merhaba arkadaslar
ben de roaccutane a yeni basladım.bugun 5.gunum.ergenlik donemimde hic sivilce problemi yasamadım benimkiler de sonradan cıktı.24 yasındayım.bu zamana kadar kullanamadıgım ilac kalmadı.tetradox,cleocin-t,benzamycin,differin...
en son doktora gittigimde iki hafta sureyle azax 500mg,aknilox %2 jel,benzac %5 krem,vivatinell acnecinemide exfoliative tissue kullandım.temizlik icin la roche posay effaclar jel ve effaclar k krem verdi.azax sivilceleri gecirmesi gereken bir ilacmıs ama ben de daha cok cıkardı.2 hafta sonunda doktorum roaccutane ı verdi.ben hemen itiraz ettim hayır o cok agır bir ilacmıs istemiyorum,intihar ettiriyormus,gece kuruluktan burnun kanıyormus,yuzun felaket oluyormus falan dedim.doktorum daha once psikolojik tedavi goren kisilerde intihar egilimi olabilecegini,ama onlarında dikkatli bir sekilde kullanabilecegini soyledi.ben zaten psikoojik bir tedavi gormedigim icin yani boyle bir sorun yoktu.yuz kuruması icin pentanol verdi bu da bepantene mavi olanın esdeginde bir krem.burun icin de rinopanteiana krem verdi.dudaklarım icin de novidermin stick ini verdi.
ben yine de korkup baslayamaıstım ilaca.sonra bu sitede tuliş isimli uyenin sivilceler icin yazdıgı bir formul vardı.onu okudum o sıralarda ben de roaccutane ı erteledim ve eczaneye bu solusyonu yaptırıp kullanmaya basladı.o da guzel fakat benim derdime pek care olmadı.sivilceleri kuruttu ama cok uzun suruyor koruması.haa bu arada az sayıda olmakla birlikte kistik yapıdaki sivilcelere sahibim genelde.ve cok acık tenliyim yuzumde izler var ve cok belli oluyorlar hatta izler sivilce gibi duruyorlar.
su an hem roaccutane ımı iciyorum hem de bu bahsettigim solusyonu kullanıyorum.daha bir gelisme olması icin cok erken tabii ki.
haa bi de gunde 40 mg olmak uzere sabah 20 aksam 20 kullanıyorum.
hepimize sivilcesiz gunler dilerim