arkadaşlar, benim yüzümde çok küçük beyaz sivilceler oluyo. ama ben tamamen kurtulmak istiyorum bnlardan. Sizce roaccutane kullanmalımıyım ??
arkadaşlar, benim yüzümde çok küçük beyaz sivilceler oluyo. ama ben tamamen kurtulmak istiyorum bnlardan. Sizce roaccutane kullanmalımıyım ??
merhaba arkadasalr;
ben onceden sivilcem yoktu 4 aydır bu problemi yasiyorum sonra sivilcelerim için doktor alkollü bi su verdi sivilceler gitti ama cok kçtü kırmızı iz bırakti doktora tekrar gittim zoretanin diye bi ilac verdi hem sabah hemde aksam içiyorum sizin kullandıgınız ilacla eş degerdeymiş 1 hafta oldu kullanalı 1 sayfa yan etkisi var ama bende dudaklarda herhangi bi problem yaratmadi ilaclar yani bole içmelik ilaclar izleri gecirirmi kiii benneyaptımkibenneyaptımki arkadaslar yardımlarınızı bekliyorumsenağlama
Arkadaşlar merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum. Yurtdışında burslu yüksek lisansımı yaptım, mühendisim. Yani bi bayan için gelinebilecek iyi bir yerdeyim daha 24 yaşında olmama rağmen ama sanırım kendime güven konusunda problem yaşıyorum. Anlamıyorum kendimi de... Sivilcelerle epeydir mücadele ediyorum. Yani çok dehşet değiller o dönemler de geçti ama arada bir atak yapıp beni çıldırtıyorlar. İzleri duruyor yanak bölgesinde özellikle ve delikler kaldı biraz... Bu tedaviye başlayıp başlamamak konusunda çok tereddüt ettim ama en sonunda etrafımdan da sonuçlarını görünce ve duyunca günde 20 mg (sabah ve akşam 10 ar mg) olmak üzere Roaccutane tedavisine başladım. Daha doğrusu tam muadili olarak Zoretanin verdi doktor. Yüzümü çok yıkadığım için mi yoksa ilaçtan mı bilemiyorum dudak bölgelerim daha 5. günümde olmama rağmen kurudu. İşin kötüsü beni uzun zamandır görmeyen ve çok özlediğim bir insanla yakında görüşeceğiz. Ben yurtdışındayken de sürekli görüştük ama ben beni bu halimle gördüğünde ya beni beğenmezse, ya duyguları değişirse diye düşünüyorum... Çok aptalca değil mi? Saçmalık biliyorum ama işte güven konusunda problemlerim var çok ilginç... Bir bayanın yazdıklarını okumuştum siteye... Türkiye nin en büyük şirketlerinden birinde çalışmasına, ve yüzünde sivilceler olmasına rağmen kendine büyük bir özgüvenle saçını topuz yapıp hiçbir şey yokmuş gibi kendiyle barışık yaşadığını yazmış... Keşke kim olduğunu bilsem, çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarını okumak bile fikirlerimi değiştirdi. Sanırım önemli olan insanın kendine duyduğu sevgi ve saygı, siz zaten kendinizle barışık olunca ve sevince herkes ve herşey de bunun etrafında değişiyor... Ne düşünüyorsunuz?
Belmacım bana kalırsa eğer suratındaki izler için zoratanin önermişse dr un bilemiorum.Ama burada yazılan yani rouccatane kullanan herkes tedavi bitiminden sonra suratlarında iz kaldığını ve bu izlerin uzun sürede gectiğini söyliolar yani anliyacağın 6-7 tedavi sürüyorsa şöyle toplamda 1 yılı buliomuş izlerin gecmesi tabi bazı inatcı izler olabiliomuş senağlama herneyse bende de sivilce vardı ama dr senin ki o kadar ciddi değil dedi bana bazı tropikal tedavi yöntemleri uygulattı suan zaten suratımda izler var ama onlarda yavaş yavaş gecio herhalde :sm_cool: daha sonra ilaçtan dolayı suratındaki sivilcelerin artacağını ve tekrar söndüklerinde iz olacağını düşün bence cnm.sivilcesiz günler diliorum...............
Arkadaşlar merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum. Yurtdışında burslu yüksek lisansımı yaptım, mühendisim. Yani bi bayan için gelinebilecek iyi bir yerdeyim daha 24 yaşında olmama rağmen ama sanırım kendime güven konusunda problem yaşıyorum. Anlamıyorum kendimi de... Sivilcelerle epeydir mücadele ediyorum. Yani çok dehşet değiller o dönemler de geçti ama arada bir atak yapıp beni çıldırtıyorlar. İzleri duruyor yanak bölgesinde özellikle ve delikler kaldı biraz... Bu tedaviye başlayıp başlamamak konusunda çok tereddüt ettim ama en sonunda etrafımdan da sonuçlarını görünce ve duyunca günde 20 mg (sabah ve akşam 10 ar mg) olmak üzere Roaccutane tedavisine başladım. Daha doğrusu tam muadili olarak Zoretanin verdi doktor. Yüzümü çok yıkadığım için mi yoksa ilaçtan mı bilemiyorum dudak bölgelerim daha 5. günümde olmama rağmen kurudu. İşin kötüsü beni uzun zamandır görmeyen ve çok özlediğim bir insanla yakında görüşeceğiz. Ben yurtdışındayken de sürekli görüştük ama ben beni bu halimle gördüğünde ya beni beğenmezse, ya duyguları değişirse diye düşünüyorum... Çok aptalca değil mi? Saçmalık biliyorum ama işte güven konusunda problemlerim var çok ilginç... Bir bayanın yazdıklarını okumuştum siteye... Türkiye nin en büyük şirketlerinden birinde çalışmasına, ve yüzünde sivilceler olmasına rağmen kendine büyük bir özgüvenle saçını topuz yapıp hiçbir şey yokmuş gibi kendiyle barışık yaşadığını yazmış... Keşke kim olduğunu bilsem, çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarını okumak bile fikirlerimi değiştirdi. Sanırım önemli olan insanın kendine duyduğu sevgi ve saygı, siz zaten kendinizle barışık olunca ve sevince herkes ve herşey de bunun etrafında değişiyor... Ne düşünüyorsunuz?
tedavi sürecini ve sonrasını buraya yazıyım öyleyse ben :)
ilk önce sivilce basıyor resmn bu sakın moralinizi bozmasın önce çıkabilcek sivilceleri çıkartıyor daha sonra kurtmaya başlıyr en önemli özeliği bu içten kurtması zaten sivilceyi oluşturan yağ kuruluk oluyor hatta ciddi bir boyuta ağız ve çevresinde oluyor burun deliklerindede aynı derecede kuruma oluyor ağız ve burun çevresinde. ama sakın panik yapmayın bir ay içerisende geçiyor(norml kurluğun dışında dökülme gibi ağır bir kuruluk)
zaten tedavinin sonana doğru bu oluyor
(yanınzda nemlendirici bulunurn mutlaka)
iyi bir nemlendirci kulanırsanız en aza indirebilrsnz
cildindeki kızarıklarda güneşten kaynklanıyor ben bunu sorduğumda doktorun cvbı bu olmuştu.güneş kremi kullanmadım ben onun yerine güneştn kaçtım
tedavinin sonlarına doğru yani son 1 2 ay sivilcesiz bir dönem geçiyor buda iyi bir moral oluyor okadar şeyi boşa yaşamdığınzı anlıyorsunz :)
tedavi sonrasındada ağır yağlı beslenirseniz svilce çıkar tabi eskisi gibi değil tek tük.
bide adet dönemnde çıkan sivilceler oluyor tabi.
tedavi sonrasında tüm samimiyetimle söylüyorum cildinz tertemiz oluyor ama iş bitmiyor tabi yağlı bi cildimiz olduğu için sivilce çıkıyor bu yüzden günlük temizliğe önem verilmeli onun dışında şuan dediğim gibi cildim bebek cildi gibi arada ufk tefek çıkıyor ama oda çok nrml...t bölgesinde bir yağlılık tedavi sonrasında başlıyor ama oda çok norml...
sivilceli olduğum dönemde bazı arkadşlarımn ciltlerine hep özenmiştim şuan nerdeyse hepsinden iyi bir cilde sahibim tabi cildim bnm için bi takıntı oldu çok iyi bakıyorum ama roa. kullanan diğer arklarımdanda bi şikayet duymadım...
ama sakın moralinzi bozmayın herşeyin bi tedavisi var psikolojiyi bozuyormuş diyip girmemek lazm olaya baştn ipleri kopartmayın sivilceliyseniz ve tabiki bundn rahtsızsanz mutlaka kullanın üzüldüğünze hiç değmez inanın kendinize güvenip moralinizi iyi tutarsanız hiç bi psikolojik sorunla karşılşmasınz!
arkadaşlar bende roaccutane kullanmaya bi arkadaş tavsiyesi ile başladım önce günde20 mg aldım bu sitede yazdıklarınızı okuyuncada sabah akşam kullanmaya başladım sivilcelerim sivilce boyutunu aştı artık tek bi sivilce çıkan terde 4 tane sivilce birden çıkıyo ve kanıyo içi iltihaplı olduğu için ağrı da veriyo sırtımda ve göğsümde kollarımda çıkmaya başlamıştı artık tabiri caizse gına geldi herşeye rağmen bu ilacı kullanacağım dedim ve bugün 6. gündeyim dudaklarımın kurumasından başka bi etkisi yok gibi sorun dr gözetiminde olmadan eczaneden aldım kullanıyorum çünki ank ye çok kar yağdığı zamanlarda hastaneye gitmek gibi bi şansım pek yoktu bu yüzden direk eczaneden aldım kullanmaya başladım şimdi dr yede gitsem bir sürü kızacak ne yapsam acaba tereddütlüyüm kullansammı yoksa bıraksammı bırakmakta istemiyorum tecrübeli olanlar bana da yardımcı olabilirmisiniz
arkadaşlar bende roaccutane kullanmaya bi arkadaş tavsiyesi ile başladım önce günde20 mg aldım bu sitede yazdıklarınızı okuyuncada sabah akşam kullanmaya başladım sivilcelerim sivilce boyutunu aştı artık tek bi sivilce çıkan terde 4 tane sivilce birden çıkıyo ve kanıyo içi iltihaplı olduğu için ağrı da veriyo sırtımda ve göğsümde kollarımda çıkmaya başlamıştı artık tabiri caizse gına geldi herşeye rağmen bu ilacı kullanacağım dedim ve bugün 6. gündeyim dudaklarımın kurumasından başka bi etkisi yok gibi sorun dr gözetiminde olmadan eczaneden aldım kullanıyorum çünki ank ye çok kar yağdığı zamanlarda hastaneye gitmek gibi bi şansım pek yoktu bu yüzden direk eczaneden aldım kullanmaya başladım şimdi dr yede gitsem bir sürü kızacak ne yapsam acaba tereddütlüyüm kullansammı yoksa bıraksammı bırakmakta istemiyorum tecrübeli olanlar bana da yardımcı olabilirmisiniz