mrb arkadaşlar! siteye yeni üye oldum.ben de roaccutane kullanıyorum,2. aydayım. sivilcelerim çok arttı ve iltihaplı( yüzümde ve kollarımda kuruluklar oluştu.hepsi geçer die umuyorum. sivilcesiz günler diliyorum!!! :))
mrb bende siteye yeni üye oldum :) bu ilacı kulanalı 6.günüm aama bende daha dudak kuruluğu falan olmadı sadece burnum çok az soyuluo oda bu ilaçtan mı oluo yoksa akşam yatarken sürdüüm imex kreminden mi oluo anlayamadım.yüzümün tamamı soyulacak mı ?sivilcelrimde ne zman artmaya başlayacak mrk ediorum doğrusu. tşkler kafamçokkarıştı
slm imex ewt akne ilacı bana doktor verdi akşam sür dedi bende öyle yapıorum .çok ağrı yok ama hareket edince ağrıo bende anlamadım ilacın mı yan etksi olduğunu
teşekkür ederim aynurer,umarım geçer hepimizin. bu arada ben de ruaccutan`ın yanında başka ilaç kullanılmadığını biliyorum. birde benim kollarımda tahrişler oldu,kel gibi olur ya. cuma 2. ayım bitio kontrole gidicem,onun için bi krem falan verir sanırım
imex ilaç diil krem bana da doktor verdi kafama göre almadım yania.s bana dedi ki gece sür dedi hatta sabahta sürebilrsin ama güneşe karşı hassasiyeti arttırır dedi.bana bepanten vermedi doktor dudaklarım için başka bi krem verdi adı hametan cilt tahrişleri ve pişik için yazıyo CADIARZUcanım benim bildiğim kadar roaccutan;ın yanında başka ilaç kullanılmıyo.sadace dudak çatlağı ve burun yarası için bepanthene merhem kullanılıyo.bence sen doktoruna bisor:teselli:
imex ilaç diil krem bana da doktor verdi kafama göre almadım yania.s bana dedi ki gece sür dedi hatta sabahta sürebilrsin ama güneşe karşı hassasiyeti arttırır dedi.bana bepanten vermedi doktor dudaklarım için başka bi krem verdi adı hametan cilt tahrişleri ve pişik için yazıyo CADIARZU
bana güneş koruyucu vermedi yazın başlayacaktık tedaviye başlattırmadı güneşe çıkmaman gerekio dedi o yüzden şimdi başlattı ama vermemesi ne kadar ii orası da tartışılır bence vermesi lazımdı herkes kullanıo sanırım güneş koruyucu.yüz soyulmuo sanırım diil mi eğer soyulmuyorsa nie güneş koruyucusu verio anlamadım??? (tabii soyulmuyorsa benim daha soyulmadı da:teytey:)
Roaccutane kullanıyorum ve bu ay son ayım yani 6 ay kullanmış olacağım ve çok çok memnun kaldım.İlk başladığım aydan itibaren doktoruma hep sordum neden bende yan etkiler olmuyor diye:))o kadar şartlanılmış ki aman burun kanıcak,dudak kanıcak,depresyona gircen,kemikler arıcak,kabus gibi vs.vs.
tabiki bende başladım bende bişeyler başlasın diye ama nafile bekle bekle bişey yok:))her zamanki yaşantıma devam sadece bepantena merhemle biraz iç içe akraba olduk onuda aksatmadan kullanırsanız dudaklarınız çok hoş oluyor.Ben dudaklarımı hayatım boyunca görmediğim dirilik ve tazelikte gördüm sayesinde artı bu roaccutane sayesinde coppertone adlı harika bir nemlendiriciyle tanışmış oldum doktorum tavsiye etti iyikide etmiş ilaç kullanımım bitsede coppertone yaz kış hayatımdan çıkmıcak.Benim yüzümde çok fazla sivilce yoktu arasıra çıkıyordu ama okkalı olanlarından:)siyah noktlar aşırıydı duş aldığım gün adam akıllı temizlerdim sabah kalkardım yüzümdeki gözenekler dolu dolu ve gözeneklerim çok belirgindi.Roaccutanedan önceydi tabi bu ilk aydan itibaren bunun tamamen yok olması hayatımda yaşadığım büyük keyiflerden biriydi.şimdide haftalarda geçse siyah noktada neymiş diyorum:)herşey bilinçli doktorda bitiyor eğer kilonuzla orantılı dozlar kullanırsanız günlük yaşantınıza devam hiç kullanmıyormuş gibi ama kilonuza göre yüksek doz verilirse o zaman çatlama patlama rahatsızlık olur tabi bünye kabul etmez.Ben 54 kiloyum ilk ay 30la başlattılar ilk ay sonu kan tahlilime göre 40 yapıldı ve 40la devam edildi bu ayda kiloma göre 6450mg tamamlanması için son ayda 30luk verildi ve finish bitiyorrrr:)omuzlarımdaki sırtımda bel üstümdeki koca koca batan sivilcelerden eser kalmadı artık bende güvenle askılılar giyip plajda rahat güneşleneceğim tşkler roaccutane:)eğer kullanacaksanız kilonuza göre gerekli olan dozu gerekirse 8-9 ayda tamamlayın ama çabuk bitsin die yüksek doz almayın geç olsun rahat olsun güç olmasın ergeç o miktar öyle yada böyle tamamlanınca zaten sorun çözülecek.Ablamda bende hiçbir sorun yaşamadık roaccutanedan yana mahalle arkadaşımda size gidip ilk etapta 50mg dayayan doktordur işin suçlusu roaccutane değil.Uzun yazdım sanırım ama bende biliyorum bu sıkıntılı dönemi kullanmadan önceki kafamdaki soru işaretlerini internetlerden arayıp duruyordum bi destek bulmak için o nedenle uzun uzun anlattım dilerim faydası olur:):1rolleyes:
Benim kızım da ruacutan kullandı, sivilceleri geçti ama kullanum süresince yaptırdığımız kolestrol testleri normaldi, birkaç sene sonra (şimdi 19 yaşında) kolestrolü yüksek çıkıyor hep. Doktora gittik, gençlere ilaç vermiyorlar. Ruacutan büyük yağ hücrelerini eritip küçülten yoğun miktarda A vitamini, bu da karaciğerde süzülüyor, bu organı yoruyor. Ben bu ilaçtan olduğuna eminim, lütfen siz de dikkat edin. bir problemi bitireyim derken daha büyük sorunlarla karşılaşmayın.. sevgiyle kalın
mrb.sivilcelerimden kurtulmak için yüzüme sürmediğim bişi kalmadı buna içtiğim antibiyotiklerde dahil.sonunda bu ilacı duydum başlamaya karar verdim.dedikleri gibi depresyona fln soktuğunu hiç sanmıyorum bunlar beni korutmuyor açıkçası. kullanmaya başlayalı 17 gün oldu.şu anda adet dönemine yaklaştığım için sivilcelerim çoğaldı.ama nerdeyse kullanmaya başladıktan hemen sonra etkisini göstermeye başladı diyebilirim.şu anda dudaklarım çok çatlıyor ve yüzüm pul pul dökülüyor.başka bi şikayetim yok.bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.allah hepimize sabır versin:)