Sivilceli Ciltler sivilce için doktor yazz 24 ve aldactone verdi ama..bi bakın kızlar ya :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
canım aradan zaman geçmiş baya ama mesajın aynı beni anlatıyor ve psikolojik olarak çok kötü durumdayım 2 yıldır sivilcelerim var ve 1 aydır roaccutan kullanıyoum yanına da doktor yasmin verdi ikisini aynı anda kullanıdıgım için tedirginim ilerde bir sorun çıkar mı vücuduma ağır mı gelir diye sen kullanıdıgın için soruyorum benim yüzümde kırmızı sivilce izleri de var 5 ay daha kullanacagım bu ilaç izleri de geçiriyor mu ve cildi çok kurutup erken yaşlandırıyormuş hiç böyle bir etki hissettin mi cevaplarsan çok sevinirim üniversite okuyorum haftaya okul açılacak resmen okul fobisi oluştu bi sivilceler yüzünden..

Ben evet zarar veriyor desem hapları bırakacak misin ?
Anladigim kadariyla sivilce tedavisine gerçekten ihtiyacın varmış ki duble ilaca baslamissin. Bence bırakma devam et.
Kotu etkileri herkeste farklı. Ben kötü etkilendim ama yapacak bişey yok. Konuşurken gözlerine değil sivilcelere bakıyor insanlar. Aslinda çok yanlış bişey ama senin Sivilceli olman yasli bir cilde sahip olmandan daha kötü insanlara göre.
Dudaklar icin bepanten
Böbrekler icin bol su
No sigara no alkol
Gazan mubarek olsun, aynen devam :)

valla şuan karmaşık duygular içindeyim şu izlerim olmasaydı kesin bırakırdım ama çok fazla yanaklarım cedric gibi kıpkırmızı ve 3 yıldır gerçekten yorumdum .. risk almalıyım gibi birde senin ilaçtan önce yüzün yağlımıydı sonra ne oldu birdaha çıktı mı kaç yıl oldu ilacı kullanalı bir de ilacın izlere etkisi var mı (çok eski değil izlerim 1-2 aylık )çok soru sordum ama inan bunalıma girdim resmen belki bana öyle geliyor ama insanlarla konusunca sivilcelerime bakıyorlamış gibi geliyor özgüvenim azaldı .. herkes bir şey söyliyor ne yapacağımı bilmiyorum

O esk mesajıma bakma
Bu konuda benden olumlu şeyler duyamazsin o yüzden sorularına cevap vermiycem :)

sağol cevap verdiğin için ama ne yalan söyliyim morelim daha da bozuldu.. neyse Allahtan ümit kesilmez .. önerebileceğin bir şey var mı başka fazla oldum ama :)

Sivilcelerim bitti ama izleri duruyor. Ama izleri insanları rahatsız etmiyor o yüzden artik daha sağlikli ilişkiler kuruyorum insanlarla, mutluyum
Bu senin icin yeterli olmali.
sağol cevap verdiğin için ama ne yalan söyliyim morelim daha da bozuldu.. neyse Allahtan ümit kesilmez .. önerebileceğin bir şey var mı başka fazla oldum ama :)

Teşekkür ederim canım darısı başıma umarım bu ilacın etkilerinden en az etkilenerek tedavimizi sonlandırırız ayrıca bole yazıyorum ama yüzümde çok aşırı sivilce çıkmıyor minik minik çıkıyorlar ve çıkan he sivilce kıpkırmızı leke olarak kalıyor beyaz tenli oldugum içinde çok dikkat çekiyor en azından kızarıklığı geçse de razıyım ..

merhabalar kızlar, bana bi cevap verirseniz çok sevinirim. şimdi ben yasmin kullanmaya başladım 1 kutu bitirdim. ama kullandıgım süre boyunca agrılı sivilceler cıkardım. hani sivilce tedavisi için kullanıyordum halbuki. ben deneyimleyen kişilere sorum şu : sizde hiç böyle yaptı mı ve daha sonra mı geçti sivilceler yada izleri ? anlatırsanız memnun olurum. sevgiler :)

Yaa konu sahibi nasıl da tıpkı ben
Vallahi 27 yaşındayım ergenler gibi insanlardan köşe bucak kaçıyorum. Düşünmediğim bi saniyem Yok
Herkes çeneme bakıyor önüne gelen bi kür bi ilaç öneriyor peçe takıp gezecem yaa çok bunaldım. Ne ilaç kullansam fayda etmiyo. Sigortadaki doktorsa estetik merkezine gitmemi söylüyo. Bu nasıl bişey ya param olsa zaten sana gelmem dimi. Estetik merkezi de 2.000 istiyo iki seansa (ki 2seansla geçmiyceğinden adım gibi eminim)
Noolur bana da bişey şöyleyin.

Kullandigin ozel bir sey var mi cildin icin. Gunluk temizleme nemlendirme rutinin nedir? Bir de hormonlara baktirdin mi. Bu arada konuyu hortlatmissin:)))

Antibiyotik hap cuma günü bitti ama sıfır etki
Hergün sabah katran sabunu gece kükürt sabunu gün içinde şap ı sürüyorum. Peeling üç günde bir banyoda yapıyorum. Köpükle abdestten önce yıkıyorum günde iki üç kez temizleyince ilacı sürüyorum. Nemlendirme için bepanten lurecıs ve ersağın aloe Vera kremi ama Yok Yok . Temizlikle nemlendirmeyle alakası Yok soyacam cildimi artık o kadar temizliyorum. Ama hormonlara baktırmadım. Çenemden başka bi problemim Yok yine de bi problem olabilir mi ki
(Yosun sabunu-ballı sabun-keçi sütü sabunu-karbonat-aspirin-bal-limon-tarçın bütün maskeleri denedim)

TSH ınıza bakıldı mı hiç? benim de çene bölgemde sivilce oluyordu. Tek sebebi, tiroidmiş...yavaş çalışan metabolizmam..

Estetik merkezi olmasın önceliğiniz, hormonal sorun var mı baktırın

TSH ınıza bakıldı mı hiç? benim de çene bölgemde sivilce oluyordu. Tek sebebi, tiroidmiş...yavaş çalışan metabolizmam..

Estetik merkezi olmasın önceliğiniz, hormonal sorun var mı baktırın
Tiroidlerime bakıldı nodüller varmış o yüzden araştırmışlardı. Çok hızlı çalışıyormuş. Ki bi sorunum yok o yönden

Tiroidlerime bakıldı nodüller varmış o yüzden araştırmışlardı. Çok hızlı çalışıyormuş. Ki bi sorunum yok o yönden
Hızlı çalışması da ciddi bir sorun. Yavaş çalışmasından daha ciddi. Uzmanına yorumlatın testlerinizi. İlaç kullandınız mı? Nodüller takip ediliyor mu?

Ya estetisyen ne yapacak ki? Temizle, krem kullan. Sivilce sorunları ise %90 hormonal, % 10 beslenme alışkanlığımız. Eğer şimdiye kadar gitmediyseniz, bir endokrinoloji uzmanına görünün derim.

Endokrin doktoruna gidiyorum İlaç kullandım geçen sene 6ayda bir gel demişti. Ben 1ay 20 gün önce filan gittim. Tekrar usg ve tahlillere baktı tahin normal bütün tahlilim iyi ama nodüller (3tane) büyümüş. Onkolojide ilaçlı filme gönderecek Tekrar gitmem gerekiyordu ama araya başka şeyler girdi ihmal ettim.
Beslenme alışkanlığım ise %100 değiştirdim önceden poşet poşet aburcuburu ve çekirdek yerdim şimdi sıfır (5-6 aydır ) hamur işi Fast food ayda bi belki ödül olarak. Gerçekten sırf geçsin diye hep sağlıklı besleniyorum. Tabi kilo da veriyorum

sHormonlara baktirdiktan sonar sorununuz hala devam ediyorsa, cildinize yaptiginiz bakimdan kaynaklaniyor demektir ya da stresten!
OnDeryaa Birincisi cildin yagli oldugu icin degil, kuru oldugu icin sivilce cikiyor ileri yasta ozellikle. Asiri kurayan cildin yuzunden; vucudun ekstradan sebum uretiyor, ve cildinin gozenekleri tikaniyor, o da sivilce yapiyor.
Ciltte iki cesit asit varmis, sivilceli ciltlerde bunlardan biri dusuk. Bu yuzden kullanilan urunlerde bu dusuk olan asitin oldugu bakim urunu kullanmak lazim.Ama ayni zamanda bu yaglarin ya da bakim urunlerinin komojenik olmamasi lazim, yani gozeneklerini tikayip sivilce yapmayacak yaglar vs olmasi lazim.

Cildi temizlemek icin kukurtlu sabun falan kullanma ergenlikte degilsin sen, bunlar cildini ekstradn kurutur. African Black Soap denen bir sabun var, bulursan ondan bir dene. Cildin rengini acitigi gibi, sivilce icin iyi geliyor. Bazi insanlar kuruyor diye sikayet ediyor ama yuzde cok uzun birakma kurumayi engellemek icin.
Bundan sonra icinde lionolik asiti cok olan ama komojenik olmayan yaglardan birini kullan.Karsilarinda oranlari var. www. tureng.com da bunlarin turkce karsiliklarina bakabilirsiniz.

Tamanu yagi cildi iyilestirme ozeligine sahip. Rosehip oil de, turkce de kusburnu yagi diye gceiyor sanrim oldukca hafif, cilt tarafindan hemen emilen ve yuzde yagli bir doku birakmayan yag, ve uzun kullanimda yara izini iyiestirme, kirisiklik azaltma vs gibi ozellikleri var. Hemp seed oil ozellikle en iyi yaglardan bir tanesi sivilce icin cunku hem lionolik asit var hem de komejenik yani gozenekleri tikayici ozellikleri dusuk. Bu uc yagda cok guzel, alip karistiradabilirsin. Yuzunu yikadiktan sonra bir kac damla yuzune surebilirsin.

Safflower Oil: 74.62%
Evening primrose oil: 73%
Grapeseed oil: 69.6%
Sunflower oil: 65.7%
Hemp oil: 60%
Apricot kernel oil: 50.3%
Sesame oil: 50%
Rosehip seed oil: 45.5%
Tamanu oil: 38%

Ikinci soyleyecegim sey ise kil maskesi.
Kil maskesi cok iyi geliyor cilde ama farkli farkli kil maskeleri var. Rengi yesil olan frazsiz kil maskesi denen sey cildi temizliyor, Ama "bentonite clay" adiyla gecen rengi biraz daha griye kacan kil ise sivilce dusmani resmen. Cenemdeki ucu olmayan sislik sivilceyi bir gunde sondurmus bir kil maskesi. Bu kili bulursan demir hic bir madde kullanmadan dogal elma sirkesi ile karistir , kopuruyor hafiften ve cildine kaftada bir kac kez uygula. Cildin acayip kizaracak maskeden sonra, ona gore kendin ayarla hem elma sirkesi oranini hem kili kullanma sikligini ama kil maskesinden sonra da yine yag karisimini sur.

Yaglarin organic ve soguk basim yag olmasi onemli ve onlari muhafaza ederken soguk bir yerde mumunke koyu renkli bir sisede, buzdolabinda sakla hem raf omurunu uzatirsin hem de yagin surekli hava ile temas edip bozulmasini engellersin.

Benden sana tuyolar bu kadar isine yarar umarim.

Bu arada zeytinyagini yuze surmemek lazim cunku cilt ememiyor onu bu soyledigim yaglar kadar, ve gozenekleri tikiyor ve gun sonunda hem siyah nokta hem de kapali komedonlariniz olma ihtimali yuksek.

Son düzenleme:
Allah senden razı olsun valla. Gerçekten cildim çok kuru zımpara gibi. Bu yağları kremleri eczaneye sorsam getirtirler mi acaba. İnternetten mi alayım. Valla hemen şimdi çıkıyom eczaneye çok sağol

Allah senden razı olsun valla. Gerçekten cildim çok kuru zımpara gibi. Bu yağları kremleri eczaneye sorsam getirtirler mi acaba. İnternetten mi alayım. Valla hemen şimdi çıkıyom eczaneye çok sağol

Nerede yasiyorsun? Avrupada falansan internetten alabilirsin. Ama dikkat et cold pressed=soguk sikim, organic olacak. Koyu cam sisede olacak.

Wuuu, işin uzmanı döktürmüş valla. Emeğine, bilgine sağlık

Borage oil hakkında ne düşünüyorsun? Türkçesi hodan yağı sanırım.

Bir de sence bu yağlar, anti-aging kremlerin yerini tutabiliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…