regli dönemi kesinlikle etkiliyor sen merak etme en fazla 15 gün içerisinde inmeye başlar...ben sabh 20 mg akşm 10 mg kullandım tedavinin başındn sonuna kadar böyle kullandım son ay 5. ay sadece 20 mg kullandım...benim boyum 1.70 kiliom 50...bnce gayet iyi ölçüde kullanıyorsun genede doktor değilim bilemem ama çevremde çok fazla insn kullandı genel olark bu standrtlarda kullanılıyor...sivilcelerini sakın sıkma norml çıkıp inan sivilcelerinin izi zamanla gidicek bnden sana öneri bnde sıkıyordum çok büyük sivilceleri ama onları geçmesi daha uzn sürüyor.
Bugün bir arkadşı gördük geçen sene yüzü sivilce içindeydi dalga geçmk gibi olmasın ama peçeli gibydi gözleri gözükyordu resmn tatil için gelmiş bugün gördük bi kaç tane iz kalmış kızn yüzünde allh korusn hiç kimsenin başına gelmesin valla korkuçtu cidden akne akneydi kızn yüzü gözü artık onun yüzünü geçirdyse norml sivilce hayli hayli tarih olur jeyyar
kolestirol konusna gelince evet artırıyor ama zaten rejim yapmn gerekiyo sivilceler için atıyorum kızartma çok yağlı asitli şeyleri çok kulllanmaman yememen gerekiyor böylece kolestirolüde kontrollü tutarsın zaten tedavi sonrasında herşey normle dönüyor valla sivilcenin sitresiyle sıkıntısıyla yaşamktnsa roa. tehlikesini 5 6 ay çekerim daha iyi :1rolleyes:
irem merhaba canım diyet sence işe yarayacakmı acaba ? sivilcelerin az mı ? diyetle geçecek durumdamı sence? roaccutane için geç kalmış olmayaasın valla doğru sölemek gerekirse bence şimdiden başla derim.. tabi bizim istememizle olmuyor doktorun önermesi gerek onda da haklısın israr ett derimm eminim faydasını göreceksinn tamam ilaçla birlikte diyet yap derim neyse genede sana bırakıyorum ...görüşürüz biran önce hep beraber sivilcelerden kurtulmak istiyoruz yaa seninde geç kalmanı istemiyorum canı:1rolleyes:
merhaba arkadaşlar bende 4,5 aydır roac. kullanıyorum, yüzüm çok kabuklandığında:a015: dolayı "Excipial Hydro" kullanmaya başladım (nemlendirici olarak). arkadaşlar bu nemlendiricisi kullanan varsa bana yararlarını veya zararlarını söyleyebilir mi? ayrıca başka nemlendirici krem mi yoksa kullansam, çünkü bu kremi doktora gitmeden eczaneden aldım o tavsiye etti ama kullanan biri daha iyi bilir.:uhm::uhm::uhm:
annem kullanıyodu ayrıca bildiğime göre yağlı ciltlere hydro karmalara lipo verılıyo cok yararlı sık karşılaştığım olumlu şeyler duyduğumd bi ilaç merak etme dr lar uygun göruyo
arkadaşlar kullanmadıgım ılaç kalmamıştı sacım yaglı sırtımda sıvılceler artık kocamnlaın yannında isilik gıbı ne oldgu bellı olmayan kucucuk sıvılceler cıkmaya başlamıştı yuzum parlıyordu yag bezelerı wardı boynumda artık dısarı cıkmaya utanır hale gelmıştım kullnmadgım ılac tonık kalmadı en son gittigim doktor salık karnemı gordgunde sok oldu bu kadar ılacın fayda etmedgı görunce karacıger tahlıllerı yaptıktan sonra bana bır kagıt ımzallatı herşeyını kabul edıorm gbi biseydı.bu ıalcı kulladıgımdaılk önce swılceler dahada arttı ıcerde ne war ne yok cıkardı sonra ıse tek tek kaybolmya başladı 2, ayda ama bunun yanı sıra benım dudaklarım paramparca oldu sureklı kanayan soyulan şişen nemlendırıcısız gezemez oldum dıordum kısın ortasında hawuz bulsamda atsam ıcım kuruyordu resmen herşeyı unutmaya başlıosunz dıkkatınız daglıyor içiniz sıkılıyor ve herşeye aglayabılen bı ınsan halıne gelıyoorsunuz bırazda mutsuzsanız bu ılac dahada tetıklıyor ve 4, ayda aılem farketmış olmalıkı ılacı doktorumn da destegıyle bıraktım kii bıraktıgımda bebek gıbı bır cılde sahıptım öistedigim ünwrsteyı kazanamadım ama kendımı kendıme olan guvenımı kazandım bı genc kzı ıcın en önemlısı budur o yasta:)fakat bılmemız gereken bişiy daha war ılerde bıdaha cıkmıycak dıe bişey yok 2/3 sene sonra tekrarlayabılıyor benım 2 seneyı gectı ıılacı bırakalı suan öle arada kucuk sıvılcelerım cıkıyorm ama dert edılcek kadar dııl normal boyutlarda ve daha sonra gecıoyor ilerde ne olur bılmıyorum ama dıer arkadaşların dedıgı gıbı en son carenız bu ılac olsun herkeste aynı yan etkıyı gostermeyebılır kucuk sıyrıklarla atlatamayabılırsınız benım gıbı kendınızı bıle cekemez bı ınsan oluyorsunuzz bol şanss:):1rolleyes:
aslına bakarsan aynur bende suan lekeler var sadece bende onlar için bişey yapmiorum dr bana differin jel verdi en son bi kaç gün kullandım ama sonra sıkıldım bıraktım.Belki tekrar differin jeli kullanırım ve diyetle beraber olabilir.Ama kontrole gidicem bakalım ne diycek dr.
slm cnm tşk ederiz verdiğin bilgiler için sana bişey sorabilir miyim sen kaç mg kullandın tedavin boyunca bi de boyunu ve kilonu yazarmısın ?ben 2.ayımdayım dediğin gibi yüzüm sivilce içinde bi de sen çok kurumuşsun ben kurumadım o kadar acaba etki etmediğini gösterir mi bu yan etkimi kuruma sadece dudaklarımda var kuruma geçmiycek diye çok korkuyoruuumtşk ederim cnm şimdiden byee
bu ilacı kullanacak arkadaşlar çok dikkatli olun faydası kadar zararı var
ben bu ilacı 6 aydan fazla kullandım sivilcelerim geçti dudağım kanrevan halde gezdim cildimde tek bir tane siyah nokta kalmadı bu arada 4 aydan sonra yavaş yavaş kilo almaya başladım ilacı bırakınca bir ayda 6 kilo aldım pat diye karaciğer enzimlerim altüst oldu kolestrol tavan yapmış bende böyle bir etkiye neden oldu sivilcelerim geçmişti ama yüz derimde çizgiler ortaya çıktı
çok dikkatli kullanılması gereken bir ilaç deri nemsiz kalıyor ve sarkmalara çizgilere neden oluyor ilacın etkisi 3 aydan önce geçmiyor ilacı kullanalı bir yılı geçti ama yine yüzümde sivilceler çıktı
mucize beklemeyin sivilceler ilacın etkisi geçince yine çıkacak
bu arada ilaçtan sonra saçlarda dökülüyor
slm iremcim madem sacede lekler var o zman hiç roaccutane kullanmaya gerek yok sadece leker için kullanacağın krem yeter diye düşünüyorum ama sen genede doktoruna başvur canım.. görüşürüzz kendine ii bk