teşekkür ederim Ceren, bana çok moral verdin.. Birileriyle paylaşmak iyi geliyor. Benim eşim burda değil Allah izin verirse birdahaki yıl yan yana olacağız. İşte beni de üzen olat, birdahaki yıla kadar geçmemesi. Şuanda yüzümde sivilceler geçti ama kızarıklıklar var.. ya iz kalırsa diye korkuyorum.. o kulda öğrencilerim soruyor? ünlü soru "hocam yüzünüze ne oldu?" çok üzülüyorum..sabredeceğim doktorun verdiği kremleri düzenli bir şekilde kullanacağım..inşallah geçer..
benim hep reglime yakın çıkardı tek tük.. 3 ay önce falan yüzüm o kadar kötü oldu ki anlatamam. Makjayla bile kamufle edilemeyecek haldeydi.Minik mnik bir sürü içi beyaz sivilceler sardı yüzümü ve iğrençti. Onddan sonrada kocaman çıkmaya başladı. İlk ay devam etti kocaman sivilceler ve ağrıyordu. şuan 42. günüm ve baya farketti. üç beş tane var yine ama o kocamankiler gbi değilleri.
birde benim çene kısmımda ve boynumdada çıkmaya başladı. dr dışarı vurması normal dedi. iz kaldı mı bilmiyorum çünkü yanaklarım pembe. ancak tedavi bittikten sonra anlaşılır ama sıkmadığınız sürece iz kalma riski yokmuş.
kısmetse hepimiz yaza bebek gibi yüzlerle çıkacağız:) eskisi gibi
evet canım bende kullandım şuan 3,ayımdayım ama yan etkılerını bende fazlasıyla gordum ellerım çok kötü çatladı,burnumda çatlamalar oldu ve dudaklarım çok çatladı bu yan etkıler için dr krem verdı karaciğier açısındanda zararı varmış evet sık sık tahlıl yaptırmak lazım galıba bu ılaç bende uyku yapıyo çok sık uyuyorum.ama cıldımde çok ıyı duzeldı artık akneler çıkmıyo ama ız kalıyo.
merhaba arkadaşlar,
ben roaccutane tedavisini iki kez yan etkilerinden dolayı bırakmış bir insanım.. dün dermotologuma gittim, yeniden kan tahlili ve alerji testi yaptırıp.. 40 mg olarak bugün roaccutaneye başladım..
daha önce yan etkilerinden dolayı eklem agrıları, kuruma v.s oldugundan yarıda bıraktıgım ilacı bu sefer ne olursa olsun bırakmamaya çalışıcam... çünkü yüzümdeki sivilcelerin tek çaresi roaccutane bunu anladım...
ve inanır mısınız arkadaşlar ilk ilacı dün gece ikinciyide şimdi aldım, ve şu anda dudaklarım kupkuru, bende deli gibi yan etki yapıyor...
ayrıca doktorum, avene clean- ac yaglı akneli ciltler için nemlendirici verdi. ilacın kullanım alanı: sadece roaccutane tedavisi esnasında veya aşırı kuru yangılı ciltlerinn yatıştırılmasında kullanılır...
ayrıca avene stick verdi çok kuru çatlamış dudaklar ile roaccutane tedavisi görenlere verilirmiş..
akne izleri içinde avene diacneal 30 ml verdi (akne ve akne izlerine etkin krem)
bide sabah akşam yüzümü yıkamam için LA ROCHE- POSAY EFFACLAR MOUSSE (derinlemesine temizleyici yatışrırıcı köpük)
daha önce iki kere deneyim yan etkilerinden dolayı bıraktıgım için, bide bunları deneyip iyi geldigini bildigim için aldım..
doktorum 40 mg ile başlattı.. sabah 20 mg akşam 20 mg alıyorum... 47 kiloyum..
not: avene diacneal ( 2 ay düzenli kullanıldıgı zaman izlere çok iyi geliyor)
bugün öğrencim dediki:" hocam sizin bende geçen yıla ait fotoğrafınız var. O fotoğrafta yüzünüz pürüzsüz, okula geliyorum...ne oldu size?" kötü amaçlı sormuyor..ama ben ağladı ağlayacaktım. çok kötü oldum..öğrenciler fark etti: hocam siz her halinizle güzelsiniz..cümleleri..ama doğru söylüyor çocuk, kızamam ki.aynaya ben de bakmak istemiyorum..haklı..arkadaşlar sizden yardım istiyorum? ben tetradox, tretin ve aknılox kullanıyorum. Bu ilaçları yaklaşık bir aydır kullanıyorum..sivilce artık çıkmıyor ama siyah noktalar gitmiyor, en önemlisi yüzümde bol bir kızarıklıklar oluştu.. ellerimde kızarıklıklar var..neler oluyor bana? bunları yaşayanlar var mı? kendimi çok kötü hissediyorum..
slm sweetgirl8586; nabersin? demek yeni başladn ha roaccutaneye ama niye sabırlı olup devam etmedinki önceki tedavilerine bak şimdi bunlarla uğraşmak zorunda kalmayacaktınn demi.. neysee artık çok geçç umarım bu sefer yenik düşüp bırakmazsınn tamam çok yan etkileri var ama buna mecburuzz artık aynalara küsmeliyizz sende gerekirse bakmayacaksın kardeş bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum haftaya tekrar kontrole gidecem inş. bi sorun çıkmaz sen bütün bu kremleri birliktemi kullanıyorsun bana sadece şimdilik önden avena -ac nemlendirici ve güneş koruyucu vermişti neden acaba neden sana hepsini yükledi anlam veremdim doğrusu neyse görüşürüz yine takıldığın bişey olursa bizlere danışş okeyy bak sakın bırakma yalnız değilsinn mükafatını göreceksin tamam sabret ....
selamArkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....