdım:) parfümün yaşı yok bence . Aslında sıktığın parfüm senın imzandır zaten:) 60 yasında bi bayanın fantasy sevip sıkabileceği gibi 16 yaşında bir kızda givenchy very irresistible sevebilir mesela. Hatta benim kız kardeşim 9 yaşında ve givenchy very irresistible cok seviyor habire pıslatır üstüne :KK70:
Aynen dediğin gibi o yaş grubunun kullandığı kokular bizde çiçek kokusu teyze kokusudur gibi bi yargıya vardırıyo:)))
O kız kardesi yerim ben. Allahtan hypnotıc kullanmıyo:))) ırresıstıble bana çok sıkıcı geldi. Canlı bi koku değil sanki

Çok güzel bir tespit yapmışsın,herkesin zevki algısı farklı. Herkesin dönüp soruyor dediği kokular bence şöyle; ben mesela hayatımda kimseye parfümünü sormadım ama işyerinde toplantıya gelen bir bayanın resmen peşinden sürüklendim ve cesaretimi toplayıp sormuştum. Hatta şişesi çantasındaydı resmini de çektim ve parasına bakmadan gidip aldım.Dior Addict ve severek kullanıyorum,bir kaç kişi dışında öyle çok sorulmadı.Ben o bayan kadar sıkmıyorum,sebebini ona bağlıyorum.Parfümü size sarılan,çok yakınınızda duran kişiler almalı bence.Bir kaç kez sıksam zaten başta ben nefessiz kalırım ağır bir parfüm:KK70:
Bu kokuda uçlarda bi koku okuduğum yorumlara dayanarak söylüyorum. Seven vazgeçemiyo sevmeyen yanına yaklaşmıyo. Grisi yok. Dior addict için genelde ağır denir evet. Ama bu ağır fresh algısıda değişken:)) Başka hangi kokuları seviyosun

Bu kokuda uçlarda bi koku okuduğum yorumlara dayanarak söylüyorum. Seven vazgeçemiyo sevmeyen yanına yaklaşmıyo. Grisi yok. Dior addict için genelde ağır denir evet. Ama bu ağır fresh algısıda değişken:)) Başka hangi kokuları seviyosun
Bıkmadığım 3 koku var Addict,Coco mademoiselle ve Hynotic poison edt.

kullandığım orjinal parfümleri söyleyeyim sana
jasmin noir ağır bir parfüm bence. kış için kullanılabilir ama sevmeyen de fazla
chloe hiç sevmedim ben. seven çıkıyor ama nadiren
idylle ilk şişede çok begenerek kullandım sonrasında kötü geldi kokusu
channel change şu sıralar favorim..begenen çok
miracle bu da idil gibi başta severek kullandım sonra baydı beni
dolce gabbana the one bence bu da kış için. seviyorum bu kokuyu
zen bende cok kalıcı olmadı ama kokusu süper
guccı guilty gayet güzel, cok sorulan bir parfüm
armani Si begenerek kullandım ama çok kalıcı olmadı ben de. arada soran oldu :D
hatırladıklarım bunlar..

Bıkmadığım 3 koku var Addict,Coco mademoiselle ve Hynotic poison edt.
Hypnotic bana çok kült donuk cansız bi koku gibi geldi. Ama bi çok koku deneyince duyularım altüst oluyo algılayamış olabilirim:)))))) Ona tekrar şans vereceğim:))) ve burdan anlıyorumki sen iddealı bi bayansın. Çünkü bu kokuların grisi yok. Ya nefret ya aşk:))))) Ahhh ben aşık olacağım bi koku bulcakmıyım:)))

kullandığım orjinal parfümleri söyleyeyim sana
jasmin noir ağır bir parfüm bence. kış için kullanılabilir ama sevmeyen de fazla
chloe hiç sevmedim ben. seven çıkıyor ama nadiren
idylle ilk şişede çok begenerek kullandım sonrasında kötü geldi kokusu
channel change şu sıralar favorim..begenen çok
miracle bu da idil gibi başta severek kullandım sonra baydı beni
dolce gabbana the one bence bu da kış için. seviyorum bu kokuyu
zen bende cok kalıcı olmadı ama kokusu süper
guccı guilty gayet güzel, cok sorulan bir parfüm
armani Si begenerek kullandım ama çok kalıcı olmadı ben de. arada soran oldu :KK70:
hatırladıklarım bunlar..
Chanel chance bende seviyorum bi kere soruldu:))))
Zen i bi arkadaşla denedim çok ağır dediler. Ama benim hoşuma gitmişti. Ama hiç "ayyyy bu parfüm nedir" denilen bi kokum olmadı:KK12: ah ben nerelere gideyim:KK45:

Hypnotic bana çok kült donuk cansız bi koku gibi geldi. Ama bi çok koku deneyince duyularım altüst oluyo algılayamış olabilirim:)))))) Ona tekrar şans vereceğim:))) ve burdan anlıyorumki sen iddealı bi bayansın. Çünkü bu kokuların grisi yok. Ya nefret ya aşk:))))) Ahhh ben aşık olacağım bi koku bulcakmıyım:)))
Grisi olanlari almiyorum, normal hayatimda da gri olan bir sey yok nerdeyseHoppa

kahveyokmu kahveyokmu Nefret ettigim demeyelim de cok begenilen parfumleri ben sevemiyorum mesela Euphoria,Chanel chance gibi. Sevdigim ama alacak kadar etkilenmediklerim Victoria secret_Angel, DG the one, black opium ve Bulgaria jasmine noir

Back