bugün öğrencim dediki:" hocam sizin bende geçen yıla ait fotoğrafınız var. O fotoğrafta yüzünüz pürüzsüz, okula geliyorum...ne oldu size?" kötü amaçlı sormuyor..ama ben ağladı ağlayacaktım. çok kötü oldum..öğrenciler fark etti: hocam siz her halinizle güzelsiniz..cümleleri..ama doğru söylüyor çocuk, kızamam ki.aynaya ben de bakmak istemiyorum..haklı..arkadaşlar sizden yardım istiyorum? ben tetradox, tretin ve aknılox kullanıyorum. Bu ilaçları yaklaşık bir aydır kullanıyorum..sivilce artık çıkmıyor ama siyah noktalar gitmiyor, en önemlisi yüzümde bol bir kızarıklıklar oluştu.. ellerimde kızarıklıklar var..neler oluyor bana? bunları yaşayanlar var mı? kendimi çok kötü hissediyorum..
merhaba aaynur, benim dermotologum benide çok iyi tanıdıgı için, ilacı bırakmayayım diye önlem aldı, çünkü benim vücudum çok hassas ilacın neredeyse tüm yan etkilerine cvp veriyor.. şöyle sölim roaccutaneyi 2. denememde bütün bacaklarımda eklem agrısı oluşmaya başladı ilerleyen günlerde, bacaklarım tutmadı, hissizleşmeye başladı, yürümekte zorlandım ve o zaman ilacı bıraktım şimdi doktor dozunu düşürdü... ayrıca yüzüm o kadar kurudu ki yüzümden bile kan akmaya başladı çatlaklardan düşün artık...
doktorumun verdigi tedavi şöyle;
20 mg sabah
20 mg akşam roaccutane içiyorum
avene clean-AC günde 1 kez gündüz sürüyorum
avene diacneal günde 1 kez gece yatmadan önce sürüyorum
avene stick dudaklarımçatladıgı için ihtiyaç oldukça sürüyorum
la roche-posay temizleyici köpükle sabah uyandıgımda, gece yatmadan önce yüzümü yıkıyorum..
ilerleyen günlerde dudaklarımdan zaten kan gelicek, bari yüzümün yarılmasını şimdiden engellemeye çalışıyorum...
ayaklarım yine tutmazsa ilacın dozunu dahada düşürücek bakıcaz..
fisfisfis fisfisfis fisfisfis
arkadaşlar roaccutane 2. günüm ve şu anda dudaklarım kurumaya başladı.. ama nedense yüzüm pırıl pırıl herhalde ilerleyen günlerde fırlıycak sivilceler dışarı...
allah herkese sabır versin, en güzel ciltler bizimki olucak kızlar :):)
slm niye bu kadar kendini geriyorsun ya biraz rahat oll bunlar normal şeylerr tabiki olacakk ama düzeleceğini biliyorsun demii onun için bence bu kadar üzülmenin anlamı yokk sen tetradox u roaccutane la birliktemi kullanıyorsunn? bana doktorum ksinlikle roaccutane la birlikte tetra grubu antibiyotik kullanmamamı sölemişti şaşırdım valla ... .. ama bu kadar üzme derim kendini normal hepimiz içinn sabretmeliyizz .. hep beraberr dudaklarımın kurumasından inan konuşamıyorum hatta yediğim hiçbişeyden zevk alamıyorum valla ama bütün bunlara katlanırım yeterki şu illet sivilcelerden kurtulayımm .. yalnız değilsinn üzülme tamam ...görüşrüzz
merhabalar kzlar bnde aranıza yenı katılmıs bulunuorum ve sıznle paylasmak ıstıorum..hayatım boyunca hıcbı zaman sıvılce problemı yasamamıstım..taki bu sene eylul ayına kadar..ama bastan solemem lazım bunlarında nedenı bndim.yanı tek tuk cıkardı hemen sıkardım koparırdım..senelerden beri bu boyleydi ve ertesi gun duzelrdı sankı skınca gecıolardı..ama bu sene heralde tum senelerın patlaması oldu..brden bire beyaz byeaz noktalar cıkmaya basladı sıvlce gbıde deıl baya bayada cktılar..ve ben yine oynadım=( daha beter oldular..nede olsa gecer dıe dusununcee..snraa taby hemen dr a gttımm.fazla bısı yoktu ama yınede içten kesilmesi lazımdı..dr da bana zoretainin yazdı..ve 3 hafta fln kullandm..taby bılgılendırdı bnii..kurumalar vs vs olcak dedı ama tabykıde beklemıodum yan etkılerını bu kadar fzla..ve 3hfta kllandktan snra braktm..cnku cok asabydım ve bel agrılarm cok oldu..tamda hepsı dışarı cıkmısken..nyse ondan snra..ısotrexin ve aksil kullandım oda yuzumu tahriş etti kıpkırmızı oldu ..ııce umudum tukenmstı gecmıcek dıe..ama aradan 2 3 hfta gectkten snra..şimdi kullandıım kremı aldm dr tavsıyesıyle taby..adı imex..gerçktn bnm için ck etkili oldu ..ve taby ılacı kullandıım ıcın izlerimde baya oldu.hala gecmedıler ama baya azaldılar.ımex ve ızler ıcınde dıacneal dıe baska bı krem kullanıorum..3 hafta oldu ıkısını bırlkte kullanalı ve suan cok ıı durumda.yanı gecıolr..ama taby hepsnın gecmesı ıcın 2 3 ay duzenlı kullanmk lazm bnde skmadan koparmadn sabredıorum..yanı aklınızda bulunsun ılac kullanmak ıstemıosanz ve cok cıddı boyyutta deılse sıvılcelerınz..bnce bı doktorla konusun ve ona göre bu ıkılıyı deneyin.ve taby sabır..ıste en onemli ilaç sanırım bu.bn hc deıldım ama artk baya bi sabrlı olmayı ogrendım bu sayede..bıde aklınnıza asla takmayın cunku daha da umutsuzlasıosuunuz..bu arada bunlar bnde ıse yaradı sızde yararmı onnuda bılmıorum ama umarımm hepımız en yakın zamanda kurtulurz bu illettenhepımıze gems olsun arkadaslar..
merhaba bende roaccutana iki kere başlayıp, agrılarımdan ve yan etkilerinden dolayı bırakmıştım.. 5 gün önce dermotologuma gittim ve roaccutaneye tekrar başladım doktor 6 ay düzenli kullanıcaksın dedi.. bende bu sefer sabır sabır diyerek inşallah tedavimin sonunu getiricem 3-4 gün oldu roaccutaneye başlayalı hafif bir dudak kuruması var, onun dışında şimdilik iyiyim gerçi daha çok yeni ama olsun..
bu arada o dedigin diecneal kremde çok iyiymiş doktorum önerdi, çünkü roaccutane yüzünden iz kalabilirmiş, diecnealda kullanırsam o izleri en aza indirebilirmişim..
gerçegi söylemek gerekirse diecnealı her gece yatarken sürüyorum, 4 gün gecedir kullanıyorum, gerçekten azda olsa bişiler hissediyorum... diecneal en az 2 ay düzenli kullanım sonucunda izleri en aza indiriyormuş.. tabi bakıcam 2 ay kullandıgım da gerçekten iyi geliyorsa, roaccutane tedavim 6 ay sürücek, bu durumda diecnealade 6 ay devam edicem...
şimdilik denemelerdeyim sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey